Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Fujifilm X-T1

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Fujifilm Systemkameror (62)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.67)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Gick från en Nikon D90 till denna efter erfarenheter med Fujifilm X100. Mycket bra kamera, ett tydligt steg upp i både bildkvalitet och prestanda i mörker.

  * Lätt även med t.ex. XF 35/1.4 trots ljusstyrkan på det objektivet.
  * Knivskarpa JPEG med standardinställningar utan att skärpa dem för mycket.
  * Diafilmsimuleringslägena Provia, Astia, Velvia låter mig få snygga JPEG utan mycket efterbehandling alls i Lightroom = roligare att komma hem senare efter fotorundorna.
  * Negativfilmsimuleringen Pro Neg Hi med en liten boost i färg ger mig å andra sidan ordentligt med dynamiskt omfång (ljusa och skuggiga partier i samma bild) och en fin bas till efterbehandling.
  * Jag anser att APS-C är perfekta kompromissen mellan fullformat och smidighet, saknar inte fullformat en sekund sedan jag skaffade denna kamera, vilket jag var sugen på med min Nikon D90.
  * Grym lineup med Fujifilm XF-objektiven. Äger XF 35, 18-55, 55-200 och alla är ju riktigt högpresterande, till och med telezoomen. Ovan vid detta! Nackdelen är förstås att de kostar en del och bytet från andra system. Själv finansierade jag mycket av den övergången genom försäljning av gamla kameran, objektiven, och stora kameraryggsäcken... som jag ju inte längre behöver. ;-)

  Den har varit aningen kontroversiell pga X-Trans-sensorns återgivning av gräs (blir "smetigt"), men jag är numera rätt övertygad om att detta berodde mycket på svagheter i RAW-algoritmen hos gamla versioner av Lightroom. Jag är ganska petig och har inte upplevt detta som ett särskilt anmärkningsvärt problem alls i Lightroom 5.4, inte ens när jag kollat i 1:1 zoom.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  (Apropå H2SO4's omdöme nedan).

  Fuji's x-trans-sensor är erkänt väldigt bra, deras optik håller hög kvalitet och flera av deras kameror har mekaniska reglage som komplement till, eller om man vill, istället för menyer. De gör kameror för de som gillar att fotografera. Klicka på fliken "Recensioner" och läs lite..
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  29 dagar sedan
  Kompetent, rolig, allround. XT-1 passar till i princip alla typer av fotografering, dessutom är den kul att använda och en bra storlek - kompakt men fortfarande ergonomisk.
  De senare XT-modellerna är ett märkbart kliv upp i byggkvalitet.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Håller helt och till fullo med Jo No och Dennis_H!

  Jag har Graphite Silver Edition, som till skillnad mot den svarta, har mer svåravlästa reglage. Något som kan vara bra att veta för den som överväger en Grapithe (begränsad upplaga).
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  En kamera som trots sin lilla storlek är otroligt kraftfull! Sensorn ger fantastiska färger och detaljer. Sökaren är helt fantastisk med många bra funktioner (säger jag som är van vid fullformat med optisk sökare), och med senaste uppdateringen finns ännu fler häftiga funktioner, så som helt tyst elektronisk slutare. Men för ren fotografering så är det trots allt grunderna som är det viktiga, och de olika inställningsrattarna är smidigare att använda än man tror. En nästan perfekt kamera helt enkelt! Och till er som tycker den är långsam, glöm inte att aktivera "High performance" i Power management!

  De enda negativa sakerna jag kan komma på är:
  - Med manuell bländare, manuell slutare och Auto-ISO så går det ej att använda exponeringskompensation, som det med fördel går att göra hos Nikon.
  - Autofokusen är bra och träffsäker, men saknar mer avancerade funktioner.
  - Knapparna på baksidan kan upplevas som små, särskilt när man använder vantar.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  En nästintill fulländad kamera och definitivt den bästa ur Fujis X-serie hittills. Rekommenderas varmt!
 • Usel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Den mest över-hypade kameran någonsin? Detta måste vara den enda kameran som inte klarar av att återge träd, buskage, gräs o.s.v på ett naturligt sätt. Tror ni mig inte? Titta t.ex på denna bilden (gärna i 100%)...
  http://www.dpreview.com/reviews/fujifilm-x-t1/samples/lmo/DSCF3822.jpg

  Jag sålde mitt ex. efter fem dagars innehav.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Den bästa x kamera .. Tar ut det bästa av redan häftigt x-trans-sensor