Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Apple iPad Air Cellular 64GB (1st Generation)

 Lägg i lista  Jämför
Produktgeneration: Apple iPad Air (1st Generation). 7 produkter i generationen. Inga föregångare och 2 efterföljare
Jämför pris på alla Apple Surfplattor (161)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Acceptabel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Jag tyckte det var dax för en platta till i familjen, och då allt annat i hushållet är Apple, blev det så klart en iPad. Jag valde en 64gb med 4G.
  Huruvida integreringen med iTunes är bra eller inte, ja det är upp till var och en. Jag personligen tycker att det är bra och lättanvänt. En del känner sig instängda, men jag ser integreringen som en stor fördel.

  Jag hade sedan tidigare en iPad Gen 3, som jag trivts bra med, så jag beställde en iPad Air utan att ha känt på den först.

  Prestandamässigt är den precis vad jag förväntat mig. Allt flyter på bra i iOS7. Som de flesta vet, bytte Apple laddkontakt för ngt år sedan, så den är givetvis inte kompatibel med de äldre ladd och dockningsstationerna, finns dock adapteras att köpa.

  Jag måste dock säga att byggkvaliteten inte känns som en Apple produkt längre. Paddan saknar den gedigna kassaskåpskänslan som de äldre iPadsen hade. Skärmen känns som en cheap plasttplatta, och jag måste tyvärr säga att om jag hade vetat detta, då hade jag inte köpt denna, utan fyndat en iPad Gen 4 istället. Kan tyckas som en petitess, men det sänker kvalitetskänslan rejält när skärmen flexar en eller ett par mm vid användandet.

  Den nya designen med rakare kanter är inte heller i min smak. Jag föredrar den gamla designen som var tunnare uppe vid glaset. Detta gör att plattan blir enklare att plocka upp med en hand. Är väl annorlunda om man sätter på ett cover, men det kvaddar kvalitetskänslan ännu mera. Jag käkar kola utan papper så att säga.

  Sammanfattningsvis får jag säga, att om denna iPad hade haft den gamla skärmen, då hade den fått 11 av 10. Nu blir mitt betyg betydligt lägre. Om det visar sig vara så att det endast är min iPad som har en defekt skärm så kommer jag såklart att justera mitt betyg uppåt.

  EDIT:
  Man vänjer sig lite vid känslan på skärmen, men framför allt vid den låga vikten. Den gamla paddan känns som en tegelsten i jämförelse.
  Skärmen är tydligen tåligare än väntat. Min dotter gömde denna iPad under frugans fårskinn i bilen med skärmen uppåt, dock med ett "Smart Case" på, och gumman körde både till och från jobbet, och skärmen klarade sig på något mystiskt sätt.
 • Acceptabel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har kört Android i många år och kände att jag ville lära mig mer om "den andra sidan". Dessutom ville jag få tillgång till alla barnappar som "alla andra" pratar om. Köpte mig därför en rejäl iPad för att vara säker på att ha en tillräckligt kraftig platta.

  Efter en knapp vecka med "paddan" så tycker jag följande om IOS och iPad. Detta gäller nog de flesta paddor, inte bara den här modellen.

  Positivt:

  + Facetime. Verkligen enkelt att köra videosamtal med mina befintliga kontakter. Det var enkelt att synka mina gmail-kontakter och få upp dem som hade facetime aktiverat. Google Hangouts fungerar i och för sig lika bra, men det är inte lika integrerat. Ännu.

  + Mängden appar. Det går att hitta precis vad som helst och dessutom massor av varianter. Men det finns negativa saker även med detta. Se nedan.

  + Lätt och smidig. Jämför man med min över två och ett halvt år gamma Samsumg Galaxy Tab 10.1 så är iPad Air hela 0,9 mm tunnare och nästan 100g lättare. Jämför man med en purfärsk Samsung Galaxy Note 10.1 2014 så är iPad Air fortfarande knappa hektot lättare, men de är exakt lika tunna.

  + Flytet. Det går snabbt att växla mellan appar och det ser onekligen snyggt ut med animationerna i IOS 7.0.4.

  Så de mindre bra sakerna.

  - Så gott som alla barnappar jag testat, ja de flesta appar överhuvudtaget, kostar på något sätt. Antingen betalar du direkt i App Store eller så betalar du i appen. Jag betalar gärna för bra appar, men det är märkbart fler appar som kostar jämfört med Android och de appar man hittar på Google Play Store.

  - Varje gång jag ska installera en app, även om appen är gratis, så måste jag ange ett lösenord. Det verkar inte gå att stänga av den funktionen. Paddan är bara hemma och jag vill själv kunna avgöra om lösenordet behövs. Visst, jag kan förstå kravet när det gäller appar som kostar, men varför måste jag ange lösen för gratisappar? Nu har jag angivit ett superenkelt lösenord som knappast är säkert.

  - Det är knepigt att få in nedladdade filmer (även legala nedladdningar) i paddan. Jag har testat flera olika sätt som visserligen fungerar, men jag upplever det likväl mycket knepigare än på Android. Jag saknar verkligen en filhanterare.
  Plex säger många, men då måste jag ha en dator igång 24/7 för att "transcoda" filmerna. Detta behövde jag inte göra på Android. Någon som har ett bra och smidigt sätt att få ner filmer till paddan? Skriv gärna och berätta.

  - När man ser på film så blir den faktiska skärmstorleken bara 8,7 tum. Detta då paddans skärm är i formatet 4:3 och filmerna oftast är i formatet 16:9. Resultatet är svarta "sorgkanter" upptill och nertill. Samma känsla som att se på film på en gammal 4:3-TV, dvs fram till mitten av 90-talet innan alla TV-apparater fick "widescreen".

  - Svart på skärmen är inte svart. Jämför man med en SAMOLED-skärm så ser man snabbt skillnaden.

  - Bägge högtalarna sitter på samma sida om skärmen. Ser jag på film så vill jag ha stereoeffekten och då måste högtalarna vara på varsin sida på skärmen. Hur tänkte Apple här?

  Jag har säkert missat något och annat har jag inte hunnit förstå/lära mig ännu. Skriv gärna en kommentar och rätta mig om du har förslag på hur jag kan använda min padda bättre. Det måste ju finnas skäl till att just iPad är den mest populära plattan.