Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Olympus M.Zuiko Digital 12-40/2,8 Pro

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Olympus Objektiv (47)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.25)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Fullständigt underbart objektiv, en schweizisk armékniv som täcker de flesta behov man kan tänkas ha bortsett från rent telefoto. Enormt skarpt och härlig kvalitetskänsla. Att det börjar på 12 mm och inte 14 gör stor skillnad i vidvinkelkapacitet. Vid 40 mm på full öppning duger det gott som porträttobjektiv också. Smart och blixtsnabb lösning med ringen man drar mot sig för att skifta till manuell fokus, varning dock för att man kan missa detta när man nyss köpt det och tro att autofokusen pajat.
  Vikt- och hanteringsmässigt matchar det en E-M1:a mkt bra, men naturligtvis är känslan tyngre jämfört med om man smäller dit ett pannkaksobjektiv och gör kameran superlätt.
  Noterbart är att skruvarna i fästet kan släppa om objektivet åker på en hård smäll. Det finns en del diskussioner om detta på nätet, men om inte annat funkar det som en deformationszon som ger efter för att inte någon dyrare del ska gå sönder.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Köpte detta objektiv tillsammans med EM-1. Riktigt skarp i alla brännvidder, och väldigt mångsidigt. Kan använda det för allt från landskap till porträtt.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bra bygg kvalitet!otrolig skarpa och ljustarka bilder !har en polarized filter hoya pro på den som kommer aldrig att bytta ut! För micro 4/3 kamera finns ingen bättre standar lens!