Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Hegel Super

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Hegel DAC & hörlursförstärkare (4)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.25)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Mycket nöjd med denna, ger den där xtra kraften som behövs till mina Beyerdynamic och AKG lurar. Snygg finish ger extra plus.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Ok, fungerar bra, dvs ljudet blir märkbart bättre, och det är ju därför man köper den. Enkel, saknar separata strömsladdar, knappar och displayer som inte behövs, bra tänkt där. Gedigen metallåda och bra kontakter. Använd den till hörlurar i ungefär samma prisklass eller högre - då är den prisvärd.

  OBS! - EDIT (2016-09-10): Båda problemen nedan är nu lösta av den Chromebook-uppdatering som kom i somras, felen låg alltså båda i ChromeOS och inte hos Hegel !

  Två problem:
  1) Det blir IBLAND en fördröjning som gör att det blir bristande sync mellan läppar och röst då man tittar på strömmande video. Så snart jag flyttar hörlurskabeln till audioutgången på laptopen blir det bra igen, och flyttar jag tillbaka den till Hegel Super blir det osynkat igen. Men, inte alltid, konstigt nog. Trist att behöva flytta kabeln och inte alltid kunna ha den i.
  2) Varje gång jag rycker en kabel, eller sätter på Chromebooken, eller startar om den, måste jag manuellt aktivera den rätta USB-drivrutinen istället för den icke fungerande USB-drivrutin som automatiskt väljs (som default), för att få något ljud överhuvudtaget. Träligt att behöva göra detta varenda gång. Utvecklarna verkar inte riktigt ha testat mot Chromebooks, men de är ju norrmän ;-)

  Jag använder Audio Technica ATH-M50X hörlurar. Än så länge har jag bara provat med Spotify då jag inte kommer åt NASen från min Chromebook som jag använder för, ja nästan allt, för närvarande. Jag förväntar mig ännu mycket bättre ljud om jag istället använder bra kvalitet på musikfilerna. Men redan med Spotify märks ljudkvalitets-förbättringen tydligt.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Underbar!
  Vilken ljudbild!
  Spelar större och djupare än mitt Asus Xonar Essence STX-ljudkort.

  Nu har jag bra ljud vart jag än befinner mig.
  ++Kvalité, billig
  Glöm inte köpa till en Micro USB.

  Hörlurar: B&W P7

  EDIT:
  Slutat säljas nu, tur att man köpte en! Enligt Hegel så kommer det något nytt 2016 fast i en lite högre prisklass.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Jag fick väsentligt högre ljudkvalitet när jag kopplade in denna mellan datorn och mina Philips Fidelio X2. Hade från början tänkt att ta med denna enhet till jobbet då jag har ett moderkort med ett separat ljudkort hemma, och jag trodde att denna skulle vara likvärdig. Så var det alltså inte, Hegel Super är väldigt mycket bättre. Se upp med volymen bara när ni testar den första gången :D
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Kopplad mellan Macbook Air och mina AKG518 DJ så är den mycket bra. Den är ett enormt lyft jämfört med att köra med det inbyggda hörlursuttaget. Som det står härunder så är det en "knallhård bas", och med dessa lurar stämmer det.

  Men - och här kommer avdraget från en 10:a - den funkar inte lika bra med tungdrivna lurar (i mitt fall ett par Sennheiser HD650). Då klarar den inte av att hålla volymen och inte heller att hålla isär allt, det blir lite "grötigt" jämfört med dyrare stärkare.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Är mycket nöjd denna! Kör Supra kabel mellan Hegel och datorn och det blir grymt bra!
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Spelar dynamiskt och tungt. Verkar ha ganska hög gain vilket innebär att det blir högt ganska snabbt med lättdrivna lurar. Diskanten upplever jag som välbalanserad utan att bli påfrestande som en del överdetaljerade/analytiska DAC/hörlursförstärkare kan upplevas med sibilanta hörlurar. Hegel Super kombinerat med feta och bastunga lurar kan bli lite för mycket av det goda för mina öron, med mer neutrala eller lurar som är slanka i ljudet låter den mumma. Spelar riktigt fint med exempelvis B&W P7 och Denon AH-D2000. Hörlursutgången dubblar även som optisk ut om du vill använda din Hegel Super som en USB -> Toslink omvandlare. Har du hörlurar över 1000kr och kör laptopens hörlursutgång bör du prova denna DAC/hörlursförstärkare.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Fantastisk; köpte denna för att använda den med min laptop men testade den först med min stationära iMac, och till min stora förvåning låter den långt bättre än den otympliga NuForce DAC+Hörlursförstärkare i 2 delar som jag har sedan tidigare. Väldigt fin upplösning, stort ljudbilde med mina Sennheiser HD650. Och helt ofärgat. Lyssnar mest på klassiskt och jazz, och det blir nära perfekt. Har ett par Hegel DAC sedan tidigare, och är mycket nöjda även med dessa, men de tog lång tid att spela in, inte så med Super.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  + Knallhård bas
  + Upplösningen
  + Storleken
  + Kvalitén
  + Priset

  - Vet ej
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Woow! Bra kvalitet, lätt att använda och du får mycket bättre ljud från datorn (här: Dell XPS13)! Fynd.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  En enorm Lyft FÖR datorljudet. Spelar genomet ett par Sennheiser IE800, som brinner för tämligen skoningslösa mot Dålig siege utrustning. Med en bra signalkälla (i detta fall Wimp Hifi) spår Lika bra som via mina stereoprylar, kostar över Hundra lob.

  Mina varm asterisk rekommendationer!