Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Philips Series 5000 HC5440

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Philips Hårklippare & hårtrimmers (119)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.11)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Tillägg efter 3 år:
  Trimmern används 1-2 gånger i veckan för att raka huvudet (utan kam) och trimma skägget (med kam och på 4:ans inställning).

  Det enda som inte är bra är att kopplingen mellan motorn och skärbladen lossnar och då stannar skärbladen och motorn spinner loss. Man måste öppna och trycka ner kopplingen så den fastnar på motorn igen.
  Irriterande men inte så irriterande att jag orkat sätta mig i Philips kundetjänsts telefonkö.
  Batteriet håller fortfarande myckte bra och att inte behöva ladda trimmern mer än 1 gång i månaden efter 3 år är mycket bra tycker jag.

  Ursprunglig recension:
  Detta är en trimmer. Inte mycket att säga. Den gör sitt jobb bra.
  Prisvärd även om jag i panik köpte den för 450 kr i en småstad när min gamla gett upp. Utan panik hade jag köpt den för 300kr. Bittert.

  Efter en månad:
  + Hög hastighet på skären
  + Drar av både hår och skägg utan att hugga till.
  + Längdinställning funkar bra för mig. 5 mm skägg och kör utan kam på huvudet.

  - Av/På sitter väldigt långt ner vilket gör att man antingen måste använda två händer eller hålla väldigt långt ut för att stänga av/sätta på. Det senare för att man väldigt lätt tappar trimmern och som vi alla vet så har plast ingen chans mot klinkers.

  Är mycket nöjd hittills. Hittar jag något nytt att påpeka kommer jag uppdatera.
 • Ganska bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Det tog mig minst ett år med sporadiska användningstillfällen att begripa mig på denna maskin.

  Först fick jag uppfattningen att den enbart klarade av att klippa längre hår och inte för rakning i ansiktet, då det sitter på en gaffel längst fram som omöjliggör att man kommer åt längst in vid näsan.

  Men så upptäckte jag att det sitter en mystisk eject-knapp på baksidan och via den fick jag loss gaffeln, så nu gick det att trimma kortare hår då man når ner till trimmern. Trodde jag! Andra gången jag försökte lossade inte bara gaffeln utan även hela trimmerdelen, antagligen för rengöring.

  Så, lärdom, vill du klippa kortare hår än vad gaffeln tillåter - tryck INTE på eject-knappen, dra bara gaffel rakt ut med lätt våld så lossnar den.

  Höjer betyget från 1 till 6 stjärnor då den plötsligt blivit användbar i och med upptäckten.

  Sen är det ju missen med höjdinställningen som andra också nämner, man kommer åt den av misstag ibland vilket kan orsaka en ojämn frisyr i värsta fall.
 • Acceptabel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Okej klippare med tanke på priset.

  Skulle dock avråda folk som inte har helt sfäriska huvuden från att köpa denna, om man vill ha kort frisyr (1-5mm). Så fort det är någon grop i huvudet eller runt mustaschen eller hakan/halsen-mötet så blir svängradien lite för knapp och man får ett synnerligen ojämnt resultat. Alltså, man kan inte raka ett kort skägg med denna apparatur om man inte samtidigt vill ha 375 raseriutbrott.

  Sen ska man vara medveten om att inställningarna på kammen inte riktigt stämmer. Mäter man med skjutmått vid 3mm så är det 3mm, men på grund av att kammen är gjord för så stort spann så är den tämligen vek, vilket medför att om man trycker lite när man klipper (vilket man gör eftersom man inte har ett sfäriskt huvud) så minskas avståndet avsevärt. Så mina 3mm är kanske 1-1.5mm.

  Men annars är den bra.

  Bra batteritid
  Klipper av håret. Vissa tunna fjun får man köra över två-tre gånger för att det ska bli bra, men 99.9% tar den lätt som en plätt
 • Ganska dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  * PLUS *
  - Klipper jämnt och fint
  - Kammen samlar upp mycket av håret

  * MINUS *
  - Klipphuvudet måste hållas spikrakt
  - Känns klumpig i handen
  - Kommer åt längdinställningen
  - Designen (läs sammanfattning)

  * SAMMANFATTNING *
  Jag snaggar mitt hår sedan många år tillbaka och då brukar jag göra grovtrimmningen och sambon hjälpa mig med detaljerna. Vi tyckte båda två att denna trimmer kändes klumpig i handen och ganska svår att manövrera jämfört med min gamla trimmer. Dessutom så kom jag åt längdinställningen flera gånger vilket innebar att jag till slut fick snagga hela huvudet kortast möjliga.

  Så som den är designad så skall man hålla apparaten långt bak vilket jag tycker medför att man förlorar mycket precision. Jag vill hålla så nära klipphuvudet som möjligt för att få så bra kontroll det bara går. Därav att jag kommer åt längdinställningen.

  Kan inte ge denna produkt godkänt då jag anser att den är en designflopp...
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Fungerar bra. Gör sitt jobb. Klipper kort. Ej provat på långt hår. Batteritiden är godkänd.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  För det första förstår ja inte de som ger denna apparat dåligt omdöme, den klipper hur bra som helst, hade hyffsat långt hår o klippte ner till 8mm utan ett enda problem, inga hår som fastnade eller liknande. Och det gick snabbt o blev jämt. Den är ganska tyst o vibrerar väldigt lite, vilket är bra. Lång batteritid. Men lämpar sig enbart till håret o inte till fintrimma skägget då den har ett brett huvud/kamm. Är du ute efter en bra o billig hårklippare så är denna kanonbra.
 • Ganska bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Till att börja med ligger apparaten i en praktisk väska, fast "inredningen" är lite knölig och det är svårt att få plats med alla tillbehör.
  Själva klipparen känns solid fast distanskammarna är något plastiga och känns veka.
  Plus för snabb uppladdning och den kan användas med eller utan sladd.
  Användes uteslutande till klippning av huvudet, och tycker den klipper bra.
  Så, klyschan "man får vad man betalar för" stämmer väldigt bra!
 • Knappt godkänd
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Var lovande inledningsvis, lite plastig men prisvärd.

  Nu har den dock börjat strula genom att skärhuvudet hugger fast i håret. Började redan efter ca 6 månader.