Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony Alpha A5000 + 16-50/3,5-5,6 OSS

 Lägg i lista  Jämför
Spegellös systemkamera i APS-C-format. Skryter med att vara lättast i klassen med sina 210 g. Välutrustad med 20 MP och wifi. Lanserad 2014. Här med 16-50-objektiv med bländare 3,5-5,6. Stäng
Spegellös systemkamera i APS-C-format. Skryter med att vara lättast i klassen med sina 210 g. Välutrustad med 20 MP och wifi. Lanserad 2014. Här med 16-50-objektiv med bländare 3... Läs mer
Jämför pris på alla Sony Systemkameror (88)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.80)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  En riktigt trevlig kamera

  Hyfsat smidigt format, ville ha något mer kompakt att bära med mig än en fullstor systemkamera. Var i första hand ute efter en kompakt kamera och kika länge på Canon S120 men så länge canon envisas med den lilla bildsensorn tycker jag inte resultatet den presterar duger. RX100 III är fortfarande lite dyr.

  Riktigt imponerande bildkvalitet och brusprestanda. På tidigare Nex kameror har jag sett problem med kromatisk aberration detta har försvunnit, vet inte om det är optiskt eller via mjukvara i kamerorna, även viss optisk distortion verkar vara borta. Tycker kitobjektivet presterar relativt bra.

  Det absolut sämsta med kameran är bildskärmen som har "låg upplösning" dåliga betraktningsvinklar, tråkiga färger ingen dynamik och saknar touch. Svårt att avgöra om bilderna är bra eller dåliga, har lurat mig många gånger att skärpan ligger fel etc, men när man sen skickar bilderna trådlöst till paddan så ser man att bilderna ser galet bra ut. Väldigt sällan kameran felfokuserar, tar bra och precisa bilder.

  Byggkvaliten hade kunnat vara bättre, lite ojämna glipor här o där skärmen sitter någon millimeter snett, detta är saker som förmodligen inte alls syns på en svart kamera, men på min vita syns det lite... ingen jättegrej men hade kunnat vara bättre, inte apple precision.
  Lite störande är också att knappen onoff samt avtryckarn har en gråkrom färgton sen har optiken och ringen innanför en annan champagne/lila krom ton. Lite spretigt....

  Gillar att det är inbyggd blixt har ändå inte tänkt att skaffa några tillbehör via blixtsko då är det skönt att slippa en extra liten "kitblixt" att släpa på...

  Perfekt "point and shoot" kamera som tar fantastiskt fina bilder...

  Wifi funktionen var ett måste och fungerar klockrent först trådlöst till paddan och därifrån laddas bilderna automatiskt in i datorn via "bildströmmen" iCloud.

  Hade bara skärmen vart bättre hade det vart full pott...

  Upptäckte efter 3 veckor en Hot pixel, en irriterande pixel som lyser rött vid mörka partier på bilden och som även syns tydligt i displayen. Åkte tillbaks till scandinavian photo för reklamation och de ville skicka kameran till sony, ville dock inte vara utan kameran 2veckor nu i semestertid. Googla lite på problemet och vet då jag hade samma problem med min Nikon 1 att de har en pixelmappningsfuktion. Sony har tydligen automatisk pixelmappning som går igång när man stänger av kameran, detta gör den kanske 1 ggr per månad (vet ej hur ofta) men genom att ändra fram datumet 3 månader så kör den pixelmappning vilket märks av att man hör slutarljud när man vrider till off. Och vipps den röda irriterande pixeln är borta! Denna funktion står det ej något om i någon manual och finns heller inget alternativ i någon kamerameny, lite synd...

  Tur jag inte skicka iväg kameran igår...
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Riktigt bra kamera för priset (köptes för 2990kr.) Jag var ute efter något med mer funktioner än telefonen och har varit mycket nöjd.

  Objektivet som följer med är ett bra och skarpt all-round objektiv, men det finns också ett flertal andra prisvärda sony-objektiv för den som vill bygga ut sitt arsenal. Jag kan rekommendera 55-210mm OSS tele-objektivet och 35mm/55mm prime-objektiven.
  Många andra tillbehör så som lensskydd, kameraväska eller adapters för andra objektivfattningar hittas bäst på amazon.uk.co/.com

  Konkurrens:
  *A6000: För drygt 2000kr mer kan man få a6000 som erbjuder en oled viewfinder, bättre display, bättre sensor, mer funktionalitet samt skönare grepp. a5000 är fortfarande lite kompaktare och har aningen längre batteritid.
  *Smartphone: Jämfört med en nyare telefon kommer tydliga förbättringar i bilder om du sätter dig in i de manuella kontrollerna, objektiv och efterredigering, för enkel filmning eller auto-fotografering hade jag nog istället satsat på en Pixel, s8/s7 eller iphone 6s (gillar inte sjuan.)
  *RX100: Kompaktkamera (fast lens) med fulla manuella kontroller. Kan det mesta som a5000 kan. Jag hade kollat på rx100 mark I eller mark II innan du köper a5000 om det är liknande prisklass du söker och objektiv inte är av stor vikt för dig.

  +Kompakt format
  +Fulla manuella kontroller
  +Riktigt bra pris
  +Prisvärt objektivutbud
  +Lätt överföring till telefon via wifi/nfc
  +Bra första kamera
  -Skillnaderna till telefoner är inte lika stort som det varit.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Mycket nöjd.

  + Smidigt format och bra bilder.
  - Lite plastig, osmidig hantering inkopplad i datorn och skärmen skulle kunnat vara bättre.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Väldigt bra bilder till ett vettigt pris.

  Nu ska det tilläggas att jag inte är någon fotoentusiast men kräver bra bildkvalité såklart!

  Nätt format med många möjligheter som räcker för de flesta. Helnöjd!