Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Apple iPad Mini 2 16GB

 Lägg i lista  Jämför
En något mindre och lättare modell av iPad, med en skärm på 7,9 tum. Dubbelkärnig processor och RAM-minne på 1 024 MB. Dubbla kameror på 5 MP. Lagringsminne på 16 GB. Lanserad 2013. Stäng
En något mindre och lättare modell av iPad, med en skärm på 7,9 tum. Dubbelkärnig processor och RAM-minne på 1 024 MB. Dubbla kameror på 5 MP. Lagringsminne på 16 GB. Lanserad 2... Läs mer
Produktgeneration: Apple iPad Mini (2nd Generation). 7 produkter i generationen. 1 föregångare och 3 efterföljare
Jämför pris på alla Apple Surfplattor (158)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.78)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  1 år sedan
  Utmärkt platta för resor m.m. Köpte den för flera år sedan och den håller fortfarande.(Till skillnad mot en Androidplatta jag hade tidigare.)
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Asbra! Liten, smart och med en grymt fin skärm!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Den perfekta surfplattan.

  +Program/spel-utbud
  +Vikt
  +Storlek
  +Pris
  +Skärm
  +Operativsystem

  Inget negativt
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bra platta och ovanligt prisvärd för att vara Apple. Köpte till dottern 4 år.

  Valde mellan denna och mini 4 men de är relativt lika och 1000 till går inte att motivera. CPU-hastigheten är mer än tillräcklig på mini 2 också för normalanvändaren.

  + iOS är barnvänligt
  + Skarp skärm
  + Imponerande batteritid
  + Bra byggkvalitet

  - Finns billigare androidalternativ som är jämbördiga, framförallt för vuxna.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Riktigt bra surfplatta med många roliga funktioner och otroligt bra display
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Mycket bra surfplatta
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Köptes för 2700 kr för snart 1,5 år sedan. Fruktansvärt prisvärd anser jag. Jag är ingen apple-fanboy, endast denna Ipad jag äger som kommer från apple. Jag har den för slösurf, netflix, textredigering mm. Precis vad jag förväntat mig en platta ska användas till, allt annat kokar jag ihop med datorn. Fortfarande väldigt rapp och känns inge slöare än den dag jag köpte den. Kör med HDMI till tv:n via lightning-hdmi adaptern och eftersom själva adaptern faktiskt sköter det mesta av processen så blir inte platta varm, alla andra android-plattor kokar av ansträngning och det känns inte bra.
 • Usel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Ren skit!
  Gjord 2013 och tekniken är från 2011!
  Bara massa uppdateringar och skärmen /glaset spricker bara du tittar på det nästa. Bär man knackar på glset /skärmen lpter den ihålig (det är den också) änvnäder en sån här dagligen i skolan! köp den inte, det är inte värt dom pengarna!
 • Ganska bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Bra om det inte vore för Apples värdelösa sega interface.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Hade en billigt andriodplatta förut till sonen och kände att det va dags att skaffa sig en med lite bättre prestanda och skärm, en platta som han har använt i förskolan och är van vid. Så därför blev det en Ipad Mini, smidig formfaktor och Apple sviker sällan känslan och användandet.

  Rekommenderas varmt!

  Fördelar
  + Snabb
  + Bra skärm
  + Smidigt format
  + Prisvärd
  + Ok batteritid

  Nackdelar
  - Kunde vara lite billigare förvisso, men Apple är ju Apple.
 • 5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Detta omdöme är under utredning
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Bara perfekt! Valde 5s framför 6:an nu vid sista telefonköpet på grund av samma anledning som jag valde denna framför en air. Billigare och mindre skärm. Jag kan hålla denna och ändå skriva med tummarna utan att behöva sträcka mig. Används mest till slösurf och att agera musikspelare vid matgruppen. Denna ihop med ett smart cover bredvid en Bose SoundLink mini är sjukt fint för köket och dessutom snyggt!

  Batteritiden är sjukt fin för hur jag använder min. I mina ögon flitig användning i 5 timmar nu, mest Spotify och Youtube, och jag har 88% kvar. 2,5 timmars användning på 5 timmar och 12% av batteriet är fullt tillräckligt i mina ögon.

  Exakt samma prestanda som den nya iPad mini som kostar över 3000. Jag har bara min hemma så jag kör utan inloggning på fyra timmar vilket gör att jag inte saknar fingertrycksavläsaren alls.

  Perfekt i storlek, prestanda, kvalitet och pris! Köp NU om du funderar på det!
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Köpte plattan för exakt ett år sen för att spela *asphalt 8* smidigt. Gillar särskilt den robust aluminium unibody design efter jag har provat en del av andra varumärken. Behändig storlek och lättvikt. Retina-skärm är ju ögongodis trots att den inte längre är bäst i marknad. Menupplösningen räcker absolut för vardagars användningar(att surfa, läsa, kolla videoklippen etc. )

  Men jag tycker inte om itunes för att den göra filöverföringen så mycket besvärigt jämfört med windows och android. Förresten ser ju hemskärmen ut så uttråkad däreför att man inte får ändra så mycket. På iphone och ipad är dem nästan samma.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har alltid varit sugen på en iPad sen den första kom. Nu slog jag till på denna och jag kan inte vara mer nöjd! Funderade på att skaffa en iPad 2, som tur var gjorde jag inte det. Nu skrattar jag åt prestandan och skärmen på polarens iPad 2 och han beställde nyss en mini 2. Jag är sjukt nöjd!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Tydligare skärm än ettan och bättre pris än trean. Därav köpet av en andra generations ipad mini istället för trean som kommer med en ny färg och touch.
 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Är nästan helt nöjd. Extremt stora problem med WiFi till och från. Inte bara jag som har dessa problem, utan det är utbrett. Apple har dock inte bekräftat det och därför förväntar jag mig heller inte att det kommer att lösa sig. Testat tipsen som löst problemet för andra, men ingenting har fungerat för mig.

  Utöver det problemet och hur Apple mjukvara går utför i allmänhet så har jag ingenting att klaga på. Hårdvaran är utmärkt!
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Mycket behändig
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Nöjd!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Så sjukt bra
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jättebra surfplatta! Köpte den mest för treåringens skull, eftersom den andra surfplattan är alldeles för stor och slö. Här funkar alla appar perfekt och storleken är optimal.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har en Microsoft Surface, Iconbit och 2st Ipad.

  Har aldrig haft problem eller blivit upprörd över något med iPad. Alla andra surfplattor jag ägt har haft svagheter som gjort att dem bara blir liggande...

  Mini Retina plattan är den surfplatta som används mest (99%) hos oss.

  Helt enkelt bäst.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har haft en HP ElitePad (win 8) några månader men sambon har aldrig riktigt fastnat för den och ville vi skulle köpa en Ipad också.

  Vi var båda överens om att Ipad mini skulle passa oss mycket bättre storleksmässigt och blev såklart den med Retina skärm.

  Efter några dagar så måste jag säga att det var ett klockrent köp.

  Otrolig batteritid, supersnabb, perfekt format och vilken underbar skärm!

  Det enda jag inte förstår är varför vi inte köpt en tidigare ;-)
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Bästa surfplattan jag har ägt!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Grymt bra surfplatta som passar mig perfekt. Gick från en iPad 1 vilket är en kopiös skillnad.
  Som alltid, med Apples produkter, så funkar allt klockrent och snackar med varandra helt utan problem.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Den bästa iPad jag ägt!
  Min förra var en iPad 3 med Retinaskärm, och denna mini är sjukt mycket skönare och smidig. Har aldrig krånglat hittills. Mycket nöjd!
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  bought 2 weeks ago ingen probleme at all.contrast and colours look great.l recomend.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Bra.. man vet vad man får. Men högtalaren är i MONO och är ett skämt!
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Kan bara säga att den är helt fantastisk. Den gör precis allt det man vill att den ska göra och mer därtill. Fördelarna är oräkneliga - fantastisk skärm, supersmidig, snygg design, oslagbar batteritid - så jag ska istället fokusera på nackdelarna.

  Jämfört med den första generationens Mini så är denna marginellt men märkbart tyngre. För de flesta spelar det nog ingen roll då den ändå är riktigt lätt, men för mig var den första precis under gränsen för vad kan bekvämt hålla i en hand i timmar. Denna är strax över den gränsen. Som sagt, förmodligen ett litet problem för andra, men det drar ner mitt betyg en stjärna.

  Skärmen är helt sanslöst bra vad gäller upplösningen, men det visste du redan. Vad du kanske inte visste är att skärmen i denna Mini har betydligt färre färger än den större iPad Air eller en iPhone. Det är inte märkbart om man bara har denna Mini och inga andra moderna Apple-produkter, men har man det så är det störande påtagligt. Skärmen är mer "urtvättad" och blaskig i jämförelse. Precis som med vikten är den en fullt märkbar, men på det stora hela oväsentlig, skillnad.

  Ett större problem, som både Mini och Air lider av, är att den har väldigt lite minne. Det leder till att ganska få appar kan köras samtidigt. De flesta märker nog inte av det här alls, men jag använder iPad ganska mycket och därför stöter jag på problemet varje dag. Man tittar på en webbsida, hoppar över till en annan app för att skriva en anteckning, och när man hoppar tillbaka så måste man vänta på att webbläsaren ska läsa in webbsidan på nytt. Avdrag en stjärna.

  Detta sagt så är betyget 8/10 väl förtjänt och då ska man ha i åtanke att 10/10 är i sammanhanget ren perfektion.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Vi köpte en sådan här till familjen och hade den turen att få en med bra skärm. Har sedan tidigare en mini, men skärmen på denna gör köpet värt. Samt att den har en extremt bra processor som i princip klarar 1080p utan HW-avkodning om man nu behöver det.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Bästa plattan på marknaden. Tjejen har generation 1 av iPad mini. Det är stor skillnad i upplösningen och snabbhet. Vi brukade läsa tidningar på plattan och kolla film. Den är i rätt storlek och tyng. Den åker med oss överallt. Jag köpte den i USA med 0% valutapåslag på mitt Mastercard, 2800 kr.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  detta är min 5e surfplatta. har kört omväxlande iOS och android.
  bra skärm. bra ljud. lagom format. appar som funkar. iOS är snyggare och mer minimalistiskt än ngnsin.
  enda negativa: lite för dyr. lite väl smala ramar att greppa i. och såklart... iTunes.

  troligen bästa plattan på marknaden just nu.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Det här är något av det bästa jag någonsin hållit i mina händer, och också min första riktiga upplevelse med en Apple-produkt. Designen är underbar, iOS7 väldigt snyggt, kvaliteten oslagbar och storleken är perfekt. Har även en Samsung Galaxy Note 10.1, och det går egentligen inte att jämföra de två. Det enda jag kan tycka är bättre på Noten är den inkluderade pennan, som jag dock inte använt så mycket...

  Jag har läst att det ska ha varit problem med skärmen och kvaliteten på knapparna bl.a. men detta har jag inte märkt av alls.

  Jag ger iPad mini med Retina-display 9/10, men den hade fått 10/10 om jag inte vetat om att skärmen hade kunnat vara ännu bättre (som på iPad Air), men det är inget man märker av.

  Jag är oerhört nöjd än så länge i alla fall och kan starkt rekommendera denna till andra.
  Kan också säga att jag har den vita modellen som är oerhört stilren.
  Jag köpte min iPad mini Retina på Futureshop i Kanada = något billigare än i Sverige (ca 2900 kr).
  Nu måste jag bara hitta ett skydd som inte är för bulkigt men ändå skyddar lilla plattan!
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Fantastisk platta!

  + Skärmen är nu lika bra som på iPhone.
  + Snabb
  + Smidig
  + Välbyggd. Blir inte bättre än såhär.
  + Kan laddas med iPhoneladdaren.
  + Mkt tillbehör.
  + iOS7
  + Grym batteritid.

  - Dyr
  - Lite tyngre än förra generation.
  - Högtalarna borde sitta på framsidan.

  Hade vanliga mini innan och skärmen var det enda som saknades på den. Med det fixat nu samt mkt starkare processor så är det enda jag kan klaga på priset.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Fick min iPad Mini 2 förra veckan och är oerhört imponerad. Ruskigt skön att hålla i, 7,9" är helt perfekt för både en- och tvåhandsmanövrering. Byggkvaliteten är i en klass för sig gentemot konkurrenterna. Ett alumininiumblock med diamantskurna kanter, fantastisk prestanda, grym batteritid och framför allt den helt makalösa retinaskärmen - wow! Jag har den vita modellen, vilken jag personligen tycker är snyggast och mest tilltalande. Tycker den ser mer "clean" ut och är dessutom inte lika känslig mot fingeravtryck.

  Det enda jag "saknar" är Touch ID, men i ärlighetens namn är det inget jag bryr mig om, och jämför man iPad Mini 2 med första generationens Mini talar vi faktiskt om en extrem uppgradering. Positivt också att Apple valt att ge Air och Mini samma prestanda, så man slipper kompromissa om man föredrar den mindre paddan.

  Design/form: 10/10
  Byggkvalitet: 10/10
  Skärm: 10/10
  Prestanda: 10/10
  Högtalare: 9/10
  Kamera: 8/10
  Batteri: 10/10

  Totalt: 10/10
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Skriver en liten recension om ipaden. Kanske lite snabb att bedöma då jag har ägt den ett par timmar.

  Men jag köpte denna som en surf och gaming platta. De spel jag lirar mest är dead trigger 2 vilket jag vet fungerar bättre på min ipad 4 konstigt nog. Vet inte om de har med stöder av a7 arkitekturen eller något annat? Sen testade jag även Minion Rush vilket laggade skapligt och känslan med Max 20fps och mindre.

  Dead trigger får skapliga framedrops vid banor där de ligger pölar av kärnkraftavfall vilket jag tycker är otroligt för en sådan kraftig CPU och gpu!

  Jag köpte denna enbart för den var mindre och händigare och att den var lika snabb som ipad air.

  Är det bara en uppdatering eller optimering av spelen som krävs eller är den bara långsammare än A6X chipset vet jag inte, men enligt papper så är den snabbare en A6X vilket jag absolut inte märker av.

  Operativsystem känns absolut lika i snabbhet, ingen märkbar skillnad.

  Men till er som använder sig av en Ipad generation 4 borde inte göra sig besväret och uppgradera kan jag säga. Något besviken blev jag eftersom jag hade hoppats att Ipad mini Retina skulle vara snabbare i spel, men ikke i dagsläget !

  Men för er som använder sig av en äldre surfplatta och letar en i prisklassen 3-3500kr skulle jag absolut rekommendera denna utan tvekan då du får INGEN bättre platta för dom pengarna, garanterat.

  Men vänta tills Apple har fått bukt med sina retina skärmar. Min ipad lider dessvärre av gulfärg nedre delen av skärmen beroende vilken vinkel, tittar man rakt in i den så märker man av det.

  Ger 7 stjärnor till en början och uppdaterar i framtiden om jag känner att saker och ting blir bättre.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Ja vad ska man säga? Fick hem plattan i veckan och kan bara lyfta på hatten. Skärmen plus A7 processorn = kärlek. Inget slår denna i form och design. Solklart köp!
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Fullständigt fantastisk!
  Design/Form: 10
  Display: 10
  Kamera: 8
  Högtalare: 9
  Prestanda: 10
  Mjukvara: 9
  Batteritid: 10
  Ekosystem: 10

  Totalt: 9.5