Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Huawei Ascend G740

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Huawei Mobiltelefoner (94)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.60)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Kanonmobil för pengarna, snabb, bra mottagning (reser efter e4an från Sthlm och norrut), enda nackdelen är den föråldrade android versionen... Men priset är ju därefter oxå
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Mycket för pengarna en motsvarande Sony eller Samsung hade varit 1500-2000 kr dyrare. Tydlig skärm med mycket bra betraktningsvinkel som mobiltestare alltid tjatar om helt i onödan. Kameran tar fina bilder om ljuset räcker till tål att synas i datorn. 4G som låter mig surfa i bra fart, sköter nästan alla bankärenden med den. Radio är positivt och utbyttbart batteri som många slopat idag och som är svindyrt att åtgärda. Hade den också Kit Kat vore det toppen . Har laddat ner doldol launcher som är både bättre och snyggare än orginalet. Kvaliteten är ok inte så plastig som t.e.x Samsung. Hade tidigare en Iphone 5 c men det var ren skräp, aldrig mer. Har erfarenhet av mer än 45 mobiler den första var en Nokia Ringo året var 1996. Tyvärr är det ganska snålt med tillbehör mycket skräp erbjuds.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Utmärkt telefon - snygg och håller vad den lovar. Notera att RAM minnet är 1 GB, vilket för en del kan vara i minsta laget. Telefonen skall visst vara 9,3 mm tjock, men jag upplever den som tunnare då den är smalare på sidorna. Tyvärr föråldrad version av Android, men så betalade jag knappt 1200 kr för denna budgetlur. Det medföljande headsetet gör ingen glad, utan jag köpte ett nytt för 250 kr.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köptes som extramobil - men jag är så pass nöjd att jag nu börjat titta på Huaweis flaggskeppsmodeller...!

  G740 är snäppet vassare än Samsung Galaxy S2, om man kollar specs. Mindre internminne än S2:an men det löser man med minneskort. För 1100:- är det klart att det inte är i klass med dagens toppmodeller - jag är dock positivt överraskad att den är bättre än "gårdagens"!

  Rent konstruktionsmässigt känns den gedigen, mindre plastig än många Samsungtelefoner. Skärmen har bra upplösning. Har inte hunnit testa kameran i dagsljus, men i skum inomhusbelysning kändes autofokusen långsam och svårhanterlig. Mobil.se hävdar dock att kameran är över medel, så det återstår att se.

  Det förinstallerade gränssnittet ersattes raskt med Nova Launcher, vilket fungerar fint.

  Huawei G740 rekommenderas varmt till alla som inte kräver extremt bra prestanda (köp om du inte använder resurskrävande spel)! Mycket prisvärd!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte från ICA-butik,abonnemanget ingår givetvis.
  Överraskande bra radio mottagning på FM måste jag säga,och även ljud.
  Använder inte internät via mobilen så mycket för jag har dator för det,men har inte märkt nåt negativt hittills.Dyger väl.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Första smartphonen för min del efter att ha försökt klara mig utan en så länge som möjligt. Har som sagt ingen tidigare erfarenhet av smartphones annat än av bekantas mobiler.

  Displayen är kanonbra, 720p med grymma färger och bra vinklar. Skärmen och därmed också mobilen är stor, vilket gör att man kanske(iaf. jag) drar sig lite för att ta med sig den ut. Jag planerar att använda den främst som en mini-surfplatta, men den kommer absolut även fungera bra som telefon.

  UI:et är ganska lättnavigerat, dock lite svårt att hitta vissa mer avancerade inställningar - men de finns där om man letar. Det är annars rappt och hackar till stor del inte. Vid de enstaka tillfällen då det hackar, så är det inte tillräckligt för att man ska störa sig på det.

  Batteritiden verkar än så länge bra. Har enbart använt i hemmet och då klarade en laddning av en hel dag med några timmars surf och musik, 2 timmar HD-film och därefter ca. 30% kvar. Ska försöka komma ihåg att uppdatera om en månad. Batteriet är som bekant utbytbart, vilket är ett stort plus.

  Minus för att det verkar som att det ej finns några planer att uppgradera android-versionen på mobilen(4.1). Har efter undersökning förstått att versioner över 4.1 av android är mindre viktiga uppdateringar. Använder exempelvis ett eget UI och kommer således ej dra nytta av förändringar inom området från uppdateringar.

  Minus, eller snarare oro över support för enheten, då Huawei är relativt nytt i Sverige och kanske inte har samma kultur gällande service och support. Men det är enbart en spekulation, och man kan hoppas att de satsar mer på detta ju fler mobiler de säljer.

  Vidare bör man också vara medveten om att utbudet av tillbehör såsom skal och skärmskydd är väldigt begränsat. Men förhoppningsvis dyker fler alternativ upp. Ett tips är att söka på "Orange Yumo", som mobilen även kallas.

  Till sist finns en moralisk fråga också gällande integritet. Huawei har ertappats med att tillverkat produkter som skickar information till Kinesiska underrättelsetjänsten. Huruvida detta är fallet med mobiler är oklart, men arbetar man inom ett område som kan vara känsligt för industrispionage bör man nog ta det säkra före det osäkra och välja en annan tillverkare.

  Ger betyget 9/10 då det är en fantastiskt bra mobil för så lite pengar. På ICAHemma får man dessutom ett kontantkort med 0,5GB/mån i ett år. Värt att tänka på är att man ej kan flytta nummer till det inkluderade abonnemanget och att man måste ladda för 100kr för att aktivera det. Kan dessutom tipsa om att man kan köpa mobilen i butik via hemsidan trots att det är slut i webblagret. Välj bara en Ica butik i listan som har den på lager och köp på hemsidan, så kan den hämtas i butik(eller eventuellt skickas hem - osäker). Abonnemang verkar INTE ingå om du köper direkt i butik.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Köpte varsin till barnen på Ica Maxi för 1499. Hur bra som helst!
  Känns betydligt rappare än min egen Samsung S4.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Oväntat bra. Jag fick ge mig här, alla dumtelefoner är inte kassa. För mig är Apple för dålig hårdvara (kolla specen på appleprodukter, finns ju ingenting under huven), xperia är för långsam. Köpte huamej för att mitt 4g modem fungerat oväntat bra. Nu när ja mosat min sista hsdpa ericsson lur köpte jag det billigaste jag hittade men klart överraskad, snabb enkel och tålig, god marginal i antenn stryka, jag kan streama ama motocross serien från ojtube i hd utan någon täckning (?), med små justeringar riktigt bra.

  En bra vara säljer sig, all annan skit gör man reklam för.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Fick tag i den för löjliga 1.499kr via icahemma.se. För pengen en väldigt trevlig telefon. Bra skärm, känns rapp i gränssnittet och batteritiden verkar bra ett extra plus att den har 4G. Lätt o förhållandevis kompakt i relation till skärmstorleken. Besvikelsen så här långt är kameran samt att det är en gammal Androidversion, får hoppas det kommer en uppdatering till Kitkat samt uppdatering som förbättrar kameran. Har lagt in Nova-launcher och den ser riktigt trevlig ut nu.
  Tidningen mobil har testat här: http://www.mobil.se/tester/produkttester/test-huawei-ascend-g740?nodePage=2#.UxybbPl5N8E, löjligt prisvärd är omdömet.