Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Google Nexus 5 D821 32GB

 Lägg i lista  Jämför
Nexus 5 är Googles efterföljare till Nexus 4 (även detta fallet LG). Mobilen har en 4,95-tumsskärm med full HD samt en Qualcomm Snapdragon 800, 2GB RAM och 32 GB lagringsutrymme. Nexus 5 är den första Nexusmodellen med 4G samt Wireless AC. Stäng
Nexus 5 är Googles efterföljare till Nexus 4 (även detta fallet LG). Mobilen har en 4,95-tumsskärm med full HD samt en Qualcomm Snapdragon 800, 2GB RAM och 32 GB lagringsutrymme. ... Läs mer
Jämför pris på alla Google Mobiltelefoner (30)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.80)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Jag skaffade Nexus 5 för ca en månad sedan från Bazula som en ersättare till min Galaxy Note.
  Det gick snabbt att få hem den.
  Min Galaxy Note har lite större skärm, men jag tycker den här är perfekt stor och känns skön i handen.

  Mina plus:
  + Batteritid (varar hela dagen utan att behöva ladas, trots att jag pillat en massa på den)
  + Googles egna Android = Alltid uppdaterad
  + Så lätt att roota! =D
  + Snabbaste telefonen på marknaden hittills (även om den inte har snabbaste processorn, måste bero på att man inte har en massa bloatware tänker jag)!
  + Skön i handen, tappar den inte så lätt.
  + Soft Keys är riktigt bra jämfört med hårdvaruknappar (hoppas Apple lär sig snart så det blir lite fart på utvecklingen och konkurrensen).
  + Google Now (så mycket snabbare än Siri och ger korrekta svar på långt mycket mer)

  Mina minus (egentligen ingen big deal):
  - Hangouts som standardapp för SMS känns inte helt naturligt (installerade Sliding Messaging Pro) Om jag hade använt hangouts mer hade det säkert känts mer naturligt.
  - Ingen plats för SD-kort (kan vara bra om man vill kunna spela in massor med film med kameran)
  - Inget utbytbart batteri (jag fattar varför Sony har gjort så, med tanke på vattentätheten, men inte här)

  Detta är den bästa telefonen tills de släpper nästa utgåva av Nexus skulle jag tro. Jag valde 32 GB varianten för jag vet hur jag är - Helt plötsligt kan det kanske vara slut på plats i flashminnet och då ångrar man att man inte köpte en med högre kapacitet. Gillar du att filma och fotografera mycket, köp den på 32 GB. Bäst är nog att köpa den nu på direkten istället för att vänta på nästa version. För det lär dröja minst ett år till innan de släpper nästa.

  Mina måste-ha-appar (efter du rootat):
  BootManager (från Xposed)
  BusyBox
  Light Flow - LED&Notifications
  Nova Launcher Prime
  Power Toggles
  Poweramp Music Player
  Rom Manager Premium
  Root Explorer
  Shazam Encore
  Sliding Messaging Pro
  Smart Tools - Verktygslåda
  SoundHound %u221E
  Steam
  SuperSu Pro
  SwiftKey Keyboard
  TeamViewer
  TrackID(TM)
  Tumblr
  Ultimate Dynamic Navbar
  WidgetLocker låsskärm
  WolframAlpha
  WP Clock Design Live Wallpaper
  Xposed Framework & stuff

  Mitt råd: Släng din iPhone och köp denna, nu! ;)
 • Alla omdömen

 • Dålig
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Jag köpte min Nexus 5 i maj 2014 och har sedan dess väntat på gå emot ljusare tider för att kunna köpa en annan mobil.

  Jag måste ha fått ett måndagsexemplar - tyvärr har Google inte velat ersätta mig med en ny telefon trots de uppenbara problem jag fick rätt omgående. Jag har ett par vänner som är förvånade över mitt problem då deras telefoner kunnat bytas ut.

  Jag kan inte filma - pausar jag innebär det stopp på filmen vilket innebär att det blir en hel del korta filmer. Fotograferar jag via en app, fungerar inte fokus. Bilderna blir alltid suddiga. Filma via instagram kommer inte på fråga då fokus fungerar aldrig. Men mobilens egen kamera funkar aldrig klockrent heller. Jag har missat tusentals moments att föreviga med mobilen eftersom den förbaskade fokusen inte fungerar - grymt irriterande och frustrerande.

  Kraschar ofta, batteriet blir jättehet och varm ganska fort. Jag laddar i genomsnitt 3-4 gånger om dagen.

  De problem jag har haft har Google valt att hänvisa mig till LG men LG hänvisar tillbaka till Google som hänvisar igen till LG. Mina vänner som också har köpt via Google har kunnat byta utan problem då de har haft problem med batteriet.

  Det som är bra med mobilen den är otroligt lätt och smidig att handskas med. Det går fort att byta mellan olika appar/program.

  Men jag skulle aldrig köpa modellen igen men å andra sidan kan mina vänner som har samma modell aldrig i livet tänka sig att byta ut Nexus till någon annan modell.

  Så jag antar jag hade grymt otur, vilket suger när man tänker på att den är dyr (men väldigt billig sett till prestandan) för en student som INTE har CSN. Jag hoppas på att jobba ihop pengar till att köpa en annan telefon snart.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Underbar telefon. Något större batteri skulle inte skadat dock.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Toppentelefon på många sätt men batteritiden är ett stort minus, om bara batteriet hade varit aningen större så hade jag inte haft något negativt att säga.

  Jag hade tidigare en Jolla telefon men längtade tillbaka till den rena androidupplevelsen jag hade med min Galaxy Nexus. Har en Sony Z2 som jobbtelefon och den tycker jag är för stor så jag valde att köpa denna då de flesta rykten om Nexus 6 tyder på en riktig bjässe. Det är ingenting för mig så jag köpte en Nexus 5. Märks tydligt att Sonys batteritid är betydligt bättre men det kan jag leva med, tycker däremot att Nexus skärm är bättre.

  Funderade länge på färgerna, valde till sist en röd för att det är kul med färger och beställde med det det officiella svarta fodralet. Lite av en chansning men jag tycker färgerna gifter sig bra.

  Trådlös laddning är något jag uppskattar. Saknar pogopinnen från Galaxy Nexus lite granna då det var väldigt smidigt att sätta den i dockan och direkt få igång dagdrömfunktionen men nu kan använda samma laddplatta som till paddan (Nexus 7) så det fungerar smidigt.

  Jag skriver ingenting om hur jag upplever telefonens system för den punkten känns inte så intressant, vanilla android är alltid vanilla android.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Efter en månads användning kan jag bara konstatera att den här mobilen är väldigt bra.
  Jag var nöjd med min gamla Samsung S3 tills jag knäckte skärmen på den, men den här mobilen är klart bättre på allt. Den har aldrig hängt sig och är riktigt snabb i alla lägen trots ett digert antal appar installerade.
  Riktigt bra högupplöst skärm som fungerar utomhus i solsken tack vare den höga ljusstyrkan.
  Jämfört med S3:an har den nästan dubbla batteritiden.
  Jag bedömer kameran som bra, jämför jag bilderna med min sambos bilder tagna med Samsung S4 så är nog hennes något lite bättre i en del fall, men skillnaden är väldigt liten.
  Den inte bara andas kvalitet, den har det och så är det ju skönt att slippa vänta på uppdateringar.
  Update efter ytterligare en månads användning. Batteritiden fortfarande lika bra och angående kameran får jag nog ta tillbaka att S4 är bättre. Det varierar, i vissa situationer fotar S4 bättre, i andra Nexusen. Men att säga vilken som är bäst går inte. Jag fotar mest med min systemkamera men när den inte är med blir det med Nexus och när jag senare granskar bilderna blir jag lika förvånad var gång över hur bra fotona blev. Anledningen till att Google inte bygger in kortläsare är för att slippa alla problem som telefoner med kortläsare kan drabbas av. Och vem vill ha problem?
  En fantastisk telefon till det här priset.
 • Ganska bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har haft den ett par månader nu och är på det hela nöjd med luren. Snabb, bra skärm och med tanke på priset kontra hårdvaran som i stort sätt matchar övriga tillverkares flaggskepp men till ett lägre pris så känns det bra. Ren android och uppdateringarna kommer snabbt vilket är bra. Lite korkat att inte kunna byta minneskort och batteri. Den stora nackdelen är kameran som är knappt godkänd i min mening men då är kameran för mig en viktig del och denna når inte upp till mina förväntningar. Kommer att behålla luren men lär nog byta till nästa år så jag får en bättre kamera. För den som inte bryr sig så mycket om kameran är detta en klockren lur till ett bra pris.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Grymt nöjd med denna, förstår inte varför folk klagar på kameran, fungerar hur bra som helst, panorama funktionen tar superbra kort. ligger på ca 40-50% batteri efter en normal arbetsdag och då har jag egen fast telefon på jobbet bara mobilen. synkar tre gmail konton och ett Exchange med push, samt kör runkeeper till och från jobbet ca 25 min om dagen, valde 32gb versionen men hustrun kör 16gb, hade nog fungerat lika bra med den till mig med, då telefonen inte har massa bloatware, skönt med de snabba uppdateringarna från google, super enkel att roota. hade fått 10 poäng om de haft sdkortplats och att man kunnat byta batteriet, men inga problem med detta ännu.
  Telefonen är extremt lätt och skön i handen, hustrun har den röda och jag den vita, hade en S3 innan men gillar denna då bilden känns bredare och att skriva text fungerar bättre, så att kunna få en så här bra telefon för dessa pengar är helt sjukt, fattar inte varför folk betalar det dubbla för en iphone.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Hade en Sony Xperia S innan och var lite orolig för det där med icke fysiska knappar. på Sonyn så har knapparna vara urusla, väldigt dålig respons.. Men på N5 så existerar inte det problemet, fungerar utmärkt med knapparna på skärmen.. En liten sak kanske i en övrigt väldigt bra telefon. Andra har recenserat mer ingående men jag nöjer mig med att säga att jag är väldigt nöjd, finns inget att klaga på men drar av en stjärna för att kameran skulle kunna vara bättre men för mig duger den i normalfallet..
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Haft telefonen nu i någon månad (bytte från en HTC One).
  Måste säga att detta är den bästa telefonen jag har haft. Otroligt nöjd på alla plan.