Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Intel NUC D54250WYKH (Silver/Svart)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Intel Barebone-chassin (69)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.67)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Bra:
  Liten, smidig, tyst, billig, snabb, plats för 2,5"-disk.

  Dåligt:
  Den känns som en work in progress. En massa grejer som inte är som de ska (om du har otur).

  Några kända problem:
  * Får du ett ex med bios under version 0025 måste du (eventuellt!) installera operativsystemet på en skärm som klarar upplösningen 1024x768 för att alls(!) få bild från start. De flesta tv-apparater funkar alltså inte. Vissa användare kunde heller inte installera med hdmi utan var tvungna att köra mini displayport - dvi för att få bild, tills de kunde uppdatera bios till 0025.
  * Kör du den rekommenderade grafik-drivrutinen 10.18.10.3540 så rebootar den om du har den kopplad via en reciever och stänger av denne. Installera istället 10.18.10.3496 från början. Om du råkat installera 3540 måste du avinstallera denna och reboota innan du installerar 3496.
  * ECC-minnen funkar inte.

  När väl alla inledande fighter har vunnits är den dock riktigt bra. Återkommer om fler problem visar sig!
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Den lilla saken är så otrolig alltså. Kör XBMC under Win7 med en MCE Remote. Stödjer 23.976 hz output fullt ut. Helt ljudlös om man tweakar lite i bios annars ligger fläkten konstant på typ 3200 rpm vilket inte är alls irriterande men onödigt när temperaturerna kan hållas under kontroll ändå. Proshop skickade med en strömsladd trots att jag inte frågade om det och jag redan hade en liggande från en gammal laptopladdare. Windows går att installera ifrån USB-minne med hjälp av Windows 7 USB DVD Download Tool. Köp!
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Funkar klockrent som HTPC. Kär Kodi utan problem, alla DTS-HD, 4k osv
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har stoppat Samsung 840 EVO Series mSATA MZ-MTE120 120GB och Crucial SO-DIMM DDR3 PC12800/1600MHz CL11 8GB (CT102464BF160B) i den och kör den som HTPC med Windows 8.1 och XBMC, Spotify, surf och även en del spel via Steam/Streaming från min stationära dator.
  Är kopplad med HDMI till receiver som sedan är koppad till TV'n, även ljudet går via HDMI.

  Är väldigt nöjd och upplever bara ett enda problem som jag inte ens vet om det är datorns fel. Jag har en hemmabyggd Ambilight gjord kring en Teensy 2 krets. När datorn varit nere i viloläge så slutar ibland Ambilighten att svara vilket löses genom att reboota datorn en gång.

  Som redan nämnts bör man tweaka bios för att få fläkten att jobba lite smartare/tystare.

  Uppdatering:
  Har nu en annan Ambilight-lösning som funkar klockrent, den använder sig inte av USB som den tidigare gjorde. Kan alltså ha varit något med hur NUC hanterar USB-portarna vid viloläge som orsakade det tidigare men kan också varit något i Ambilightlösning i sig som var problemet.

  Kör nu Windows 10 och Kodi på den vilket funkar bra. Alla drivrutiner kom in automatiskt utom en som kunde hämtas från Intels hemsida.
 • Knappt godkänd
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  En snabb, liten, tyst och pålitlig mini-dator som inte alls drar mycket ström.
  Det jag upptäckte tyvärr var att bildkvalite är inte det bästa när man ser på film. Har provat flera olika mediaspelare (VLC, MPC, bl.a.) med samma resultat. Alla mina filmer är standard MKV eller MP4 i 720p eller 1080p och när jag kör samma filmer via min stationära dator så är filmerna kristallklara.

  Alla mina drivrutiner är uppdaterade så klart och har provat mini-HDMI samt Display-porten.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Fantastisk liten söt tyst sak!

  Använder denna som mediadator kopplad till tv:n. Använder en Intel 530, 80 Gb, msata SSD, 4gb minne och win 8.1 - och det funkar väldigt bra för våra behov. Snabb, och stabil - startar tom snabbare än tv:n. :)

  Vanliga nyttoprogram (Word/Excel) flyter också bra och jag har tom kört några dataanalyser på R på den. Det har fungerade över förväntan tycker jag (även om det givetvis inte kan jämföras med en "riktig" dator).

  Dessutom är den relativt tyst, och ändrar man inställningarna i BIOS så blir den i det närmaste ljudlös vid "normal" användning. Mao över förväntan - inte minst med tanke på priset 2000 kr (mässpris från Dustin)

  /M
 • Knappt godkänd
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  den tappar, när den vill, kontakt med hårddisken ssd. antingen att:
  1. bios hittar inte hdd
  2. skärmen blir svart och den frågar efter ett os
  3. den hänger sig när den vill i windows.
  4. den startar av sig själv
  5. skärmen blir blå och den frågar efter tangentbordslayout
  6. ibland så låter fläkten hårt

  har 2.5 ssd från kinston 120gb, bios 35.

  läste en tråd från intel och enligt intel så är felet en felakting sata kabel som måste bytas av intel. felet drabbar bara 2.5" hdd.
  https://communities.intel.com/thread/57620
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Mycket nöjd! Efter massa strul med en gigabyte brix, så fick jag välja denna fantastiska plutten och fick hälften av mina pengar tillbaka! (brix pro i7=8000kr med ram och allt och nuc:en 4000kr med ram och allt).

  Positivt:
  -helt tyst, vid konstant spelande, filmtittande, andra högbelastande program.
  -billig, värt vartenda krona!
  -allt flyter på. Intels egna optimeringar och hårdvara.
  -allt

  Negativt:
  -nästan inget. Utseendet är inte det finaste, men det är man inte ute efter när man vill ha något som ska prestera som denna gör!

  Köp denna, om ni vill ha en dator i kompakt format! Låt er aldrig luras av utseendet. Värt vartenda krona!
 • Dålig
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Köpte en åt min mor. Väldigt billig, tyst och liten tänkte jag. Men som många redan har påpekat så har denna många barnsjukdomar. Wifi-problemen har hopat sig. Den dör stup i kvarten. Hört att vissa BIOS-uppdateringar kan verkligen förstöra för dig om du inte är försiktig.

  I teorin så tror man att skulle funka väldigt bra men har skickat in den två gånger. Nu funkar den. Vägrade köpa ett externt USB-wifi kort om problemet är datorn och inte mitt. Och visst har de fixat den nu men allt strul gör att jag drar på betyget enormt.

  Den hade också problem efter en Windows 8.1 uppdatering. Datorn är nästan helt fri på allt. Har nästan inget installerat och mor min använder den nästan bara åt saker som enklare surf, mejl och youtube, inget mer.

  Gillar ändå konceptet skarpt men den måste bli bättre först.
 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Det skulle varit full poäng om inte det vore för djävulens påfund om mini-HDMI samt mini-displayport, alltså vafan?

  Jag slet på naturen som tusan, köpte massa adaptrar på ebay som borde funka i teorin men som ej gjorde det. Av de 7 st jag köpte så funkade en. Den funkade i ca 8 månader och nu bang bom krasch, den funkar inte alls. Så nu sitter jag här, presentation imorgon med en NUC som har alla filer men jag får ej en bildskärm. Vad kan jag göra? Jag kan beställa nya jävla adaptrar som tar två veckor att komma fram och hoppas på att nån av dom funkar.

  Alltså vem i helvete uppskattar någon av dessa format? Hur stor skillnad är det att få plats med en full HDMI så man slipper adaptrar? Dessa adaptrar ger ju för övrigt såklart extra längd och obekvämlighet åt sladdarna inkopplade för övrigt även om det är en mindre detalj.

  Okej nu är ranten om det slut.

  +Rapp! Tycker allt har flytit på riktigt bra.
  +Liten - Skulle det inte vara för långa sladdar tack vare adaptrar så skulle man kunna linda om och gömma hela NUCen bakom skärmen. Den blir dock lite halvmäckigt oavsett eftersom startknappen är där och det blir lite obekvämt om den är på baksidan. Om de skulle uppfinna en trådlös startknapp, ohh boy va grymt det skulle vara.

  -Anslutningarna mini-HDMI och mini-Displayport. Fixa något normalt, HDMI, VGA, DVI, vadsomhelst utan denna jävla skit.
  -Inbyggt wifi hade varit trevligt. Köpte ett sådant kort man lägger in som fick bra recensioner av övriga som hade den med NUC men för mig kopplade internet ner sig hela tiden och köpte ett usb-wifi-kort istället som funkade klockers. Dock har jag nu "bara" 3 st usb-portar kvar vilket är lite synd då en ju automatiskt går åt till mus/tangentbord.
  -Bildskärmsanslutningarna igen. Alltså fyfan, jag är så arg just nu. Det finns ju inte en jävel som tycker det låter som en bra idé.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Kör den som HTPC (Netflix, XBMC, Telia Play+ (yeack), Spotify/WiMP, Popcorn Time etc).
  Suverän. HDMIn in i Onkyon och vidare.
  Full pott om det vore fler USB 3 utgångar.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Imponerande liten och läcker.
  Missade att köpa med en mini-HDMI adapter som behövdes.
  Strömsladd följde däremot med i mitt paket åtminstone.

  Kompletterade med ett 8 GB minneskort, samt en mSATA disk på 120 GB.

  Den är precis installerad med OpenElec då jag åtminstone initialt kommer att klara mig med det. Då är definitivt en i5 variant lite overkill, men å andra sidan så vet man att den grejar Win 8.1 om det blir intressant i framtiden.

  Som fjärr så tog jag min gamla Logitech Harmony 525 som legat och skräpat i en låda...MCE profil lades till den, och därefter fanns det bra hjälp att läsa på OpenElec forumet.

  Än så länge så känns den bra om än lite dyrt för en ren mediaspelare som jag kommer att använda den till.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Love iT!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Otroligt tyst, liten och snabb. Betydligt rappare än min gamla P4 dual core. Kör bild och digitalt ljud via DP till recievern, samt HDMI till TV:n. Otroligt nöjd som sagt.