Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony SmartBand SWR10

 Lägg i lista  Jämför
Vattentätt armband som mäter dina rörelser och din sömn. Armbandet kan också fungera som väckarklocka och väcker dig när det är optimalt för dig att vakna pigg och utvilad.
Jämför pris på alla Sony Aktivitetsarmband (2)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.64)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Riktigt smidigt liten pryl, när man väl vet hur den fungerar så är den mycket användbar.

  + Håller koll på din aktivitet (räknar steg och hastighet o.s.v)
  Med hjälp av appen Lifelog loggas det mesta du gör, musiklyssning, hur länge du gått, hur länge du sprungit, hur länge du sovit, hur du har sovit o.s.v.
  + Sömntracker & väckning när du sover som ytligast
  + Möjlighet att kontrollera t.ex. Spotify eller Walkman appen i telefonen
  + NFC kommunikation
  + Sitter riktigt skönt på handleden
  + Bra standbytid (som även visas i telefonen)

  - Just nu ingenting

  Var lite lurigt hur man fick igång kontrollen av musik i början tyckte jag, men det visade sig vara med hjälp av knackningar på wristbandet.
  Efter att man klickat en gång på den och lamporna börjar lysa så kan man knacka direkt på den så börjar den spela musik, knackar du 2 ggr så byter den låt, 3 ggr så byter den tillbaka till föregående låt. För att detta skall fungera måste man även ställa in "Musikspelare" som vald App under "Smartband" i "Smart Connect" appen.

  Hoppas detta hjälper någon.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Lite krånglig att installera med flera appar men väl på plats. Jag bryr mig inte om ifall jag surfat eller facebookat men det är hur bra som helst att kunna sätta flexibla mål på kalorier, gång och löpning. När den dessutom vibrerar vid samtal är det hur bra som helst har redan räddat mig 5 gånger på två veckor nu kan man äntligen ha telefonen i fickan och ändå känna samtalen. Väckning vid rätt sömnrytm fungerar också över förväntan. Man skulle dock behövt en display när man jagar in målen på slutet av dagen nu får man synka lite för mycket.
 • Alla omdömen

 • Ganska bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  + Trackar sömn bra
  + Bekväm och bra batteritid på ca 5 dagar
  + Räknar steg hyfsat bra
  + Bra NFC och bluetooth kommunikation

  - Funkar endast med lifelog
  - Notifikationer funkar inte helt till samsung mobiler
  - Få olika notifikationslampor
  - Krångligt med olika appar för att kunna styra armbandet
  - Ingen skärm (lite vad man letar efter)
  Idag finns det garanterat bättre smartbands ute
 • Ganska bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Smidigt är det för det mesta. Lätt, skönt och med bra batteritid men tappar allt som oftast kontakten med mobilen. Inte helt säker på att det bara är smartbandets fel men nfc verkar funka mest på måfå. När det väl fungerar är det kul även om bandet ibland hittar på lite spännande aktiviteter åt mig ibland
 • Dålig
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  ALLDELES FÖR FÅ FUNKTIONER OCH MÖJLIGHETER!
  Själva armbandet verkar fungera bra, men dess funktioner begränsas rejält av Sonys Lifelog-app, som är den enda appen armbandet går att använda med.

  Analysen inbegriper steg/promenadtid, samtal man gör, var man befinner sig och vilka appar man använder. Och att styra musik genom att trycka på armbandet. Men, bara om man använder Sonys egna appar. Jag använder andr, bättre appar för musik och ljudböcker, vilket inte registreras i Lifeloggen och då kan jag inte heller pausa/spela (mm) låtar via armbandet.

  Jag kan inte få den översikt över hur mina dagar ser ut, vilket jag trodde var själva vitsen med Smartband, eftersom det är få funktioner att börja med och att det inte går att korrigera eller lägga till aktiviteter.
  Det går inte att lägga till när man jobbar, tränar (annat än steg/promenad), utför hemsysslor, utför intressen, är social (annat än via appar som IG, facebook eller pratar i mobilen). Så om jag träffar vänner för fika, så syns det inte i Lifelog'en om jag inte facebook'ar samtidigt.

  Analys av sömn och transport är båda undermåliga.

  Den här typen av kontroll kanske är bra för föräldrar att kunna ha, där barnen inte kan gå in och ändra i efterhand vilka appar de använt, vad de lyssnat på eller foton de tagit.

  Att använda appen kräver att man godkänner att Sony får ta del av all; längd, vikt (vilket man måste registrera för att skapa kontot), appanvändning, var man befinner sig och allt annat övrigt.
  Det ser ut som om man kan logga in via G+, men i praktiken funkar det inte, utan man måste använda Sony Network-konto eftersom den inte känns vid andra användarkonton. 

  I nuläget känns den bara som en övervakning av Sony (och jag är i övrigt inte konspiratoriskt lagd), som jag dessutom betalat för.

  Om Sony förbättrar appens funktioner och tar bort kravet på att de får del av all info, kan det vara värt att pröva på nytt. Kanske.

  Jag är glad att min var rejält rabatterad, för den är definitivt inte värd det rekommenderade priset (enligt sonymobile.com/se) på 999 kr.
 • Usel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Android är det stora problemet med armbandet.

  Till att börja med så krävs det tre (!) separata appar för att använda det, detta inkluderar Lifelog-appen som krävs för att kunna använda det som ett aktivitetsband. Problemet, som allt annat till skräpmjukvaran Android, är att det enda systemkravet som anges är "4.4-device", medan kravlistan borde vara mer detaljerad.

  Installerade hela paketet med appar på en LG-telefon och kom sedan inte förbi inloggningsskärmen i Lifelog eftersom appen kraschade eller gav vit skärm varje gång jag försökte skapa ett konto (gick givetvis inte att använda sitt Google-konto trots att alternativet stod med). Inte går det heller att skapa ett konto via datorn och logga in, det hade ju varit för bekvämt.

  Råkar du inte ha en Sony-telefon så är det högst oklart om apparna kommer att fungera (bandet har dessutom ett antal funktioner som endast fungerar på Sonys telefoner trots att det inte ges någon förvarning om detta) och bandet blir oanvändbart.

  Kasta ut din Android genom fönstret, skaffa iPhone och kom igång på 2 minuter med ett band som t.ex. Jawbone Up. Det är det bästa rådet och omdömet jag kan ge.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har nu haft denna lilla miniräknaren på armen i några dagar å den känns mycket bekväm. Den har listat ut allt jag har gjort på sekunden. Som jag till och med glömt att jag har gjort.

  jag kollade lite på appar som hade stöd för den å jag hittade en app så jag även kan använda den som ett verktyg. som till exempel att jag knackar på den lite mjukt med min hand så att mobilen ändrar ljud läge från ljud till vibration och även kunna svara samtal genom att jag knackar två snabba
 • Ganska bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Det var intressant att kunna kolla på sömnkurvan. Armbandet är svårt att få på handleden men sitter bra. Jag hade inga problem att sova med armbandet.
  Stegräknaren fungerar sådär.
  Nu ligger den mest i byrålådan...
  Horace76c: Alarmet fungerar utmärkt på min HTC One, M7.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Funkar väldigt bra, förvånansvärt bra. Behövs lite mer kalibrering när det gäller gång/löpning och cykel/bil. Den går över för lätt från bil till cykel bara för man kör lite långsamt. Borde vara mer logisk att fatt att man inte helt plötsligt är ute o cyklar ;-) .
  Hade varit full pott om den funkat till Runkeeper.
 • Dålig
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Riktigt dålig, räknar grovt fel på stegen, appen fungerar dåligt. Enda bra är att man kan sätta larm som vibrerar. Hamnar i byrån.
 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Blev en kort bekantskap då jag beslutade att gå tillbaks till min HTC.

  Ger den bara en 7a då jag inte hann utvärdera alla funktioner.

  DOCK skall sägas att utifrån det jag hann uppleva av den skulle den fått en 9a.
  Den sitter bekvämt, och man tänker inte på att man har den på armen direkt.
  Händigt att kunna ha telefonen på ljudlöst konstant och endast få vibb på handleden då nånting händer.
  Gillade alarmfunktionen skarpt så man slapp väcka ostronet på morgonen.
  Nackdel dock att alarmfunktionen endast fungerar med Xperia-telefoner?!
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Fantstisk sak! Den loggar löpning, promenad och cykling och annan transport med imponerande precision. Fungerar bra med sista uppaderingen av Lifelog. Kul att appen plottar vart man rört sig under dagen på karta. Väckningsfunktionen kanon. En praktisk detalj är att man kan pausa och byta låt på Spotify när man löper eller bara som fjärrkontroll hemma.
 • Ganska bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Ganska kul produkt, dock så saknar jag att den ej klara att bedöma att man cyklar etc (om man inte har en Sony Experia telefon).

  Stort plus får den vart fall för sömnanalysen och väckarklocks funktionen.
 • Ganska dålig
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  En förbaskat dyr stegmätare är vad det är. Får man för sig att cykla 70 km så räknar den (lifelog-appen) kaloriförbrukning som om man promenerat den tiden. Resultaten blir missvisande vad man än gör, gymar, cyklar, spelar fotboll och så vidare. Min telefon ensam gör ett bättre jobb när det kommer till träningsstatistik.
 • Ganska bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  ja detta band e suveränt , men det fattas en del , använder inte loggningen

  + man kan ha ljudlöst på och den vibrerar när det ringer , sms och mail
  + väckning
  + trådlös koppling med NFC :)
  - dyr före lite gummi och plast
  - kunde ju ha varit en display som samsung gear fit , det e lite mer kvalite på det bandet

  men jag använder den och få aviseringar och det hjälper mig väldigt mycket
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Rolig sak!
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Enkel och smidig, fungerar utan problem. Väckningsfunktionen bra då man kan vakna diskret utan att väcka andra.
  hoppas på fler funktioner så småning om.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Fungerar riktigt bra och gör allt den ska. Lätt att ansluta sen är de bara att tuta och köra! Kul att kunna se hur man sover på natten med lifelog-appen samt hur mycke man går, använder mobilen, kalorier man bränner m.m
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Hoppas de andra färgerna och andra tillbehör som halsband dyker upp så snart som möjligt. Första intrycket efter några dagar är mycket bra. Funkar bra till Spotify och Walkman. Väcknings funktionen har jag inte hunnit testa så mkt än men kan nog bli väldigt användbar. Hoppas bara att Sony fortsätter att tillhandahålla med nya uppdateringar så den inte känns gammal efter ett par tre månader. ????
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Gör vad den lovar men det fattas mycket. Den har inget stöd för träning eller mat. Hade varit bättre att kunna ha den som träningspartner istället för en stegräknare med vibrator.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Följde med telefonen, en av anledningarna till att jag köpte den nu när det var dags att byta.
  Design mässigt är det väl ingen höjdare, sony kan göra snyggare grejer.
  Men den vibrerar när man får sms/ringer och huvudpunkten för mig var att den väcker dig när du sover som lättast.
  Testat detta 2nätter nu och det fungerar utmärkt. Vibrerar hyfsat kraftigt och jag vaknar utan att väcka min sambo eller hunden. Vilket gör dessa två rätt glada också.
  Den håller koll på kaloriförbränning och steg osv. Hur mycket du lyssnat på musik osv.
  Den kopplar ifrån sig och tappar kontakten emellanåt vilket är irreterande då den vibrerar 3ggr. Men det löses också säkert i kommande uppdateringar.
  Det skall tydligen gå att "tappa" på den och pausa/spela upp musik när detta är igång.
  Det fungerar inte i spotify utan enbart i walkman vad jag fattat det som än så länge. Kanske även att detta fixas i kommande uppdateringar.
  Batteritiden uppges till 5 dagar men än så länge är jag uppe i 3 och den kommer behöva laddas imorgon...