Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Wilfa WSCG2

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Wilfa Kaffekvarnar (5)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.67)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Låt oss börja med det viktigaste. Det här är en kaffekvarn, den maler kaffebönor. Använder man bönor som är gamla eller av undermålig kvalitet så kommer slutresultatet i koppen spegla det. Har du en bryggmetod som är kass (fel proportioner, för kallt/varmt vatten osv) så är kommer det också resultera i en kass kopp. Nå väl. Nog om det.

  Förutsatt bra kaffebönor och en bra bryggmetod är denna lilla kaffekvarn det bästa jag sett på länge. Enkel att använda, relativt tyst och framförallt utmärkt resultat vad gäller spridning av partikelstorlek och värmeutveckling i malhuset.
  Det ska sägas att jag har stor erfarenhet av olika kvarnar i prisklasser ända upp till toppsegmentet (+20 000 kr) och detta är helt klart en, i prisklassen, fantastiskt bra kvarn. Maler bra för Aeropress ända upp till koppning, toppval för dig som har en vanlig kaffebryggare (droppkaffe) hemma eller för dig som använder olika pour over-metoder.
  Dock skall nämnas att denna kvarn inte gör sig bra för espresso. Ska du ha ha en espressokvarn (av någorlunda kvalitet) så får du dock vara beredd på att spendera långt mycket mer än för denna kvarnen.
  Min Mahlkönig Guatemala (nypris $2200) har givetvis en mer tight spridning av partikelstorlek och maler tystare och snabbare, men i kategorin värde per krona så förlorar den stort mot kvarnen från Wilfa för en hemmaanvändare.

  Sammanfattningsvis:
  +otroligt prisvärd
  +relativt tyst i priskategorin
  +överlägsen kvalitet på malverket i priskategorin
  +snabb
  +enkel att ställa in
  +låg värmeutveckling i malverket
  +liten footprint
  +inte ful

  -ej för espresso (men helt ärligt, espresso är en DYR materialsport, så vad väntade du dig av en kvarn under 700 kr)

  Slutsats:
  Funderar du på att köpa en kaffekvarn till brygg/pour over? Köp denna!

  Vill du ha en kvarn för espresso? Är du rik? Har du funderat över hur mycket du verkligen är villig att spendera för att nå espressonirvana? Inte? Glöm espresso för ett tag och börja med pour over eller brygg.
  Alternativt var beredd på att slå sönder spargrisen och öppna plånboken.

  Har du den här kvarnen eller bättre och tycker att kaffet ändå inte blir bra? Köp bättre och mer nyrostat kaffe och förbättra din bryggmetod. Bra kaffe kostar, vill du inte betala för det, förvänta dig inte att en kvarn kommer hjälpa dig.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har gått från hackande kvarn (knivar) till kvarn med plana, oslipade malskivor till nu denna med koniskt malverk. Det bör understrykas det faktum att denna har just KONISKT malverk. Det gör extrem skillnad och för priset 645 kr (Netonnet 2014-09) så är denna oslagbar. Jag använder till brygg samt pour over. Denna produkt är INTE avsedd för espresso, försök inte lura dig själv eller andra det. Espressokvarnar har helt andra krav på sig.

  + Löjligt prisvärd
  + Tyst
  + Effektiv
  + Bra spann på malning
  + Inte så stor spridning på kornstorleken
  + Kompakt (kan alltid stå framme)
  + Snygg?

  -

  Jag ser ingen anledning till att inte ALLA, ja alla, skulle köpa denna kvarn. Perfekt instegskvarn (och kanske sista?).
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Det här är en bra kvarn, har haft den nu i ett år. Bra malning, bra funktioner. I den här prisklassen så har den massor av värde för pengarna. Den gör det den ska helt enkelt. Anledningen att jag skriver den här recensionen är att tyckte kvarnen började bugga lite och läste några andra recensioner här utifrån vad andra hade för åsikter/problem och tänkte dela med mig av mina lösningar för att bli av med dom problemen...

  Malning.
  Jag kör den med typ 1 dl vanligt ris en gång per månad. Då håller man kvarnhjulen rena och kaffeolja/rester försvinner. Börja grovt och mal neråt till mindre grad. Fick det tipset av ett välkänt kaffeföretag på nätet som säljer kaffeprodukter. Har funkat klockrent.

  Statiskt elektricitet.
  Har haft detta problem. Riktigt irriterande när man får hela bänken full av små kaffekorn. Anledningen till det är att det som mals inte riktigt direkt ramlar ner i koppen utan gör det när man börjar dra i den. Sen är det igång med korn överallt och själva koppen verkar då också laddas upp statiskt. Lösningen på det problemet var att vända upp och ner på kvarnen och rensa själva utloppshålet med en vanlig Topz. Grejen är att när man maler så kommer även kaffeolja med och det som kommer ner i hålet fastnar också på väggarna och då hänger liksom massor av kaffekorn kvar där som gör att mynningen blir mindre och allt klibbar ihop...typ. När jag hade fixat det var problemet med kaffekorn och statisk elektricitet helt borta så ta för vana att torka rent där lite ibland.

  Det var alles ;-)
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  För er som har problem med statisk elektricitet. Ett par droppar vatten på bönorna innan du maler minimerar det problemet. Fukta två fingrar under kranen och skvätt ner ett par droppar (bokstavligen två-tre droppar, behövs inte alls mycket) i kvarnbyttan när du hällt i bönorna.

  Har haft ett ex av förra generationen och denna, båda har malt i många år. På sistone är det lite för stor variation i kornen, så det är väl dags att uppgradera, eller bara byta kvarnhus...
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Tyst, ger bra malning - enda minuset är att plastbyttan för det malda kaffet blir statisk, hade varit bättre med en glasbehållare skulle jag gissa.

  EDIT: Fungerar fortfarande utmärkt. De som tycker den väsnas - den är rätt tyst jämfört med många andra (även dyrare). Kaffet mals väl, jag kör mest med French press i den här och det fungerar bra. Espresso blir hyfsat men inte perfekt (men den är ju billig också).

  Fortfarande så blir kaffet statiskt, har lärt mig att ha en fuktig trasa och "joxxa runt" därinne efter varje körning så det inte samlas, så det funkar. Det är det enda som gör att jag inte ger full pott.

  Edit: Det tog några år, men nu gick locket till plastbyttan sönder. Jag har aldrig kommit underfund med att den blir statisk så det blir alltid rätt stökigt när man håller på. Plastbyttan funkar utan lock, men det blir ännu stökigare när det är statiskt och inget lock.

  Överlag dock fortfarande en bra kvarn, den gör sitt jobb utmäkrt.
 • Dålig
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Jag har haft samma problem som flera andra. Den fungerade i ett år och sedan slutade den fungera. Jag skulle pröva och öppna den och laga den men det kräver en specialskruvmejsel så det er uppenbart att den är designad för att vara en slit- og slängprodukt.
 • Knappt godkänd
  6 mån sedan
  Mal kaffet, men blir alltid extremt smutsigt omkring den. Problemet är att behållaren är i plast, vilket gör att den blir statiskt laddad och kaffeböset fastnar på väggarna och sprider sig när man häller över det i kaffebryggaren. Tänk en ballong i taket, fast med kaffebös.
 • Bra
  6 mån sedan
  Lite svårt att hitta rätt malningsgrad efter att ha plockat isär och rengjort kvarnen.

  Kärlet där de malda bönorna hamnar är utformat på ett sätt som gör det svårt att göra rent och plasten missfärgas snabbt om man låter malt kaffe ligga kvar i behållaren. Dessutom är hålet i locket så litet att en del av kaffet lätt hamnar utanför och man får kaffe överallt. Kärlet blir dessutom statiskt laddat så att det finmalda kaffet flyger omkring när man öppnar locket.

  Trots detta så är det en ganska prisvärd kvarn, men lämpar sig bäst för vanligt bryggkaffe.
 • Mycket bra
  7 mån sedan
  Haft min sedan 2014 och den fungerar fortfarande perfekt! Det enda som är störande, vilket andra också påpekat är att behållaren blir statisk efter malning vilket gör att kaffet fastnar en del. Det leder ofta till att man får skaka eller "dunka" ut kaffet vilket ofta leder till att det hamnar lite överallt. Jag har inga problem med hur behållaren är designad då jag alltid väger mitt kaffe före malning och häller över det direkt till min aeropress eller v60 :)

  Kan helt klart rekommendera denna om man letar efter en lite billigare kvarn!
 • Perfekt
  7 mån sedan
  Gedigen kvarn som gjort sitt jobb dagligen i över tre år nu. Enkelt att ställa in malningsgrad och mängd.
 • Acceptabel
  8 mån sedan
  En bra kvarn (min första). Gör malningen bra. Används för bryggkaffe hos mig Maler mest "nästan mocca".

  Har dock några minus med den
  - Hög ljudnivå gör att jag undviker malning på morgonen. Maler därför frukostkaffet dagen före.
  - Det malda kaffet blir "elektriskt" (statisk elektricitet, kan ha med kaffesort att göra).
  - Burken som malda kaffet hamnar i är dumt konstruerad med vinkel. Svårt att få upp allt malt kaffe. Dessutom ser man inte hur mycket kaffe som finns i burken utan att ta bort den från sin plats.
  - Malt kaffe stannar i maskinen och släpper inte. Man behöver knacka på maskinen i olika vinklar för att tömma den på malt kaffe. Hos mig syns det verkligen var maskinen står om man inte tar en trasa och torkar efter när man tar bort malningsburken.

  En reflektion som jag gjort är varför de gjort bönbehållaren så stor när man ändå bara kan får fylla upp den med en begränsad mängd bönor?
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Fungerade ett år. Sedan gick den sönder. Motorn gick sämre och sämre och till slut stannade den.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Instämmer med Björn B, maskinen fungerade bra ett tag och sedan slutade den plödsligt fungera. Gick inte att få isär för att reparera så den hamna på tippen.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Fungerade ett år sedan har den tystnat. Malde bra och har troligen bra mekanik men det elektriska verkar vara av dålig kvalitet.
  Tyvärr så är den näst intill omöjlig att få isär för att reparera så den har åkt i soporna.
  Får bli en dyrare kvarn nästa gång, jag rekommenderar inte denna.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Otroligt prisvärd och bra kvarn för pengarna, den är också väldigt snygg och stilren! Jag betalade 569kr för denna och har nu använt den i över ett år. Den fungerar lika bra som i början och ser också lika bra ut. Som tidigare recensent skrivit så kan man köra igenom den med ris för att få malverket rengjort. Ta också ibland en bomullspinne och rengör hålet som kaffet kommer ur för att minska det statiska i behållaren. Vid inställningen för filter är kaffet rätt så grovt så det kan nog uppfattas som lite missvisande, men det är enkelt att vrida förbi och få det till egen preferens. Toppbetyg förtjänar denna då den gör det möjligt för alla att få färskmalet kaffe i hemmet för en rimlig peng!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Snabb malning med många inställningsmöjligheter. Enkel att använda och enkel att hålla ren. Verkligen en superbra och prisvärd kaffekvarn!
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Köpte för ca 3 år sedan. Gick sönder idag.
  - Maler fint och utan knivar.
  - För filterkaffe får man ställa finare malningsgrad än rekommenderat men det funkar.
  - Viss statisk i nymalet men det beror mycket på viket kaffe du använder.
  - Låter ganska mycket jmf med nyare wilfa modeller men motorn är stark.

  Allt som allt är jag nöjd men en livslängd på 3 år är inte bra därav lägre betyg.

  Kommer antagligen köpa en ny då jag inte vill lägga så mycket pengar på en kvarn.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Bästa köpet jag gjort för att höja kaffeupplevensen, tillsammans med en Moccamaster är smaken nog oslagbar för oss vanliga dödliga.
  Jeepers85 har redan sagt allt som behöver sägas.
  Mina favoritbönor är Arvid Nordqvist Classic franskrost.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Instämmer helt med föregånde talare, har också gått igenom många kvarnar o dyra sådana.
  Denne e helt suverän för både aeropress samt brygg som jag använder den till, enda sättet jag lyckats få till bättre e genom bättre manuell kvarn men detta e ju väldigt mycket smidigare särkilt vid fler än 1 kopp.
  Och just de koniska skivorna i denna är mycket av det som gör den så bra.
  Så bara o köpa, extremt mycket kvarn för pengarna och i kombination med bra bönor så blir det väldigt stor skillnad.

  Litet tips för de som kör brygg, låt det komma några droppar vatten (själv kör jag med matsked under) som sprids ut över kaffet så det blötläggs, sen stäng av maskinen i ca 45 sekunder - sen kör igång igen.
  Slipper en viss bismak du får annars, samt låter kaffet blomma ut och gör faktiskt skillnad tom på färdigmalt kaffe av sämre sort, till många kollegers stora förvåning :-)
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har fungerat perfekt i ett par år nu. Rekommenderar aeropress för bryggkaffe.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Första kvarnen för hemmabruk.. Funkar bra förutom att kaffet blir statiskt, blir lite kaffe här å var pga det.. Annars väldigt nöjd med kvaliten på kvarnen.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Väldigt välfungerande. Känns rätt rejäl, särskilt givet den lilla prislappen.
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag är överlag nöjd med min wilfa men det jag kan anmärka på är renligheten. När man maler kaffet så missar ofta lite mynningen på behållaren och åker ut på käksbänken och i hålet för behållaren. Sedan måste man skaka den ganska ordentligt och länge för att få ut allt kaffe som annars fastnar i kvarnen. Om man inte gör det så får man med gammalt kaffe nästa gång man maler.

  Det finns heller inget bra sätt att göra rent den internt vilket skulle behövas för att den inte ska bli full med gamla oljor med tiden.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mycket bra och framförallt prisvärd bryggare. Har haft min i ett och ett halvt år och köpte även en till min syster i inflyttningspresent. Maler jämnt och tillräckligt fint för mokabryggare. Använder den även till cold brew, men främst till pour over.

  Själv använder jag aldrig så mörkrostade bönor att jag haft några problem med statisk elektricitet. Ju mörkare rost desto torrare bönor... Har aldrig bönor liggande i behållaren utan väger upp och rostar det jag ska använda, så jag har heller ingen användning för timern. Maler man riktigt ljusrostade bönor så kan man behöva sätta igång kvarnen innan man häller i bönorna annars orkar inte motorn. Liten i storleken och diskret design.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Väldigt nöjd.
  + Många storlekar att välja på och utan att vara någon expert så tycker jag att kafet blir gott.
  + Går snabbt att mala.
  + Enkel att göra ren/skaka ur bönrester.
  = Den tar väl medelstor plats i köksslåpet.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Som andra redan nämnt maler denna kvarn riktigt bra! Har använt den flera ggr dagligen i snart två år och den maler fortfarande som när den var ny. Bra kvalitet!

  Har bara två saker att anmärka på, som redan nämts ett par gånger.

  1.Uppsamlingskoppen blir statisk vid malning och gör att kaffet fastnar lite överallt när man hanterar det.

  2. Timern fungerar dåligt vid korta maltider. Under 10 sek har jag märkt att den maler lika länge oavsett vart man har vredet. Fungerar dock som det ska för längre tider.
 • Ganska bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har haft den 2.5 år, och timern har aldrig riktigt gått som den skall. Den kan slå ifrån när som helst.

  Så jag köper inte samma igen.

  Inget direkt att klaga på resultatet dock, men tycker den skall gå som inställt och förväntat varje gång. Inte att man skall gå och räkna 1001, 1002, 1003 igenom varje gång för att se om man skall köra lite extra manuellt.

  Slitage är väl normalt förmodar jag. Gått från övre medel nu till inne på fin - för att få bryggmalet. Så i denna prisklassen kan man inte begära det skall vara för evigt.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Blir väldigt gott kaffe av denna. Har inte märkt av att den "skitar ned" som andra har skrivit. Många inställningsmöjligheter när det gäller grovleken på det malda kaffet, den maler hyfsat tyst och så pryder den sin plats i köket utan att skämmas för sig!

  Kan inte ge annat än full pott. Ångrar inte köpet!

  Tillägg 2016-10-10

  Angående att vissa påpekat att de malda bönorna blir statiska så beror det helt och hållet på vilka bönor man maler (kanske också på hur färska de är). Till exempel Arvid Nordqvist-bönorna blir väldigt statiska medans Eguale-bönorna inte blir statiska alls.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Haft den i några veckor nu, och är oerhört nöjd med denna investering. Använder kvarnen för aeropress, mocka och filterbrygg. Maler inte tillräckligt fint för espresso, vilket inte är att förvänta sig i denna priskategori.

  Gått från en kaffekvarn med knivar tidigare, och smakmässigt är det en tydligt märkbar skillnad.

  Den är snabb och ger en jämn malning. Tycker inte det lämnas mycket rester i kvarnhuset, och det går relativt smidigt att rengöra. Uppsamlaren lämnar kanske lite att önska då den är aningen liten och är byggd i en ganska tunn plast. Ingenting som stör helhetsintrycket nämnvärt.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Helt superb! Har använt den nu i närmare ett år och kan bara konstatera att den maler otroligt bra. Har ett stort spann av olika grader att mala. Väldigt gedigen. Enda negativa är att uppsamlaren är något statisk vilket gör att det alltid blir lite kaffeskrofs kvar och ibland kan det komplicera lite när man ska hälla över kaffepulvret då det suger sig fast på lite konstiga ställen. Använder denna för att brygga i en Don Pedro vilket fungerar utmärkt!
 • Acceptabel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Kom ihåg att bara använda den till kaffebönor. Tror man att man skall kunna använda den till att mala annat så blir det direkt problem.
  Den gör sitt jobb, men inte mer.

  Den lilla plastkoppen där det färdiga malda pulvret kommer ner i blir kanska snabbt full och det kommer alltid pulver ut efteråt. Blir m.a.o lite söl på diskbänken om man vill få den ren, krångligt.

  Låter en del men för att vara en Kaffekvarn är det godkänt.

  För priset runt 650:- får den ett ok betyg
 • Acceptabel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Bra på att göra sitt jobb - att mala kaffe. Dock är rengörningsmomentet av stor irritation. Kaffe samlar sig i kvarnhuset efter malningen är klar, och det krävs att du skakar om maskinen flertalet gånger för att få ut det samt även helst dammsuger ner i kvarnen samt undertill. Det är ett himla jobb att behöva göra varje gång! Och handen på hjärtat, vi som köper en kaffekvarn har ju tagit första steget till att få till en extra goda kaffekopp varje gång vi vill dricka kaffe, eller hur? Då krävs det tyvärr att maskinen rengörs varje gång så inte gamla kafferester ligger kvar och oxideras för att hamna i din kommande kopp och påverkar smaken negativt. Visst att det finns rengörningstabletter att köpa. Men det blir väldigt dyrt i längden att använda dessa efter varje malning.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Den bästa investeringen på länge. Maler perfekt.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  För er som vill ha en bra kvarn till ert kaffe (ej espresso), köp denna! Söker ni kvarn till espresso, leta på annat håll.

  Bra:
  -Kvalitetskänsla, känns som den kommer hålla i evigheter
  -Bra resultat
  -Lättanvänd
  -Priset!

  Mindre bra:
  -Jisses vad den väsnas!
  -hade gärna fått vara större uppsamlingsburk

  Till alla som köper färdigmalet kaffe, sluta med det, köp denna kvarn och låt njutningen av nybryggt kaffe nå ännu högre höjder!
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har använt denna ett par månader nu, och känner mig nöjd med köpet. Jag har dock inte haft några andra kvarnar så har inget särskilt att jämföra med. Men den verkar vara av god kvalitet, har många inställningsmöjligheter, maler kaffet utan att krångla och är inte särskilt dyr. D v s det man kan förvänta sig av en kaffekvarn. Att det skvätter lite kaffe när man ska hälla över det från uppsamlingsburken osv är inget som jag ser som problem.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Köpte denna i mellandagarna på Netonnet för 590:-

  Fungerar mycket bra och är enkel att använda.

  Använder den för brygg i min Moccamaster.

  Ett verkligt fynd för 590:- !

  Rekommenderar alla som gillar kaffe att gå över till en kvarn och prova, det tar under 3 min extra jämfört med färdigmalet och smakar, enligt mig, så mycket bättre.

  Jag väger bönerna på en köksvåg och använder 30 gram bönor till 4 koppasr kaffe
  Favoriten är Zoegas Hazienda EKO, än så länge ;)
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Plus:
  - lättmanövrerad
  - Låter acceptabelt

  Minus:
  - uppsamlingsburken är statisk, kaffe fastnar. Dessutom jobbigt lock som är i vägen. Allmänt svårt att få kaffet från burken till filtret. Kaffekorn överallt!
  - det ramlar ALLTID ut en del kaffe efter att man tagit bort burken.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Köpte en Moccamaster till mig själv i julklapp och behövde då självklart en ny kvarn till det. Har en espressomaskin sedan tidigare och ämnar bara använda kvarnen för bryggkaffe. Det finns som sagt flera inställningar för hur fint eller grovt malet kaffe man vill ha och den automatiska timern kommer att göra det lätt att måtta hur mycket man behöver för olika mängd kaffe, man får prova sig fram så hittar man snart hur många sekunder som ger olika mycket kaffe.
  Har precis bara pluggat in och provat ett par malningar, men spontant gör den vad den ska, enkel att använda och inte alltför högljudd, vilket är bra då jag ska brygga kaffe tidigt på morgonen och huset sover.
  Ser bra ut på köksbänken också.
  Enda negativa jag upptäckt direkt är att behållaren tenderar att suga fast kaffet (det blir någon slags statiskt som gör att man inte får ur allt kaffet ur behållaren när man häller över det i filtret, man tycker att de kunde valt ett material som gör att kaffet enkelt hälls ur, det är också lite svårt att tömma utan att det spiller åt alla håll så det blir lite stökigt. Men kaffet som jag har kunnat brygga med min nya Moccamaster i kombination med denna har varit gudomligt gott så vem klagar? Egentligen.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Det är en bra produkt för en som är ny på det här med kaffekvarnar. Men jag upplever än så länge att jag inte får helt jämt resultat. Vissa korn blir jättesmå och andra lite större. Det är lätt att justera malningen så jag kommer fortsätta experimentera, vilket är det roligaste med att ha en kvarn.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Lätt att ställa in malningsgrad

  Ganska tyst mot vad jag använt innan

  Bra med olika malningstider(man lär sig ungefär hur många sec/gram)

  Håller med om att behållaren blir statisk och det är lite jobbigt men inget stort.
 • Ganska bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Maler bra gör den, dock så stör jag mig på att en del kaffe verkar ligga kvar i maskinen tills jag tar bort plastbehållaren. Då trillar det ut och bildar en hög där behållaren ska sitta, och jag måste dammsuga eller torka bort det.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Super kvarn som förhöjer kaffe upplevelsen när bryggaren är appararen som skall leverera!
  Aromen från bönpåsen, malningen och sen bryggningen...alla goda ting borde vara minst 3! :-)
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Knappt godkänd
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Kaffekvarnen i sig är bra, men behållaren är gjord av en typ av plast som gör både den och kaffepulvret statisk. Således fästs kaffet på armar, kläder, köksbänk, koppar, vägg och allt annat som kan finnas i närheten. Kundtjänst säger att detta inte gäller alla typer av kaffe, så om du inte är så angelägen om att dricka ditt favoritkaffe kan det inte vara ett problem. Det verkar i själva verket vara sant, Remas kaffebönor blir inte lika statiska efter att de har malts. Tyvärr smakar de python. Makan!
 • Usel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Det fungerade en gång. Efter det gick med mala bönorna och de fastnat varje gång jag försökte att slipa igen. Även om jag bort bönerna som fastnat varje gång jag försökte det hjälpte lite.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Mycket bra, är enda tjäna kaffekvarn rimliga priser. Det är visserligen en svag punkt och det är sensorn som talar behållaren (för förmalt produkt) sätts in. Med långvarig användning kan leda till skador, och bruket kommer inte gå eftersom tankesmedjan är borta. Kan verka som detta sker om de senaste slipmaskiner, men jag är inte säker. Bor du i Oslo Jag rekommenderar att köpa detta på Tim Wendelboe, så du kan bara ta med kvarnen och mottagande, så du får ett nytt, om något är fel. Kostar lite mer där, men det är värt det.