Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Microsoft Windows 8.1 Sve (64-bit OEM)

 Lägg i lista  Jämför
Produktgeneration: Microsoft Windows 8. 215 produkter i generationen. 3 föregångare och 1 efterföljare
Jämför pris på alla Microsoft Operativsystem (226)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.36)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  + Startar snabbare
  + Lite snyggare än win 7 enligt mig
  + Bättre RAM-hantering och många saker går snabbare än i win 7.
  + Vissa appar är faktiskt trevliga även på en stationär dator.
  + Appar som facebook och kalender ger notifieringar direkt till skrivbordet

  - Dyrt
  - Gillar inte att bli "inlåst" i microsofts ega tjänster; Xbox store, Hotmail, One Drive, Bing(seriöst?) etc.
  - Lite krångligt att installera, borde vara mycket, mycket lättare och inte kräva CD/DVD-läsare för normal installation, det känns lite 90-tal.

  Microsoft har en del att göra med win 8 innan det blir riktigt bra. Saknar en riktigt bra inbyggt videospelare. Microsofts app-butik har stor potential på stationära datorer där de även skulle kunna erbjuda program som inte är appar, hade upskattat det. Det känns som att datorn är lite splittrad när vissa saker är appar och andra är program, lite förvirrande.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Största fördelen är att det är mycket snabbare än tidigare Windows versioner. Speciellt att starta upp. Även arbeta i det går fortare. Speciellt om man lägger in sina genvägar i startmenyn som det är tänkt. Var väldigt skeptisk till en början men nu gillar jag det skarpt! Sluta klaga och ta er lite tid till att lära er det! Googla på det ni inte hittar så ska ni se att det finns där.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Bra system, med programmet Classic start som finns på bla. Ninite.com så får man Windows 7 menyn...
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Jag tycker åttan är extremt underskattat och hatat på i onödan. Som en helt vanlig användare är det här utan tvekan den bästa versionen av Windows.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Den bästa Windows versionen hitills. Det folk klagar över är inget problem överhuvudtaget, Metro. Det tog nån vecka men sedan var man tillvand. Har snarare svårare med Win 7 nu när man är van med 8.1. Stabilt, snabbt och effektivt. full pott från mig. Har förövrigt kört det sedan release.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Det finns nästan inget att klaga på, har använt Windows hela mitt liv med lite Mac vid sidan av. Med Classic Shell (Ett program som ger dig en riktig start meny) så blir allt perfekt!
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Bästa operativsystemet ever tycker bara att det är synd att så många hatar det pga dom är ovana men man är ju alla ovana i början. Startar snabbare och är snabbare overall än windows7 synd bara att dom som sätter 1stjärna inte sätter sitt betyg efter att man har lärt sig det och använt det ett tag.

  --skrivet av en "gamer"
 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Metro är det sämsta Windows någonsin gjort men med några enkla modifieringar så kan man få det att se ut som Windows 7. Bortser man från det så är Windows 8 ett fantastiskt operativsystem som gör datorn mycket snabbare.
 • Knappt godkänd
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  User interfacet är helt enkelt inte gjort för mus & tangentbord. Det är utvecklat med touchskärmar i tanke och sen har det anpassats för att fungera till mush & tangentbord.

  Även efter uppdateringen 8.1 update 1 så känns det hela väldigt klumpigt.

  Det jag kan känna är ett plus däremot är uppstartstiden men ska jag välja mellan en segare uppstart eller en trevliga användarupplevelse så väljer jag hellre det senare.
 • Usel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Blir fortfarande lika föbannad när jag hamnar i metro, vet inte hur många ggr jag har slagit handen i tangenbordet och svurit i ett par minuter.
  Skräp, allt som har med metro att göra är skit, allt!

  Annars är win8.1 ett snabbt och stabilt OS, men jag ska inte behöva bli förbannad för skräp som inte ska finnas på en desktop.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Windows 8.1 är ett fantastiskt bra operativsystem. Det första sedan XP som fick mig att gå tillbaka ifrån Mac OS till windows dator igen!
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Bästa os:et jag har använt.
  Pro:
  *Modern UI.
  *Stabiliteten
  *Datorn kör snabbar än med Tidigare os(win7)
  *Allt.
  Con:
  *Användarna som är rädda för ändringar(ego trippade personer som inte kan se hur mkt bättre win8 är jämfört med win7)
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Sluta klaga, Helt perfekt ju..
 • Dålig
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  För dig med pekplatta/pekskärm: 8/10

  För dig med mus och tangentbord: 3/10

  För dig som älskade Windows ME, Windows Vista: 9/10

  För vanliga dödliga, som älskar XP, Gnome 2.x, Mate.. 2/10

  + DirectX 11.2
  + Bra stöd för SSD
  + Resurssnålare än Win7
  + Går nu att starta direkt till skrivbordet.

  - Gör livet besvärligt för dig som vill ha dualboot.
  - Inte ett enda spel har stöd för DirectX 11.2
  - Modern UI, för de som är vana med Startmeny

  # http://www.classicshell.net/ gör Win 8 och 8.1 användbart.
  # Läs på ordentligt, behöver du verkligen Win8? Win7 erbjuder en hel del, och är oftare smidigare att använda, och har fungerande drivrutiner till äldre hårdvara. Det är också dokumenterat enklare att få äldre program att fungera som de ska i Win7.

  Jag kan varken rekommendera windows 8, eller windows 8.1.
 • Usel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Vad har dom gjort!?! Hur i hela h*lv*t* har dom tänkt? Metro? Seriöst? Det här är absolut det sämsta OS som Microsoft någonsin producerat och då har jag kört varje Windows-version ända från Windows 3.11.

  Sen tar dom bort startknappen och sätter dit "Hot corners"... Tror dom min PC är en tablet eller vad är det frågan om?

  Jag skulle ALDRIG rekommendera Windows 8 till någon!
 • Usel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har använt Win 8.1 nu i ett antal månader. Otroligt omständigt interface, som att utvecklingsteamet gått in med utgångspunkten att det SKA vara annorlunda. Annorlunda som i annorlunda, inte som i bättre, likvärdigt eller för den delen ens enklare.

  Allting är tycke och smak i omdömen, för min del finns absolut ingenting i Win 8.1 som är bättre än motsvarande arbetssätt i Win 7. Noll.

  Det ända roliga med Win 8 är att de satsade allt på det nya tiles läget. Sen misslyckades de fullständigt med att få externa utvecklare intresserade av att utveckla egna appar. Var är den snygga fullskärms Spotify appen, HBONordic osv osv.? Hur kan en vanlig smartTV ha bättre appar än ett OS med 100 miljoner+ licenser...

  Känns ungefär lika långvarigt och intressant som Windows Media Center.. men det blev ju en succé..
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Bättre än 8.0 men har lite kvar.
  Det är snabbt, snabbare än Win7.

  Vet inte varför folk hyllar sökfunktionen dock, har testat på 3 datorer och ingen hittar det installerade VLC t.ex.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Bästa operativsystemet som släppts av Microsoft än så länge.
  Om man aldrig lade på sig ovanan att använda startmenyn i tidigare Windows versioner så har det blivit betydligt lättare att navigera i operativsystemet.

  En bra bit att gå för att komma ikapp OS X och bra konfade Linux-distros.

  Bash är tyvärr fortfarande överlägset PowerShell, men det kan mycket väl ha med vana att göra.
 • Knappt godkänd
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Varför!? VARFÖR!?

  Onödigt krångligt. Massor med processer som körs i bakgrunden. Känslan över att inte ha kontroll är total. Hur kan man multitaska nu?

  Kanske ger dig sig med tiden men just nu vill jag bara ta till släggan och slå sönder datorn. Pekskärm gör det hela lite bättre men det är fortfarande för krångligt.
 • Dålig
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Är själv nu till hälften ägare av Win 8.1 och både jag och sambon tycker i allmänhet att det är onödigt krångligt att navigera runt. Användaren har tappat nästan allt vad som heter kontroll av datorn.

  Win 8 utför ännu mer saker i bakgrunden som man inte har någon aning om. Kontrollen över att stänga av program "Appar" är krångligare. Det är långt ifrån att gammal hårdvara eller program fungerar i win8. Exempel: Sambon har en ca 6 år gammal trådlös Microsoft mus som hon haft till sin gamla bärbara dator. Win 8 kan inte installera dem rätta drivrutinerna till trådlösa musen utan kör på standard HID drivrutiner som nätt och jämt fungerar för den trådlösa Microsoft musen.

  3D / Cad -program:
  Google Sketchup fungerar inge vidare i Win 8 eller 8.1. Bara massa problem i form av att det inte händer något om man försöker få igång programmet.

  AutoDesk AutoCad - ha glöm att det fungerar än på ett vettigt sätt än fast AutoCad 2013 fungerade redan till Win 8. Det går snabbare och smidigare i Win 7 än så länge.

  Altium Designer 13 eller 14 fungerar ännu inte till Win 8. Det påstås från officiellt håll att AD14 har stöd för Win 8. Enligt mig och fler andra som har testat är det rent skitsnack. Fungerar inte, punkt slut.

  Sedan hårdvaran till dessa program som en 3d-space ball från t.ex. 3Dconnexion är svår att få och fungera i windows 8 tillsammans med något 3D-cad program.

  Spel:
  Det är inte många av de äldre PC spelen som fungerar till Win 8. Jag har då inte lyckat få igång många inte. Fler fick jag i gång till Win 7.

  Dem allra nyaste stora spel fungerar behjälpligt till Win 8. Men spelupplevelsen och prestandan är inte i närheten av den är på Win 7.

  Säkerhet:
  Det är inte jätte mycket bättre än det var i Win 7. Det hela handlar om hur du använder datorn och hur du surfar på nätet. Är man lite mer paranoid av sig så kan man installera något anti-virus program som höjer upp säkerheten.

  Det så kallade smartscreen är rent skit. Man får inte gå inte vilken hemsida som helst (flesta sådana sidor är alternativt skadliga eller något som Microsoft inte tycker att du ska besöka). Man får inte installera vad som helst om inte utvecklaren av mjukvaran är vitlistad av Microsoft. Det mesta du gör på din Win 8 registreras i servrar hos Microsoft. Fast denna funktion kan man slå av vilket jag rekommenderar att göra samt också dra ned på UAC från rekommenderade nivån om man vill slippa alla nag-screens om "Vill du verkligen köra detta program, blabla...".

  Win 8 vs. Win 8.1:
  Skillnaden mellan Win 8 och Win 8.1 är inte extrem stor. Det som är skillnaden är att det har dykt upp "typ en start-knapp" till skrivbordet. Fast trycker man på den så får man upp metro-start-screen istället för en start-meny. Tvånget att ha touch-screen och kunna alla kortkommandon har det minskats på. Avancerade inställningar för windows har blivit lite mer synliga i win 8.1 än i win 8 där de knappt ens fanns att finnas.

  Win 8.1 är slöare än win 8. Så prestandan på din dator kan komma kännas som den blev lite äldre eller sämre med Win 8.1 än med Win 8.

  Sammanfattat:
  Jag eller min sambo är inte direkt imponerade av Windows 8. Snarare besviken över att användarvänligheten är mer eller mindre bort tagen. Däremot fungerar systemet jätte bra till mobiler som till min Nokia Lumia 925 med WP8.

  Jag och min sambo använder datorerna på ett väldigt olika sätt. Sambon är mer av den användare som använder sig utav facebook, internet, musik, videon, chatt men trotts det så är inte hon jätte imponerad av win 8. Snarare irriterad av användargränssnittet.

  Jag är en lite mer avancerad användare då jag använder mig av programmerings program, elektronik utvecklingsprogram(NI Labview, PSPICE, m.m.) och till och från CAD-program som Solidworks, AutoCAD, AD13/14. Samt att jag behöver koppla ihop datorn med diverse utvecklingskort för elektronik. Och det är ett fanskap om drivrutinerna inte fungerar i Windows. Som tur fungerar majoriteten av drivrutinerna till Win 7 idag men inte till Win 8. Det är inte många utvecklingskort jag har fått och fungera i Win 8 ännu.

  Jag rekommenderar alla som verkligen vill fortsätta köra windows 8 att uppgradera till windows 8.1. För saker och ting blir markant mycket bättre men fortfarande inte bättre än med windows 7.

  Min gissning av nöjdhet hos olika användare av win 8:
  Tidigare tyckte om Win2k, Win XP SP1>= och som faktiskt använde operativsystemet, spela spel, programmera, 3D-cadda, photoshop: 2~3/10.

  Kör Win 7 nu och spelar spel, programmerar, använder 3D program: 2~3/10.

  Älskade Win ME: 7~8/10.
  Älskade Win Vista: 8~10/10.

  Körde Win2k, Win XP, Win 7 men använde datorn mest bara för chatta, communities/facebook, MSN/Skype, surfa på nätet, kanske se på lite film och lyssna på musik: 7~9/10.

  Touch-skärm: 7~8/10.
  Mus & Tangentbord: 1~3/10.

  Du som inte bryr dig om vad datorn gör i bakgrunden eller bryr dig om din egen integritet och säkerhet: 9~10/10.
  Du som istället bryr dig om vad datorn gör i bakgrunden och bryr dig om din egen integritet och säkerhet: 0~1/10.

  Betyget av Win 8 är en kombination av mitt och sambons betyg i princip. Fast båda ger runt 2~3. Så det blev 2 som helhets betyg.
 • Usel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Om Microsoft gjorde en 8.2 uppdatering som var 100 ggr bättre än 8.1 vore det fortfarande det sämsta skit som dom gjort efter 8 och 8.1. Kör Windows 7 om du kan det är det överlägset bästa Microsoft gjort. Skulle 8 vara snabbare och stabilare än 7? glöm det! har haft min dator med 8/8.1 mindre än 2 veckor och den har redan packat ihop så rejält att jag nu sitter och installerar om det för att kunna använda den.