Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Halo 5: Guardians (Xbox One)

 Lägg i lista  Jämför
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.63)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Acceptabel

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Uppdatering efter ett antal månaders spelade.

  Kampanjen är inte dålig, men handlingen är varken vad som hade utlovats från de massiva PR-kampanjerna eller särskilt intressant för den delen heller, flertalet storyelement känns direkt löjliga och inget som passar in i ett Halo-spel. Som om det inte vore nog så spelade jag igenom spelet på lite drygt fyra timmar på den näst svåraste svårighetsgraden "Heroic", vilket gör kampanjen ganska mycket kortare än den i Halo 4 som också fick kritik för att vara för kort. Detta trots snack om att Halo 5 skulle erbjuda en av de "största kampanjerna" i seriens historia. Dessutom finns inte split-screen, en funktion som kanske inte används av de allra flesta, men som trots allt alltid har varit ett signum för serien. Värt att nämna är att om du väljer att spela ensam så kommer du behöva att ha att göra med den fruktansvärt dåliga artificiella intelligensen, mitt råd är ett spela med någon eller några över Xbox Live.

  Banorna känns betydligt mindre och mer snitslade än i tidigare spel, de erbjuder inte heller den frihet som jag uppskattar med tidigare delar. Halo 5 har i min mening den sämsta kampanjen i seriens historia, efter det abrupta slutet så hade jag dessutom ingen lust att spela den igen. Det finns ingen del i kampanjen som var extra minnesvärd. Detta ska dock inte tolkas som att det rör sig om en dålig kampanj, de tidigare delarna i serien hade bara helt enkelt betydligt mer att erbjuda än den relativt tunna kampanjen i Halo 5: Guardians.

  Rent tekniskt så är Halo 5: Guardians utmärkt, grafiken är snygg och spelet flyter på i stabila 60 FPS. Dessutom är ljudbilden alldeles utmärkt, musiken är dessutom ett lyft från Halo 4, men i min mening inte lika bra som musiken i de tidigare spelen. För att bibehålla 60 FPS har dock en del uppoffringar gjorts, vilket gör att upplösningen kan sänkas vid mer intensiva stunder, detta kan få spelet att se fulare ut, men är dock ingenting som påverkar själva spelandet.

  Sedan kommer den viktigaste delen, iallafall för mig: Multiplayer.
  Även här så måste jag tyvärr meddela att jag är mycket besviken. 343i har förnyat rörelseschemat vilket känns väldigt fräscht, spelet känns mycket smidigt att spela. Men det finns flertalet problem, inga av de klassiska lägena som exempelvis "Oddball", "KOTH" och "Assault" finns med i spelet. Vilket gör att spelet snabbt blir tröttsamt då det är samma banor och spellägen som roterar. Det händer även att du kan behöva spela samma bana flertalet gånger i rad, rekordet för mig är att ha behöva spela banan "Fathom" fyra gånger i rad. Banorna håller i min mening inte heller riktigt måttet, de är helt okej, men verkligen inte på samma nivå som klassiker som "The Pit", "Guardian", "Ascension" och otaliga fler i de tidigare delarna.

  Det finns dock några relativt bra banor, fast de allra flesta är inga nya banor utan snarare nytolkningar av redan befintliga banor, där bland annat "Standoff" från Halo 3 och "Midship" från Halo 2 återfinns. Antalet banor i spelläget Arena, som jag har spenderat majoriteten av tiden i är dessutom få om man skrapar på ytan. Att det finns två varianter av nästan varenda bana, men att de benämns som två olika är rent lurendrejeri i min mening. Det är även uppenbart hur de har försökt göra spelet mer lättillgängligt för sämre spelare, vilket gör att man dör fler gånger än man skulle göra i vanliga fall, vilket blir oerhört tydligt när man återgår till de äldre delarna i serien. Skillnaden mellan en bra och en dålig spelare har aldrig varit mindre.

  Att tänka sig att Halo 5 skulle vara spelet som återgår till rötterna med inspiration av höjdpunkter i serien som Halo 2 och Halo 3, stämmer verkligen inte. Det känns ofta som en modifierad variant av Halo 4. Att Halo 5 ens skulle kunna jämföras med de tidigare delarna spel, som exempelvis Halo 3 med dess fantastiska multiplayer och klassiska banor är rent av löjeväckande, Halo 5 är i min mening inte ens på samma planet. Spelmekaniken håller toppklass, men tyvärr är det inte mycket annat som gör det. Ett sådant exempel är hur samtliga vapen är alldeles för kraftfulla, ibland känns det som att man måste kontrollera för att se till att det inte är Call of Duty som man spelar.

  Utöver "Arena" finns även "Warzone", vilket enligt 343i ska vara något storslaget spelläge där seriens bästa delar ska gå samman till ett och samma spelläge. Warzone är roligt, men det är i min mening inget substitut till spellägena Spartan Ops och Firefight som fanns i tidigare delar.

  Jag är besviken på Halo 5, kampanjen är kort och inte särskilt intressant för den delen heller. Multiplayer-aspekten är godkänd, men jag tycker personligen inte att den är särskilt rolig i det långa loppet. Bristen på innehåll är dessutom överväldigande, detta är i min mening det spel i serien som har haft kortast livslängd.
 • Dålig

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Vilket skämt. går inte att jämföra med dom förra spelen, campaignen klaras av på alldeles för kort tid typ 4 timmar! (oacceptabelt) och storyn är mycket förvirrande. (vill inte spoila, ni märker själva) .kan ju självklart rekommendera spelet om du gillar att spela online då det är det enda dom har satsat på.
 • Acceptabel

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Lite bättre än Halo 4, fast det säger ju iofs inte så mycket. Pinsam singleplayer kampanj, och multiplayern är medioker som bäst. Upplösningen sjunker ofta, vilket gör bilden grynigare och det blir svårare att se fiender längre bort. Saknar Bungie, den klassiska Halo-känslan är numera bortblåst :(
 • Alla omdömen

 • Bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Galet snyggt på en Xbox One X. Helt ok Halo spel men många bakläxor till utvecklarna.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Kampanjen är klart sämre än i Halo 4 men ändå bra. Multiplayern är däremot riktigt bra, bättre än i förra spelet.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bästa kampanjen efter ettan och trean. Sen är multiplayern bra, även om banorna kunde varit bättre designade. I övrigt riktigt vass grafik i 60 fps/1080p och grymt ljud.

  Efter megafloppen Halo 4 måste jag säga att 343 träffade rätt med Halo 5.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Halo 5 hade sina ljusa stunder under kampanjen men tyvärr var den största delen av äventyret långtråkig. Jag har dock inga problem med att spelet var "för kort".

  Dock var Multiplayerdelen jättebra och varierande. Flera ljusår bättre än t.ex. SW Battlefront (see min recension) Dessutom är spelet både estetiskt och grafiskt snyggt. Att du kan bygga dina egna banor är absolut lysande. Då tar multiplayer äventyret aldrig slut.
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Besviken på 343i börjar likna mer call of duty
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Tyckte att Campaignen levde upp till sina förväntningar men dock inte multiplayern. Lite tråkigt att låsa upp sina saker med hjälp av supply drops. Men fullt godkänt spel. Inte bättre än Halo 3 och Halo Reach, men ändå bra.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Online är helt magiskt! bästa jag spelat online. Storyn kan jag inte uttrycka mig så mycket om men verkar vara bra. Hela tiden så kommer det nytt innehåll till spelet så det blir bara bättre och bättre!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  skit kul.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Multiplayer är nog det roligaste hittills i år, det är snabb action som gäller med mycket skön känsla och kontroll. Fler banor hade inte skadat men det är på gång, saknar även att inte Big Team finns ännu då man ibland är fler än 4st som vill spela.

  Singleplayer delen har jag inte brytt mig om så mycket ännu men kommer nog spela igenom det så småningom, jag började första banan på heroic men det verkar lite för svårt för mig :-)

  Hur som helst så är det spel som kan växa om 343 fortsätter supporta det ända tills Halo 6 kommer ut. Det har potential att bli det bästa Halo multiplayerspelet, men just nu känns det lite tunt med både multiplayer lägen och kartor. Fördelen är ju att man får lära sig dom banor som kommer på djupet. Det känns som att efter närmare 100 multiplayer matcher så kan jag Plaza utan och innan, lite mer variaton på kartor hade inte skadat, ibland spelar man på samma karta 3 matcher i rad.

  Grafiken har dom också lyckats med tycker jag, det är riktigt snyggt emellanåt och det flyter framförallt på i 1080p @ 60 fps även om det kan hacka till vid tunga scener.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Spelat en bit på kampanjen och jag tycker 343i gör ett kanonjobb. Ja det blir lite mindre halo-känsla när man kan sprinta och zoom-sikta med alla vapen men jag tycker det funkar. Roliga nya funktioner, var bara tvungen att lära mig nya kontrollerna. Vapnen är så himla balla, snyggt gjorda, en härlig känsla osv. Kul med team-tänket och att man kan styra dem, men dom är rätt korkade och står ibland stilla i nått hörn eller dör en efter en när de ska återuppliva någon. Tyckte 4an var vacker och rolig och tycker samma om detta. Helt klart värt att köpa!
  +snyggt
  +bra gameplay
  +bra story (dock inte den man hade förväntat sig)
  +häftiga vapen, granater och fordon
  +varierade fiender som känns smarta

  -du spelar mer som locke
  -storyn verkar inte vara den man trodde den skulle va, om man kollade trailers osv
  -dina teammates är rätt korkade
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag är ett mycket stort fan av Halo serien. Men detta spel blev jag sådär nöjd över. Jag anser att campaignen inte är likt med trailrarna som jag tyckte var jättebra. Det var för kort campaign, för digital grafik för ett Halo spel (tycker de borde tänka mer på skönheten och en fin grafik som i Halo 3 och innan). Men det värsta måste vara att de har tagit bort helt och hållet split screen.

  Förstå mig inte fel. Det här spelet är roligt och betydligt bättre än Halo 4. Online läget är jätteroligt att spela och och det fanns många bra delar i campaignen????
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mycket skoj!

  Har mest lirat multiplayer och det är riktigt kul med varierande spellägen och lite annorlunda från många andra spel med läget Warzone.
 • Acceptabel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Om du inte har xbox live gold så kan du inte göra något annat än spela kampanjen, du kan inte ens "testa" custom games utan att behöva internet. Split screen är borta så glöm att lira med brosan/morsan/farsan osv, Kampanjen var helt OK, bättre än 4:an iallafall.

  Jag fick reda på att dom tog bort split-screen på det hårda viset. Blev riktigt förbannad när jag väl sog det ingame, kan nu inte heller lämna tillbaka spelet, så det får ligga här och damma tillsammans med min xbox.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Knappt godkänd
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Halo 5 är inte ett dåligt spel, men det är inte "halo".
  1. Campaign / Story Mode är mycket kort. Dålig historia och bara 5 timmar med spelet.
  2. Halo har alltid handlat om precision av dina bilder och samarbete, men nu är det kraft slams och mycket annan skit.
  343 ... snälla, gå tillbaka till hur Bungie gjorde Halo.