Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Axkid Duofix

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Axkid Bilbarnstolar (24)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Bra

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har en liten dotter på drygt 10 månader i skrivande stund och efter att ha använt stolen en dryg månad så har jag detta att säga:
  + Gott om plats för benen och mycket plats på höjden så den kommer räcka länge.
  + Bra sittställning med bekväm nackkudde. Inga överdrivna sidoskydd som skymmer sikten för barnet. Vår dotter stortrivs!
  + De självåtdragande sidoremmarna var väldigt smidigt! Monteringen (med ISOFIX) var väldigt enkelt. Däremot så ville jag först spänna åt remmarna lite för hårt först så bilsätet mosades, så jag lät stödbenet vara med och avlasta lite mer. Sitter ändå som berget.

  - Det självjusterande nackstödet ger jag inte mycket för. Förstår inte riktigt vitsen med det så vi låser nackstödet istället med bromsen. Varför ska den autojusteras när man ändå bara behöver justera det kanske var tredje månad när barnet växt? Man får dessutom dra för kung och fosterland eftersom man måste jobba mot fjädern för nackstödet. Däremot är det rätt smidigt med att bältet spänns enkelt med spännremmen.
  - Som de flesta bilbarnstolar så tar denna mycket plats, men det är priset man får betala för det goda benutrymmet för barnet.
  - Den har 3 lutningslägen, men de två mer upprätta är meningslösa. Vi kör maxlut med en gång och även då trillar huvudet lätt framåt vid sömn. Vi har inte mycket sluttning i sätet för övrigt. Eftersom spännremmarna sitter på sitsen så är det dessutom inte lätt att ändra lutning när den väl är monterad, men eftersom vi bara använder ett läge är det skit samma.
  - Metallspännena i bältena fastnar alltför lätt i kläder. Har på kort tid rivit sönder 3 av min dotters byxor. Man får inte ha bråttom när man plockar ur barnet, utan man måste säkerställa att spännena verkligen är helt ur vägen. Har inte haft det problemet i andra bilen där vi har en BeSafe.