Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Apple iPhone 5s 16GB

 Lägg i lista  Jämför
Apples iPhone 5S är uppgraderingen av iPhone 5. 5S har samma mått och skärmtyp som föregångaren, men telefonen har nu en fingeravtrycksläsare samt ny kamera med tvåfärgsblixt. Innanmätet är också uppgraderat med en 64bitars-processor och en egen krets för lokaliseringsprocesser. Leveraras med iOS7. Lanserad 2013 Stäng
Apples iPhone 5S är uppgraderingen av iPhone 5. 5S har samma mått och skärmtyp som föregångaren, men telefonen har nu en fingeravtrycksläsare samt ny kamera med tvåfärgsblixt. Inn... Läs mer
Produktgeneration: Apple iPhone 5s. 2 produkter i generationen. 6 föregångare och 6 efterföljare
Jämför pris på alla Apple Mobiltelefoner (128)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.80)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Acceptabel

  Gillat omdöme
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Denna recension kommer från ett applefan. Har haft de flesta iphonemodeller sedan iphone 3Gs. Varit mycket nöjd. Men börjar nu fundera på om äpplet tappat lite...Hade innan iphone 5, som strulade med både wifi och mottagning. Bytte då till denna för ett halvår sedan med förhoppningen att den var bättre. Tyvärr inte.

  + Designen, gillar storleken på skärmen, 4 tum räcker. upplösningen och färgerna.
  + kameran ( duger åt mig iallafall)
  + iOs, alltid gillat enkelheten med systemet. Har en mac dator, så alltid lätt att föra över mellan enheter.

  Nu till grunden av allt mitt missnöje...kanske fått ett dåligt exemplar...
  - Usel batteritid,! är inte en tung användare. Skickar några sms, ringer inte varje dag, surfar lite, kör spotify ca 1 timma varje dag. Får ladda varenda dag, har kanske 10- 20 % batteri kvar på kvällen.
  - Efter en månads ägande började högtalarna raspa, lät nästan spruckna, kunde inte ha ljudet igång. Var påväg att lämna in mobilen efter två dagars oväsen men helt plötsligt försvann oljudet..skräp i systemet?
  - Appar kraschar, inte ofta men det händer, Speciellt google appen.
  - Dålig mottagning, tappar wifi ibland. Hör ibland inte vad folk säger vid samtal då orden försvinner.

  Nä är inte nöjd med denna, inte värt pengarna men allt krångel.. Funderar på att sälja och testa android istället, man kanske vänjer sig vid mobiler som kräver en extra stor väska för förvaring....
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  +Skärmen
  +Lätt
  +Toch id
  +Ljudet
  +Total kontroll med en hand
  +Kvalitetskänslan
  +Snabb
  +Kameran
  (+-) För min användning så har jag 20% kvar kvällen på dag nr 2 vilket jag är nöjd med. Spotify, samtal, sms, surf och lite spel ingår där.

  - Iphone är är bra på mycket men inte bäst på allt.

  Stod i valet och kvalet mellan HTC one och iphone 5s men IOS är det som avgjorde det valet. Kom nyss från en samsung s2 (Android) jag haft i två år som jag inte var nöjd med.

  Ska byta min telefon då jag tydligen lät som en robot ibland i den andre änden (testat 2 olika nya simkort). Störande eftersom jag är så jävla nöjd i övrigt!
 • Ganska dålig

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  + Helt OK skärm...
  - Operativsystem har missat målet helt. Gjort för en treåring (eller en 30-50 åring med skygglappar och för mycket pengar)
  - Hårdvaran usel för de pengarna
  - Samtalskvalité väldigt dålig
  - Batteritiden usel, slutkörd efter en halv dag utan speciellt intensiv användning.
  - Noll kontroll över vad som körs och hur.
  - Omöjligt att använda som jobbtelefon pga avsaknaden av filsystem och bedrövlig mailhantering. (Om man inte använder gmail-appen för jobbet)
  - iTunes och iCloud, borde vara straffbart att ha så användarfientliga obligatoriska program.
  - Ytbehandlingen, jag kanske är den enda men jag tycker att en telefon för >3000 kr ska inte behöva ha ett extra skal. Vad hjälper det att gapa om hur snygg den är om man ändå måste dölja den för att den inte ska se ut som om man kört med svinto på den efter en dag.
  - Prislappen, för 1500 hade det varit en OK lur att låta barnen leka och ta bilder med. Nypriset 6000 är ett skämt. Priset nu på 4500 ett antal år senare är löjeväckande.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  5 mån sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Hade telefonen i 7 år, jag bytte aldrig batteriet eller skärmen. Telefonen just nu efter hur många fall som helst har skärmen inte spruckit, den har små sprickor på dom ljusa kanterna över skärmen och konstiga repor, jag kan även trycka in skärmen i mobilen.

  Annars har aluminiumet hållit extremt bra, önskade att dom nya telefonerna hade det också. Just nu kör jag 11 pro silver utan skal precis som min 5s i silver.

  För sin tid var den bra, just nu ser jag ingen anledning än nostalgi att använda den. Den har varit med på långa bilresor, kampingar och allt möjligt. Den har tagit väldigt mycket stryk under dessa 7 år. Skulle nog säga att den hållit bättre än min 4s som jag krossade glas baksidan på, om man verkligen vill ha denna telefon av någon anledning köp istället iPhone SE (2016), den är exakt likadan bara bättre och kör till och med senaste iOS !

  Har riktigt goa minnen med denna telefon och den är min favorit iPhone genom tiderna, denna telefon är legendarisk!
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Helt ok. Fått den via jobbet 2017, dock utdaterad nu.
  Space Gray.
  Men efter sin tid insåg man när man sedan väl tvingats köpa iPhone 6s som ju blev större.
  Återkommer med en recension..
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Har haft min iPhone 5s i snart 2 år och den börjar bli lite seg se här nedan vad jag tycker:
  + bra | - dåligt

  +Flesta spel funkar på den
  +Storleken på mobilen
  +Storleken på skärmen
  +Upplösningen
  +Toch ID

  -Inte det bästa batteriet
  -mer saker
 • Ganska dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  minet är uselt för att det är litet,bateritiden är kass håler i 9 tim. ömtålig. men den kan duga som ett inbjavascript:;yte! dålig skärm för att den blir imig lätt
 • Knappt godkänd
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Dålig täckning, dålig hållbarhet, dyr!
  OK användarinterface.
 • Ganska bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  iPhone 5s är en acceptabel mobil enligt mina erfarenheter.

  Efter jag ägt den för över 3 år så har jag listat ut vilka saker som är skarpa med mobilen och vilka saker som helt enkelt är dåliga.

  För det första så är designen, kameran och Touch ID riktigt bra, har inte haft några problem med några av de. Kameran tar mycket detaljrika bilder med hög upplösning (tar dock inte bra bilder i mörker) och designen är snygg. Internet är mycket snabbare än med iPhone 4s, samtal är klara och störs eller avbryts inte (för mig iallafall).

  Och nu till de dåliga sidorna med iPhone 5s. Detta är saker som är Apples svaga sida med alla deras mobiler, och också det som många andra än bara mig klagar på.

  iPhone 5s är inte så hållbar. Efter att ha tappat den flera gånger har kanterna fått repor och stora skador som är synliga, även skärmen har tagit skada och fått repor. Och efter att ha åkt en berg-och-dalbana så råkade mobilen glida ur fickan och få rejäla skador, vilket inte bara gjorde att skärmen poppade ut, utan skadade skärmen så hårt att det inte gick att göra någonting. Ett gediget skydd till denna mobil rekommenderas så att den inte tar skada, också håller den sig som ny!

  Sen vill jag nämna batteritiden. När man surfar via 4G nätet så töms batteriet på nolltid. Och dessutom så spelar jag krävande spel på mobilen med högsta grafik (bland annat World of Tanks), och efter ett tag så blir den riktigt varm i handen, vilket inte är skönt. Batteriet går ungefär ner från 100% till 20% på ungefär en timmes lirande.

  Jag kan nämna att Apple också fortsätter att göra sina framtida mobiler tunnare, vilket gör att det inte har plats för ett så stort batteri, och detta medför att mobilerna kommer att ha värre och värre batteritid. Så om du är en tung användare så skulle jag inte rekommendera de nya iPhones, eftersom de har inte så stor mobilkapacitet, eller att ha med dig ett extrabatteri (powerbank) så den inte dör ut för tidigt.

  Det sista jag vill nämna är att ljudet i iPhone 5s är inte like bra som ljudet i min iPhone 4s. Den kan heller inte spela lika hög musik som min 4s kan, vilket låter väldigt konstigt, men det är sant. Också när man lyssnar på musik med 5s i hörlurar känns ljudet ihoptryckt, medans ljudet i 4s sprids otroligt mycket mer.

  För att sammanfatta allt: En bra mobil med bra kamera, skärm och snygg design, men har avsaknaden av hållbarhet, batteritid och problemet med ljudet. Även med dessa nackdelar så skulle jag rekommendera mobilen.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Sammanfattning: Att köpa en äldre 'high-end' mobil som denna kan vara ett bättre val än en nyare budget mobil.

  - Lågt utrymme som inte går att expandera.
  - Vibratorn låter som en gräsklippare.
  - Skärmens hållbarhet vid olycka är långt efter alla konkurrenter! Skärpning Apple!

  + En liten smartphone!
  + Fingeravtrycksläsare.
  Läser av fingret omedelbart ca 97% av gångerna. Orientering spelar dessutom ingen roll. Förutom för att låsa upp mobilen går det även att använda i t.ex. Appstore och Bankid.
  + Bra prestanda (för priset).
  Kan lugnt köra alla krävande mobilspel som t.ex. GTA SA.
  + Överlag extremt bra kvalitetskänsla och design (speciellt för priset)!
  + Får än idag uppdateringar med nya väldigt användbara funktioner.
  (Levererades först med iOS 7. Kör nu iOS 9. Kommer få iOS 10 i höst. Imponerande!)
  + Förvånansvärt bra batteritid. Räcker lugnt i två dygn för mig.
  + Filmar i slow motion. (120fps)
  + Utmärkt brusreducering för samtal. Klart ljud i båda ändarna även när det blåser.

  +/- Okej kamera kvalité. Ligger i linje med priset.
  +/- Ljudkvalitén på högtalaren. 'Duger' är det rätta ordet. Inte dålig, inte bra.
  +/- Något tjockare "panna" och "haka" än vad som känns nödvändigt på en mobil, även för två år sedan. (Dock inte tillräckligt för att vara ett minus.)
 • Acceptabel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Tråkig telefon. - Även med ett skal kring.
  Tråkiga menyer. - Går inte att ändra utseendet på dem. Stelt.
  Tråkiga standard-appar. - De uppdateras ibland tillsammans med IOS.
  För tråkiga personer som inte vet bättre.

  Buggar ihop med Exchange, ibland slutar synken fungera för kalender/kontakter. Apple har problem med protokollen. Ibland hänger sig telefonen när man försöker ringa eller trycker på hemknappen.
 • Acceptabel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Batteritiden är likvärdig med en gammal GSM/NMT från mitten av nittiotalet, eller ännu kortare faktiskt. För en som inte fipplar med telefonen hundra gånger om dagen utan använder den som just en telefon så gissar jag att det går att plåga ut 3- 4 dygn på en laddning för en optimist. Min gamla telefon hade mer än två veckors standby som ny.

  Den inbyggda kamera appen är verkligen skräp, varför får man inte tillgång till helt manuella funktioner? - Jomenvisst funktionerna är dåliga för att man ska vara tvungen att köpa en app.
 • Knappt godkänd
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Efter flera års användande har jag insett att detta inte är en telefon för mig. Den funkar inte för mina behov då den är alldeles för oflexibel och inte stödjer standarder som dom flesta androidlurar klarar av sen länge.

  - Den saknar USB-kontakt och stöd för minneskort trots ett nypris på 6000:- när jag köpte den. Även om man skaffar en lightning till USB-adapter så kan man inte ansluta minneskort eller usb-stickor till den då den inte klarar av att vara USB-host, men eftersom apple inte har tänkt att man ska använda den så så kan man bara inte. Det betyder att jag inte kan överföra bilder från mina kameror och redigera i t.ex. photoshop express vilket jag skulle vilja kunna (ja mina kameror saknar wifi).
  Dessutom kan man inte skriva ut på en helt vanlig nätverksskrivare på sitt hemmanätverk (hur svårt kan det vara) utan måste ha något som stödjer airprint.
  Dessutom kan man inte komma åt vår NAS hemma på något enkelt sätt då den såklart använder ett standardprotokoll och inte är en appleprodukt.
  Därför så blir det en androidlur med USB-stöd nästa gång.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Var mycket nöjd med denna telefon. Speciellt i hur 5an blev segare med nyare iOS uppdateringar.
  Något jag lärde mig av designen redan med föregångaren var att de hårda raka kanterna lätt skavdes bort, så enkelt som med hårdskal på.
  Förutom det var jag nöjd med båda kamera och funktioner.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Skriver ett kort omdöme.
  Är överlag väldigt nöjd med telefonen.
  Saken som jag vill nämna är att 16GB varianten är i tunnaste laget vad gäller lagringsutrymme. Speciellt om man vill vara uppdaterad med senaste IOS som tar väldigt mkt utrymme. Det och lite filmklipp, bilder och några sparade spellistor från Spotify fyller upp minnet snabbt.
  Tar ni mkt bilder och filmklipp så välj en med mer minne eller rensa ofta. :)
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Gillar skarpt. Uppgraderade från iPhone 3GS. Har haft denna sedan den kom ut.
 • Ganska dålig
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Helt ok telefon kam vara långsam i bland.
  +Snabbt att ladda
  +snabb första månaderna
  - Kort batteritid
  Nu efter ca 1 månad till är jag mycket besviken alla appar hänger upp sig telefonen kan hänga säg i upp 10 minuter utan att man kan göra något den har nästan blivit oanvändbar

  Note:

  Skaffade den i juli 2014 så har haft den ett tag
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Är som man kan förvänta sig, inget att invända mot om man gillar Apple vill säga!
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jag har alltid varit ett stort fanboy av Android och ville aldrig höra eller veta någonting av Apple produkter. Jag såg det som dyra överdrivna produkter. Jag började först med samsung galaxy s2, s3, s4, sony xperia z1. Jag blev till slut bara uttråkad av Android även med den nya lollipop. Jag sålde Z1 och letade efter en ny android lur men jag blev bara skeptisk och ville ha någonting nytt men varken android eller Iphone. Jag var alltid fäst vid fingeravtryckläsaren på iphone och såg det väldigt smidigt att ha det som jag som loggar in hundratals gånger per dag på min lur. Det behövdes verkligen, så jag köpte en två år gammal Iphone 5s från blocket med sorg och förräderi mot Android och Sony. Det kändes bara fel, men jag blev van vid den efter tre funktioner. 1. IOS väldigt enkel 2. Fingeravtryckläsaren 3. laddnings kabeln kan vara på bägge håll. Och nya grejer som jag kommer inte på nu. Men jag äger fortfarande galaxy s3 och den kommer endast att vara någonting vid behov om man ska lämna luren på verkstaden så får den vara ett tillfällig mobil. Annars så ger jag Iphone 5s en 9/10!
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Blir sämmre och sämmre
 • Acceptabel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Ganska bra
  Men lite dålig tapp kvalitet
 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  testing
 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  +batteritid
  +ljusstark skärm
  +touch id
  +kvalitetskänsla

  -ständiga synkproblem mot Apple-tv
  -för liten skärm
  -seg processor

  Sammanfattningsvis en bra telefon som dock är ett par steg efter konkurrenterna rent prestandamässigt.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Lyssna inte på alla näthatare, de har inget bättre för sig, denna mobil är toppen. Hade tidigare en android-lur men den buggade ofta, medans denna funkar klockrent varje dag.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Gör precis det man kan förvänta sig av telefonen. Gillar den "enkla" uppbyggnaden av operativsystemet.

  + Snygg
  + Användarvänlig
  + Bra hårdvara/mjukvara
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Denna mobilen är bra

  +Bra skärm
  +Snabb

  -går lätt sönder
  -dyr

  Det är en bra telefon hade den en vecka till låns och har dessutom gått ner i pris så kan rekommendera denna men själv är jag Android användare.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har tidigare haft android och en iphone 4, men aldrig varit särskilt nöjd med dom. Android mobilen var långsam och kraschade ofta, iphone 4an fungerade bra i början, men blev långsam och kändes väldigt liten efter 1 års användning. Så jag bestämde mig för att köpa en ny mobil. Jag köpte denna iphone 5s i space gray. Det bästa köpet jag någonsin gjort.

  + Fantastisk design
  + Skön i handen
  + Lätt
  + Skärmen
  + Prestandan
  + Kameran
  + Lyxkänslan

  - För lite inställningsmöjligheter.
  - Batteritiden kunde varit bättre

  En sak som är lite halvt onödig är touch-id. Jag använder det ofta, men det känns mest som en gimmick.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har haft 5S i ett halvår snart och jag kan lyfta fram dessa som i mitt tycke är de bästa fördelarna:
  + Skärmen känns lagom stor och den har en bra färgåtergivning
  + Snabb
  + Hyfsad kamera
  + Byggkvalité och design är i topp
  + Bra ljudkvalité
  + Samtalskvalitén
  + Fungerar utmärkt att använda med en hand
  + Väldigt bra utbud av appar
  Nackdelarna med telefonen:
  - Få inställningsmöjligheter. Har haft iPhones länge nu och det har aldrig känts som något jag saknar men för de som vill kunna skräddarsy sitt OS och sin telefon är valet av inställningsmöjligheter väldigt få.
  - Batteritiden. Vid standby och när man inte kör tunga appar eller har få animationer igång så är batteritiden okej. Men så fort man kör igång med många tyngre appar samtidigt, strömmar musik, spelar spel och kör igång animationer och bakgrundsuppdatering håller telefonen knappt en hel dag. Apple hade behövt implementera komma med någon form av energisparläges-funktion likt Sony och Samsung.
  - Ingen IP-klassning
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Uppskattar hur lättanvända Apples telefoner är, dock något överprisade
  Lagom stor skärm (tycker man skall kunna ha telefonen i fickan utan att behöva förstora byxfickan)
  Något slö - jämfört med nya 6:an, men billigare = för mig mer prisvärd
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Alltid haft android eller Windows innan och varit väldigt negativt inställd till Apple.
  Efter att mina android telefoner blivit sämre och sämre för varje telefon jag köpt, var jag tills slut tvungen att köpa en Iphone. 5s är den första telefonen från Apple som har alla funktioner som jag kräver av en telefon, så som riktig 4g till exempel.

  Jag är otroligt nöjd med denna telefon, den har hittills fungerat väldigt bra. Aldrig haft en telefon tidigare som inte hänger sig. Jag har nu köpt en iPad mini också, en perfekt kombination.

  Det enda felet med telefonen hittills var att det kom in massvis med damm i kameran. Kameran byttes ut på plats på genius bar i Täby och är tät nu.

  Jag hoppas verkligen att Apple kommer med en uppföljare till denna lur, med samma storlek och liknande kantig design. Dock inget behov av det än då den verkligen känns "up to date" just nu.
 • Knappt godkänd
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har fått reparera ladduttaget på ett antal 5 or och 5s redan, den nya kontakten verkar vara ett måndagsexemplar i konstruktionen, så ni som tänker er att köpa begangnat kolla att laddningen fungerar!
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Man får det man betalar för, enkelt gränssnitt för ALLA. Både för nybörjaren och teknikingenjören. Har bytt ifrån en Samsung Galaxy S4 och kommer nog inte gå tillbaka på ett tag.

  + Utseendet
  + Smidigheten att använda
  + KAMERAN, så mycket bättre än Samsungs har testat både min S4 och mammas S5.
  + ID Sensorn, så jävla gött.

  - Måste ge ett litet minus till batteritiden. I början fick jag ett slaganfall, men då hade jag på alla funktioner och den laddade ur efter gymmet. Tränar ungefär två timmar om dagen med musik i lurarna. Men efter lite inställningar och begränsningar, t.ex avaktiver 4G så är den mycket bättre. Den är fortfarande ny och räknar med att byta batteri inom ett år men än så länge lägger jag mig med 30% ungefär.
  - Priset, hade det varit ett för stort minus hade jag köpt något annat. Man får vad man köper, ett koncept med en plattform med speciellt utvecklad mjukvara.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Jag har haft min iPhone 5S sedan Januari 2014, här är vad jag har upplevt än så länge:
  Telefonen funkar utmärkt att ringa med och andra saker såsom Twitter, Instagram, Facebook, Spotify, YouTube, Ta kort med mera. Det enda jag inte inte gillar är nog att skärmen inte är tillräckligt stor, fast det kan ju faktiskt även vara bra för att använda med en hand. Skärmens färger och ppi (326) är riktigt bra enligt mig, man ser inga pixlar även om man kollar riktigt nära. Telefonen känns även bra i handen. För övrigt skulle jag hellre velat ha en Micro USB istället för en lightning port. Touch ID Funkar bättre och bättre med alla uppdateringar.
  Jag vet att jag är rätt skräpig på att skriva recensioner men här är + och -

  +
  Bra färger och man ser inga pixlar på skärmen.
  Känns bra i handen.
  Touch ID
  Bra kamera.

  -
  Liten skärm.
  Lightning (inte micro USB).

  Tack för mig
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Fungerar bra
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Senaste mobiler: Nexus 5, Moto X, iPhone 5, HTC One osvosv...

  + Fortfarande en superskärm trots flera år på nacken.
  + iOS 8. Trevlig uppgradering med vettiga nya funktioner.
  + Touch id fungerar helt suveränt!
  + Mkt tillbehör
  + Byggkvaliten
  + App store. Efter att ha haft android ett tag är det skönt att ha appar som fungerar igen.
  + Framtidssäker iom att det är en iPhone.
  + Hörlursjacket på undersidan precis som det ska vara.
  + Väldigt bra ljud vid musiklyssning.
  + Världens bästa tangentbord finns bara till iOS.
  + Batteriet laddar fort.
  + Bra kamera, men tyckte min Moto X var snäppet bättre.

  - Dyr. 5300kr för en så gammal telefon är sinnessjukt.
  - Mkt dödyta runt skärmen. Känns inte direkt modernt.
  - Ingen notislampa.
  - Kan fortfarande inte flytta apparna vart man vill på skärmen.
  - iPhones mår inget vidare i varma, fuktiga klimat som tex. sydostasien.
  - Hörlurarna man får till kan man bara kasta direkt.
  - Aluminium är snyggt men inte mitt favoritmaterial. Föredrar gummi som på Nexus 5 och Moto X.

  Fortfarande en bra lur, men priset drar ner betyget.
  Troligtvis min sista iPhone då iPhone 6 var patetisk. Kommer dock sakna stabiliteten i iOS jämte ett roligare men struligt Android.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Sjukt snabb, kvalitetskänslan på topp både i mjukvaran och hårdvaran, finns inget att klaga på, eller jo, Apple kan gärna bre på en halv millimeter på tjockleken till batteriets gagn.
  Klarar mig hela dagen trots ganska aktivt användande (arbetslös f.n.) men har bara 5-15% kvar vilket känns onödigt klent.
  Kommer 6:an nu med större skärm så kommer det ju finnas plats för större batteri utan problem. Enkelt att bygga stora mobiler, ska bli kul att se vad som dyker upp..
 • Ganska bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Helt okej telefon. Väldigt "standard" om man säger så. Allt funkar ok och inga överraskningar. Hade denna i två månader men klarade inte av den lilla skärmen, dåliga batteritiden och apples regler och krav för allt. Saknar även många fiffiga funktioner som min förra telefon hade. Bytte därför upp mig till en Galaxy Note 3 och ångrar mig inte.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Underbar 10/10
 • Knappt godkänd
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Knappt godkänd.

  - Liten display
  - Dåligt batteri (min 5S klarar inte ens en dag, vilket min gamla 4 fortfarande gör)
  - Dåligt och tråkigt användargränssnitt. iOS 7 fick bättre funktioner (tagit från Windows Phone) men försämrad design (ser ut som Android gjorde för 5 år sedan)
  - iTunes
  - Inlåst. Svårt att byta till en bra telefon då iPhone är nerlåst och det är ett himla krångel att få ut sin data
  - Ömtålig och ser snabbt gammal och sliten ut
  - Överprissatt. Betalar premium för enkel hårdvara

  + Många appar. Dock inte lika många som Android

  Telefonen har mer eller mindre inte utvecklats sen iPhone4 (som var riktigt bra på sin tid)
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Den stora skillnaden mellan iphone 5 och 5S är 4G. Plötsligt har jag täckning där jag inte tidigare hade täckning. Nu kan jag sitta och jobba nästan oavbrutet på pendeltågsresorna. utan att tappa internet.
  Apple verkar äntligen ha åtgärdat buggen som förhindrade WiFi hotspot mot PC.
  Om nu Apple bara kunde införa micro-USB laddare så skulle jag vara helt nöjd.
  Större batteri ser jag som en mer intressant funktion än större skärm.

  Resten av "innovationerna" har inte så stor praktisk betydelse.
  Lite bättre batteritid. Lite bättre kamera. Lite snabbare.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Erfarenhet sedan 1976, ........bara lysande
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Supersnabb och riktigt smidigt med Touch ID. Riktigt bra kamera och kul med slowmotion funktion.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Bästa telefonen jag haft!
  Otroligt snabb, superb kamera, snygg och lätt design och många bra funktioner! Kommer i fortsättningen hålla mig till apple/iphone. Den är dessutom enkel att andvända trotts den otroliga prestandan osv. Det är många som klagar på priset men den är sjukt prisvärd.
  Batteritiden är bra för att vara en smartphone och håller lätt en hel dag om du andvänder den ganska flitigt.
  Rekomenderas starkt!
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Det är en iPhone!?!?

  + Allt nästan!

  - Större batteri bara så är jag nöjd!
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  sjukt bra mobil. men skärmen är för liten för min smak
  har både samsung s4 och iphone 5s. iphone känns som bättre kvalite. samsung är plastig men grymt skön i handen för det :)
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Riktigt bra telefon! Gick från en iPhone 4 så skillnaden är enorm efter denna uppgradering. Från att telefonen varit flaskhalsen i mitt användande så är nu jag flaskhalsen :)
  KÖP!
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Varit gammal trogen android användare som testade Iphone 4S ett tag och gick snabbt över till denna då jag fastnade för IOS direkt.

  Iphone-telefoner är så galet användarvänliga.

  Vill jag t.ex. lyssna på musik hemma är det bara att klicka Airplay till förstärkaren hur enkelt som helst. Android har ingen bra lösning på det.

  Touch-ID fungerar varje gång och spar tid både vid köp av appar och vid upplåsning av telefon.

  Kameran tar riktigt bra bilder och slow-mo videoinspelning är en rolig funktion att använda.

  Batteritiden är också mycket bättre än min tidigare HTC One Mini, håller i regel upp ca 3 dagar vid mitt normalanvändande.

  Hela telefonen osar kvalitet och känns gedigen.

  Hade den bara varit "vattentät" så skulle jag kunnat ge högsta betyg.

  OBS! Glöm inte att det är Nano-sim på Iphone 5S. Lyckades klippa till mitt micro-sim utan större problem, men värt att veta.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Funkar perfekt.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Köpte denna lur och herregud vilken telefon

  supersnabb telefon och snygg

  absolut bästa luren genom tiderna

  har haft flera iphones och android och denna är den bästa jag haft

  skulle aldrig gå tillbaka till android igen.

  Ser att några har tryck tummen ner, ?????? iphone är en riktigt bra telefon,bara för att någon annan gillar android bättre så är väl inte iphone en dålig telefon ELLER HUR'!
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Innan denna har jag brukat iPhone 4, iPhone 5, Nexus 4 och Nexus 5.
  Nexus-lurarna har "ren" android utan extra gränssnitt vilket ska vara till dess fördel jämfört med tex Samsungs lurar. Så jag har inte upplevt något lagg med mina androidlurar.

  Det första som slår mig när jag packar upp min 5s är kvalite! Väldigt snygg lur.
  Bara 4 tums skärm känns lite litet när man använt större innan, men man vänjer sig fortare än man tror. Med mindre skärm kommer fördelen att man når hela skärmen med en hand.

  Lite + och - (enligt mitt tycke)

  +Design, jag får en känsla av kvalite.
  +Touch id, fungerar perfekt. Har missat nån gång då jag varit smutsig eller lite blöt om fingret men annars är detta en funktion som jag gillar, använder och uppskattar mycket.
  +Ljudet när man pratar i mobilen, inget brus vid tystnad eller liknande.
  +Lightning laddare. Spelar ingen roll hur man vänder den, underskattad egenskap. Jag kan tycka att det är dumt att Apple inte satsar på microUSB men det har säkert sina anledningar/orsaker.
  +Snabb, upplever den som snabbare är mina tidigare telefoner. Kan ju inte svara på hur den är jämfört med Sony eller Samsungs nyaste.
  +Batteritiden. Håller lätt hela dagen trots en hel del Facebook, spel, mail, sms och samtal.
  -Powerknappen sitter lite löst och låter när man skakar hårt på telefonen.

  Nästa - är en direkt jämförelse med android.
  -iOS. Android är lite snyggare med sina widgets. Inget fel på iOS dock, det fungerar bra och är stabilt och snabbt men saknar widgets lite.

  Man vet vad man får när man köper Apple. Jag är supernöjd med mobilen hittills.

  8/10, Mycket bra. Jag tycker inte att den är en 10/10, då ska det inte finnas minsta fel/funktion som saknas eller liknande på prylen.

  /Tony
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Man vet vad man får, små förbättringar för varje generation som släpps. Till skillnad från alla andra så gillar jag iOS 7 och tycker att den kompletterar telefonen. Fingeravtrycksläsaren kunde ha varit bättre, den fungerar alldelens för sällan för att jag ska orka bry mig om den.

  Bättre batteritid vore också nice men just nu har jag hellre en telefon jag trivs med än en telefon som har 800 timmar standby men som jag inte gillar.

  Kort och gott så är det en iPhone med små förbättringar över 5an. Väldigt robust byggd och inger en oerhörd kvalitet.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Hur skriver man ett objektivt omdöme för något så subjektivt som en mobil? Jag har en Samsung Galaxy S4 sedan några månader och gillar den mycket. Grymt bra mobil med fin stor skärm, snabb processor och den fungerar bra med senaste Android uppdateringen. Iphone 5S är svagare när det gäller specifikationerna med en mycket mindre skärm (för liten enligt mig...) och lite "låst" plattform men den har också flera fördelar som jag har svårt att klara mig utan. T ex så är IOS7 på Iphone 5S snabbt och smidigt! Inget lagg i någon funktion och ett väldigt enkelt och smidigt gränssnitt och man vänjer sig verkligen vid detta. Samsungen känns lite småtrög i vissa funktioner i jämförelse. Ljudkvaliten i min Iphone är också mycket bättre än i S4:an när jag lyssnar på musik, bra ljud med mycket mer närvaro i t ex röster är ett stort plus för min del som lyssnar mycket på musik. Via bluetooth skiljer det dock inte lika mycket... Kameran tycker jag också är riktigt bra men det är den även i min Samsung. Jag blir ständigt förvånad över hur bra bilder man kan ta med dessa telefoner (så länge ljuset är tillräckligt starkt) men nåt riktigt bra skärpedjup får man aldrig som med en riktig kamera. Mottagningen i mobilsamtal är bra och det är även bra samtalskvalitet. Totalt sett så trivs jag bättre med min Iphone pga den funkar så "smidigt" och snabbt i alla lägen men jag vill ha en lite större skärm på nästa generation iphone. Ljudet är också ett stort plus för min del. Fingeravtrycksläsaren är väldigt smidig och borde vara standard på alla mobiler. Hade den haft lite större skärm hade den fått 10 stjärnor.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Kanon nöjd
  Perfekt storlek
  Gör sitt jobb