Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Scanpan CTX Stekpanna Set 2 delar (20cm,28cm)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Scanpan Grytset & stekpanneset (5)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (4.10)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Dålig

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Köpte "Scanpan CTX Stekpannaset 2 delar (20cm,28cm)" på Bagaren och Kocken då jag var trött på att behöva byta stekpanna varje år för att non-stick beläggningen försvann.

  Bestämde mig för att betala premium för att få en stekpanna som höll sig mot tidens tand. En av anledningarna att jag köpte dessa stekpannor var deras 10 års garanti om man följer deras skötselråd. Följde instruktionerna till punkt och pricka (maniskt enligt min fru - aldrig maskindisk, aldrig torrrostat, inte använt den i ugn, inga metallföremål har använts etc)
  Nu efter 2 år så kan man inte steka ägg längre utan att det fastnar.

  Hörde av mig till Bagaren och Kocken eftersom jag förlitade mig på garantin då jag följt deras skötselråd. Enligt Scanpan som Bagaren och Kocken varit i kontakt med så faller det inte under garantin eftersom jag "tydligen" stekt i för hög värme. Har dock inte fått svar vad som anses vara för "hög värme".

  Jag vill därför STARKT avråda alla som funderar på att köpa dessa i hopp om att göra en långsiktig bra affär för plånboken och miljön. Detta gäller givetvis alla deras stekpannor eller kokkärl eftersom du får räkna med att byta ut dessa var 1-2 år. Kostnaden motiverar inte detta.

  Dessutom ytterst dåligt skött av Bagaren och Kocken då de rekommenderade att jag skulle använda Svinto tills det slutar löddra brunt. Följde deras råd och nu är stekpannorna helt obrukbara då all beläggningen har försvunnit. De erbjöd 200 kr i kompensation för stekpannor som kostar 1 800 kr.

  Uppdatering 2019-09-24:
  Vann mot Bagaren och Kocken via ARN och fick nya stekpannor hemskickade till mig utan kostnad. Ville helst inte ha och göra med Scanpan igen men det blev en liten tröst. Hänvisa till "Ärende-nr 2019-02475" om ni är i kontakt med ARN om Scanpans usla stekpannor.
 • Alla omdömen

 • Dålig
  9 mån sedan
  Det hade lossnat i min panna och jag försökte returnera den, de sa då att jag hade kört på för hög värme, man ska tydligen bara köra på 6 av 9, inte mer.

  Kollar man t ex denna video: https://www.youtube.com/watch?v=kVf7G-40OlE&feature=emb_logo
  Så är det ganska tydligt att det inte går att få den ytan på en fisk på 6 av 9, jag menar visst det går, men då hade fisken varit torr och inte alls varit i ngt behov av att vara i ugnen.

  Så hur kan en video som scanpan marknadsför visa högre temperaturer än det jag som användare får använda?

  Såg en annan video där han gör äggröra på 5, där man direkt ser att det inte alls steks: https://www.youtube.com/watch?v=JSNS81P4lYI
  När han gör en omelett så ser man tydligt att han kör på boost, vilket enligt scanpan är på tok för varmt.

  Eller denna video: https://www.youtube.com/watch?v=u2xZtKIeev0 , där han börjar på 9 och som han sen håller genom hela video.

  Om man vill så kan man även titta på denna video: https://youtu.be/hEBLyc0xOFc där han steker kyckling, börjar på boost och kör HÖG värrme genom hela stekningen.

  För när jag som kund använder pannan så ska den mer vara till att värma mat än att steka den.
  Mig veterligt så finns det knappt ngt man steker på 6 av 9, då steker man inte och steker man inte så är det inte en STEKpanna.

  6 av 9 kan du steka jättefina ägg i, helt utan stekyta, tro mig då jag gör det massor av ggr åt min fru då hon gillar äggen så.
  Sen kan man ju gå lägre än 6 men det är ju först när ngt har fått en stekyta och man bara vill att ngt skall gå klart.

  Som bonus bjuder jag på denna video där han börjar med boost och slutar på 8: https://www.youtube.com/watch?v=raIyQCCvRmc&list=PLxo0JbN9glYhrrEUI4Ps-EkOWk5CGEIZs&index=2

  I min bok är det således bättre att köpa en skitpanna för 200kr och använda den som en stekpanna, för att byta ut den en ggn per år än att köpa denna överprisade panna som man inte får steka i enligt leverantören.
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Har använt pannorna i två månader nu och är ruskigt nöjd! Utan tvekan den bästa pannan jag ägt.
  Köpte både 28 cm och 20 cm för 1437 kr på kopk.dk.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Har haft mina i snart 4 år, och använt VÄLDIGT mycket.

  De funkar fortfarande kalas-bra.

  Jag är väldigt nöjd med köpet.
 • Dålig
  2 år sedan
  Efter ca 1,5 år så är beläggningen slut, mat fastnar lätt och bränns fast. Visst har jag kanske stekt med för hög värme någon gång ibland men aldrig max. En Tefal Titanium Referens Wok panna har hållt i kanske 6 år utan att beläggningen tagit skada.
  Blir ingen Scanpan stekpanna för mig igen.
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Mina höll också ca 2 år, de funkar fortf "ok" men beläggningen är på sluttampen. Jag använder kolstål + lättgjutjärn för högre temperaturer så dessa är inte ens misshandlade. Kör i övrigt en hel del i Fusion 5-serien och kommer hålla mig till den från scanpan och söka mig till något annat märke när det gäller belagda pannor.
 • Dålig
  2 år sedan
  Som andra har mina pannor varit obrukbara efter 2 år
 • Dålig
  2 år sedan
  Som tidigare talare kan jag bara hålla med. Var även jag trött på alla tidigare "budget" pannor som gav upp allt för fort. Betalade premium och tog hand om dessa ny pannor ca 2 år senare är de problematiskt att få rent. Usel kvalité för detta pris