Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony Alpha A7 + 28-70/3,5-5,6 OSS

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony Systemkameror (89)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.86)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Jag måste ge den här produkten full poäng. Visst, det går att alltid att göra saker bättre men jag tror inte jag kommer se en kamera som är mer glädje för pengarna just nu. Nu har jag uppgraderat från en 4 år gammal Nikon D90 så ni kanske får ta min recension med en nypa salt.

  Storlek, vikt och design:
  Fantastiskt vad de lyckats klämma in. Jämfört med min gamla klump så känns det knappt att man har den på ryggen. Designen är retro vilket jag gillar med ganska vassa kanter, men trots det så är den skön att hålla i, kanske dock inte 100% skön. Många knappar och som håller hög kvalité, dock några som sitter lite skumt placerat men inget större problem. Avsaknad av blixt är inget som berör mig då jag aldrig fotar blixt. Hade den varit inbyggd så hade objektivet skuggat ändå som med D90. Displayen går att vinkla vilket är mycket användbart!

  Objektiv:
  Grym lins och inga dåliga sidor vad jag sett hittills. E-fattning är positivt då det finns adaptrar att köpa till alla mina Nikon-objektiv (och de flesta objektiv på marknaden). Har inte testat det än men den kommer beskära bilderna till APS-C format (automatiskt om man vill) med mina APS-C objektiv. Den höga upplösningen på sensorn gör detta till ett mindre problem. Automatisk focus försvinner nog dock.

  Bildkvalité:
  Ingen att klaga på. Att jämföra mot D90 är inte ens någon idé. Det är som en ny värld som öppnas. Ljuskänsligheten är enorm och det ser mycket bra ut ända upp till ISO 3200. Upp till ISO 8000 fungerar med ok brus men jag hade inte gått över det om det inte vore absolut nödvändigt. Det finns bättre recensioner för detta så jag lämnar det åt proffsen. Vad jag läst så har den fått högsta betyg.

  Filmkvalité:
  Precis som bildkvalitén så är det otroligt skillnad mot min gamla. Trodde det skulle vara 60 fps men tydligen så var det 50 fps, kanske skiljer sig i olika länder.. Helt ok om man haft 24 innan! Presterar fint i låg belysning med t.ex. iso 3200 och det går fint att konvertera formatet i datorn till t.ex. x264 om man skulle vilja det för att få ner storleken på filerna. Ingen att klaga på. Som med bildkvalitén så rekommenderar jag mer professionella recensioner.

  Mjukvara, funktion, konfigurering:
  Detta var något som jag aldrig reflekterade över när jag beställde den men blev mycket positivt överraskad över mjukvaran. Mycket enkel att lära sig, många smarta funktioner både för proffs och för amatörfotografen. Det som jag gillade mest var hur konfigurerbar den var. Det går att ställa in nästan varenda knapp vad den ska göra för något så man kan anpassa kameran till så som man själv är van att fotografera. Jag trodde det skulle bli svårt att byta från Nikon men jag vande mig direkt. Om jag ska nämna något negativt så är det så fall avtryckaren som inte så distinkt som D90. Den har två lägen men man får ingen direkt feedback vilket av dem man har uppnått. Inget "klick" utan mer trög hela vägen. Finns också ett snurrhjul framtill som är lite lurigt. Det används även för navigering och ibland råkar man trycka på den när man egentligen vill snurra. Annars gillar jag att det finns många hjul och knappar till allt man kan önska.

  Batteri:
  Har inte hunnit testa så mycket men drar helt klart mer ström än D90, dock inte så konstigt eftersom minst en display alltid är igång och den är mer avancerad. Batteriet är dessutom mycket mindre och lättare, från 12Wh(D90) till 7.7Wh(Sony). Men ett extra batteri (NP-FW50) kostar ca.50kr på ebay så inget större bekymmer.. Det går att stänga av den stora displayen (konfig via knapp) om man vill samt sätta den i flygplansläge (avvaktivera wlan och nfs, vet dock inte om det påverkar något). Tar också lite tid att ladda via USB men det finns extern laddare att köpa till om man vill. USB är väldigt positivt då man kan ladda i datorn eller med andra laddare som man har till smartphonen (billaddare, socell etc.)

  Sökaren:
  Har bara "riktig" sökare att jämföra mot och den uppnår inte samma klarhet såklart men för att vara digital så är jag helt nöjd. Inte perfekta färger men det har många andra fördelar, t.ex. att man ser bättre i mörker eller att den automatisk zoomar in om man vill sätta skärpan manuellt. Det är faktiskt riktigt smart! Det är nästan omöjligt att få rätt skärpa manuellt annars med 24 Mp. Den växlar automatisk över till sökaren när man tittar i den vilket är smart (går att avaktivera och välja manuellt om man vill men tyvärr inte konfigurerbart via snabbknapp). Märkte dock att den funktionen slutade fungera när man bar kameran mot en svettig rygg. Sökaren var då aktiv hela tiden. Förmodligen något med värmen och fuktigheten att göra. Fungerade efter en stund igen.

  Trådlöst:
  Har testat att överföra bilder till datorn och telefonen via wlan. Fungerar smärtfritt men nog inget jag kommer använda så ofta. Jag gillar att fota i raw och redigerar alltid mina bilder innan jag skickar dem någonstans. Man kan också använda telefonen som fjärrkontroll och den visar då bilden live i telefonen eller surfplattan. Man kan också ändra inställningar och sätta fokus vilket är häftigt men det är nog inget jag kommer använda dagligen.

  Slutsats:
  Bästa kameran jag använt hittills. Att uppgradera från D90 var ett val jag inte ångrar. Allting är bättre förutom batteritiden egentligen. Priset, vikten, storleken, fullformatsensorn, kvalitén genom hela produkten, mjukvaran och konfigurerbarheten både mjukvarumässigt och hårdvarumässigt gör den till en klar vinnare! Jag har finkammat marknaden under 2013 och jag hittade inget bättre alternativ. Tror den är perfekt för den som är seriös hobbyfotograf som mig och gillar att vandra mycket då vikten spelar stor roll. Även nybörjare fungerar utmärkt om man har råd. Som yrkesfotograf så väljer man nog inte den här.

  Framtida önskemål:
  GPS, Bättre batteritid, mer naturtrogen sökare, medföljande displayskydd.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Perfekt fullformat kamera! kompakt och behändig för icke professionell användare.
  Rekommenderar Metz 64 AF-1 blixt som fungerar "bättre" än Sonys motsvarande....
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Vill man komma in i fullformat världen så är denna kamera den billigaste att köpa.
  Det går inte att få bättre än den kameran för det priset. Jag ska bara nämna nackdelar då det finns mycket fördelar att skriva om.
  -Batteritid inte bra. (men kan laddas via powerbank med microusb)
  -Något långsam i drift (starttid, meny osv)
  -Autofocus inte alltid pålitlig (central focus point and recompose löser problemet)
  -Dyra objektiv. (kan köra canonobjektiv med adapter)
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  + Mycket kamera för pengarna.

  + Väldigt kompakt för att vara en fullformatskamera.

  + Låg vikt.

  + Inbyggt elektroniskt vattenpass, inga sneda bilder mer.

  + EVF och liveview, man ser hur bilden blir redan innan man tar den, gör det väldigt svårt att ta dåliga bilder.

  + Möjlighet till adaptrar och massvis med vintage objektiv, jag har själv en samling med gamla Canon FD objektiv från 70-talet som verkligen kommer till liv med kameran.

  - Autofokus är långsamt, sport, action och mörka utrymmen blir lite väl ofta ur fokus.

  - Batteritiden är ganska kort, men man lär sig att vara mer konservativ i sitt fotograferande. Som förr i tiden när man hade film, man tänker efter mer innan man trycker av, less is more.

  - Menyerna är dåligt uppbyggda, även språket borde vara bättre.

  - Placering av filmknappen är väldigt dålig.

  - Videokvaliteten är medioker, duger bra för familjevideo men inte till filmprojekt.

  - Wifi & appar låter bra på papper, men apparna och wifi är väldigt opolerat. Hackigt och buggigt till den grad att jag inte använder det.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Fantastisk kamera ! Fullformat i ett mycket litet hus !

  + Storlek
  + Vikt
  + Vädertätning
  + Bildkvalitet
  + Snabbknappar

  +++ Möjlighet att kunna använda nästan vilket objektiv som helst med hjälp utav olika adaptrar (Leica, canon , nikon, minolta, Contax osv osv ). Själv använder jag 30+ år gamla Contax Zeiss med hjälp utav en adapter.

  - Batteritiden , men det kommer med storleken på huset. Men att ha med sitt 2 extra batterier i fickan är inte något problem alls.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Håller med tidigare talare på alla punkter. Helt fenomenal kamera som kommer att hänga med många år framåt.