Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Audeze LCD-3

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Audeze Hörlurar (23)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  I skrivande stund avnjuter jag Pearl Jam - Alive genom denna pärla. Denna fantastiska lur kan jag omöjligen bli besviken på. Detta är min favoritlur. Jag är inte den enda audiofil som spelar denna till vardags!

  Har lyssnat och A/B jämfört följande lurar:

  - Sony MDR-Z7
  - Audeze LCD-2(F)
  - Audeze LCD-X(F)
  - Audeze LCD-3(F)
  - Hifiman Edition X(F)
  - Hifiman HE-100F0
  - Audeze LCD-4(F)

  *(F) = Med nya Fazor teknologin.

  Mina subjektiva observationer lyder enligt nedan.

  Medan lillebror LCD-2 skapar ren magi i öronen, har en extremt välbehaglig, varm tonalitet, samt underbar bas - så saknar den dessvärre den där känslan man går igång på; myrkrypen i ryggmärjen; den där pricken över i:t. Tvåan var egentligen tänkt att få smickra mina trumhinnor; istället anser jag den bättre passande på ett hörlursställ. Jag kan inte leva med känslan att en Redan dyr lur, inte når dit den bör. Den har allt, och i råge, dessvärre inte tillräckligt för att klättra förbi tröskeln till hifi-heaven.

  Metafor LCD-2
  Föreställ dig att du är på en semester. Du älskar att bada i havet. Du behöver en AC i rummet. På hotell LCD-2 har du 2km att gå varje gång du vill bada, så du får inte ut lika många badtimmar på semestern. Du tycker det är stekhett om nätterna, och får dessvärre ingen AC på rummet.
  Du får en helt OK semester ändå. Inte lika många badtimmar som du hade önskat. Du kommer hem, något besviken på att du inte helt lyckades sova ut på semestern, då hettan förhindrade dig från att sova.

  Metafor LCD-3
  Du är på din drömsemester, har havet 50m från hotellet LCD-3, som även har en skön AC.
  Tillbaka hem kommer du urnöjd med alla timmar badande du har fått; utvilad och belåten.

  Vilket "hotell" väljer du?

  Pengamässigt är det inga småpotatis vi pratar om. Men man får nog se det som en investering i ens livskvalitet. Lyssnar man mycket på musik, så kan man lika gärna unna sig fröjden denna lur bidrar med.

  LCD-3 har allt det tvåan borde ha, och mer därtill. Jag personligen, älskar harmonin som skapas när vokalernas tonalitet skapar en förförisk vibration - pricken över i:t. Det som verkligen får treorna att glänsa är dess förmåga att bygga upp ett musikaliskt momentum och tillslut komma till den där magiska punchen, attacken,

  En ovärderlig resurs (parningen med AMP/DAC är extremt viktigt): http://www.head-fi.org/t/581796/amp-recommendations-for-audeze-lcd-3

  Kan varmt rekommendera denna video, där Tyll från Inner Fidelity jämför denna lur mot tvåorna (Audeze LCD-2): https://www.youtube.com/watch?v=WOLZHxQCrGw

  Lycka till!