Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Klippo Excellent SH

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Klippo Gräsklippare (15)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bra maskin, går tyst, lättstartad. Enda minuset är väl att den får svårt när gräset är riktigt högt och tjockt. Då behövs en större motor.

  Till Babba här nedan, ditt reglage för framdrivning är trasigt. Den ska man inte behöva hålla i. Den ska endast släppa när man lättar på dödmansgreppet, Lämna tillbaka den.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  1 år sedan
  Välbyggd och robust klippare
  Startar så gott som alltid på första försöket
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Alltid lättstartad.
  Tung och gedigen.
  Det känns att det är en kvalitetspryl när man hanterar den.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Underbar maskin. Otroligt lättstartad och jämförelsevis låg ljudnivå. Självgången är precis lagom snabb. När man ska svänga trycker man bara ner handtaget lätt, framhjulen lyfter och man kan svänga om klipparen.

  Självdriften kopplas in med ett eget reglage där vajern låses i inkopplat läge och kopplas ur när man släpper dödmansgreppet. Man behöver bara hänga med. Otroligt skönt. Stabilt och tåligt chassi, tåliga stålhjul med solida gummidäck som rullar lätt där man inte kan använda självdriften.

  Bytte från en likadan, fast utan självdrift, som gått i 12 år i princip utan problem och som jag varit väldigt nöjd med. Det enda som gått sönder under 12 år är ett hjullager som har skurit, först nu efter 12 säsonger, trots att den spolats ren med vatten efter varje klippning. Bytte bara p g a att det blev för tungt med mina hjärtproblem utan självdrift.

  Innan den första Klippon hade jag en Stiga med självdrift, men vilken skillnad i kvalitet. Där gick det sönder hjul, hjullager och andra delar i ett. Svårstartad var den också ibland. Den tålde inte heller särskilt stor lutning så till slut skar den. Men det var en Briggs&Stratton-motor och det är verkligen ingen Honda. Klart värt den lilla prisskillnaden i mina ögon.
 • Dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Gick från en AL-KO till denna, hade illusionen om att det skulle vara som dag och natt... Besvikelsen sätter in direkt jag öppnar kartongen, ena hjulet är skadat och rör sig som en 8a... Visst sånt kan hända...

  Vad som är värre är att klipparen tycks designad för individer som är max 1.70m långa. Jag är 1.89m och styret sitter för lågt! Detta gör också att det helt urbota dumma reglaget för framdrivningen som man hela tiden måste håla i framskjuten läge hamnar så långt ner att jag i princip måste ligga dubbelvikt över styret och springa efter och försöka styra med en hand. Denna konstruktionen är så dum så jag blir helt matt! Detta hade man löst på ett mycket bättre vis på AL-KOn där hade man typ 2 död mans grepp, ett för motorn och ett för själdriften.

  I övrigt har jag inte någon kommentar. Kommer försöka returnera klipparen omgående! Sjukt dåligt och ogenomtänkt till den gräns att den knappt är brukar

  Edit:
  Efter att tvångsklippt ca 3m2 så skakade styret så mycket att plastbitarna, som ska hålla styret I vald position, föll av... Härefter kom fjädern som håller styret uppe! Vilket skämt. Pillade tillbaka delarna, men med samma resultat. Tog kontakt med butiken (gplshop) som efter lots diskussion ordnade med retur och återbetalning! Så 10/10 för gplshop!

  Kul att folk röstar ner mitt omdöme? Why?
 • Dålig
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Om maskinen går sönder se till att ha ett bra inköpsställe för Klippo/Husqvarnas kundtjänst hjälper dig inte om du skulle behöva dem.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Hade en Stiga tidigare och trots att den var splirrans ny så strulade den. Gick ojämnt och var svårstartad.
  Sålde den och nu när det var dags att flytta till villa igen så satsade jag på det bästa och jag har inte ångrat mig än.

  Bra:
  -Driftsäker.
  -Lättstartad.
  -Tyst. Helt suverän. Klipp utan hörselskydd!
  -Gedigen konstruktion.
  -Minmalt underhåll krävs.

  Mindre bra:
  -Har inte hittat något än...