Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Flymo Turbo Lite 330

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Flymo Gräsklippare (5)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (3.80)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Dålig
  6 mån sedan
  skräp flyger inte över gräset som utlovas. när vi ringer tillverkaren skrattar han och säger nej den flyger inte. vid minsta droppe på gräset så får du ett stort motstånd. inget för dig som inte styrketränar eller är av äldre modell.
 • Ganska dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Klipper bra och är smidig på kuperade tomter. Men för mig brände motorn efter 3 år. Undermålig konstruktion som saknar överströmsskydd i motorlindningarna.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte denna på Jula för 799 kr idag. Har bara hunnit klippa en gång så jag kommer att uppdatera denna recension efterhand.

  Sammanfattning:
  + Lätta att styra med en hand
  + Kommer in nära buskar
  + Relativt tyst
  + Kul och annorlunda

  - Stor
  - Stänker gräsklipp överallt, suger in det och smutsar ner.

  Först måste jag säga att iden är helt genial, helt ärligt så förstår jag inte riktigt varför folk köper vanliga gräsklippare när man kan få en som flyger; att klippa gräs med en hand samtidigt som den andra är fri till att göra vad som helst är fantastisk. Gräsklipparen verkligen flyger fram och behöver bara en lätt knuff i rätt riktning för att röra på sig. Går lätt in under buskar och studsmatta. Styr enkelt runt leksaker eller jordgubbar som växer i gräsmattan.

  Jag testade att klippa med alla distanserna insatta och det blev fantastiskt fint. Men det ledde tyvärr till ett par problem som beskrivs nedan..

  Men sen finns det ju några nackdelar:
  Den upplevs som ganska klumpig, lite som en pulka. Den är lätt, men inte extremt lätt, men hela konstruktionen känns lite klen handtaget sitter tex fast med två plastploppar.. Man vill gärna hänga upp den annars tar den all plats i förrådet. Jag jämför med en handjagare, gissningsvis är den stor som en klippo...

  Filter och rengöring. Gräsklipparen skitar ner något otroligt och gräset som yr runt gräsklipparen sugs gärna in i maskineriet. Själva motorn skyddas av ett filter som blir helt igensatt av gräs men själva svävarfläkten har inget filter och måste rengöras manuellt när lyftkraften börjar bli dålig. Insuget är lite sportigt kilformat och här fastnar gräs och löv och är pilligt att få ut.

  Gräset flyger ganska långt med hjälp av luftströmmarna och efter avslutad klippning fick vi sopa altanen vilket kändes lite irriterande. Å andra sidan sprider den gräset jämt och fint och man får inga klumpar eller korvar som efter en vanlig motorgräsklippare.

  Balansen, våra barn 1 och 4 år var förstås eld och lågor men hade mycket svårt att köra gräsklipparen eftersom den kräver att vara perfekt balanserad för att gå smidigt. Vilket gör det hela till en än mer njutbar konst, men är tråkigt för småbarn som precis lärt sig springa med handjagaren.

  Sammanfattningsvis; Detta är en helt otrolig gräsklippare som kommer att revolutionera gräsklippningsvärlden när folk förstår hur fantastiskt den är. När man förstått hur man ska styra den (balans) går den lätt och smidigt i alla riktningar, in under buskar och runt vackra blommor i mattan. Ska försöka skriva mer om de positiva sidorna en annan dag. Kanske får den ett par stjärnor till när jag hittat rätt klipphöjd så att den klipper mer än fräser. Samtidigt så ger den lägsta höjden en fantastisk klippning när den väl svävar..
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Klipper extremt dåligt och när man drar den i sidled hoppar styret ur fästet. Rekomenderas ej till någon! Skräp !