Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Behringer Ultramatch PRO SRC2496

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Behringer DAC & hörlursförstärkare (9)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jag har kopplat upp denna mot media boxen ?WD-tvlive? som jag strömmar mina FLAC från.. (eller dator)
  Och via SRC2496 är musiken faktiskt ännu underbarare. Det fanns fler lager av ljud, bättre nyanser, blir faktiskt mera likt en analog ljudkälla.

  Normalt är jag inte så förtjust i "Magic Box enheter" som manipulerar musik. Men denna gillar jag, det finns gott om förbättrings ?Modd? på nätet dessutom, det går att bygga om denna rejält.

  Du kanske har observerat att SRC2496 inte ser ut som din typiska DAC som marknadsförs för hemma fantasten. Det beror på att Behringer riktar den professionella audio branschen där ljud och funktionalitet är prioriterade. Den genomsnittliga hemstereo entusiasten kommer inte använda många av de pro-ljudfunktioner på SRC2496, men lita på att det inte påverkar ljudprestandan av denna DAC.

  På den tekniska sidan, A / D och D / A-omvandlare är 24-bit / 96 kHz. Utsignalen kan ställas in på en upplösning på 16, 20 eller 24-bitars och samplingsfrekvens kan omvandlas till 32, 44,1, 48, 88,2 eller 96 kHz. Samplingsfrekvensen för en vanlig CD är 44,1 kHz och ställa samplingsfrekvensen för en DAC högre än källan normalt kallas upsampling (inte att förväxlas med översampling). Den interna och höga precisions kvarts generatorn kan användas för att ta bort jitter och korrigera felaktiga samplingsfrekvenser. Externa klockor kan också användas med SRC2496.

  Från utsidan, visas SRC2496 vara välbyggd. Det är en 1U rackmonterad låda som mäter ca 43 cm bred och 4,5 cm hög och 19 cm djup (med rackmonteringskonsoler borta) och väger ca 2 kg. Frontpanelen är gjord av aluminium och innehåller ett antal kontroller och en rad lysdioder.(A la flipperspel.) Återstoden av chassit är svartlackatl. Bortsett från hörlurens anslutning som är placerad på frontpanelen, alla in och utgångar är på baksidan av enheten. De analoga anslutningarna är via en uppsättning balanserade stereo-XLR-uttag, en uppsättning för inmatning och en annan för utgång. Om dina ljudkomponenter inte använder balanserade anslutningar du kan använda en ?RCA till XLR? (hona) kabel som är vad jag använde. På den digitala utgången ingångarna består av RCA och optisk (Toslink) anslutningar för S / PDIF-signaler och en XLR-anslutning för AES / EBU-signaler. En separat trio av anslutningar används för digital utgång. Alla kontakter verkar vara hållbara. Ström matas till enheten via en IEC-anslutning. En grundlig men kompakt bruksanvisningen ingår som beskriver driften av SRC2496 och ger applikationsexempel.
  Dessutom finns i manualen, kabel scheman för obalanserade kablar såsom RCA till XLR som kan vara praktiskt.

  Med rätt utrustning, miljö och installation av SRC2496 gör det möjligt för ljud entusiaster att skapa sina egna högkvalitativa digitala inspelningar - från analoga media eller ett liveuppträdande.

  Den låga kostnaden, mycket bra prestanda och flexibiliteten gör Behringer SRC2496 har ett exceptionella värde. Om du inte har provat en up-sampling DAC detta är ett riktigt bra att börja med.

  Tyvärrr släpper denna ej igenom DTS eller Dolby digital singnalerna från Wd-Liven så den används endast för musik lyssning.

  Riktigt bra är den då man vill rippa analoga LP till Digitalt!