Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Ubiquiti Networks EdgeRouter POE

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Ubiquiti Networks Routrar (25)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.11)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Efter mitt äventyr med denna routers mindre syskon (ER-Lite) så fick jag en ER-poE på garantin som plåster på såren för strulet med ER-Lite:n.
  Det tog någon timme innan man helt greppat hur den fungerar gällande öppnande av portar osv men när man väl förstått det och konfiggat klart den så går den som en klocka.

  Det finns gott om inställningar som jag antingen inte använder eller inte förstår, så denna går bra att växa med. Den skyfflar data i båda riktningar utan minsta antydan till ansträngning, cpu-användningen går sällan över 10% med min 100/100-anslutning och enda gången jag loggar in på routern är när jag är nyfiken på dess uptime och/eller om det varit strömavbrott när jag varit bortrest.

  För ett par veckor sen köpte jag även ett 48V nätagg till denna, en RB260GS och en Ubiquiti UniFi AP AC. RB260GS matas med 24V PoE från en port i routern och UniFi AP matas med 48V PoE från en annan port. På detta sätt slipper jag en massa extra strömadaptrar som dräller överallt där jag vill ha en nätverksenhet. PoE-spänningen ställs enkelt in i routern per port, men man måste byta ut det medföljande nätagget (24V) mot ett 48V-agg för att kunna använda just 48V PoE.
  Hela denna setup går som en klocka och jag är väldigt nöjd med denna router.

  Avdraget på en stjärna gör jag pga den branta upplärningskurvan för att ställa in routern och det faktum att de skickar med ett 24V agg istället för 48V.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Det har förekommit massiv kritik av att Ubiquiti skickar med 24V adapter när tekniska specifikationer indikerar 24V/48V POE. De verkar ha lyssnat, packade just upp min och medföljande adapter är på 48V :-)
  Återkommer med omdöme när den satts I drift (sätter neutrala 6* tills vidare).

  Uppdatering:
  Satt den i full drift nu och kan konstatera att jag gillar den skarpt!
  Har noterat att den blir väldigt varm (driver en accesspunkt, en switch och en SIP box via POE). Nu sitter den i ett förråd som är relativt kallt vintertid, får se hur den fixar sommarvärmen. Kan tycka att den borde vara aktivt kyld.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  16 dagar sedan
  Uppdaterat: 16 dagar sedan
  Bra router med det mesta man kan önska sig. Verkar vara svårt att få tag i den just nu, jag köpte min på Ebay för en tusenlapp.

  Stödjer 24v eller 48v per interface så man kan driva alla? poe APs från iaf samma tillverkare. (48v nätadapter medföljde).

  Nackdelar med denna router är att PoE transformatorn blir varm och om du använder Smart Queue så tappar du väldigt mycket hastighet - kan gå ner till 60/60 som lägst.

  Värmeproblemet löste jag genom att klistra fast en Noctua A9x14 i svart - det skulle gå på två stycken helt perfekt på ovansidan om man vill. De har nästan identiska mått till routern.

  SQ får nätverket leva utan.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Oj, oj, oj var ska man börja.

  TL;DR Premiumrouter av toppmodell för avancerade (hem)användare, enligt mig som inte jobbar inom it/nätverk eller är någon form av expert inom området. Gött med PoE samt avsaknad av inbyggt wifi.

  Använder routern efter mycket om och men tillsammans med 2x accesspunkter av samma märke (UniFi AP AC PRO). Detta var egentligen den enda anledningen till jag köpte just denna router - det fanns inte så jättemånga modeller att välja mellan då jag inte vill ha en router med inbyggt wifi. Men jag ville ha PoE för mina 2x APs.

  Men installationen var en mardröm. Jag är verkligen ingen expert inom området, men har högre nätverkskunskaper än många andra i alla fall. Gör man en 5-gradig skala på hur grym man är på it/nätverk där 5 är högst, så tror jag man behöver vara 4 minst för att få igenom routerinstallationen på ett korrekt vis. Själv är jag väl en svag 3a kanske. Varenda detalj i routern är konfigurerbar, vilket jag inte alls är van vid sedan tidigare routrar.

  Jag började, som alla guider sa, att installera senaste firmwaren. Och för att göra världens längsta historia kort, hade jag direkt problem med att få korrekta ip-adresser. Det gick så långt att jag tog hit en extremt it-kunnig vän, som inte heller kunde lösa problemet. Vi spenderade timmar med att försöka förstå varför det inte fugerade. Det gick så långt att jag var tvungen att anlita extern it-hjälp och någon kom hem till mig (första gången i livet), för 700 spänn. Denna it-person löste dock problemet, efter 3 + 2 timmar felsökande och även tog routern med sig hem till sig själv för att kolla så den fungerade. Det gjorde den.

  Det visade sig att den senaste firmwaren inte fungerade på just min router ihop med min isp, på nåvon vänster. Så, vi kickade in den näst senaste versionen efter typ 30 olika felsökningsmetoder, vi t.o.m. ringde min isp för vi trodde det hade något med release av ip-adresser att göra. Men, idag fungerar routern nu ypperligt och är supernöjd med den.

  Men, jag drar ändå av en stjärna p.g.a. det inte är samma GUI som till accesspunkterna, trots de är av samma märke. Rätt konstigt kan jag tycka, hade varit mycket smidigare om man kunnat fixa allt tillsammans på något vis.

  En annan detalj värd att notera, är att bridge-funktionen ska undvikas om möjligt. Det står som notifikation att den tar kapacitet, ja. Detta stämmer lite för väl in kan jag lova. Jag har 1 000 / 1 000 mbit och fick ut ~100 / 100 mbit med bridgen igång - alltså, cirka 90% av min bandbredd slukades av detta! Confade lite annorlunda och stängde av bridgningen och vips var jag tillbaka på mina glorious 1 000 / 1 000 :)

  Priset är också värt att nämna. Premiumrouters idag (många med inbyggt wifi) går ofta på 2-4k. Denna, för mindre än 1 800 spänn, ger verkligen valuta för pengarna. Om specifikationerna passar just dina behov.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Oerhört nöjd med denna produkt nu efter två år. Den går som en atomklocka, sviker aldrig. Inte en enda gång har den någonsin strulat eller levererat dåligt under två år! Inte en enda annan router har jag haft (förutom Cisco, som kostade lååååångt mer och erbjöd mindre) som levererat detta.
  Och priset är likaså vansinnigt bra för vad man får.

  Ska fixa mig en till EdgeMax X snart och fler UniFi WiFi Accesspunkter från dem.

  En sak bara. Det här är avancerade prylar. Även om det finns setup wizard, som de förmodligen förbättrat en hel del, så krävt det lite råg i ryggen med att förstå routing med mera. Supporten är emellertid väldigt bra, och det finns guider och hjälp att få via forum därtill - så man är inte ensam!

  Vill man ha något som kör som tåget och bara går och går, då är detta den bästa presenten du kan köpa dig själv. Enbart en EdgeMax X kommer förmodligen räcka mer än väl ihop med en switch för de allra flesta av er också!

  Och och en sak till: Uppgradera programvaran det första du gör till senaste firmwaren.
 • Ganska bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Routern i sig är bra men merpriset mot Lite på >700kr för en 3-portars 24/48v passiv POE-switch är i överkant. Med endast 3 portar behöver man i regel ändå en switch så då kan man lika gärna köpa Lite + en 8 portars riktig poe-switch för samma peng.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har haft denna en vecka nu och den verkar fungera klockrent. Rekomenderar att du uppgraderar programvaran direkt, då nya versioner har wizards för att komma igång snabbt (om du inte är en nätverksguru förstås). Med en wizard tog det ca 2 minuter att sätta upp routern med extern koppling, 2 interna nät och brandvägg.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Helt OK pryl!

  Gör det den skall, jag har haft problem med den ena som sitter i ett pannrum, vid ca 38 grader börjar den balla ur, varje gång! Har löst det genom att sätta fast en fläkt på utsidan som blåser in genom ventilationshålen. Det står på specen att den skall klara upp till 40 grader.