Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Deltaco MAP-GD35U3

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Deltaco Dockningsstationer för hårddiskar (8)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.62)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  + Kompakt design
  + Enkel att hantera
  + Inbyggd kloningsfunktion
  + Billig!
  + Stöder både 2.5 och 3.5 tums SATA
  + Ingen uppenbar begränsning på hårddiskstorlek (trots angiven maxstorlek i specifikationen)

  - Onödigt svårtydda statuslampor
  - Kloningsknapp lätt att missta för on/off-knapp

  Deltaco MAP-GD35U3 är en riktigt bra och billig dockningsstation i kompakt design med plats för två stycken SATA hårddiskar i valfritt format (2.5 eller 3.5 tum). Inbyggd kloningsfunktion gör att man kan klona hårddiskar utan att behöva ansluta dockningsstationen till datorn.

  Priset på denna dockningsstation är cirka 350 kronor vilket är oerhört prisvärt då man kan använda en sådan här enhet för ett i praktiken obegränsat antal hårddiskar, med tanke på hur enkelt det är att byta ut dom. Inga knapptryckningar eller komplicerade manövrer behövs, det är bara att släppa ner hårddiskarna i facken så är de klara att användas. Hårddiskarna sitter också mycket stadigare på denna enhet än på äldre dockningsstationer där hårddiskarna inte gick in lika djupt i själva enheten och därmed var mer känsliga för stötar och dylikt. Faktumet att hårddiskarna är fristående (dvs. inte inuti något hölje) innebär också bättre ventilation och därmed också längre livslängd på dom.

  Om jag skulle klaga på något överhuvudtaget så skulle det i så fall bara vara på de svårtydda statuslamporna på dockningsstationen vilka verkar vara designade mer med tanke på visuell effekt än med tanke på att vara tydliga. Detta är dock bara en smärre detalj som går att leva med, särskilt för det här priset. För 350 kronor kan man inte begära mycket mer rent funktionsmässigt, men jag skulle gärna se (och så gott som garanterat också köpa!) en lite dyrare variant av denna dockningsstation med inbyggt wi-fi för trådlös anslutning till datorn, om en sådan skulle släppas. De som eventuellt önskar sig annan design (inklusive fler färgval) samt lite bättre genomtänkta statuslampor skulle även kunna ta sig en titt på Raidsonic's Icy Box IB-120CL-U3. Detta verkar vara mer eller mindre samma enhet som Deltaco MAP-GD35U3 fast i något annorlunda (och i mitt tycke något mer gediget) utförande till ungefär samma pris.

  Trots att det på förpackningen stod att maxstorleken för 3.5 tums hårddiskar är 4TB (och 1TB för 2.5 tums hårddiskar) så fungerar Deltaco MAP-GD35U3 alldeles utmärkt med två stycken 3.5 tums 8TB Seagate Archive hårddiskar, både via USB-anslutning till datorn (med Windows 8.1 operativsystem i mitt fall) och med den inbyggda kloningsfunktionen på själva dockningsstationen. Jag kan inte uttala mig om andra 3.5 tums 8TB modeller eller om storlekar större än 8TB (i skrivande stund är 8TB största tillgängliga storlek på hårddiskmarknaden), men övriga 3.5 tums 8TB hårddiskar borde åtminstone i princip också fungera. De angivna maxstorlekarna kan möjligtvis vara största testade hårddiskstorlekar inför produktrelease, då hårddiskar på 8TB blev tillgängliga först efter det att Deltaco MAP-GD35U3 redan släppts. Skillnaden mellan angiven och faktisk maxstorlek skulle möjligtvis också kunna bero på nyare version av någon hårdvarukomponent som levereras från tredje part utan att Deltaco själva uppdaterat modellen som sådan. Hur som helst så fungerar större storlekar än de angivna.

  *Uppdatering:* Har nu efter 2 års användande också testat dockningsstationen med 2 st Seagate 2.5 tums 5TB hårddiskar och även dessa fungerar bra. De dyker förvisso upp som 2TB enheter i Windows innan initiering och formatering (2TB är max storlek på MBR partitioner vilket jag antar förklarar detta) men det är bara att skapa en 2TB GPT partition till att börja med och när den är klar så kan man sedan expandera den till hårddisken fulla storlek, dvs 5TB. Huvudsaken är att det inte verkar finnas någon storleksbegränsning på hårddiskarna med denna dockningsstation.
 • Alla omdömen

 • Dålig
  2 mån sedan
  Har två av dessa där bägge har crashad flertal diskar och gjort flertal diskar oläsliga med behov av formatering.
 • Knappt godkänd
  9 mån sedan
  Fungerade ok för mig om jag kopplade in den ditrekt till datorn el via usb2 hub.
  Via usb3 hub var den instabil..
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Fungerar som den ska, kopiera från en mekanisk 3,5 hårddisk i denna till en intern SSD hårddisk= snitt 190MB/s, kopiera till en mekanisk 3,5 hårddisk i denna från en intern SSD hårddisk= 201MB/s. Att kopiera mellan diskarnas i denna= snitt 43MB/s men det beror nog på att den ena hårddisken jag använde är väldigt långsam.
 • Usel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Efter bara två dagars användning lyckades den här dockningsstationen göra två hårddiskar oläsbara samtidigt! "Diskstrukturen är skadad och kan inte läsas." Jag gjorde inget speciellt när det hände. Katastrof eftersom det var fråga om originalet och backupen. Det fick mig också att inse att dockningsstationer med två eller fler hårddiskplatser är en ganska dum idé.

  Lyckligtvis hittade jag till slut ett program, DMDE, som kunde återställa innehållet. Jag har ingen anledning att tro att det egentligen är något fel på diskarna - inte kollat än - utan det är nog fråga om att dockningsstationen av oklar anledning raderade "Partition table" på båda diskarna som satt i. De flesta kommer nog inte ha sån otur som jag hade, men ni ska veta att detta KAN inträffa och bara det är skäl nog att sky denna produkt som pesten.
 • Knappt godkänd
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Billig och funkar bra och smärtfritt på osx. Haft användning för både 2,5" och 3,5".

  Några synpunkter:

  - Spinner inte ner hårddiskarna trots att datorn stängts av för femton minuter sedan. Löjligt att behöva kliva ur sängen för att manuellt göra det produkten ska sköta själv.

  - Den hänger sig ibland och blir oanvändbar och oupptäckbar tills jag startar om den. Märker av detta då jag har den permanent inkopplad till en Raspberry Pi 3.

  - USB-sladden är löjligt kort (80 cm), och räcker knappast om datorn är en halvmeter bort, förutom om du vänder enheten med baksidan fram.

  - Man använder förmodligen på/av-knappen mer än klona-knappen, men den förstnämnda sitter på baksidan.

  Det är främst sladdlängden som är ett hinder.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Klart bra produkt oavsett om man bara vill kopiera en mängd filer via sin ordinarie dator dvs säkerhetskopiera eller om man vill klona en hårddisk. Enda nackdelen är att det tar en rejäl stund att klona större diskar (över 1TB) men jag ger den ändå 10/10.

  Att USB-sladden är löjligt kort kan jag leva med. :-)