Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Focal Spirit Professional

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Focal Hörlurar (17)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.67)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Mycket bra hörlurar. Känns robusta jämfört med första Spirit One. Ska tydligen vara riktigt neutrala och raka i frekvensgången, fan vet jag har ingen mätutrustning. Första lyssningen upplevde jag dem som lite mörka, dämpade och utan hissad diskant. Nu sitter jag bara och njuter.

  Köpte dem egentligen som ytterligare ett par reselurar eftersom dämpningen är rätt bra men de kommer nog gå varma hemma ändå. Eftersom detta är en studiolur så är huvudbygeln ganska stor och klumpig, ingen riktig streetlur jämfört med Momentum. Kåporna är väl snäppet större än Momentum Over-ear, har du stora öron så blir det förmodligen även problem med Focal Spirit Pro.

  2 kablar medföljer, 1 skruvad lång och 1 kort med mic. Detta är ingen hörlur du lånar ut till polaren och han utbrister "faaaan vilken fet bas" eller "shit vilken crisp diskant" utan den är bara clean, rätt och lagom i ljudet, precis som den förmodligen utformats att vara. Kopplad till en bra källa och med kvalitetsfiler låter den riktigt riktigt bra. Gillar dessa parat med Alo Audio The Continental V3, fin synergi.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Otroligt trevliga hörlurar. De är neutrala och detaljrika.
  De är ganska små och till en början sitter de väldigt tät på huvudet, de släpper efter ett tag när huvudbandet tagit ditt huvuds form. Men det är värt att testa dem i en butik för att kolla så de passar dina öron och ditt huvud.

  Jag är förvånad över hur bra de låter med bara en mobiltelefon. Jag driver mina hörlurar vanligtvis vid datorn i en Maverick Audio D1 hörlursförstärkare/DAC kombo och i den låter Spirit Pro fantastiskt. Men jag tror att man kan köpa dessa hörlurarna som instegs modell till hifi världens lurar och klara sig utmärkt utan dedikerad hörlursförstärkare.

  Jag tycker de är väldigt snygga och ser professionella ut utan att vara fyrkantiga och utilititära. Finishen är snygg som tusan med mattsvart bakgrund och glasiga droppar ovanpå, det ser ut som en väldigt hållbar finish, men tiden får avgöra det.

  Så några snabba plus, minus och frågetecken.

  + Neutralt ljud, perfekt för de som är kräsna eller jobbar med ljudteknik.
  + Bekväma kudda, memory foam, så de blir mer bekväma ju mer du använder dem.
  + Låg vikt.
  + Kommer med två kablar, en rak kabel med mikrofon för mobiltelefon användare och en spiral kabel.

  - De är fällbara men de blir inte särskilt mycket mindre än de var ifrån början.
  - Vissa delar är av plast och drar ner kvalitét intrycket lite.

  ? De är till en början väldigt tighta men släpper efter ett par dagar av användning.
  ? Små kåpor gör att den inte passar alla öron. Testa dem innan du köper.
  ? Jag har ännu inte hittat ett sätt att ersätta kuddarna när och om de blir slitna.