Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Focal Aria 936

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Focal Golvhögtalare (31)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.29)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Jag är bosatt i södra Frankrike och har precis beställt ett par Aria 936 i ljus valnöt. Väntar med spänning på dem. Jag köpte dom helt nya via en butik i Nimes som heter IACONO (www.iacono.fr).

  Priset jag betalader var rekordlåga 1442 Euro FÖR BÅDA HÖGTALARNA. Det landade på 14 750 kronor när jag gjorde betalningen från Sverige.

  Troligen beror det låga priset på att man håller på och fasar ut högtalarna från Focal. Den kanske försvinner från sortimentet inom kort. (Konstigt nog så har andra butiker i Frankrike det normala priset på högtalaren.) Man hade även ett lågt pris på Aria 948 men den är för stor för vårt rum.

  Jag återkommer med ett omdöme när jag fått leveransen och kört in om.
 • Perfekt
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  En välbyggd allroundhögtalare som klarar de flesta genrer. Ljudet är balanserat, detaljerat och lättlyssnat. Även sämre inspelad musik (tex metal) går att lyssna på med Aria 936 utan att diskanten blir plågsam, jämfört med tex Elacs JET modeller eller Dali Opticon.

  En bra systemmatchning är tillsammans med Musical Fidelity M6si och Hegel HD12, den kombinationen spelar fantastiskt fint i alla register, anslaget är tungt med riktigt bra driv, och den klippfasta basen är helt underbar.

  I rummet med M6si spelades även Arian med Hegel H360 och Bladelius Thor III. Till mina och vännernas öron och musik lät M6si bättre än Hegel och Bladelius med Aria 936. Bladelius hade absolut bäst driv och dynamik och en riktigt bra detaljskärpa men lät för hårt och kallt. Förmodligen var Bladelius för avslöjande för oss. Hegel H360 är mer neutral än M6si, har bättre upplösning i diskanten och Hegel ljudet är generellt väldigt bra men den saknade drivet, glädjen och basdunket som man får från en Musical Fidelity. Till lugnare musik med låg bpm och mindre behov av stampa takten kan Hegel mycket väl vara ett bättre alternativ. Systemmatchning och vad man gillar är ju individuellt så lyssna själv och hitta din favoritförstärkare till dessa högtalare.

  Enligt test i Hifi och Musik nr 7-8 2015 och Stereophile så kräver den en stabil förstärkare (strömstark och som inte tappar effekt vid låga ohm) pga fasändringar och att impedansen droppar till 2,5ohm vid vissa frekvenser.

  Aria 936 är ett kvalitetsbygge med front i fejkläder och hela högtalaren monterad på en stabil bred fot, typ outriggers med skruvar. Detta tycker jag är imponerande för prisklassen. En av mina absoluta favorithögtalare. Se till att ha tillräckligt stort rum, då blir basen tight och fin. Made in France.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Använder högtalarna i en 2-kanals lösning med förstärkare Hegel Röst i ett rum på ca 25 m2.
  En klar och dynamisk ljudbild ,inte speciellt färgad åt något håll (detta gillar jag)
  Jag har en ganska bredd musiksmak och är nöjd med hur den spelar i alla genrer.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Hade inte tänkt att byta upp mig i högtalarväg då jag var nöjd med de jag hade. Men efter provlyssning i butik så var jag såld. Härlig dynamik, stor ljudbild och luftig separation. Beställde mina från Frankrike och kom undan nästan 12000kr billigare (!). Funkar till all musik och det var ett krav jag hade då jag spelar väldigt blandat.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Kör dessa ihop med en hegel röst funkar klockrent. Ljudet är väldigt detaljrikt, Inte så stor bas återgivning men det kände jag till innan. Har man ett rum på ca 25-30 m2, och vill prova nytt i denna prisklass, ta gärna chansen å lyssna på dessa.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jag hade tidigare lagt in en positiv recension. Nu verkade det som att jag raderade den. Men det jag skrev var att det är en mycket bra högtalare. Fast jag använde då betydlig fler ord och gick in på lite detaljer och så..:)