Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Garmin GPSmap 64st (Europa)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Garmin GPS-navigatorer (211)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.25)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Bra

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  En normalt sett, brutalt bra gps. Men ja, vad är fel? Vi går direkt på fördelarna som i dethär fallet är totalt fel och snarare tar bort alla fördelar och förvandlar dom till irritation och ilska.

  Tror att dethär nog kan bli den bästa handhållna gpsen som garmin gjort på ett tag. Utsidan har ganska mycket gemensamt med 60csx som enligt mig var eller kanske rent av är det roligaste man får för pengarna för geocaching, jakt eller för utlandsmissioner.

  Plus
  + batterier och bra batteri-tid, utan belysningen
  + batteriluckan är riktigt bra och fungerar fint. kontra 60csx så kan enheten tappas mycket mer innan den går sönder.
  riktigt trevligt med geocaching. den gör feildnotes och sparar en log på allt man gjort och hittat. fantastiskt bra funktioner. dock finns det som sagt mer att göra innan den kan ersätta en iphone/android telefon.
  + bluetooth notiser. så du får dina notiser i gpsen från din telefon. dock går det inte att skicka geocacher till enheten från telefonen.
  + enheten hittar mycket snabbt gps/glonass signalerna och är riktigt bra på att hålla signalen. det går utmärkt att logga en flygning eller om man vill, tåg, bil eller vad det nu kan vara. kabintrycket i ett flygplan kan övervakas men ignoreras när man har tillräckligt bra signal från sateliterna. testkörd ARN-LHR, ARN-GOT, ARN-AMS med gott resultat. Helt i klass med instrumenten i cockpit.

  Minus
  - batteritiden, med belysning
  - mjukvaran i enheten, alltså inte kartorna, är riktigt riktigt dålig. har ringt garmin för att göra en felrapport, men svenska garmin ignorerar detta. mailade tyska garmin, fick respons direkt. de flesta problemen är nu åtgärdade sedan v3.70 dock är mycket kvar att göra.
  - crackade eller osm-varianter av kartor fungerar inte, så nu är det mig veteligen bara köp-kartor som går att köra. det är bara köpta verifierade kartor just nu.
  - vid "average" markering av en punkt så tappar enheten bort den nya koordinaten. Den får man istället komma ihåg själv och skriva in i punkten man markerat.
  - ingen kontakt för att sätta den på laddning/anslutning till bilens strömkälla när man har den där. vore skönt att trycka fast den där och ladda när man är ute i skogen.

  ** detta är alltså för enheten med v3.70 mjukvara. endanför denna mjukvaruversion är enheten i min bedömning totalt värdelös. mjukvaran är gratis, snabb och enkel att installera.

  just nu rekommenderar jag knappt ett inköp. dock är garmins enheter de bästa när de väl lyckas fixa mjukvaran ordentligt. min gissning är att lagom till vintern 2015 kommer denna enhet vara riktigt bra mjukvarumässigt.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Köpte denna GPS kort efter att den kom ut och har många hundra tals timmar av användning i ryggen. Har använt den i Sverige och utomlands. På bil, båt, skog och lite överallt. Har även testat en del geocaching med den.
  Just nu kör jag version 4.7 och har garmins topo karta över sverige och norge, garmin sjökort över sverige, garmin vägkarta över europa, grundläggande topo karta över europa, Birdseye över hela mellansverige, diverse OSM kartor över Sverige och baskartan över hela världen. Så de flesta kartorna man kan ha.
  Jag köpte enheten någon månad efter att den hade släppts och har använt de flesta firmware versioner som släppts.

  Fördelar med GPSen:

  Den tål att tappas
  Den fungerar alltid
  Över en hel dags batteritid utan backlight
  Nästan en hel dags batteritid med backlight
  Enklel att använda med tjocka vantar
  Extremt bra mottagning. Satt i en källare idag under ett trevåningshus och det fungerade ändå
  Groteskt bra precision. Alltid minst 3 meters precision även i stan och i tät skog
  Tål kyla mycket bra
  Överlag är den väldigt bra
  Upplysta knappar

  Nackdelar:
  Vissa delar av mjukvaran är något krånglig att använda, speciellt specialfunktioner. Detta är dock lätt att lära sig
  Något seg. När man har massor av kartor med alldeles för mycket information tar det ibland lite oskönt lång tid att ladda information. Speciellt om man ska söka på ett speciellt objekt t.ex. en gata bland alla gator i alla kartor.
  Ruttdragning fungerar fortfarande inte som man vill. Det fungerar bra till bilkörning, cykling och annan aktivitet på väg men om du är i stan och ska gå ut i skogen väljer den att dra rutten vid vägar istället på de sköna stigarna. Detta gäller även om man har vandringsläget aktiverat.

  Tips:
  Efter all användning har man upptäck saker som vore bra om man visste från början. Tänkte dela med mig av det här:

  Använd INTE vanliga batterier. Man får mycket dålig batteritid då. Jag använder laddningsbara Varta 2400 mAh 1.2 V AA batterier och får längre batteritid än specifikationerna.
  De flesta kartor går att ladda ner illegalt men alla fungerar inte.
  Använd ett snabbt minneskort minst 50 mb/s läshastighet och lägg alla kartor där så blir det mycket rappare. Man får dessutom mer plats till sådant som vill ligga på internminnet, typ spår m.m.
  Sätt på ett skärmskydd. Skärmen motstår repor förvånansvärt bra men ändå sämre än gorilla glass. Ska man ha den nerslängd i väskan är ett skärmskydd en bra ide
  I öglan längst ner, knyt där ett paracord snöre som man kan ha runt handen så slipper man tappa den.
  För att byta waypoint icon lägger man markören på den blåa flaggan och klickar. Man får då upp en meny med massor av waypoints. Det går även att lägga in egna waypoints via datorn.
  Avaktivera kartor ni inte använder så sparar ni batteri och den blir snabbare
  Dubbelklicka två gånger på meny knappen för att gå till menyn direkt

  Många av de problem det pratas om hade gpsen förut men i och med nya uppdateringar som släpps några stycken per år har allt fler problem försvunnit hela tiden och nu funkar nästan allt mycket bra. Enda gången man kan uppleva problem är i vissa funktioner man ändå inte använder och de problemen jag upplevt är inte stora. T.ex. kan det i någon meny bli konstig med exit knappen så man måste trycka på page knappen istället. Det är inga stora problem men det kan vara lite irriterande.

  I det stora hela rekommenderar jag denna starkt, speciellt om du är som mig och ger dig ut i riktigt konstiga skogar där mycket kan gå fel, men då vet man att GPSen aldrig sviker.

  Det var allt jag kunde komma på nu. Om ni har några frågor så är det bara att skriva ett meddelande.
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Brukar sommartid vandra i fjällen (Både i Sverige och utomlands) och tänkte göra äventyren säkrare genom att köpa en GPS.

  Valet föll på Garmin Gpsmap 64st vilken i sig har grym teknik och prestanda!

  Den positionerar sig och hittar massor av sateliter när man sitter inomhus, batteritiden är grym, det är en robust produkt som konstruktionsmässigt klarar både väder och fall från hög höjd, den har en snygg design, skön att hålla i, bra display, ordentliga knappar...osv! (Produkten i sig är "all star")

  Men, och det här är ett stort MEN med allvar och varning om att kasta bort pengar!:

  -Beställde i efterhand till en Europa väg-karta per 2016-05 från Garmin´s hemsida och fick kartan levererad på SD-minne med en kartversion från 2014. (Men va f...n!)

  -Att få in den den nya kartan från gpsén till Basecamp för att planera rutter fungerar ej.

  -Det finns ingen logik i hur att använda och navigera i Garmins mjukvara i Gpsén.

  -Att ens via dator koppla upp GPSén till Garmins hjälp/kart-program (Basecamp) tog en hel förmiddag (med hjälp från forum) och inte ens när det var klart förstår man hur det är tänkt att använda mjukvaran.

  Man får söka efter det mesta på forum och det finns många "walk a rounds" att finna :)

  Sammanfattningsvis kan man säga att produkten (hårdvaran) är toppklass men vad spelar det för roll när man måste vara raketforskare för att kunna använda den.

  Rena j..vla skiten, har kastat bort 3500kr på en pryl som inte är anpassad för användning.