Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Logitech Illuminated Living Room Keyboard K830 (Nordisk)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Logitech Tangentbord (331)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Bra

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Fick tangentbordet levererat idag. Har använt det lite och hittat både för och nackdelar. Har tidigare haft Logitechs Dinovo Edge och K810 vilket jag då jämför en del med. Har länge väntat på ett normalstort trådlöst tangentbord med belysning och touchpad.

  De första jag la märke till när jag packade upp var att byggkvaliten har tagit ett rejält kliv bakåt. K830 känns som en mjuk våffla i jämförelse med tidigare premiumtangentbord från Logitech. Om detta är en för eller nackdel återstår att se, kanske blir tåligare mot att tappas eller annat.

  K830 har snygg design, borta är all pianolackad plast och aluminiumpaneler utan här är det vanlig mattsvart plast som gäller. Tangentbordet är skönt att skriva på men en sak jag inte gillar är att tangenterna har blivit mycket kantigare vilket förmodligen tar ett tag att vänja sig vid. Pekplattan är rejält tilltagen och har fysiska knappar både för vänster- och högerklick. Finns även en extra knapp uppe till vänster på ovansidan för vänsterklick då man håller tangentbordet med två händer vilket är en smart detalj. Bakgrundsbelysningen har blivit sämre då den nu bara har tre lägen av/låg/hög, den kan skötas automatiskt via ljussensor eller manuellt. På K810 kunde den dimmas i flera steg. Belysningen tänds inte heller av att man närmar sig tangenterna längre som på K810 utan nu krävs det att man fysisk trycker på en tangent.

  Unifying funkar bra men kräver att man installerar programvara från Logitech om man vill ha mer än en enhet ansluten till samma mottagaren. Batteritiden har jag inte fått möjlighet att testa så det återstår att se.

  Missförstå mig inte, tangentbordet verkar väldigt bra men utveckling borde ju göra produkter bättre och inte sämre på vissa punkter.
 • Alla omdömen

 • Acceptabel
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Har haft detta tangentbord i flera år till min HTPC innan det till slut åkte i golvet och gick sönder.
  Kommer att köpa ett nytt för att ersätta.

  --------- Uppdatering

  En månad efter inköp av nytt tangentbord så får jag tyvärr säga att kvaliten har sjunkit beklämmande mycket, främst när det gäller tangenttryckningar.
 • Ganska bra
  4 mån sedan
  Jag tycker det är plastigt och väldigt flexigt, tror förpackningen var mer stabil än keybordet, inte värt mer än dom 400 jag gav. Kanske blev man bortskämd med dinovo edge som byttes mot detta.
  Jag saknar framförallt pgup/dn och native F-tangenter.
  Det finns inte direkt något bra att lyfta fram, men heller inga direkt dåliga. Det används som soffbords/media-keybord, något annat skulle jag inte vilja ha det till.
 • Utmärkt
  4 mån sedan
  Haft den några dagar och tycker om den än så länge. Köptes till 400 kr på kampanj.

  Plus
  Backgrundsbelysning
  Touchpad
  Programbara knappar
  Känns som bra kvalite och väger en del.
  Supersnabb uppkoppling med datorn

  Minus
  Ej skönaste knapparna, men får godkänt
  Önskar att batteriet vart bättre än 10 dagar
 • Ganska bra
  5 mån sedan
  Bra batteritid, stilrent med bra funktioner. Funktionsknappar ej upplysta (bara media ikonerna) och räckvidden är ganska dålig.
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Bästa trådlösa Tangentbord jag har haft håller en vecka batteri tid efter 5 år användning varje dag.. ett monster som går aldrig sönder. Snabb att ladda det finns inte bättre 10+++++++
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Detta är ett tangentbord med inbyggd mus(platta), som är ganska lämplig för att styra tex en dator kopplad till en TV etc, där man kanske inte har plats eller generellt inte vill sätta upp komplett uppsättning med ett "riktigt" tangentbord och "riktig" mus.

  På det viset fungerar den helt okej, till och med bra faktiskt. Dessutom lättåtkomlig av/på knapp är ju lämplig i en miljö där man kanske inte använder det så ofta.

  När det kommer till själva tangentbordet i sig så tycker jag som med så många andra att layouten är komprimerad och jobbig. Men det är säkert något man vänjer sig vid om man använder det tillräckligt mycket. Men samtidigt så är det ju till för en miljö där man kanske skriver något kort någon gång om dagen max.

  Vad gäller musen så är känslan ungefär som de flesta andra sådana, dvs något undermåliga i mitt tycke. Jag gillar känslan i Apples dito, men i princip inga andra.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Funkar utmärkt och även tom från angränsande rum (har skärmar i flera rum kopplade till samma dator). För de som har problem med räckvidden så rekommenderar jag att se till så mottagaren hamnar en bit ut från datorn som annars kan störa, har för mig det följer med en "sladd" för det.
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Extremt dålig räckvidd. Laggar och har sig från TV-soffan. Funkar bra nära HTPCn. Så har du mer än kanske 2 meter till datorn skaffa inte detta tgb
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Bland dom bästa i detta segmentet.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  In med medföljande pluppen i datorns USB-kontakt, like a glue, inga problem så här långt. Chromebookarna här hemma kopplade upp sig mot tgb även genom blåtand även om uppkopplingen dök vid nåt tillfälle.

  = Lagg när tangentbordet inte används på ett tag, men för vardagligt surfande från soffan till TV så funkar det gott och väl.

  + Chromebook-kompatibel
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Helt okej tangentbord men med två stora brister:
  1. Laggar (musen släpar efter).
  2. Skrollningen är inte bra.

  Annars är det bra utförande och bakgrundsbelyst.
 • Dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Kan bara hålla med EMiLEM, scrolla så är du antingen i botten eller i toppen. har varit nära
  att kasta ut skiten flera gånger. Övrigt så funkar det bra
  Scrollningen måste fungera, fruktansvärt irriterande när man hela tiden åker upp och ner genom sidorna
  Kan tyvärr bara ge 2 stjärnor
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Himla bra för HTPC då belysningen gör det praktiskt i mörkret framför TVn.

  Jag köpte mitt för ett halvår sen, och jag har bara behövt ladda det en gång sen dess! Men då använder jag det bara några stunder per dag för att knäppa på filmer och kanske kolla upp FB i soffan.

  Till skillnad från K400 är detta en solid och tung kvalitetspjäs som kommer ihåg att man stängt av dubbeltapp-klick på styrplattan. K400 får man göra om det på igen och igen, och det är en ganska enerverande funktion när man fumlar med att hålla och använda skrivbordet samtidigt.

  Nackdelar: musknappen vänster baktill sitter så långt ut att man råkar trycka på den när man lyfter tangentbordet, vilket kan resultera i oönskade händelser på skärmen.
  Den sitter också så långt baktill att man med normal handstorlek får svårt att CTRL-klicka.

  Av/på-knappen höger baktill är smal och vass och inbjuder inte till användning.

  Function-knapparna är inte default, de tjänstgör också som volym etc, och man får trycka på Fn+F# för att komma åt de vanliga funktionerna. Smaksak, men mig stör det.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Väldigt praktiskt tangentbord för en dator man använder som multimedia station. Fungerat utmärkt under det året använt det och imponerad hur sällan det behöver laddas upp. Bara behövt göra det ett par ggr.
 • Knappt godkänd
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  För dyrt i förhållande till byggkvalitén. Rapoo E9090P kostar lika mycket men är mycket bättre i detta avseende, metallchassi och dessutom får man trådlös laddning. Logitech cashar in för mycket på sitt namn. Synd.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Litet och smidigt vardagsrums tangentbord för soffan. Kommer från diNovo Edge, detta är inte samma klass på men tillräckligt.
 • Usel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Ett varningens finger här nu. Detta tangentbord är sjukt känsligt. Scrollar man med två fingrar och gör det lite för fort så drar sidan iväg som en raket och du är på botten direkt...! Samma gäller musen. Att klicka med bara musmattan är bara å glömma.Du styr musen ovanför en länk, lyfter fingret och skall slå på plattan igen (allt detta händer under millesekunder). Då har du lyckats stänga ner din webbläsare öppna windows mediaplayer med mera med mera. Råkar du vara för nära en kant med fingret på plattan så skakar muspekaren okontrollerat, släpper du då plattan kan muspekaren hamna vart som helst. Precis som att sensorerna inte riktigt hänger med?

  Jag har även sökt runt lite på nätet och hittat forum där logitech förklarar att det går inte ställa in kännslkigheten på plattan över huvud taget. Vilket är synd då tangentbordet är snyggare än dom flesta och har upplysta tangenter.

  Källa: https://forums.logitech.com/t5/Keyboards-and-Keyboard-Mice/Adjust-the-sensitivity-of-the-K830-touchpad/td-p/1318943

  Innan körde jag Dinovo Edge och älskade den. Synd att man fimpar något så bra och ersätter det men någonting som tydligen inte är testat alls.

  Just nu skriver jag på Logitech K400r kostar runt en 300 hundring och är bättre på alla sätt förutom dom upplysta tangenterna.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Känns ungefär som att skriva på laptopen(hp 4540s), och inte speciellt ansträngande i längden som andra påstår.
  Visst hade ett v-format tangentbord varit mer bekvämt för handlederna men vad gäller skrivandet på rakt så har jag inget att klaga på överhuvudtaget.
  Avståndet mellan tangenterna är snäppet större än på en laptop, och lätt att anpassa sig till.
  Ljuset genom tangenterna är tillräckligt på låg inställning, men riktigt härligt och snyggt på högsta.

  Touchpaden är riktigt bra, bättre än jag vågade hoppas.

  Det inbyggda batteriet är helt ok, är på 9e dagen och har använt tangentbordet ca 45min per dag aktivt - med backlight.

  Om man ska vara riktigt kritisk så är väl kvaliten inte den högsta, det känns lite plastigt men det är fortfarande inget som hindrar en från att skriva flytande.
  Att man inte kan ställa in tiden för backlight ser jag inte som ett minus, det kanske är det om man är trög.
  Ingen nämnvärd latency, hänger med riktigt bra.

  Passar bra till htpc såsom vardags, aningen dyrt men enligt mig värt det om man vill bli kvitt den dryga musen och ha ett propert tangentbord
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har haft det en dryg månad nu. Helt underbart att ha i vardagsrummet med dator och tv ihopkopplade. Jätte nöjd med bakgrundsbelysningen och touchpaden med bra zoom funktion.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Ok tangentbord till tv rummet.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Fungerar väldigt bra, normalstora tandgenter med belysning, styrplattan fungerar efter mina önskemål. Bra batteritid och bra mottagning.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Mycket bra tangentbord för användning mot tv i vardagsrummet. Arbetat stabilt, inte har förlorat kontakten.