Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Benq W1300

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Benq Projektorer (132)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.67)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har tidigare haft en Infocus med upplösning XGA (1024x768) upplösning och naturligtvis är w1300 otroligt mycket bättre i alla lägen.

  Jag har använt inställningar som hittat till w1300 som jag hittat
  http://www.avforums.com/threads/benq-w1300-3d-dlp-projector-reviewers-recommended-best-settings.1860199/

  Jag valde w1300 istället för w1070 för att zoommöjligheterna var så mycket bättre.
  eftersom den ska vara lik förutom att det är ett annat chassi som medför behagligare ljudnivå och bättre inställningsmöjligheter när det gäller att placera projektorn. Projektorn sitter 3meter från duken som är 77? och det är inga problem att få in hela bilden på duken, det skulle inte w1070 klarat av.

  Ljudnivån är behaglig i ECO mode och inget som jag tänker på även vid tysta partier (det gjorde jag med Infocusen)

  RGB-flimmer är det betydligt mindre av än på infocusen nästan obefintliga.

  Jag kör dvi till hdmi från datorn i 1080p 60Hz, har kollat på 1080 mkv material, Cmore HD och även 1080 3D. Nu vill jag inte spela upp något annat än 1080 vilken otrolig bild.

  Jag hade inte kollat på 3D (förutom i tvbutikerna och gammal röd blå brillor tekniken) förut och vart riktigt imponerad. Testade Pasific rim i 1080 vart riktigt bra, inte något flimmer eller skuggor i bilden.
  Jag kan rekommendera att man använder filmer som är kodad över under för då stödjer projektorn att man spelar upp i 1080p 60Hz.
  Det är bra att fjärren är upplyst då man behöver trycka på den när man ställer om till 3Dläget.

  Glasögonen som följde med tycker jag är för dyra ca 700kr/st, jag beställde SainSonic 144HZ 3D Rechargeable Active Shutter Glasses For BenQ W1070 som man kan hitta på ebay för ca 160kr/st och dom passar även riktigt bra till denna projektor.

  Riktigt nöjd.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Denna åker tyvärr tillbaka på på grund av regnbågseffekter och huvudvärk och ansträngda ögon efter 30 minuters tittade. Kan verkligen rekommendera att ni som INTE har testat DLP projektor förut, gör detta innan köp! Jag tillhör uppenbarligen de 25 % av befolkningen som inte klarar av DLP-tekniken.

  Det lilla jag hann se av bildkvaliteten så var ju denna på topp, oerhörd skärpa,svärta och färger! Tyst i ECO-läge och mycket trevligt med bakgrundsbelyst fjärrkontroll.

  Om du har tänkt att ha den på en hylla eller bord, så kastar bilen väldigt mycket uppåt, och lensshiften är bara vertikal och inte speciellt stor.

  Det blev till slut en Epson TW 3200. Inte lika vass svärta, men otroligt mycket behagligare bild för ögonen och väldigt mycket enklare att installera på hylla då bilden kastar mer rakt fram och lensshiften på denna projektor är avsevärt större och att du även får vertikal+horisontell lensshift.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har fått mycket bra hjälp (från Elgiganten! Ovanligt) vid valet av nya bildkällor!

  Denna projektorn visar en otroligt fin bildskärpa och mycket bra färger.
  Valde att ställa ner kontrasten något från grundinställningarna.
  Bra med ingångar samt enkla menyer.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Otrolig skärpa/färger, någon komponent brann upp efter ca 7 år (ca 1500 kamp timmar)
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bra för priset.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har haft denna underbara projektor i ungefär 1,5 år nu, och det är min första projektor. Nu har jag lagt ut min 1440p datorskärm för försäljning, eftersom jag är så pass nöjd med denna projektor att jag använder den till allt jag gör på datorn - spelande, 3D, arbete, filmtittande osv.

  Fördelar:
  - Skärpan är helt makalös. Jag hade aldrig trott att man kunde få en lika skarp bild från en projektor som en datorskärm; jag är dessutom perfektionist och lägger märke till smådetaljer
  - Har en budget-projektorduk från Andersson på 90", och på 2 meters avstånd ser jag ändå inte texturen på duken. Det är som att titta på en datorskärm
  - Svärtan. Den är bättre än på min datorskärm för professionellt bruk för 7000kr. Fullständigt överaskande moment för mig, då jag inte förväntade mig så pass bra resultat
  - Färgmättnaden kan jag inte säga nog om hur bra den är. Jag kan jämföra filmtittande med en IPS skärm som jag hade på min iMac. Otroligt rika färger. Förstår inte hur dem har lyckats att få till det, men det har dem verkligen; bäst av allt är att färgerna är så bra "out of the box" att jag inte ens behövt tweaka dem. Det ser fortfarande naturligt ut!
  - 3D är den bästa jag någonsin upplevt. Med rätt inställningar, dvs. djuped inställt på max, så tror man att föremål bokstavligen är 2-3 cm från dig. Så pass bra djup är det. Sen att allting är i så bra skärpa i 3D är bara fantastiskt. Använder TotalMedia Thetre 3 för 3D filmer.
  - Ljusstyrkan. Detta är något så makalöst att jag blev först paff. Det är alltså så bra, att ljusstyrkan REFLEKERAT från projektorduken(!) är lika stark som på en datorskärm. I dagsljus funkar det utmärkt att använda projektorn.

  Nackdelar:
  - Är man extremt känslig för väsen bör man veta att fläktarna kan låta lite extra vid 3D tittande. Personligen så stör det mig inte. Jag tänker inte på det, och sitter ungefär 1 meter från projektorn minst 9 timmar per dag.
  - Endast 30fps i 1080P vid 3d spelande. Spelar i 720p i 60 fps. Jag tycker ändå att det funkar hur bra som helst!

  Fördelarna ovan väger så pass mycket tyngre för mig än nackdelarna, att jag inte kan annat än att ge denna pärla 10/10!

  Den är så bra att jag som flitig datoranvändare har bytt bort datorskärmen och använder enbart projektorn 9-12 timmar per dag. Är oerhörd nöjd med köpet! För mig är det som att ha en GIGANTISK 90" datorskärm för dagligt bruk. SÅ pass bra tycker jag att den är!
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har haft denna i 1 år och 3 månader. Den är väldigt skarp!

  Det som har hänt är att det samlats damm inne i lamphuset som gett små ljusa fläckar på bilden. Detta åtgärdade dock servicekillarna (2 års garanti) och det är bara hoppas det inte kommer tillbaka....
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Sanslöst bra bild med tanke på att det är en riktigt budgetmodell vi pratar om.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Extremt prisvärd projje!
 • Dålig
  6 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  3 dar och än så länge fungerar den kanon. Helt tyst har aldrig hört den låta än och kör på normal. har nya versionen -101 och har aldrig spökat när den häger upp å ner.

  Saknar verkligen nån typ av smart funktion i den som tex samsung tvs har.

  EDIT Såg min första 3d rulle och måste säga att den va helt sinnessjukt ballt. Tycker 3d på Benq är mkt mer tydligt än på Samsung tv

  EDIT: trasig för fjärde gången, de far bra nu och jag får inte reklamera.

  EDIT fick en helt ny,vnågon vecka senare så börjar även denna låta samt att jag fick damm innanför linsen. Så totalt fem resor till Uppsala för service :( men nu fick jag en ny igen fast en w1350, spännande hoppas jag slipper mer strul. Skriver vidare på benq w1350s produkt sida.
 • Acceptabel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Denna Projektor är faktiskt riktigt bra när den fungerar som det ät tänkt. Nu gör den de och bilden är riktigt bra. MEN detta är min nummer 3, ja du läste riktigt nummer 3... W1300.

  Den första hade 2 stora fläckar i mitten nederkant av projektorn, drog tillbaka till butiken som tog tillbaka den direkt och jag fick en ny, skruvade upp även denna i taket i hoppet om att nu J.... så måste denna fungera.... Denna var 10 gånger värre. Såg ut som om någon hade dötat en arme´ med flugor på sensorn. 3st 15 cm fläckar vid 105"....

  För er som vill kolla om ni har skit i optiken eller på sensorn så är det bara att dra Zoom reglaget till full och Min läge för att få fram smutsen tydligare, ställ även in skärpan så kommer ni TYDLIGT se om ni har skit i optiken eller på sensorn.

  Drog så tillbaka butiken igen nästa dag.... för att byta.

  Bytte, skruvade upp nummer 3 och den är helt ren och fungerar perfekt....
  Tror nog att Benq borde se över sina fabrikslokaler i förhållande till dammfria miljöer.

  Vill samtidigt rikta ett stort tack till NetOnNet i Uppsala som skötte mitt ärende både proffisgt, kunnigt och trevligt. Kan varmt rekommendera butiken.

  /David
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har länge gått och velat vilken projektor jag skulle köpa. Har lästa en massa tester och forum och till slut föll valet på en BenQ W1300.

  Hittade först en öppnad förpackning på Elgiganten som jag fick ett bra pris på. Väl hemma upptäckte jag att det fanns en massa ljusfläckar på den och dessutom så fungerade inte fjärrkontrollen. Enligt Elgiganten skulle den bara ha varit uppackad och inte använd men när jag kollade driftstiden på lampan var den 150 timmar. Tillbaka till Elgiganten och byte till en ny projektor och den fungerar perfekt.

  Det är min första projektor men jag är mycket nöjd med den. Tycker att bilden är kanon och ljudnivån är inget som stör mig. När det är helt tyst i rummet så låter den en del men om man ser film så hör man den inte alls.

  Toppenprojektor för det priser.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Riktig wow känsla!
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Jomen! Helt okej! Mycket bra bild men har börjat, som för många andra, dyka upp grå fläckar i mörka scener ska skicka in den när garantin börjar gå ut. Lite väl högljudd också kan jag tycka hör ett väldigt pipande vid uppstart osv. Funderar om den jag har fått är fel på eller om de är färghjulet som låter om. Blir olika ljud vid olika funktioner, ett väldigt pip vid 3D. 3D funkar väldigt bra och på ebay köper man billiga glasögon!

  Tänk på att denna kräver ett väldigt långt rum för stor bild... -.- 100" på 3.20 är sjukt tight.
 • Usel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Precis som många andra har jag haft enorma problem med denna projektor. Framför allt stora ljusinläpp i mörka scener. Decimeterstora fläckar på spridda platser i bilden. Haft den inne på service tre gånger men samma fel. (Därtill gick den sönder i frakten en gång för reparationsföretaget hade packat den dåligt).

  Även dålig hjälp från både Benq och Elgiganten att lösa problemet.

  Projektorn ger bra bild (dock hysteriskt grön underton i 3D-läget) men har på tok för många problem för att kunna rekommenderas.

  Köp avrådes!
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Jag hade en w700 innan och upplever att den här dels har bättre färger, men tyvärr lite sämre svärta. Mitt problem just nu är samma som någon tidigare skrev, att den inte startar ibland. Lamp-indikatorn lyser rött och fläktarna går på fullvarv ett par minuter. Oftast startar den när man försöker igen, men igår så var jag tvungen att försöka få igång den 4 gånger innan den startade. Jag _vet_ att jag kommer få vänta i evigheter innan jag får tillbaka den igen om jag lämnar in den så jag drar mig lite för det, men ja, det har ju inget med den här reviewen att göra :-) Men börjar den inte funka bättre snart så är jag nog tvungen att lämna in den i vilket fall som helst.
  Bortsett från detta "lilla" problem så är den riktigt bra! Tyst på eco-läge och väldigt bra bild.

  Glömde uppdatera. Lämnade in den och efter jag fick tillbaka den så har den funkat perfekt!
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har nu ändrat betyget från usel till toppen!

  Fick min utbytt av Elgiganten mot en ny och denna fungerar perfekt!

  Bilden är mycket ljusstark och bra! Får ca 104" på ett avstånd av 3.5 meter från lins till duk.

  Detta är min första proj och jag är imponerad av vilken bildkvalitet det är till det priset!
 • Dålig
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Efter att Råd & Rön utsett w1300 till bästa projektor bestämde vi oss för att slå till. Vår gamla InFocus såldes på blocket och vi kopplade spända av förväntan in vår nya HD-projektor. Tyvärr förstördes premiärvisningen av ett ofantligt tjutande från projektorn. Kontaktade Benq och Komplett. Skickade in projektorn som DOA och började väntan på ersättningsprojektor. Den nya kom 6 veckor senare. Premiärvisning nr 2: 5 st vita fläckar i bilden. Går inte att titta på mörka scener. Kommer reklamera även denna projektor. Benq måste ha tidernas sämsta kvalitetskontroll. Fruktansvärt missnöjda och besvikna. Har sett i forum att vi inte är ensamma om dessa problem.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har nu haft denna W1300 i ett par veckor och är väldigt nöjd med den.
  Otroligt bra skärpa och härlig färgåtergivning. Och framförallt tillräckligt tyst

  Läste rekommendationerna från diverse tester samt har använt mig av inställningarna som de var, direkt ur förpackningen.
  Nu skall jag bara uppgardera projektor duken...
 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Köpte denna projektor December 2013.
  Hade initialt problem med att den ibland inte ville starta. Det visade sig dock bero på en firmware som behövde uppdateras. Den kunde jag enkelt uppdatera genom att åka in på BenQ's support/serive ställe i Uppsala så fixade de till det på ett par timmar.

  Förutom detta initiala problemet så är jag mycket nöjd med projektorn.
  Också ett "plus" för BenQ's service ställe i Uppsala som lät mig komma in direkt med projektorn och få den fixade på kort tid.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Köpte den enligt test i Ljud och Bild (bäst i test).
  Jättenöjd!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har nu haft denna i en vecka och är supernöjd!

  Mycket bra bild (bra skärpa och bra färgtryck).
  Har provat att kallibrera utfrån en kallibreringsskiva från Hifi Klubben. provade att justera vissa färger men gick tillbaks till grundinställningarna.
 • Acceptabel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Fantastiskt bra bild, högljudd i normalläget.

  Min fjärrkontroll fungerade inte när jag startade upp projektorn. Blev tvungen att skicka in projektor + fjärr för service. Det har nu gått ca 4 veckor och jag vet fortfarande inte när jag får tillbaka den. Benq har tydligen haft en mängd serviceärenden gällande fjärrkontrollen.

  Får se om betyg ändras efter jag fått tillbaka den från "service".
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Projektorn överträffade faktiskt mina förväntningar, tack vare att det är enkelt att få till en riktigt stor bild, men mycket bra skärpa och färgåtergivning.
  Så även spelupplevelsen från min nya PS4 är superhäftig!
  Inga kostigheter att koppla in denna. Skall dock skaffa en ännu större duk, nu när man fått smak på stor bild!
  Kör en 55" TV för Nyheter etc sedan blir det projektorn för film och spel.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  väldigt bra projektor för det priset
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Köpte denna på Elgiganten under deras rea för knappt 8'. Var tvungen att gå upp från W1070 för jag behövde möjligheten att ha rätt liten bild i förhållande till avståndet vägg-projektor (kolla in http://www.benq.com/microsite/projector/throwratiocalculator/ för att testa vilken bilsdtorlek projektorn ger på väggen)Är svårt att hitta så bra projektorer för det priset. Har den själv kopplat till ett xbox360 och ATV som jag kör allt från filmer till Viaplay igneom. Fungerar riktigt bra och sport i HD är ju fröjd för ögonen! Bilden överaskar stort och det finns absolut inget att klaga på.

  Har faktiskt inte satt upp någon duk ännu utan kör direkt på väggen och tror att jag av estetiska skäl kommer nöja mig med det. Vi får väl se hur länge det tar innan nyfikenheten tar över och man tar hem en duk och provar.

  Har hittat två negativa punkter:
  För det första så fungerar knappt fjärrkontrollen - ibland på nära håll och ibland inte alls. Vet att det är många andra som har haft problem med detta. Att harva sig fram på menyerna går utmärkt med hjälp av knappparna på projektorn men en sån här simpel sak bara fungera. För höra vad Elgiganten säger när jag påpekar detta.

  Se till att trycka in strömkabeln ordentlig. Hade problem i början med att den glappade lite men det är inget jag har märkt av senaste dagarna. Dessa två saker gör att betyget går ner till 8 för det är så basala saker som ska fungera utan strul och skapar massa meck för användaren.

  Som sen sista anmärkning kan jag inte få den att spela upp 3D 1080p SBS (när den själv ska sätta ihop bilden). Var tvungen att gå ner till 720p som output i min ATV för att projektorn skulle klara av att hantera det. Den klarar tydligen SBS i 1080i. Har inte forskat vidare i om det är ATVn som sätter begränsningen på något vis. Annars fungerar 3Dn bra och jag tycker att bilden är behaglig - i många fall kan ju 3D uppfattas som oerhört "förvirrande för ögonen".

  Jag kan inte annat än att rekommendera projektorn för dess bildkvalité.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Detta blev familjens stora julklapp i år!

  Suveränt kul med en riktigt stor bild för PS3 och XBox.
  Och inte minst nu under Junior hockey VM.

  Enkel att koppla in och montera.
  Väldigt bra färger och skärpa i bilden.
 • Ganska dålig
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har tidigare haft en full HD projektor från Optoma. Denna Benq tycker jag har bättre färger och ljusstyrka, men låter desto mer. Fast det stora felet med denna är att mitt exemplar har problem med att starta cirka var tredje gång. Då lyser en röd lampa och fläkten går på max i 90 sekunder innan man kan försöka starta den igen och hoppas att den funkar denna gång.. Ska lämna tillbaka till elgiganten.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har precis bytt från en XGA upplösning. Säger bara KANONBRA bild.
  Väldigt skarp och mycket bra färger
  Kör från min PS3 (som blueray spelare) via HDMI.

  Riktigt nöjd!