Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Audio Technica ATH-M50X

 Lägg i lista  Jämför
Heltäckande och hopfällbara kabelanslutna lurar. Ger precis som övriga M-lurar från Audio Technica ett naturtroget ljud som fungerar bra i studiomiljö. Vändbara kåpor. Löstagbar kabel. Lanserade 2014. Stäng
Heltäckande och hopfällbara kabelanslutna lurar. Ger precis som övriga M-lurar från Audio Technica ett naturtroget ljud som fungerar bra i studiomiljö. Vändbara kåpor. Löstagbar k... Läs mer
Jämför pris på alla Audio Technica Hörlurar (100)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.65)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har bara haft dem i någon timme, kan sammanfatta upplevelsen med: gåshud
  Återkommer...

  Edit: 11 dagar senare...
  Väldigt bra lurar med fantastiskt ljud och hög kvalité! Gillar den nya kontakten som är på X-modellen, kör den skruvade varianten på skolans stationära som står på bordet, den långa till stationära hemma som står på golvet och den kortare till laptop/telefon/platta. Så det är jävligt smidigt att skifta mellan manickerna utan att behöva säla runt så mycket.

  Ska jag försöka klämma in ett minus så saknar jag lite tryck i basen i vissa låtar, men det fixar EQn. Ett annat minus är att de är så sköna och jag har dem på nästan hela dagarna och då får håret runt öronen ett ganska fult svaj.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har använt hörlurarna ett tag nu tillsammans med ett Creative Sound Blaster Z och hittills är jag väldigt nöjd! Jag gick från ett par Sennheiser pc360 så det är lite annorlunda då jag är van vid öppna hörlurar.

  Jag förstår verkligen inte vad folk menar med att det är en avsaknad av bas - om något tyckte jag det var på gränsen på för mycket bas att jag fick stänga av Bass-funktionen i Creative drivrutinerna/programmet. Det är förstås inte på tok för mycket heller - tycker det känns lagom! (Tror nog jag vågar säga att Sennheiser hade bättre balans i basen ändå.)

  Ljudet i sig är där emot betydligt bättre. Det låter bra, oerhört bra! Jag vet inte vad jag egentligen bör säga mer än det angående just ljudkvalitén. Till de som klagar på att ljudet är dåligt eller att basen saknas så misstänker jag att det beror på avsaknaden av ett dedikerat ljudkort? Jag har inte provat med moderkortets inbyggda, telefonen, mp3-spelare eller någon annan ljudkälla. Vad jag hört från en vän med ett Xonar-ljudkort så är ljudet även där perfekt.

  En liten sak att notera dock - de gör förbannat ont att ha på sig till en början. Jag trodde inte jag skulle ha några problem med det så riskerade ett köp och jo jävlar gjorde det nog ont - MEN det är lätt ordnat! De är oerhört hållbara så det är bara att böja och töja ut dom lite(det är som gjort för det) och nu sitter de bekvämt utan några som helst problem.

  Det känns dock lite underligt att gå från öppna hörlurar till stängda, särskilt när jag pratar, men det är inget som bör påverka betyget eller hörlurarna i sig. Bara en vane sak.

  Den utbytbara sladden är perfekt för min del då jag har en katt som tycker om att bita av sladdar när man minst anar det, vilket är varför jag skaffade ett par nya hörlurar till en första början...

  Allt som allt, underbara hörlurar till bra pris(Standard M50 fungerar lika bra vill jag nog tro), komfort(efter man justerat dom), ljudkvalité och ja, allt sånt där man är ute efter i ett par hörlurar. :)

  Edit: Läst de två negativa omdömena här på prisjakt och vill bara påpeka några saker. Först och främst är hörlurarna inte enorma överhuvudtaget - jag tycker de är relativt små om något. I jämförelse med ett par platta hörlurar ur fyndhörnan på ICA så är de säkert enorma men i jämförelse med ett ordentligt par hörlurar med lite kvalité i tycker jag de är i rimlig storlek för både inomhus och utomhus.

  Det där med avsaknad av låga frekvenser, jag säger som kryvokhyzhad; man måste vara döv för att inte höra det.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  I am not an audiophile, but I like to listen good quality music. I own Koss KTXPro1 and Koss PortaPro which are known to be excellet if not the best on-ear headphones. I was considering to upgrate to closed-ear headphones for a while, but all those I tried were not even close to my Koss. I started to believe that there is nothing sounding better than Koss PortaPro. I kept searching and encounter these headphones. I was surprised that they have some negative review here at prisjakt. Guys, you either recived a deffective one, or your are deaf.
  All the reviews by respected websites price ATH-M50X as the best in its price range. Amazon reviews by customers are also 5 stars in 99% cases. Besides these headphones are one of the most popular out there. So, I bought them today. When I opened the box I was inpressed by the built quality. But I have seen many headphones which looked as good as these. So, I still was skeptical. But when I put them on, I was blown away to heaven. They sound is amazingly good! I tried many songs, and they performed excellend all around. I kept them on the whole day and couldn't stop listening. So good they are!
  I compare them with my koss, and I assure you ATH-M50X is much better. There is a very clear difference. ATH-M50X has more rich sound and very deep bass. The bass is very strong. I don't know how some people say there is no bass. Try this song: The Pack - I'm Shinin' or 50 Cent - Candy shop.
  Buy these, you will not regret! If you don't like their sound, before blaming the headphones, make sure you listen to good quality files and that you item isn't defective.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  7 mån sedan
  +Bekväma, rätt så snygga med rätta kläder, klar och detaljerad ljud och bra pris, väldigt slitstarka!

  - ganska snål bas, kan ramla av om du springer och ändrar hastigheten fort eller åker snowboard
 • Ganska bra
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Ordentliga hörlurar för sin prisklass, men aningen obekväma för längre perioder.

  Basen är relativt dundrande i dessa, och det är svårt att få till eventuell EQ ordentligt för att få basen riktigt rätt.
  Med det sagt så är de verkligen inte dåliga. Ljudet är ganska klart, och de öser på ganska ordentligt, men de är ändå lite väl ospecifika på sitt jobb kan jag tycka.

  Om jag t.ex. vill spela bas i Guitar Rig så är dessa inte mycket till hjälp. Basljudet jag kan höra "ordentligt" är snarare åt mellanregisterhållet, men det är ju där vilken bordshögtalare som helst klarar av att återge registret.

  Och så var det passformen:
  Har jag dem på huvudet kanske 2-3 timmar i sträck får jag ungefär samma känsla som när jag har sovit på örat.
  Ja det är klart man sover på ena örat många nätter, men ni vet, när man vaknar och det känns som att ena örat är blåslaget för att man sovit för hårt på det. Fast detta gäller då bägge öron.

  Och det är något med ljudbilden som sticker lite i längden.
  Den är lite hård på något sätt, men det är svårt att beskriva hur.
  Lyssnar man t.ex. på Linus Tech Tips från 1-3 år sen så är hans röst väldigt nasal på något sätt. Som när man är bakfull och någon pratar väldigt högt, även på väldigt låg volym.

  Dock har de ändå öset som är okej för lurar i prisklassen.
  Om du har öron som inte sticker ut så mycket kan de nog vara helt okej.

  Garanterat prisvärda, men kanske inte bäst i sin klass.
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Uppdatering flera år senare: Jag använder inte dessa speciellt mycket längre, det är dels för att de är sanslöst obekväma, men också för att ljudbilden inte längre appellerar till mig. När jag först skaffade dem hade jag inte haft eller testat så många lurar av rang, idag har jag testat de flesta varumärken, och dessa är förvisso tekniskt imponerande i prisklassen. De återger mycket detalj, men det låter varken musikaliskt eller tillräckligt platt för att de ska lämpa sig som riktigt bra mixningslurar. Det ATH-m50x däremot är, är en hybrid som lämpar sig väl för nybörjare som inte riktigt vet vad de söker och som vill ha ett par lurar att både mixa- och lyssna i. Jag rekommenderar dock alla som funderar på dessa att slå ett par ögon på Sennheiser, Shure och Yamaha-lurar i en liknande prisklass - och att helst även lyssna på dessa om man har möjlighet. För beroende på vad du gillar för karaktär, så finns det förmodligen lurar som du kommer gillar bättre än dessa utan att du behöver spendera mer pengar.

  Uppdatering: Har nu spelat lurarna i åtminstone 100 timmar och med det bör de vara hyfsat inspelade. Numer ligger mina Sony mdr-v55 på hyllan och jag använder i stort sett bara dessa lurar när jag är hemma.

  De är definitivt bättre än mdr-v55 och gillar även ljudbilden känns i min mening klarare än Sennheiser HD 25, som ju är en annan typ av lur, men ändock väldigt uppskattad. Upplösningen i mellanregister-diskant är högre och det är lätt att skilja de flesta element i en låt åt. Lurarna är på den nivån att man faktiskt utvinner mer detaljer i att lyssna på mindre komprimerad musik.

  Jag använder lurarna med Yamaha MX10U (mixer + ljudkort) och får således ut 24 bit 192khz maximalt, i överlag fin kvalitet.

  Kuddarna känns mjukare nu än när de var sprillans nya, men jag står fast vid att lurarna trycker lite. Jag har också en tendens att få huvudvärk vid längre lyssning med dem. Jag har ännu inte rönat ut om det beror på ljudbilden eller att de klämmer för hårt.

  Sist men inte minst så är basen som vissa vill påskina inte alls särskilt platt, utan tvärtom ganska mullrig och okontrollerad. Just den här aspekten är jag rätt besviken över. Det sagt, så slår de Sony mdr-v55, men skillnaden rör sig främst i de högre frekvenserna. Jag tycker därmed att de omdömen som sprids, inte minst här, av för det mesta rätt okunniga - vanliga dödliga, är lite väl glorifierande och okritiska.

  Vilket på något vis gör dessa svåra att förhålla sig till, utan att provlyssna, för någon som lyssnar väldigt kritiskt. De är definitivt bra, dock tycker jag inte de låter som något mer än ett par lurar för 1200 kr. Har använt Beyerdynamic DT 250 tidigare vid mixning av några filmproduktioner och skulle nog välja dessa över de här, såhär i efterhand. Även för allround-lyssning.

  Så, ett gäng +/- för den som inte orkar harva sig igenom det ovan:

  + Mellanregister och diskanta frekvenser låter finemang.
  + Trevligt med utbytbar sladd även om jag använder den knorrade 99% av tiden.
  + Går att mata på dem med ganska hårt utan att de börja dista.
  + "Allt" ingår (sladdar och adaptrar för bra och enkel anpassning).

  - Tveksam ergonomi.
  - Något okontrollerad bas.
  - Ganska plastiga.
  - Läcker ganska mycket ljud.

  Hade basen varit snärtigare och mer distinkt, samt om ergonomin varit så bra som vissa skriver här - så hade jag rekommenderat dessa lurar i alla lägen. Som det är nu så är de absolut bra - men ingenting speciellt, inte ens i förhållande till priset.
 • Usel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  A Hot Mess!
  Bass is to boomy and treble is ear-piercing. listening to music with these isn't a good idea; and neither is monitoring/making music with them either. They're just too critical.
  The cups hit the head band and make a clicking, sort of a crackling sound. The included cables aren't great either, they went with quantity over quality. In other words, they aren't so sturdy and the connector breaks easily. And the clamping force on these is way more than it needs to be.

  For all those who want a quality product that deserves their hard-earned money, and to those who consult online reviews before deciding your purchase, do yourself a service and watch/read something more professional like Z Reviews, NOT MKBHD or or HardwareCanucks. Hopefully that'll help you avoid such a disaster like the ATH-M50x.
  PS. For much better sounding headphones, consider the Sennheiser HD 500 and 600 series, the original Philips SHP9500 too are great. Similarly prices, but demolish the M50X in sound quality and comfort.
  I recently tried the ATH-M40x and they stomp all over the M50x!

  Happy listening!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Ett par fantastiska hörlurar. Detta är ett absolut förstahandsval i prisklassen.

  Jag äger både föregångaren ATH-M50 och efterföljaren ATH-M50x. Skillnaden, ljudmässigt (efter cirka 300 timmar), dem emellan är att nya ATH-M50x är något mer bas- och diskantrik än föregångaren.

  Om du använder ATH-M50x för mixning och mastring i hemmastudion (som jag gör), så rekommenderar jag dig att komplettera med exempelvis Sonarworks Reference 4, för ett så pass ofärgat ljud som möjligt.

  Positivt
  + Underbart ljud
  + Kvalitetsprodukt
  + Bra och skön passform, som lämpar sig för långa sessioner
  + Löstagbar och utbytbar kabel

  Negativt
  - Möjligtvis något plastig till utseendet (ren petitess)
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Otroligt mycket hörlur för pengarna!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Älskar dem så jävla mycket.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Väldigt bra ljud i dessa hörlurar. Ända nackdel är att de är alldeles för stora och det ser ut som man har en hjälm på huvet ! Gillar man stora hörlurar kan man definitivt köpa dessa för ljudets skull.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Ett par riktigt bra hörlurar till ett riktigt bra pris. Det sammanfattar min uppfattning om Audio Technicas M50x väl. Jag använder dem vid mitt skrivbord på arbetet och jag blir alltid lika glad när jag sätter på mig dem. Ljudet är fantastiskt. Det är inte ett par riktiga studiolurar, men nära på. Till skillnad från många andra bastunga hörlurar ger de ett naturligt och neutralt ljud, utan att bli tråkiga. De är lätta att fälla ihop och blir mindre än man tror. Däremot skulle jag inte använda dem till och från jobbet, eftersom de är lite för stora och osmidiga för det.

  Positivt
  + Fantastiskt ljud (neutralt utan att bli tråkigt)
  + Bra byggkvalitet
  + Sköna att bära länge
  + Flera olika kablar medföljer
  + Praktisk förvaringspåse medföljer
  + Utbytbar kabel

  Negativt
  - Något stora (inget bekymmer inomhus vid ett skrivbord)
  - Något plastigt utseende

  Sammantaget har jag inte ångrat mitt köp en sekund. Om du är på jakt efter ett par väldigt bra hörlurar till ett rimligt pris rekommenderar jag de här starkt. Om du är på jakt efter ett par hörlurar som du ska använda när du åker buss, tåg eller är på annan resande fot skulle jag troligen rekommendera ett par som är något mindre, även om de här går att fälla ihop.

  Tänk på att de är kabelanslutna. Vill du ha trådlösa hörlurar är det alltså inte just den här modellen du ska köpa.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Har aldrig tidigare ägt några liknande lurar när dessa införskaffades 2016, men har 2,5 års erfarenhet av dessa nu. Det stora minuset är komforten – det är helt enkelt inte skönt att ha på sig dessa länge. Här är anledningarna enligt mig:

  1. Trots storleken trycker de på örats övre del. Efter ett par timmar känns det som att örat sitter i ett skruvstäd.

  2. Liknande ömhet uppstår på hjässan eftersom nästan allt tryck koncentreras till en liten plätt högst upp på huvet. Det gör ont efter ett tag. Det borde gå att sprida ut trycket mycket bättre.

  3. Muffarna är fejkläder vilket bara känns kladdigt om du blir det minsta varm.

  Det positiva:

  + Hållbara. De har så många böjbara leder att de aldrig har gått sönder alla gånger jag tappat dem på golvet. Jag har även lyckats tappa dem i en skurhink med smutsigt moppvatten och rengöringsmedel... Märkte ingen skillnad efter att ha låtit dem torka.

  + Ljudet. Jag är inte intresserad av att jämföra dem med alla lurar som nånsin tillverkats. Allt jag behöver veta är att ljudet är *tillräckligt bra*, och det är det. Jag använder dem för konsumtion. Jämförde ned ett par spelhörlurar från Steelseries och det var ju som dag och natt.

  + Utbytbar sladd. Jag sätter mycket värde på att den billiga del som nöts ut först och som då gör hela produkten obrukbar faktiskt är utbytbar. Jag slipper löda. Jag kan köpa en extra kabel med mikrofon om jag vill. Det är bara bra.

  + Tre sladdar medföljer. Utmärkt enligt mig, annars uteblir föregående fördel för de flesta användare.

  + Ljudisolerar en del.

  Slutsats:
  Grejen med dessa lurar är att om jag ska lyssna på t.ex. en podcast så skulle jag hellre välja de dåliga Steelseries-lurarna istället för dessa, bara för att de inte har komfortproblem nr 1 och 3 som nämns ovan. Så mycket har jag kommit att uppskatta lurar som sitter skönt sen jag skaffade dessa. Annars helt ok för musik och spel.

  Nästa par lurar kommer ha dessa kriterier: Ej kladdigt fejkläder, ska ej trycka på överdel av örat, ska jämna ut trycket på hjässan, och utbytbar sladd.
 • Bra
  1 år sedan
  Enda tidigare erfarenhet är in-ears. Köpte dessa och blev missnöjd över att man inte kan spela högre volym på mobilen, kanske för att de kräver mer ström än telefonen kan ge. På dator kan man spela högt men inte jättehögt.

  I tester sägs att dessa är bastunga, men missnöjd även här ang. basåtergivning. Många billigare lurar kanske har ett större basfokus än "high-end" lurar.

  De blir hyfsat varma att sitta med över öronen, men jag kan inte jämföra med andra over-ear lurar.

  Jag köpte dessa för 990kr från Net on net och för priset är jag ändå nöjd, önskar mer bas.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Låter riktigt bra med Lead Audio LA-100. Hifime sabre 9018 dac låter dom ansträngt med. Audioquest Dragonfly Black 1.5 låter dom ok med men ganska långt från hur dom låter med LA-100.

  Sen är ju smaken som baken också :)
 • Perfekt
  2 år sedan
  Riktigt bra! Hör många fler detaljer än med mina gamla Razer Kraken Pro-hörlurar
 • Bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Kanonljud. Men efter ca 1,5 år så har sladdarna börjat glappa. Verkar som det är glapp i själva ingången på hörlurarna. Det funkar inte med min mobil uttag, men med samma mobil fungerar mina Sennheiser hd600. Och så lossnar fusklädret på kuddarna ganska mycket så den ser inte så snygg ut längre. Det blir en massa små smulor som skräpar ned. Man ser verkligen att den är begagnad.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Väldigt bra lurar med väldigt bra ljud. Den avtagbara kabeln kommer väldigt praktiskt till hands. lite knakande när man böjer dom som kan vara lite skrämmande. Annars är dom helt perfekt.

  #EDIT#
  Har haft dom i över 1 år nu och tycker fortfarande dom är underbara. Ljudet låter bra vad man än lyssnar på. Bra bas och väldigt klart ljud på så gott som allt. Definitivt värt pengarna.
 • Usel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Grymt överskattade. Plastiga. Mina pajjade direkt, Hoppas du har bättre tur.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Fungerar bra. Mest trevligt är att dom känns bra byggda och klarar av mitt slitage. Alltså tungt slit å tappa klämma slänga -användning.

  Jag gillar ljudet. Men det är inte ljud som man får en orgasm av. (Vilket vissa verkar tycka. Det är bara bra, väldefinerat och verkar hålla bra.
  Bra grejs.

  Minus att det inte finns någon typ av Mic sladd vilket skulle göra dom till sjukt ett skönt headset.

  Komfort ++
  Ljud++
  Kvalité++

  Jag var orolig att jag köpt ett par för dyra lurar (1000 spänn på utförsäljning) men icke.

  Dom går att vika ihop till en "boll" oxå.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Lurar som har en väldigt bra ljudåtergivning, men det måste nämnas att efter lång användning kommer besvären i öronen.
 • Bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Kanske hade jag för högt ställda förväntningar efter alla fina recensioner men jag blev inte jätteimponerad. Missförstå mig rätt, det låter bra men skillnaden mot de 300 till 500-kronorslurar, diverse datorheadsets och medföljande iPhone-lurar jag harvat runt med var inte så stor som jag hade hoppats.

  Basen är lite för rund och bumling för min smak. Diskanten är ganska vass. Mellanregistret låter bra däremot. Jag var i första hand ute efter ett par neutrala lurar till familjens digitalpiano och för detta ändamålet tycker jag ändå att det fungerar helt ok men jag saknar lite liv i ljudet, väldigt torrt, svårt att förklara. Vårt digitalpiano är en ganska fin pjäs med erkänt bra ljud ur hörlursutgången så den ska klara av att leverera kvalitetsljud. Spotify på högsta kvalitet direkt från telefonen var inte heller någon ljudsensation. Det där med att man ska höra detaljer i ljudet som billigare hörlurarna inte återger... nja.

  Nu har jag precis köpt lurarna och bara använt dem någon timme, kanske behöver de spelas in för att komma till sin rätt (men det råder ju delade meningar hur stor skillnad det faktiskt gör). Eller så behöver jag en hörlursförstärkare för att nå nästa nivå ljudmässigt, det har jag aldrig provat.

  Sammanfattningsvis, det låter bra men ljudsensationen uteblev. En stark sexa men jag hoppas få en anledning att peta upp betyget om några veckor.

  Edit: Petar upp betyget en stjärna, antingen har jag vant mig vid ljudet eller så har de spelats in och låter lite bättre, lite mer öppet och klart. :)
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fick dem i dag. Antagligen de bästa hörlurar jag lyssnat i. Aldrig har det låtit så klart, upptäcker musiken på nytt.
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Lurarna har fått mycket beröm, men jag blev lite besviken.
  Jag köpte lurarna för att använda i min hemstudio där jag spelar in musik.Där vill jag ha ett rent och äkta ljud. Det blir mest pop, visor, sång, akustiskt. Hittills har jag dock mest provat att lyssna på Spotify på mobil och dator.

  Plus:
  + Ganska maffigt ljud med distinkt bas. Även diskanten går fram bra.
  + Sitter bra och skönt till en början
  + Skapligt pris

  Minus:
  - Ljudet känns dovt och extremt med kraftig bas och ganska frän diskant. Till viss musik, kanske lite mer åt techno-hållet osv kan det nog bara vara en fördel. Men när jag lyssnar på en del vackra sånger som i vanliga fall sätter igång många känslor i mig så vill de av någon anledning inte riktigt infinna sig.
  - Lyssnar jag på en pod, t.ex. Sommarpratarna, så medför den halvdana ljudkvaliteten på poden att det blir ett tydligt sprakande biljud i dessa lurar. De verkar förstärka attacker i höga frekvensomfång på ett ganska störande sätt som jag inte upplever när jag testar andra lurar jag har här hemma.
  - Jag kan hålla med om att lurarna sitter ganska hårt om öronen. I början känns det helt ok, men efter ett tag kan det kännas lite besvärande, trots att jag har ganska litet huvud.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Perfektion.

  Slitstark, välljudande och prisvärd.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mycket bra lurar. Hade tidigare dess föregångare. Stort plus med avtagbar och flera olika medföljande sladdar. Blir ibland lite tryckande mot öronen efter flera timmars användning.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Solklar rekommendation som instegslur, gärna tillsammans med Focusrite Scarlett! Sjukt prisvärd kombination för den som vill ha hi-fi utan att vara alltför taskig mot plånboken.

  Har mixat med dem under ett år, och de ger ett klart och balanserat ljud över hela registret, bra komfort (även med glasögon tar det ett tag innan man tröttnar), bra byggkvalitet och är snygga. Lättdrivna är de också, så de låter bra ut mobilen med! Flera sladdar och bärpåse medföljer dessutom.

  Som sagt, solklart köp. Ser du dem dessutom på rea, tveka inte!
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Haft dessa i 2 år nu. Riktigt riktigt bra ljud för pengarna. Balanserad bas som inte tar över men fortfarande inte snålt med bas. Riktigt klart ljud.

  Enda nackdelen är lädret eller materialet på hörluren slits hårt med åren, det är nog bättre att gå med en svart modell.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Helt underbara! Ljudet i allmänhet låter fantastiskt och man hör i princip alla detaljer i ljudet som tidigare varit döljda under de billiga lurar man tidigare haft. Kort sagt ger dessa ett mycket rent och fylligt ljud. Sitter även underbart på mina öron (även under lång användning) och stänger för det mesta ut annat ljud utifrån.

  Klagar man på en svag bas måste man vara enormt kräsen. Den som inte är så noga vad gäller ljudbalans och nöjer sig med det mesta ska inte oroa sig för basen för den räcker gott och väl, är nog snarare så att den kan kännas lite överflödig då och då, men det är absolut inget jag klagar över.

  Slutsats: Sitter bra, låter fantastiskt. Du får förmodligen inte ett bättre par lurar för detta priset. Kan starkt rekommendera till såväl vardagslyssnare som de mest inbitna musikälskare.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Tycker dom sitter bra!
  Låter väldigt bra och balanserat.
  Rekommenderas.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Ren och klar ljud
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har haft dessa lurar ett par månader och är väldigt nöjd.

  + Fint, balanserat ljud.
  + Djup, men inte överdriven bas.

  - Sitter ganska obekvämt efter en längre stunds lyssnande.
 • Acceptabel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Tycker personligen att dessa inte duger till mycket.

  Köpte dessa på 4sound för ungefär 1500

  Först och främst så tycker jag att dessa har väldigt obalanserat ljud. Knappt någon bas, svagt mellanregister och stark diskant. Prövade att lyssna på många olika genrer men tyckte inte att de passade bra till nåt. Prövade att EQa ljudet fast insåg rätt snabbt att det var hopplöst.

  Komforten var helt ok. De satt lite väl tight och man får inte med några extra ear-pads i tyg (vilket endast är ett problem för dem som inte gillar läder ear-pads som mig själv).

  Snygg design och känns rejäla. Man får också med ett flertal kablar som passar till olika hörlursjack.

  Dessa är helt ok ifall man vill producera musik eftersom att de avslöjar brus i höga frekvenser. Fast jag tycker att det är lite väl dyrt med 1500kr för ett par hörlurar som bara funkar bra till det.

  Finns andra hörlurar i samma prisklass som har mycket bättre ljud och komfort. Men för er som inte är audiofiler och inte är så kräsna när kommer till ljud och gillar stark diskant så kan jag rekommendera dessa.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Sådärja, nu blev man förstörd av något bra igen. Kan jag någonsin gå över till andra billigare/sämre hörlurar? Ja, men det skär inombords. Inspelade i bra många timmar, det gör en viss skillnad.

  Första gången dessa lades runt min arma skalle så hade jag ingen aning om hur fantastiskt bra ljud kan vara. Låtar som jag aldrig lyssnat på förut kan helt plötsligt leta sig in i mina listor endast för att hörlurarna "goes to the town" med dem.

  Jag har på mig dessa på stan på väg till jobbet eller skolan. Visst är de stora men inte så att jag står ut i mängden.

  De har fått mig att börja älska musik och bra musikproduktion på ett sätt som jag önskar jag gjort tidigare. Visst finns det bättre hörlurar men som en instegsmodell, till vad jag förväntar mig bli ännu värre grejer, så är dessa över det perfekta.
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Skaffa m40x istället, mer prisvärda de får 9/10
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Härligt ljud.
  Jag har har stort huvud. Ur förpackningen så klämmer lurarna för mycket på huvudet, men jag läste ett tips om att spänna ut dem över ett antal böcker. Det fungerade för mig. Stora öron passar inuti lurarna.
  Tre kablar medföljer: jag använder den korta till telefonen, spiralformade när jag spelar elgitarr och den långa när jag ser på film på TV och inte vill störa.

  + Ljudet är välbalanserat och bra.
  + Bra med 3 kabelalternativ.
  + Stora utåtstående öron passar inuti lurarna
  + skruvbar phono-plugg medföljer

  - Inte de mest bekväma för stort huvud, men har funkat för mig. Har inte på mig dem så många timmar i sträck utan paus ändå. Töjer man ut dem så passar de bättre.
  - Bågen på huvudet kunde varit mjukare undertill, trycker ibland för hårt nedåt.
  - Kablarna har en egen specialkontakt med låsfunktion till hörlurarna (inte utbytbara till vilken kabel som helst med andra ord)

  Passformen på mitt stora huvud drar ner mitt betyg
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Gick från Shure SRH240 till dessa, och är mycket nöjd.
  Inte "natt och dag" skillnad men nästan. Värd varenda krona.
  Spöar varenda gaming headset på marknaden ljudmässigt, bara att komplettera med en mic vid sidan om.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mkt bra och trevlig ljudkvalitet, vilket faktiskt räcker ganska långt.
  Klent isolerade och stör eventuella personer i närheten.( Ca: 2 meter bort. )
  Svetten börjar lacka först efter en halvtimme och så länge hinner man kanske inte lyssna så ofta.
  Ganska sköna och tunga men känns plastiga.
  Medföljer: plastpåse-väska och 3st kablar för diverse anslutningsalternativ.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Haft dessa i ett halvår utan problem, ljudet är väldigt bra, dom sitter skönt, känns som kvalitets bygge. Kablarna som följer med är perfekta också vad gäller längd. Kan bara rekommendera.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Väldigt tydlig, klar och detaljerad ljudbild. Ibland kan jag tycka att cymbalerna blir lite väl skarpa så fått dra ned dem i equalizern men det kanske bara är att mina öron är ovana vid så klart ljud.

  - Har läst väldigt många omdömen om att basen är stark och det är antagligen en smaksak för jag kan tyvärr inte hålla med. Basen är nog det enda som jag var besviken på :(
  Lyssnar på väldigt blandade genrer och basen är definitivt väldigt bra för de allra flesta men om en blir sugen på elektroniskt med mycket bas så blir det fullkomligt slakt tyvärr.

  Har också läst om att många tycker att de sitter dåligt men kan inte hålla med där heller, på mitt huvud sitter dem utmärkt och blir inte heller svettiga.

  Animals as Leaders nya album var med dessa lurar en fantastisk upplevelse.

  Har tidigare använt Urbanears Plattan samt Supra Nitro så för mig är dessa lurar definitivt imponerande och ett bra köp! (Så länge de inte är tänkta för främst elektroniskt som sagt, isåfall stay away).
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Hade höga förväntningar efter all positiv respons som denna hörlur fått, men nådde inte hela vägen...

  +Klart ljud
  +Tryck i basen
  +Utbytbar sladd (två olika längder följer med)
  +Läder fodral

  -Sitter lite väl åt och trycker mot huvudet
  -Öronen svettas av värme

  Använts mest till film tittande och de negativa delarna uppenbarar sig rätt snabbt.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Toppkvalitet på ljudet, trevligt med många olika kablar. Dock sitter de för tight för att jag ska kunna använda dem en längre tid (blir svettigt och varmt.) Lämpas nog för mindre huvuden än mitt.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Mycket ljud för pengarna.
  Det ända negativa jag har är att de inte sitter så bra på mitt huvud. Tycker även att bågen uppe på huvudet är lite väl hård, kunde varit lite mer mjuk. Använder ett mycket billigare Steelseries headset som alternativ där jag kan sitta i flera timmar utan att får ont. Med dessa tar det ca 1 - 2 h sedan har jag ont.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Hands down dom bästa lurarna jag någonsin har använt. Ljudet är väldigt klart och basen är väldigt bra. Förvänta er gåshud om köper dessa.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Hade ett par Urban Ears av okänd modell innan jag fick för mig att skaffa ett par större over-ear för att frugans Idol tv hördes genom lurarna.

  Valet föll på dessa på grund av tidigare recensioner samt ett tips från en bekant.

  Det första jag gjorde var att gå in på Naturespace och det var så jävla coolt, ursäkta språket. Ljudet var så mycket klarare och krispigt, nu förstår jag vad som menas med soundstage.

  Dom sitter skönt över huvudet, robust byggkvalitet och designen är stilren tycker jag.

  Bra köp rekommenderas.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  #CrispAsHell!

  + Bas
  + Unboxingen
  + Tre kablar
  + Lätta
  + Bra material

  Ryser när man lyssnar med de. Rekommenderar de stark
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Kan bara instämma med tidigare recensenter. Bra passform och ljuvligt sound! Full Pott!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Du vet att du valt rätt lurar när du börjar lyssna och helt ljudbilden bara är där framför dig och alla försök att hitta felaktigheter får dig att framstå som ett pretto. Jag valde rätt lurar.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  + Otroligt bekväma
  + Bas
  + Premium byggd

  Ger den inte toppbetyg för att jag som kräsen audiofil och trummis inte hörde virveltrumslagen bra i dessa. Konstigt formulerat men det är vad jag upplever.

  Annars perf.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Haft dessa i ett halft år samt M50 innan det i drygt 2 år. Kort sammanfattning för den ivrige: mycket roliga hörlurar (V-format ljud, mer om det längre ner) som är jack-of-all-trades inom spel, film och musik. Portabel, enkel att driva och tål mycket! Gamers också, se längst ned.

  För den lite mer entusiastiska köparen:
  Jack of all trades är just vad dessa är och varför de är himla populära. De har en djupt mullrande bas, med hyffsad detalj, och ganska klar treble. Aldrig skränig, men kan absolut vara vass (främst vid sibilanter). Som med de flesta budget hifi lurarna lider de av en tillbakadragen Mid som aldrig känns helt rätt även när man EQ:ar, men detta är nog bara ett störningsmoment för de kinkiga.

  Soundstaget är milaväg bättre än många alternativ i liknande prisklass och även mycket dyrare, och jag håller med att jag fått flera rysningar med dessa lurar. De är himla roliga till allt från EDM till prog metal (främst Tool då de lyckas hänga med riktigt bra i komplexa låtar som Ticks and Leeches och Vicarious) och även fast de begränsas av sin midrange lyckas de prestera fantastiskt med vocals och klassisk musik, tack vare soundstagen och främst vilken presens center kanalen har!

  Någon kan ha noterat att jag beskrev de som Hifi lurar snarare än studio lurar då jag kan helt enkelt inte rekommendera dessa för seriös mixning eller inspelning. De är tyvärr för roliga och utan noggran EQ:ande av de har samtligs tracks jag skapat låtit åt skogen pga deras färger.

  Angående ett spel är de intressanta. Soundstagen räcker gott och väl för casual FPS och deras V-form gör att man blir otroligt insatt (mullrandet av explosioner i BF4 är helt fantastiskt). Däremot om man är ute efter ett par lurar med precision (soundstage alltså) får ni nog titta på andra alternativ i liknande prisklass (sennheiser hd558/598, beyerdynamic dt990, akg k612/k701 eller audio technica ad700x/900x (dyrare)).
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jämfört med öppna lurar i ungefär samma prisklass (i mitt fall Sennheiser HD555 med HD595-mod) så låter dessa ganska instängt (eng. soundstage) och är oerhört bastunga, vilket i högsta grad är en smaksak. Ljudet är väldigt detaljerat, så till den grad att viss musik enligt mig låter lite för vasst.

  Gillar man slutna lurar, med allt vad det innebär, så är dessa helt klart ett väldigt bra val, men jag behövde inte testa speciellt länge för att inse att jag helt klart föredrar öppna hörlurar.

  Förutom ljudet är de klockrena. Välbyggda, ihopfällbara och tre bra kablar följer med.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte på Webbhallen för 890 kr - är otroligt nöjd!
  Ljudet är helt perfekt för användningsområdet. Man får tre kablar för olika användningsområden. De går att vika ihop, kuddarna går att byta ut. De blockerar ljud bra.

  Min enda anmärkning är att kuddarna hade kunnat vara lite tjockare så att öronen fick lite mer plats i kåporna (så är det i 770 pro). Annars helt perfekt!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har haft dessa i några dagar nu och är mer än nöjd!
  Folk som säger att dessa har lite mer bas än de förra har fel..
  Alltså tycker själv att dom läga ljudfrekvenserna kan bosta med någon DB men för övrigt är det kristallklart!

  Nackdelar är sladdarna som man inte bara kan köpa sådär..
  Men ett stort rekomendation för dom som vill ha ett par lurar som låter bra för en fin prislapp:)