Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Ricoh-Pentax K-3

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Ricoh-Pentax Systemkameror (14)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Uppgraderade från K-5, som jag egenligen också var mycket nöjd med. Det var framförallt för förbättrad AF jag uppgraderade, vilket jag också fick. Jag tar mest porträttbilder och ville ha ökad precision i AF-systemet, hastigheten var redan tillräcklig. Keeper-raten gick mycket riktigt upp, allt annat är toppklass precis som på K-5, dvs bildkvalitet, ergonomi, bildkvalitet osv.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Sämre kamera får du faktiskt leta efter. Har väntat med och skriva denna recension så jag kan bilda mig en uppfattning om kameran. Har haft den sen april 2014 och nu 10 månader senare får den en stark 10!

  Pentax ligger på frontlinjen när det kommer till innovativa lösningar. Köp till GPS pucken så kan du låta sensorn följa med jordens rotation om du skall ta kort på stjärnor. På detta sätt så slipper man startrails tex.
  Världens första stimulerade lågpassfilter är också ett annat exempel.

  Köp till en adapter m42 till PK så kan du använda objektiv från 60 talet och framåt. Super Takumar objektiven kan man köpa för en billig peng på tradera eller ebay men kvalitén håller fortfarande väldigt hög standard! Nästan bättre än dom flesta av dagens nyare.

  Kan inte något annat än att rekommendera denna kamera till alla som vill prova på något annat än mainstream märkena som canikon som många återförsäljare lobbar för istället för Pentax. Synd att detta märke kommer i skuggan av dom större. Men detta har Ricoh marknadsavdelning mest skuld till.

  Tvekar du fortfarande? Kolla på youtube och läs recensionerna om denna underbara kamera!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har haft flera systemkameror bland annat Sony A77, EOS M med flera. Det här är en helt annan klass. Bilderna utan lågpassfilter är så galet skarpa med bra optik att det är sanslöst. Brusfritt är det inte på högre iso men den brusar mycket lite jämfört med konkurrenterna. Vad ska man ha fullformat till när det finns sådana här kameror?

  Kvalitetskänslan är utan problem jämförbar med Nikons D800. Huset är solitt som en gjuten metallklump. Känslan i knapparna är mycket bra men inte perfekt. Avtryck och viktiga reglage är perfekta dock. Bara en del små knappar som kunde kännas lite tydligare ibland (jag är petig jag vet men det är svårt att hitta saker att klaga på).

  Den fokuserar mycket exakt och missar extremt sällan trots att jag envisas med spot då jag kör mest macro foto. Vid fokusering i live view hade jag gärna haft en vinklingsbar skärm men å andra sidan är skärmen bedrövligt bra rent ut sagt. Går utmärkt att se den uppifrån eller andra vinklar.

  Köpte silver upplagan med batterigrepp då jag inte gillar att få slut på batteri i bushen. Det kompletterar bra och har också mycket hög kvalitetskänsla. Tror det är i plast dock.

  Vill du ha en APS-C som är snabb, håller mycket hög kvalitet, har mest objektiv på marknaden (ej tredjepart), tar sanslöst skarpa och vackra bilder samt tål både vatten, kyla, vind och väder så varför kompromissa? Köp den här så blir du garanterat nöjd!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har bytt från Nikon D90 till detta mästerverk med allt vad det innebär med köpa av nya objektiv, blixt, gadgets mm. Det positiva? Allt (vilket ni kan läsa om i vilken review som helst), förutom nedan två saker.

  Den drar betydligt mer batteri än min förra kamera vilket gör att man behöver ha med minst två extrabatterier för att vara helt säker på att kunna plåta intensivt en hel dag, sedan tillkommer logistiken att ladda alla tre batterierna över natten om man är på resa. Med D90:n klarade man sig med ett batteri. Det andra negativa är att utbudet på objektiv är mer begränsat till Pentax och att de är något dyrare om än ibland vädertätade i gengäld. Ytterligare en sak är att den är relativt liten och har du stora händer kan det vara knivigt att hålla den stabilt med en hand. Batteritiden och greppvänligheten anmodar ett batterigrepps-inköp!

  Sätter ändå 10 stjärnor då dessa två saker inte ens kommer i närheten av att peta ner kameran till en 9:a.. Ska du ha en "värre" kamera ska du upp till fullformat, typ Nikon D800

  En MYCKET prisvärd kamera.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Finns inget negativt att säga om denna kamera, möjligtvis att det hellre skulle vara fullformat sensor men bildkvalitén är fantastisk, såväl brusnivå som skärpa för det priset.
  Autofokusen är uppgraderad sedan K5 vilket märks. Jag var inte riktigt nöjd med AF på K5 vilket var en av få svagheterna på den kameran.
  Nu är AF snabb och träffsäker. Har testat att fota mina barn när de leker och efterföljande AF fungerar bra tycker jag.
  Dubbla kortplatser, du kan t.ex välja om du vill ha Raw filer på ena kortet, jpeg och film på det andra o.s.v.
  Bildbufferten är snabb och jag kan fota mycket med RAW+jpeg samtidigt innan kameran sänker tempot. 8 bilder i sekunden är användbart då man fotar Sport/action. I övrigt är HDR fotoläget en kul finess som fungerar bra med olika inställningslägen.
  Autoläget ger annars för den icke-kreativa väldigt bra bilder, tror Pentax (eller Ricoh som äger Pentax numer) har petat i ljusmätningen, vitbalansen o.s.v och förbättrat den sedan K5. Digitalt lågpassfilter som kan stängas av vilket ger bättre skärpa i bilderna. Bildstabilisering i kamerahuset istället för objektiven är ett stort +.

  Men vädertätningen som förmodligen är bäst i APS C klassen känns verkligen trygg då man fotar när det regnar eller kameran blir utsatt för väder och vind i nån form.
  Den är relativt liten och smidig och det väderskyddade 18-135 perfekt på familjens resor.
  Men nåt negativt är väl att de bytt plats på några funktioner (knappar) sedan K5 om man är van vid den. Pentax har nu ett bra objektivutbud och även Sigma gör bra gluggar till Pentax. Synd att Pentax inte har så många återförsäljare. Jag köpte min på Fotokungen i Sthlm.
  Frågan är om man någonsin behöver en bättre kamera? Skulle vara när de kommer med en fullformat någon gång i framtiden kanske om nu bildkvalitén kan bli bättre än såhär?