Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony Xperia Z1 Compact D5503

 Lägg i lista  Jämför
Sony Xperia Z1 Compact D5503 är en kompaktare version av Sonys flaggskeppsmodell Xperia Z1. Skärmen är 4,3" med en upplösning på 720x1280 pixlar men nu av IPS-modell, vilket ger mycket bättre betraktningsvinkel. Lanserad 2014. Stäng
Sony Xperia Z1 Compact D5503 är en kompaktare version av Sonys flaggskeppsmodell Xperia Z1. Skärmen är 4,3" med en upplösning på 720x1280 pixlar men nu av IPS-modell, vilket ger m... Läs mer
Jämför pris på alla Sony Mobiltelefoner (77)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.20)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Jag verkar vara först i sverige att ha denna juvel

  Telefonen är än så länge en ren dröm allt jag nånsin önskat i en telefon.

  +Reptilsnabb
  +bra skärm
  +vattentät
  +riktigt bra ljud
  +smarta "sony" appar
  +Bra UI generellt
  +Perfekt storlek
  +Bra WIFI och antenner

  - Inga än så länge
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Riktigt bra mobil än så länge. Jag kommer att höja eller sänka betyget ju längre tiden går med denna mobil ifall jag fortsätter att vara nöjd eller börja bli missnöjd. Se längst ned.

  Jag har just fått mobilen och dragit in mitt google konto och medföljane 100appar. Av vad jag har sett än så länge är den riktigt snabb och trevlig att använda trotts att jag belastar den rätt hårt, även batteritiden är ruskigt bra. Mer än dubbelt så bra batteritid som min S3a. Även kameran verkar najs som tusan då den fokuserar skapligt fort och korrekt även i dåligt ljus med rätt lite brus och jag har även testkört vattentåligheten vilket den lever upp till. Så:

  +Snabb
  +Bra kamera
  +Bra batteritid
  +Bra skärm, korrekta färger och bra gråskala samt inställningsmöjlighet för rött,blått o grönt.
  +Sonys gränssnitt är mycket stilrenare och proffsigare än Samsungs
  +Mycket snabbt Wifi
  +Hårdvaruomstartknapp vid simkortet som löser många problem
  +Skärmen är relativt reptålig

  - Dålig täckning på Wifi
  - Efter en tids användning är mobilen nu något långsammare
  - Baksidan är högblankt pianolackad = repor! Onödigt.

  Edit:
  - Med hjälp at hårdvaruomstartknappen försvann alla problem nedan och har inte kommit tillbaka.
  - Den har nu hängt sig o betett sig mkt konstigt 3-5ggr sen jag fick den så att jag har varit tvungen att starta om den. Ibland kommer inte tangentbordet fram och sen ja va ute igår i kylan så ville inte mobilen vakna när jag tryckte på låsuppknappen. Problemet kvarstod i många timmar och nu verkar det som att den är okej igen. Drar av en stjärna då den inte är så stabil som jag skulle önska.
  - Mitt Wifi hemma är svagt vilket sätter mobilen på prov. Min S3a klarar av detta mycket bättre än Sonyn. Hade samma problem med min Sony Acro S förut.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Jag har väntat så sjukt länge på den här telefonen!

  Jag kommer ifrån en Nexus 4, vilket fortfarande är en bra telefon, och vilken skillnad! Sonyn känns fräschare, rappare och allmänt bättre att använda. Jag har alltid tyckt att skärmen vart för stor på Nexusen.

  Sonys ui fungerar faktiskt bättre än väntat och det kommer dröja innan jag installerar en annan launcher eller rom. Att det inte är kitkat spelar ingen roll eftersom Sony redan i 4.3 hade genomskinligt notifikationsfält och menyrad. Man saknat inget. Och 4.4 kommer inom två månader ändå.

  Batteriet är också bra. Helt sjukt bra.

  Vill man ha en liten telefon, utan att tumma på hårdvara, köp den.

  P.S. Tangentbordet som är standard är fantastiskt. Jag skriver ifrån telefonen nu och det går betydligt snabbare på denna än på min Nexus 4 med Swiftkey...

  Edit, batteritiden är fenomenalt bra. Nio dagar senare och jag har laddat den 3-4 gånger. 5 timmars skärmtid över 4G med full synk är inga problem. Då har du 30% eller mer kvar efter en dags användande. Vattentätheten är sjukt rolig men också skön att ha ifall det regnar eller om man har den liggandes där det skvätter vatten.
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Väldigt snabb och relativt smidigt format. Lite kantig men den känns rejäl att hålla. Tyvärr kan man ju inte få en smidig telefon med stor skärm. Denna är nånstans mitt emellan.

  Har aldrig haft problem med den. Väldigt snabb telefon som sväljer allt man slänger på den utan tveka en sekund.

  Skärmen är väldigt bra och är läsbar från alla vinklar hur man än vänder och vrider på den.

  Har haft lollipop på den tidigare men har nu kitkat och den fungerar lika bra med vilket som. Sonys Lollipop version känders dock lite mer genomarbetad med supersmart låsskärm. Kitkats är mer som Jellybeans.
  Den är inte nedlusad med förladdade appar som Samsungs telefoner brukar vara och sonys valbara appar i Playbutiken håller överlag bra kvalitét.

  Ska man ha nåt ändå bättre i samma storlek får man ta Z3 Compact men prisskillnaden är för stor. Så mycket bättre är inte Z3 Compact.

  Att skärmen skulle spricka lätt är inget jag hört talas om och repor blir det på alla telefoner. Denna är inte speciellt känslig för repor. Jag har den i samma ficka som nycklar och annat och har bara mikrorepor i glaset.
  Har tappat den i golvet säkert tio gånger men den har klarat det utan minsta skada.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Fullträff från Sony. Hög prestanda i ett smidigt format. Hade telefonen i två år och den fungerade utmärkt, fortfarande bra prestanda när jag uppgraderade till Z5 Premium. Batteriet hade börjat tappa lite mot slutet, men det är snarare regel än undantag och något man får räkna med. Given backup tillsvidare!
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Inköpt 2015-06 för 2 490 kr på Elgiganten. Otroligt snabb och komplett mobil i den här mellersta prisklassen. Mycket bra respons på touch och Wifi:t har aldrig krånglat. Sedan en trevlig bonus att den är vattentät. Vågor nog säga att det här är den bästa mobiltelefonen jag har haft.

  Efter elva månader slutade knapparna på sidan (power- och volymknapparna) att fungera, vilket ledde till att skärmen inte gick att få igång förutom när någon råkar ringa. Att låta telefonen ladda ur helt och sedan starta om den löste problemet. Detta hände senare även för min sambo som har samma mobil, så ett problem som tydligen uppstår med denna modell. Det är dock ett problem som inte har återkommit senare.

  Efter 17 månader blev batteriet kass. Mobilen dör då batterinivån når ca 50% och dit når den ganska fort numera. Eftersom det inte går att byta batteri själv och garantin är slut måste man lämna in den, vilket kostar 400 kr bara för frakt och behandling. Sedan blir det ytterligare kostnad för arbete och själva batteriet. Skulle troligtvis landa på runt tusenlappen. För ett batteri...

  Är tydligen omöjligt att få en smartphone att överleva mer än 1,5 år.
 • Ganska dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag har haft den här telefonen i två år och varit super-nöjd med den. Den är bra på det mesta, skärmen, ljudet, prestandan, allt är riktigt bra. Till och med kameran är helt ok fortfarande.

  Men, jag kommer nu lämna Sony för jag är skit-trött på deras extremt känsliga skärmar. De spricker om man så bara tittar på dem och när de spricker blir telefonen helt oanvändbar eftersom touchen slutar fungera.
  Efter att blivit strandsatt på Amsterdams flygplats för att jag tappade telefonen i en heltäckningsmatta från 5dm höjd, skärmen sprack och telefonen dog tappade jag till slut totalt förtroendet för Sonys telefoner.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jättebra mobil. Knappar på sidan slutade fungera två år efter inköp. Vilket Sony lagade utan kostnad.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Kan bli ännu bättre om vi får Android 6.0 Marshmallow för Sony XPERIA Z1 Compact.
  https://www.change.org/p/sony-mobile-company-android-6-0-marshmallow-for-sony-xperia-z1-compact
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Toppen, till att börja med... Bytte in min 2 år gamla HTC ONE X hos Elgiganten för 700 kr och fick betala 3889 kr. Vilken skillnad! Nu har jag en telefon som är användarvänlig och i rätt storlek.

  Uppdaterade dock android versionen. Batteritiden är nu inte längre lika godkänd.

  Tappat telefonen ett flertal tillfällen ner på asfalt. Telefon går inte sönder. Toppen!
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Den bästa telefon jag någonsin haft.

  +Fantastisk kamera med 20,7 MP och många extra funktioner
  +mycket bra skärm
  +enligt mig, den perfekta storleken då man precis når hela skärmen när man håller den med en hand
  +sett att många klagat på att den går sönder lätt när man tappar den ,men jag har tappat den flera gånger från ca 1 meter och den har inga sprickor.
  +mycket snabb
  ++ batteri som varar i evigheter! behövs inte laddas på flera dagar ibland.
  +nästan vattentålig

  -kameran vill inte starta ibland och då måste man starta om telefonen.
  -sämsta högtalare jag någonsin hört på en smartphone... (gäller inte vid telefonsamtal då den högtalaren är mycket bra)
  .
  Edit: mobilen gick sönder efter ett halvår pga vatten vilket är lite ironiskt då den ska vara vattentät...
  fick en ny på garantin då det tydligen var fel på den och den inte var vattentät.
  den nya hade inte heller något problem med kameran :)
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Haft min i 14 månader nu och har ingenting att klaga på. Den är snabb i alla avseenden, har bra kamera och fungerar toppen. Finns inte en repa någonstans. Kanske något blek skärm jämfört med samsungs oledskärmar men inget som stör. Mycket nöjd!
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Snabb, snygg och bra batteri tid.

  Har haft den i 1 år nu och köpte den billigt istället för en Z3 Compact.
  + Bra Skärm (720p räcker på 4,3")
  + Snabb
  + Bra kamera för att va en mobil
  + Har egentligen allt man behöver utom möjligen trådlös laddning
  + Bra batteritid, klarar för mig vid normal användning 3 dagar
  + Senaste Android 5.0 (andra uppdateringen)
  + Billig (jag köpte den för 1500:-)
  + Snygg

  - Lite känslig skärm för repor och sprickor om man tappar den men inte sämre än andra telefoner vad jag märkt.

  Jag fick skärmen spräckt när den trillade ner i golvet från ett bord, kändes lite känsligt men då hade den hade klarat sig 6-7ggr tidigare så jag kunde inte klaga och försökte inte ens få det fixat på garantin.
  Jag köpte en ny skärm för 600:- på ebay istället och bytte själv utan några problem, det blir i längden lika billigt som att köra med skärmskydd :) så för er som haft oturen att få skärmen spräckt rekommenderar jag att bara köpa en ny skärm.

  Då Android 5.0 haft rykte om sig att vara segt samt äta batteri så väntade jag med att uppgradera tills det kommit en andra uppdatering och kan rekommendera det för det funkar hur bra som helst (min jobbtelefon en vanlig Z1 som jag uppdaterade direkt och den funkade inte alls bra i början men är även den mycket bättre nu efter andra uppdateringen)
 • Usel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har tidigare haft iPhone 2g och 4. Hade min 4 i tre år, batteriet blev dåligt och telefonen var seg. Köpte denna för den förhållandevis långa batteritiden, storlek och pris/prestanda. Är överlag nöjd men saknar vissa grejer från iPhone.

  Nackdelar:

  Klumpig hantering av ljud och bild. Lyssnar jag på musik och startar tex youtubeklipp fortsätter musiken samtidigt som filmen spelas. Saknas som standard genväg för detta, gillade iphones dubbelklick på hemknappenför detta.

  De flesta headset på marknaden är treknappars anpassade iphone, dessa fungerar delvis, går ej att höja/sänka på headset knapparna.

  Glaset på fram och baksida har repkänslig platsfilm på som tydligen inte bör plockas loss. Installera skärmskydd dag ett!

  Vid lansering fanns en stygg bugg som flyttade ljudet från högtalare till "öronhögtalare" efter samtal vilket gjorde att jag kom sent till jobbet en dag då signalen blev väldigt låg.

  Sladd för magnetladdning borde ingå, upprepad användning, två veckor i mitt fall var tillräckligt för att luckan skulle gå av.

  Gillar inte mjukvaruknappar för standardfunktioner, tar upp skärmyta och klickas på av misstag ibland.

  Fördelar:

  Bra pris/prestanda förhållande, allt flyter perfekt.

  Batteritiden är, för att vara prestandatelefon lång. 25% per dygn i sparläge. Misstänker att detta är delvis tack vara halva upplösningen mot vanliga z1 som kör full-hd, vilket är fullständigt onödigt på en telefon.

  Sonys tangentbord må vara en swype kopia, men fungerar mycket bra, dock sämre precision än iPhone vid vanlig användning.

  Kameran är bra för att vara telefon, kompaktkameran kan slänga sig i väggen. Saknar fortfarande nån form av optisk zoom, borde gå att lösa med tanke på Sonys minsta kompaktkameraserie.

  Bra med minneskort, skönt att slippa Apples hutlösa priser för lite mer minne.

  Smart med magnetkontakt för laddning, ingår dock inte, min lucka för microusb gick av andra veckan.

  Är överlag nöjd med köpet, trots flera negativa punkter ångrar jag inte bytet. Den har ju trots allt haka prislappen mot jämförbar telefon från Apple, men ljudbuggen och luckorna är riktiga missar som inte borde få finns i en färdig produkt, oavsett prislapp!

  Uppdatering

  Efter normal användning har telefonen börjat ha problem med att ta emot laddning. Vissa laddare ger ingen laddning alls medans andra laddar ett par procent per timme, detta oavsett om jag laddar med magnetkontakten eller via usb. Har även startat om telefonen. Helt oacceptabelt efter ett par månaders användning. Minskar omdömet från 8 till 4, får se vad tre säger om detta.

  1,5 år senare:

  Laddningen löstes men nu är den på service igen. Denna gång har skärmen blivit fuktskadad när jag gjorde rent den, självfallet med luckorna på. Har klarat av rinnande vatten en gång i veckan fram till nu, halva skärmen lyser rejält mycket starkare än andra halvan. Får se om jag anklagas för att ha badat med den utan luckor eller nåt?

  Android 5 gjorde den rejält seg, jag rekommenderar att stanna kvar på versionen innan som var rejält mycket bättre!

  Vet inte hur det går med reparationen den här gången men det blir inte en sony igen!
 • Usel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Självsprickande display och vattentätning som så många andra som inte fungerar resulterar i att telefonen inte inte går på garanti/reklammation

  Helt tappat förtroendet, kommer aldrig mer att köpa en Sony produkt

  http://www.xperiablog.net/2013/11/08/sony-will-repair-certain-cracked-displays-for-xperia-z-series-suggests-leaked-info/
 • Usel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Vilket bottennapp !

  Trådsmal spricka i skärmen efter 14 månader (som så många andra har fått)
  Sony vägrar ta sitt ansvar i garantiärendet.
  Ser ut som ny, haft den i skal aldrig tappat telefonen eller haft den i bakfickan.

  Kommer aldrig mer köpa en Sonyprodukt !
 • Usel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Kan ej svara inkommande samtal. När jag tar upp telen ur fickan så är snabbinställnings-menyn framme och den går inte att dra upp så den försvinner. Detta händer 1/3-1/2 av alla samtal.

  Fick en repa på skärmen efter en dag.
 • Usel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Varning!

  Efter knappt ett år så sprack skärmen av sig självt , detta är tydligen ett vanligt problem med Sonys mobiler och så har exempelvis BBC watchdog ( Englands motsvarighet till Plus ) tagit upp detta vilket gjorde att Sony i England lovade att reparera de telefoner som drabbats av detta eftersom det är ett fabrikationsfel. Sony i Sverige vägrar dock. Kommer aldrig mer köpa något av Sony.
 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Letade länge innan jag slog till på denna telefon
  + ryms ner i fickan
  + bra respons från skärm och menyer
  + tethering, dela wifi, funkar bra
  + gps:en funkar
  + bra batteritid när stamina-sparfunktion används (>1dygn)

  - telefonen klagar nån gång på att någon lucka är öppen när laddningen med magnetkontakt frånskiljs
  - kameran medioker, totalt oanvändbar med ledblixten, oskarpa bilder i dåligt ljus
  - upplösningen på displayen är så hög så det är svårt att se de små ikonenerna för batterikapacitet, laddning mm.
  - dålig volym ur högtalaren, duger inte som handsfree i bilen

  Har utrustat telefonen från början med displayfilm och har inte upplevt repor på skärmen.
 • Acceptabel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Ömtålig. Den laminerade skärmen tål inte normal användning, kan spricka om man dristar sig till att ha mobilen i fickan.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Mycket för pengarna!

  Man behöver inte ångra att man köpt den! Om man behandlar den varsamt, med bra skydd. Vet inte exakt hur viktigt detta är men tror inte man kan vara för försiktig med någon smartphonelur.

  Tydligen svårt att fixa till kamerabuggen men något jag upplever som betydligt allvarligare är den påtvingade brusreduseringen som drar med sig sjukt mycket detaljer i miljöer med lite dåligt ljus (där blixt inte används eller räcker till) Inga problem ifall den gick att stänga av men det går ju naturligtvis inte. Hade den bara funkat på en någorlunda seriös nivå så hade man kunnat vant sig men som det är nu... är det svårt och obegripligt hur man kan tvingas använda sådan.. skit för att tala klarspråk.

  När lollipop kommer så verkar det som att accessmöjligheten till sd-kortet blir bättre så även 3:e-partsappar kan använda det minnet på ett meningsfullt sätt och då lär jag nog använda en sådan kameraapp där det saknas brusreducering eller går att stänga av eller åt minstånde funkar bättre! Kan inte vara så svårt att fixa för den som klarar att skapa en kameraapp menar jag.

  Något som är minst lika konstigt är att så få, om någon, tar upp detta problemet i forum eller liknande! T.ex. här..
 • Knappt godkänd
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Tel som sådan är bra och kameran det bästa du idag kan köpa för pengar MEN

  * Usel kvaltet på bakstycket som repas extremt lätt även med väska på. Kommer damm emellan som repar eller snarare blästrar bakstycket.
  * Spricker också även vid försiktig användning, bakstycket mao.
  * Hade utvecklingsavdelningen fyllefest när de kom på iden med simkortssläden? Ngt så idiotiskt att jag inte finner ord för det!
  * Simkortskontakterna är av dålig kvalitet o byter du kort ibland riskerar de att gå av. GÅR EJ UNDER GARANTIN!

  Det finns en del mer att önska rent kvalitetsmässigt. Tyvärr efterföljaren än värre vad gäller kvaliten på glas o skärm.
 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Köpte denna för kamerans skull och tyckte att z2 var för stor.
  Har tidigare haft en LG G2 som är mycket större och bättre skärm även om telefonstorleken är ganska lika. Sony kunde ha gjort en större skärm (men med samma mobilstorlek?).
  Batteritiden är bra och den magnetiska laddaren.

  Kameran är riktigt bra och imponerar, vilket var syftet med mitt köp.
  Minus för att baksidan är i plast. Framsidan blir repig på en dag... Så skärmskydd rekommenderas.

  och sist men inte minst, varför medföljer in magnetladdare och hörlurar?
 • Acceptabel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Var till en början väldigt nöjd med denna telefon, efter en månads användning var det inte lika roligt längre. Hängde sig alldeles för ofta, startade om under samtal, blev seg osv. Absolut den minst reptåliga telefonen jag haft. Allt blev så jobbigt att jag bytte ut den mot en Iphone 5s, alltid haft android innan. Aldrig varit så nöjd med någon telefon som jag är med min 5s.
 • Ganska dålig
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Väldigt prisvärd hårdvarumässigt men har endel annat som felar. Har bytt skärm en gång, den gick sönder utan att jag tappade den. Nu har även bakstycket börjat lossna o därmed inte vattentät längre. Min förra mobil höll i 4 år så jag är inte den oförsiktiga heller.
 • Knappt godkänd
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jämfört med andra Sony och Android-telefoner håller inte denna måttet. Klart besviken och ångrar köpet. Repor på bakstycket efter första dagen i fickan. Skärmen sprack efter att ha haft den i fickan tillsammans med nycklar.

  Original är det väldigt ljusa färger som ger dålig kontrast och litet teckensnitt för sms etc. Svårt att läsa när det är lite ljust. Kameran är väl ok i dagsljus men blixten suger.

  Köp en annan telefon...
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Mycket bra kvalitet och riktigt snabb!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Grym! Har testat både stock och cm11 rom. Båda fungerar riktigt bra.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Haft denna mobilen i 2 dagar.

  +Skärmen
  +Batteri tiden
  +Kameran
  +Formatet
  +Vikten
  +Robust byggt
  +Senaste android
  +Inte så mycket Sonys egna appar (samsung har mycket lull och dull)
  +Sonys musik spelare
  +Snabb
  +Vattentät och dammtålig

  -hade nyss 5 tums så för tillfället känns de litet men snart så vänjer jag mig
  -Kamera lampan kunde varit starkare
  -Appar till SD kortet fungerar inte med android 4.4.4
  -Något lagg ibland men inget som stör

  Priset är 3500 cirka.Det är bra pris med tanken på vad man får i denna lilla mobilen.
  Bästa smartphonen i mindre klassen just nu.

  = Alla har vi våra fel och brister men jag ger denna fullpott ändå
 • Acceptabel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Lika stor som min gamla HTC Evo 3D men själva skärmytan är betydligt mindre. Hade dock blivit 7 stjärnor om den inte hade varit så OTROLIGT repkänslig. Har lyckats få tre djupa repor på glaset som nageln verkligen fastnar i efter bara några veckor och jag behandlar den ändå mer ömt än jag gjorde HTCn. Lägger den aldrig i en ficka tillsammans med nycklar eller liknande och ändå blir det på nåt magiskt sätt repor. Otroligt ömtåligt glas.
 • Usel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jag var nöjd med mobilen till idag. Jag tappade mobilen i golvet. En liten spricka och displayen reagerar inte längre. Jag hade displayskydd! 1600 kr kostar det att laga och mobilen kommer inte längre vara vattentät efteråt.

  Samma sak hände för en månad sedan med en kompis Z1 Compact. En liten spricka och displayen var död.
 • Acceptabel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  My last phone was a Nokia Lumia 920.
  I was super satisfied with that phone, and I almost bought a Nokia Lumia 930, but I decided last minute to buy this phone for a change, and to support a Swedish-Japanese company. All my references here, are of course compared to Windows Phone and Nokia Lumia, here I go:

  + + It's crazy cheap: I got mine for free at "Tre" with a 2 year contract. From 199 KR/month!
  + + The Sony Mobile division is based in Lund. It is very positive to support a national brand, in a very competitive international market plagued with only American and Asian brands.
  + Very speedy phone, woks very well in every way.
  + Best battery life I've ever had.
  + Light phone

  - The screen is way worse compared to the Nokia Lumia 920 winch is a model that was released 2 years ago. The colours are not as bright and it is a bit hard to read when sun hits the screen. It seems like it may have a dirt repeller, something, or a scratch protector, that happens to collect a lot of dust? I have always a layer of dust particles on my screen.
  - Design, at least with the back model. It's just flat and unremarkable. I recommend to buy it in a colour.
  - Android is ugly.
  - - Problems with connectivity. I've had the phone for only a couple of weeks and I had to do already a reboot to factory settings because it was not working properly. It lost the ability to connect to a 4G network and it was only running on 3G/H/H+
  - - Backside super sensitive. The phone is new and It already has quite a few scratches.
  - - - Bad camera, hopeless in low light conditions, horrible sound recording in video. Freezes the phone.

  These I miss from my old Lumia 920 in this phone:
  -> The gorgeous screen.
  -> Here Maps.
  -> Windows phone 8.1 OS, easy, super simple, super fast, always pretty.
  -> A fully functional camera.
  -> Design. Both in the looks of the device, and also built quality.

  Oh and one more thing, the so called app gap between Windows and Android or iOS, is actually not that big at all. I'm using the some apps I was using on my Lumia plus maybe a couple more that I didn't have before, that's it. If the phone keeps on giving me problems I'll change it to a Lumia 930
 • Acceptabel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Bra när den funkar som den ska...
  Problem jag haft på mina tre månader är att kameran hänger sig ofta vilket är ruskigt irriterande.
  Har gått in i säkert läge som inte gick komma ur utan att ominstallera hela telefonen.
  Denna displayplast Sony använder kan dom inte vara stolta över den blir repig direkt både på fram och baksidan.
  Drar rätt mycket på batteriet att spela musik via bluetooth.
  Har upplevt att den laggar i spel.
  När man skriver vibrerar den ibland och sen bara slutar...
  Köpte min när min Samsung s4 gick sönder, ångrar att jag inte köpte en htc one m8 istället...
  Ljudet i högtalaren är i klenare laget med...
  Dock det som är bra är att den är vattentät.
  Smidig storlek.
  Och bra kamera när den funkar...
 • Usel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Köpte denna telefon för 3månader sen och displayen har spruckit 2 gånger under den tiden.

  Har även haft displayskydd för 300kr på samt ett skal.
  Försts gången åkte den ut ur fickan o landa på golvet i vardagsrummet, sprack direkt.
  Andra gången bar ja en tung flytt kartong som slog mot benet då spray displayen direkt.

  (när displayen spricker på sonys skit lurar så blir telefonen omedelbart obrukbar eftersom touchen slutar fungera direkt vid minsta lilla spricka, är ju inte som samsung där kan du ha 200 sprickor i skärmen o fortsätta använda den)

  Skulle inte rekommendera denna telefonen till någon.
 • Dålig
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Kameran är nästan oanvändbart, hänger sig hela tiden, tre till fyra bilder så får man rensa kamerans cache och starta om telefon, sjukt.
  Touch skärmen lever sitt eget liv ibland, då räcker det oftast att låsa och låsa upp telefonen.
  Men det värsta är Sony's support, dom har en inställning "har vi redan fått dina pengar så bryr vi oss inte om dig längre"

  Surfa gärna på Sony's forum innan ni köper något
  http://talk.sonymobile.com/t5/Xperia-Z1-Compact/Xperia-Z1-Compact-camera-issue-freeze/td-p/651649

  Den får en extra stjärna för en bra formfaktor, storleken är perfekt.
 • Usel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Löjligt bräcklig mobil. Efter en månad tappades mobilen. Ett fall på ca 30cm och landade på ett sviktande plastlock, alltså ingen hård yta. Displayen sprack. Displayen inte glaset. Hade dessutom ett plastskydd för 250:- på som el giganten rekommenderade just för att displayen inte ska spricka om man tappar den. Väldigt missnöjd :(
 • Usel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jag har tyvärr bytt mobil alldeles för ofta, så jag har haft alla senaste mobiler. En liten hobby att prova allt. Hade en Compact i två månader. Under den tiden var den på service tre gånger, alla gånger för samma fel. Och det var inte ett fel.

  1. Kameran hängde sig då och då.
  2. Tog man bild med blixt vid mörkt motiv fastnade blixten i bilden. S.k flashbleed.
  3. Ljudet skorrade när det ringde eller kom sms.
  4. Jag upplevde stora touchproblem. Tryckte på skärmen och det registrerades någon helt annanstans. Helt hopplöst ibland.

  Skickade in telefonen på service 3 gånger. Alla gånger fick jag tilllbaka den med "uppdaterad mjukvara".
  Med andra ord gjorde verkstaden ett dugg, telefonen hade redan senaste programvaran och jag återställde telefonen innan var gång jag skickade in den.
  Jag kunde påvisa alla fel till Elgigantens personal som i sin tur skrev till Sony för att få reklamera telefonen.
  Sony i sin tur svarade att verkstaden inte hittat några fel på telefonen.
  Sony påstod indirekt att både jag och två av elgigantens medarbetare hittade på och ljög om felen.

  Det Elgiganten gjorde var att de köpte tillbaka telefonen av mig och jag fick pengarna tillbaka trots att de inte kunde reklamera den till Sony!

  Stort av Elgiganten, ruttet av Sony!

  Jag kanske fick ett måndagsexemplar, men då tycker i alla fall jag att Sony kunde låtit mig/Elgiganten att reklamera telefonen. Nu gjorde de inte det och de har tappat mig som kund inom mobilvärlden för all framtid.
 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Den har många bra egenskaper som nämns i flera andra omdömen och som jag håller med om, bl.a. batteritiden och skärmen som jag gillar. Fick efter 5 månader skicka min till verkstad pga att den fastnade med svart skärm alltför ofta och ibland flera gånger i rad vilket krävde att man tvångsomstartade den. Den fabrikåterställde sig en gång när jag hade den i fickan dessutom. Hoppas de gör något åt detta på verkstaden.

  I övrigt en trevlig lur med många bra sidor!
 • Ganska bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  -------------------------------------------
  Uppdatering:
  Ny Android-update kom häromdagen. Alla problem jag haft med kamera-appar verkar vara lösta. Kamera, instagram och snapchat tog runt elva sekunder för att starta kameran, nu går det blixtsnabbt. Inte haft en enda krasch heller.

  -------------------------------------------
  Uppdatering:
  Baksidan av telefonen är extremt lättrepad. Jag köpte ett plånboksskal för att skydda telefonen. Detta har suttit på någon månad och när jag nu tog loss telefonen så var baksidan helt förstörd av vitaktiga skrapmärken. Jag antar att det kommit in grus/skit mellan telefon och skal som skavt sönder plasten (för det är fan inte glas på baksidan). Jag har inte varit vårdslös med luren på något sätt och har inte haft den i särskilt skitiga miljöer. Framsidan är ganska lätt att repa den med, det är absolut inte som andra lurar med gorilla glass som jag haft.

  Annars funkar telefonen bra, lite smågrejor som att kameran hänger sig eller inte kan användas för att den är "upptagen" trots att inga appar körs och lite andra mysiga besvär har jag upplevt men i regel räcker det med att starta om luren för att det ska funka bra igen. En intressant grej som hänt några gånger är att kameran hänger sig när man tagit en bild. Skärmen blir svart och telefonen svarar inte på c:a 30 sekunder, dessutom sparas då inte bilden man tagit. Smått irriterande när man vill fota ett speciellt ögonblick. Tror dessa finesser är mjukvarubetonade, de flesta har försvunnit i och med programuppdateringar osv.

  Jag hade inte köpt den här telefonen igen, men är inte så missnöjd att jag skulle avråda andra att köpa den. Däremot skulle jag kraftigt rekommendera skärmskydd både på fram- och baksida om man bryr sig om hur telefonen ser ut.

  Sänker mitt betyg från nio till sex då jag är hyggligt missnöjd med att luren så lätt blir repad.

  -------------------------------------------

  Har använt luren ett tag nu och är mycket nöjd. För oss som inte tycker det är fränt att baxa runt på en lur i surfplattestorlek och kanske inte använder handväska sådär jätteofta, men ändå vill ha en kompetent och kraftfull telefon så ser jag compacten som i det närmaste oslagbar just nu.

  Finishen på telefonen är grym. Den når kanske inte samma klass som Nokia på den gamla goda tiden, men det känns ändock som ett riktigt stabilt bygge med massor av fina detaljer. Power/lock-knappen i sig är t.ex. ett smärre mästerverk i bearbetat aluminium. Det enda man skulle kunna klaga på är att skärmen känns lite plastig, knackar man på den så får man inte den där solida glaskänslan som bl.a. Iphone ger. Detta är ju en smaksak, dessutom märker man inget när man väl fått dit ett skärmskydd ändå. Lite störigt att man behöver öppna en lucka för att ladda, kan bli knöligt ihop med vissa skal, åtminstone de som är av plånboksmodell. Går att köpa adapter så man kan använda den externa magnetkontakten som är avsedd för ställ med vanlig laddare så löser man det problemet. Lite märkligt att Sony inte skickat med en sådan från början kan man tycka.

  Gränssnittet känns kvickt och responsivt, Sony har inte fuckat upp det med en massa bloatware. Följer med lite syncappar osv som funkar bra.

  Batteritiden är helt duglig, jag brukar gott och väl klara mig över en dag på en enda laddning med 4g, wifi och alla sociala aviseringar igång.

  Så riktigt nöjd med denna, hoppas bara man slipper sprucken skärm vid kyla som tidigare Z-modeller haft bekymmer med. Köpte luren i butik för att slippa rodda med frakt OM nåt skulle hända. Uppdaterar här om jag skulle råka ut för något.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Min fästmö har haft sin mobil 2 månader nu.
  Det finns egentligen bara 2 saker att anmärka på.
  Skärmen är helt värdelös i solljus! Omöjligt att se något alls.
  Min iPhone 5 är helt överlägsen där.
  Det andra är att det lätt blir rundgång, när högtalarfunktionen används.
  Även där är min iPhone helt överlägsen.
  I övrigt är det en fruktansvärt trevlig och prisvärd lur!
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Riktigt bra lur! Byggkvaliten är något utav det bästa som jag har sett! Hårdvaran i den är riktigt grym! Det är den där förbannade baksidan som är gjord i plast! VARFÖR?! Den är EXTREMT känslig mot repor! 2 månader utav användning och den va helt nermattad! Utöver detta så är det en skitgrym lur!
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Riktigt smidig
  Snabba menyer

  Håller dock med om att maxvolymen är "för låg"
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Snabb, smidig, bra kamera, sällan buggig, snygg design å lagom storlek. Jag är väldigt nöjd med luren såhär långt..

  Det enda negativa jag kan komma på är att när man skriver sms så är det lätt att komma åt punktknappen istället för mellanslags-knappen, men det är väl snarare mer en vanesak än ett egentligt problem.

  Även ljudet är lite lågt, när jag tänker efter. Lätt att missa ett samtal även om man har högsta volym på.
 • Knappt godkänd
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Lyrisk första dagarna..inte alls nöjd längre. Haft lite längre än en månad. Det första jag märkte var det dåliga ljudet. Knastrar om högtalaren vid vissa toner. Lägre volym också än t.ex S3. Har nu fått ett brummande ljud som hörs vid låg volym med headset.
  -Störande hemknapp. Lätt att komma åt. Väldigt svårt att skriva sms stående läge
  -Har inte tappat telefonen men redan fått repor både fram och bak
  -Inte så snabb som jag hade förväntat mig och har även hängt sig ett antal gånger
  -Kameran ger inte nämdvärd bra färgåtergivning
  -Känns plastig

  +Batteri
  +Timeshift burst funktionen
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Design: 10/10.
  Inget att klaga på.
  Skärm: 9,5/10
  Mycket bra skärpa även om det "bara" 720p upplösning.
  Mjukvara: 9/10
  Allt går snabbt och flyter på. Dessutom är Kitkat tillgängligt nu. Appkracher kan förekomma
  Kamera: 8\10
  En av de bästa mobilkameror som finns. Massa med användbara kameraappar. Tar lite sämre bilder i mörka förhållander.
  Ljud 7/10:
  Bättre än vad jag förväntade mig, men ändå aning lågt och tunnt ljud.
  Batteri: 9/10
  Bra batteritid. Får cirka 4 timmar skärmtid på en laddning. Edit: Får nu 5 timmar. Bättre batteritid vill man alltid ha :-)
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  bästa luren jag haft.. och det har varit många :)
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Väldigt nöjd! Bara plus än så länge..
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Nu har jag bara haft min telefon i knappt 3 dagar. Så jag tänkte skriva så utförligt som jag bara kan efter dessa dagar.

  Skärm/Prestanda.
  Färgerna är väldigt sköna och naturliga. Men de som tycker om Samsung och AMOLED-skärmar tycker nog inte denna är så bra, och bör då hålla sig till Samsung.
  Personligen är detta mycket mer Mobil för pengarna än till exempel iPhone 5S som i nuläget kostar 6000kr utan abonnemang (?) om jag inte minns fel.

  Än så länge snabb och gör det den ska!

  Batteri:
  Med tanke på att jag nyss fått den så har det väl blivit flitig användning under gårdagen. Har använt mycket appar som snapchat, instagram etc, och då när jag kom hem så hade jag cirak 30% batteri kvar. Så helt OK!

  Nätverk/WI-FI
  Jag tycker inte Wi-fi åtkomligheten är bättre än min iPhone 4. Är på precis samma ställe, då hade jade 1 prick på wi-fi connection på iPhonen, men på Z1 så kan jag inte ansluta till samma nätverk. (Kan vara fel på nätverket här också). Men om man är relativt nära så fungerar det perfekt!

  Ljudet:
  Inte hunnit testat så mycket än sålänge, men är du ute för en mobil med VÄLDGIGT bra ljud så är denna kanske inte det bästa köpet.
  Följer även inte med några hörlurar, som är ett minus.

  Kameran:
  Det är nog det jag drar av en stjärna för, i mörker så blir bilderna rätt gryniga (färggryniga). Speciellt med framkameran. Kan eventuellt länka till några bidler under de kommande dagarna.
  Med tanke på den (enligt Sony och tillverkarna) den superba kameran. Så tycker jag inte den lever upp till sitt rykte I MÖRKER iallafall. Annars fungerar den väldigt bra!

  Sammanfattning:
  En mycket bra mobil, som är väldigt rapp och har de flesta funktioner man vill ha. Ett mycket bra köp. JAG tror detta är den bästa mobilen på marknaden just nu! Perfekt skärmstorlek på 4,3" om man inte är insnöad på att man vill ha en telefon med minst 5" skärm.

  EDIT: Batteritiden har jag märkt nu när man använt den flitigt är väl kanske inte den bästa. Även kameran är väl den inte den främsta, fast den har 20mp kamera. Ett tecken på att megapixel inte är allt.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Rekommenderas starkt!
  Äntligen en smartphone med ordentlig batteritid.
 • Ganska bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Detta är min fjärde Android telefon och tredje Xperia modell med Android.
  Mina största invändningar är kanske främst mot Android där jag tycker att integritetsskyddet är ganska dåligt. Man har ingen aning om vilken information appar skickar iväg. Framförallt stör jag mig på att man måste ha ett Gmail konto vilket har ställt till en del problem då jag ofrivilligt har fått en massa viktiga jobbmail till min Gmail adress (som jag inte använder). Gmail adressen dyker upp hos de som använde Googles mail tjänster vilket en del företag och myndigheter gör.
  Där tycker jag Apple har kommit längre kring hur man kan styra och se vad appar har tillgång till på Telefonen.
  Dock är implementering av Android på telefonen ganska ren och det flyter på väldigt bra. Telefonen känns väldigt snabb och rapp. Framförallt dataöverföring vid 4G är riktigt imponerande. Ibland går det snabbare att surfa via 4G nätet än via ett Wifi-nät.

  Något som är väldigt dåligt är att telefonen är mycket repkänslig. Framförallt baksidan som på min telefon ser riktigt kass ut efter bara några veckors användning. Utifrån byggkvalite är det den bästa Xperia som jag har haft. Men jag skulle inte vilja säga att bygget är i samma klass som iPhone. Å andra sidan är den ganska mycket billigare.

  Jag skulle inte vilja kalla telefonen speciellt kompakt om man jämför med en iPhone. Men med andra Android lurar så kanske man kan anse att den är kompakt.

  Kameran tar bra bilder. Dock får jag vid filminspelning ett flimrande som sker vid vissa ljusförhållanden.
  Skärmen är bra men betraktningsvinkeln är ganska dålig.

  Slutsummerat är det en bra telefon med en del styrkor och en del brister.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Efter ungefär ungefär tre veckors användning finns följande att säga:

  Positivt:
  + Bra batteritid
  + Snygg design
  + Mycket bra prestanda
  + Vattentät
  + Skärmen (4.3", HD, IPS-teknologin)
  + Utklassar alla konkurrenter när det kommer till prestanda i förhållande till storlek

  Negativt:
  - Mycket lätt repad på båda fram och baksidan. Detta eftersom det sitter (monterat från fabrik) en tunn plast film ovanför skärmens glas, som enligt tillverkaren själv är tänkt att skydda mot eventuellt splitter om skärmen skulle krossas.

  Rekommenderat:
  1. Montera eget skärmskydd (både bak och fram).
  2. Alternativt; när skärmen/baksidan ser för hemsk ut så kan man ta loss det fabriksmonterade skärmskydden. Dock så kommer SONY - logotypen på framsidan att lossna om man tar bort skärmskyddet där. (Notera att det inte är säkert att garantin fortfarande kommer att gälla om man har tagit bort skärmskydden).

  Överlag:
  Mycket nöjd med denna telefon.
  Kameran tar helt okej bilder. Personligen hade förväntade jag mig att den skulle vara något bättre och leverera bättre bilder.
  I övrigt upplever jag storleken av telefonen mycket lämplig, den ryms lätt i jeansfickan och kan användas med en hand. 4,3"-skärmen i HD-upplösning är bra och betraktningsvinklarna är bra tack vare IPS-teknologin.

  Nackdelen är att den väldigt blir repig på båda fram och baksidan, p.g.a. skärmskyddet från fabrik!
  (Som tidigare sagt finns dock möjlighet att avlägsna dem fabriksmonterade skärmskydden)
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  85 % batteri kvar efter en arbetsdag. Mycket bra! Lagom stor!
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Bra, snabb, snygg och lagom stor. Inte så bra baksida i plast.
  Fick en fin repa redan första dagen..