Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

HiFiMAN HE-560

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla HiFiMAN Hörlurar (15)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Supernöjd med dessa. Neutrala och detaljrika utan någon vasshet! Bra dynamik. Minus för hörlurssladdens kontakter i varje kåpa som har en tendens att åka ur om sladden fastnar lite lätt i nåt, samt att dom behöver bra med kräm för att drivas.

  Kör dessa med Pro-Ject Pre Box S2 Digital och Arcam rHead.

  Bytte upp mig från AKG Q701.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Neutrala enligt mitt tycke och inte det minsta vissa i diskanten. Jämfört med Beyerdynamic T1 och Grado PS500 är dessa något (marginellt) mindre detaljerade och transparenta men det kompenseras väl med en väldigt trevlig ljudbild. Något mörkare än de andra, bättre tryck och med en fast botten, även om T1s bas går minst lika djupt med min Decware rörhörlursförstärkare. Sitter ganska hårt på skallen men har lyckligtvis otroligt sköna kuddar så det går bra att lyssna även längre stunder. Verkar vara bra byggda utom fästet till kabelns kontakter som lossnat, dåligt, får skaffa en bättre kabel. HE-560 kräver en hel del kraft trots att det är en lågohmig lur, så en bra förstärkare där man kan skruva upp volymen rejält behövs, funkar fint med Violectric V200 och nämnda rörförstärkare. Lite väl dyr ny nuförtiden.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Hade ett par Audeze LCD-2 innan som jag bytte in för att jag inte trivdes med hur otroligt obekväma de är och att soundstage var så litet. Lyssnade på Grado PS500e, Audeze EL8 och dessa innan jag bestämde mig. Gillade Grado men eftersom jag är känslig för diskant var jag ganska säker på att jag inte skulle orka lyssna på dem särskilt länge. Audeze EL8 lät ungefär som LCD-2 och var inte så särskilt mycket skönare att ha på sig även om de vägde mindre. Valet föll då på HE-560 som var lite mittemellan de andra 2, med en klart öppnare ljudbild än Audeze och en lite lugnare diskant än Grado, samtidigt som de är riktigt sköna att ha på sig.

  Har nu lyssnat mer hemma och kan konstatera att diskanten kan bli för framträdande på dessa lurarna också, men det beror väldigt mycket på vilken musik man lyssnar på. Vissa skivor låter grymt bra medan andra börjar sköra lite i öronen på mig. Jag måste dock vara tydlig med att jag troligtvis är betydligt känsligare än de flesta andra människor just för diskanten, för jag har problem med nästa alla lurar jag testar (inklusive Audeze LCD-2 som anses vara mörka). Vet inte vad det beror på, men det gör de väldigt svårt för mig att verkligen njuta av high-end lurar eftersom man måste vräka på litet med volymen för att de ska bli riktigt kul att lyssna på (iom tendenserna till tunnare bas och mer fokus på diskant som ökar detaljrikedomen och känslan av öppenhet). HE-560 är iofs helt ok även på lite lägre volymer också.

  + Överlägset bäst komfort av de planar magnetic jag testat (dvs mycket bättre än Audeze)
  + Överlag väldigt bra ljud i hela registret
  + Klart öppnare ljudbild än de Audeze jag testat, även om de inte kan tävla med de öppnaste dynamiska lurarna
  + Detaljerade
  + Verkar inte vara så känsliga för positionering på huvudet

  - Kan bli aggressiva i diskanten när man lyssnar på musik som redan är "bright"
  - Kräver en förstärkare som kan kräma på rejält, var tvungen att höja volymen betydligt mer än jag normalt gör. Dock tror jag inte att förstärkaren har svårt med dem i övrigt, det behöver bara finnas kraft
  - Lådan de leveras i är rena skämtet. Tanken är väl att den ska vara lite exklusiv, men den känns bara konstig och helt värdelös för transport

  Har hittills lyssnat på dem hemma med min Beyerdynamic A1 förstärkare och Hegel HD20 DAC, men jag har en Marantz HD-DAC1 på ingång. Ska se om det gör någon skillnad med diskanten, annars kommer jag börja koppla in den i datorn så att jag kan använda EQ (kör via nätverksspelare vanligtvis).