Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Jays a-Jays Five for iOS

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Jays Hörlurar (22)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (4.46)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag köpte mina på rea för 250kr men kommer att recensera dem som om de kostade de 450kr de kostar på Clas Ohlson.

  Ljudet i dessa är fantastiskt, bästa jag hört från någon hörlur i denna prisklassen. De har en skarp diskant och en bas som inte tar över. Mellanregistret skulle kunna vara lite klarare men det är helt klart bra för ett par lurar för under 500kr.

  Många klagar på att de sitter dåligt men även om de kanske inte sitter lika bra som t.ex. Sony mdr 650 så har passformen inte varit ett problem för mig. De sitter kvar bra vid rask promenad men om man skall ut och springa ramlar de ur. Skall skaffa foam-kuddarna (som man får gratis från jays.se/foam) och återkommer med en uppdatering när jag provat dem.

  Jag gillar sladdens "pastaform" eftersom den faktiskt minskar trassel en hel del.

  Det enda alternativet i samma prisklass skulle vara sony mdr 650ap (ett par lurar jag haft innan jag köpte dessa). De har bättre passform och en lättare sladd, men de tappar i ljudkvalité. Basen blir lätt för hög och diskanten känns inte alls lika skap som den i dessa lurar.

  EDIT:

  Jag har nu haft dessa hörlurar i cirka två och en halv månad och har använt dem ungefär fem timmar om dagen skulle jag gissa. I morse blev ljudet i vänstra luren betydligt lägre än det i det högra. I windows och i iOS kan man ställa in balansen så att det i alla fall låter skapligt men i android var jag tvungen att roota telefonen och använda en annan standardapp för equalizing för att lösa problemet. När jag har tid kommer jag gå till Clas ohlson för att se om detta går på garantin. Mina tidigare åsikter om står dock fast, väldigt prisvärda lurar
 • Dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Kan inte rekommendera dessa lurar .

  Lurarna vill inte fästa i öronen, sladden är tyngre än lurarna vilket relaterar till att lurarna trillar ut väldigt lätt.

  Ljudet är godkänt vid samtal men har fått klagomål på att motparten hör mig dåligt. Jag kan inte rekommendera att använda dessa för att lyssna på musik. Ljudet saknar tryck och eftersom att lurarna trillar ut hela tiden så blir det ett stort irritationsobjekt.
 • Dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  De fäster inte i öronen, det finns tydligen alternativa pluggar, men supporten hänvisar till en särskild process för att få dem istället för att helt enkelt skicka mig ett par. Dåligt. Ljudet är sådär, jag hade hoppats på bättre.
 • Usel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Usel kvalitet.
  Efter 1 månad så slutar ena hörluren att fugera. Tydligen har alla samma problem.
  Har köpt 2 st hittils och har inga planer på att köpa flera. De går inte att rengöra då de är sammanfogade och man inte kan ta ut nätet. Har precis slängt ett par som kostade mig 400 kr.
 • Dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Fått dessa utbytta för andra gången på 18 månader då jag fått stötar i örat och luren slutat fungera. Tyvärr fick jag inte hela beloppet tillbaka av Webhallen trots garanti på 24 månader då de åberopade sk. nyttjandeavdrag för mitt återköp. Tyvärr har det gjort att jag aldrig kommer att handla Jays produkter igen. Inte heller handla hos Webhallen.

  En annan sak är att kabeln är otroligt irriterande. Alldeles för tung och det låter i öronen när man vidrör kabeln. Hemskt störigt.
 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Priset och ljudkvalitén är på topp.

  Jämfört med både dyrare och billigare märken och anser att detta är ett bra köp! Man får helt enkelt väldigt mycket för pengarna. Bra klart ljud med bra ljudbild. Bas, diskant, mellanregister.. Helt enkelt jävligt nöjd.

  Ser att många klagat på att lurarna åker ur öronen, men det är inget problem som jag har. Mina sitter fin fint.

  Man kan önska sig lite fler alternativ för kuddarna i olika storlekar. Vissa andra märken har även memoryfoam kuddar, vilket kan vara väldigt nice.

  Förpackningen till lurarna var väldigt lyxig och påkostad, om man hade slopat den så hade säkert priset varit ännu bättre! Lådan slänger jag ändå alltid, så för mig får ni gärna sänka priset och ha en billigare kartong. Mig behöver ni inte imponera på med en flådig kartong.

  Hade 4'an innan, började glappa vid kontakten efter 2 år, vilket man ändå får anse vara bra, trots att det är lite bittert(mest för att jag sumpat kvittot). Verkar ju som att de flesta in-ear lurarna ändå bara håller i 1-2 år(det är fan sjukt).

  Update: Betyget ändrat ifrån 9/10 till 7/10. Efter 8-9 månader pajjade dom. Knapparna vid micken började tryckta paus/play/next/svara osv. helt random. Hade kvitto denna gång, så reklamerade och fick ett nytt par. Om dom håller ett år nu så är jag nöjd(500kr för 2 år utav bra ljud är ändå en bra affär). Annars blir det nog att testa på något annat märke nästa gång.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Hittade för ett år sedan ett par a-Jays Four i skogen. De funkade, och vilket ljud. Köpte nyss ett par Five, och ljudet är ännu bättre. Sitter perfekt på mig.

  Av mina fem par in ear lurar är dessa klart bäst. Fetast bas. Funkar perfekt till podcasts, dör man vill ha mycket bas och mellanregister. Till dub låter det super super. Bra diskant också. Mycket bättre än de Soul SL99-lurar jag köpte först, men sedan bytte till dessa.

  Superfin förpackning också. Bra mic med det bästa ljudet för prat och sång. Bunny Wailer kör härmed alltid a-Jays Five.
 • Usel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har avverkat två par av dessa. Dom första höll i 9 månader och andra paret ca 6-7 månader. Ljudet var helt ok. Likaså kontrollen men precis som övriga nämnde så ramlar dom ut. Anledningen att mina gick sönder var att jag löptränar och antagligen kom fukt i kontrollen så den la av och det är på båda enheter. Jays marknadsför dessa lurar som träningslurar men som jag konstaterar så är det falsk påstående!
 • Usel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Sämsta lurarna jag köpt. Inte mycket ljud när lurarna inte sitter kvar och de var inte billiga heller billiga. Ljudet är inte alls lika bra som mina gamla EarPods så håll er borta.
 • Usel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Sämsta lurar jag köpt. Trillar ur öron hela tiden, sladden låter som fan.
  Sladden är för tung och pluggen är nog lite för kort.
  Ljudet är det inget större fel på när dom sitter rätt.
 • Usel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Inget fel förutom som flera påpekar att det känns som att de ska ramla ut hela tiden :/

  Fortfarande så vill de inte sitta kvar, skulle köpt andra lurar :/ Duger endast för att sitta still om inte ens det!

  De siter knappt kvar när jag sitter/står vid datorn på jobbet eller cyklar till/från jobbet! :/
  Helt värdelösa! Tor det är ör att själva ösonsnäcka är för "tung" och "stor" och kabeln för styv.

  Hade Jays One förra gången och de satt kvar bra, men inte dessa!
 • Usel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Riktigt besviken på dessa lurar!..

  Visst, dom passar helt okej i öronen med de utbytbara "propparna" som medföljer.
  Ljudet dom levererar är också helt okej. Så jag hade kunnat gett 7-8 stjärnor om det inte vore för de totalt VÄRDELÖSA trasselfria sladdarna. Dessa är alldeles för vridstyva och klumpiga. Som inte det vore nog så bildas en outhärdliga resonans i kablarna och som sedan fortplantar sig upp i öronen, riktigt riktigt dåligt.!
  Så jag kan inte göra annat än att totalsåga dessa lurar, för det priset borde man kunna erbjuda något mycket bättre.
 • Usel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Varning alla!
  Enligt mig ett par helt värdelösa hörlurar för sitt pris.
  Det är svårt att få dem att stanna i öronen, och när ljudet dessutom är sämre än de hörlurar som hör till telefonen är det illa.
 • Acceptabel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jag skriver detta med en fundering i slutet av omdömet. Hörlurarna är charmiga med en skön stil och en användbar funktion.

  dock har inte jag känt mig nöjd med att använda dem ännu, hanen glappar till min Lumia 920 men det kan bara vara skit som ligger i vägen. Dock kan jag inte få luren att stanna kvar i mitt högra öra, det verkar som att Jays har gjort hanen för kort på själva lurarna. Jag har även haft problem att knapparna inte reagerar riktigt. Ljudet är väll bra men jag märker ingen skillnad om man jämför med a-Jays Four (och de satt bättre i örat för mig och är även billigare).

  OBS! en varning till er som läser omdömena här! (Jag tänker skicka till alla tre olika mobila operativsystem för hörlurarna också). Nästan alla fulltoppade omdömen har gett samma rankade omdöme till de alla tre olika operativsystemen (iOS/Android/Windows) för a-Jays five, medans de som betygsätter sämre bara tagit tiden att betygsätta för dennes respektive operativsystem. Jag vet inte om det är så att de positiva betygsättarna älskade hörlurarna så mycket att de kände sig tvungna att dela sin glädje med resten av folket som använder de andra operativsystem. Jag tycker det bara är lite skumt och något att tänka på.
 • Knappt godkänd
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Tyvärr helt omöjligt att få dom att stanna kvar i öronen, provade alla storlekarna men nej, så fort man rör sig släpper propparna och all bas försvinner. Dock så är ljudet bra om bara får dom att stanna på plats.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har aldrig varit en ljudnörd och alltid tyckt att de hörlurar som följer med vid köp av iPhone har varit helt ok. Men, det var innan jag fick ett par a-Jays five i julklapp och fick uppleva en ett helt annat ljud. Grymt bra ljud som verkligen gör det mycket mer njutbart att lyssna på musik! Med de olika gummipropparna som följer med har jag hittat min storlek och nu sitter de perfekt i hörnen och stänger ute allt annat ljud!
 • Usel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Skapade ett konto här bara för att varna andra för dessa lurarna.
  Blev imponerad över ljudkvalitén i butiken. Det jag märkte först efteråt är att det är fullständigt omöjligt att få lurarna att stanna i öronen. Har använt ett flertal andra in-ear-lurar tidigare och aldrig haft detta problemet.
  Inte nog med att de 5 par olika proppar som hänger med inte passar väger dessutom sladden ett ton vilket gör att den praktiskt taget drar ut hörlurarna ur öronen.
  För att lurarna ska fungera krävs tyngdlöshet och att du kan ligga blixt stilla.

  Köp inte!
 • Usel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Köpte dom men dom hade helt mycket sämre ljud en jag hade förväntat mig för denna prisklassen jag hade tur att kunna lämna tillbaks dom och jag gjorde det verkligen!

  Köp inte du kan få mycket mycket bättre för samma pris
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Fattar inte jag inte testat dessa förut. blev riktigt impad av ljudåtergivningen testat olika lurar allt från marchall till B&O men vart mest nöjd me dessa. finns inget att klaga på alls.
  KÖP KÖP KÖP!
 • 7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Detta omdöme är under utredning
 • Usel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Helt värdelösa. Urusel basåtergivning och ramlar ur öronen hela tiden. Att sladden är bred och platt gör dessutom att den fastnar lättare. Köp INTE.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Jag tycker A-jays five har ett klart och bra ljud, de är snygga och hållbara. Den trasselfria sladden funkar bra. Tycker om den lilla asken som medföljer som man kan förvara dem i. Kontrollen och mikrofonen är bra.

  Jämfört med Koss porta pro och A-jays four så har A-jays five mindre bas, de har istället ett "klarare" ljud. Jag kan därför föredra Porta pro/A-jays four till en del musik, men det är en smaksak.

  På mig sitter A-jays four lite bättre i öronen, men misstänker att det är individuellt.
 • Usel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Köpte dessa för att ersätta mina Apple originalsnäckor till iPhone 4S. Inte alls nöjd.
  De låter väldigt bra, om man får dem att sitta rätt i öronen. Det följer med 5 olika storlekar av gummipluggar. Jag provade allihopa och ingen fick lurarna att stanna kvar i öronen om man så mycket som vände på skallen när jag satt vid skrivbordet...
  Provade på gymet, löpbandet. Även vi lugn promenadtakt fick jag inte lurarna att stanna kvar mer än 10 sekunder.
  För övrigt låter kabeln så fort man rör vid den, t ex så blir det mycket störande slagljud bara genom att den rör vid skrivbordet. Detta skall avhjälpas med medföljande kabelclip som skall fästas i kläderna vilket fungerar dåligt.
  Vidare så försvinner basen så fort lurarna på något sätt åker ur öronen.
  Jag lämnade tillbaka mina, en eloge till Elgiganten som tog tillbaka utan strul.

  Skall prova Boses pluggar istället...

  Uppdatering: Köpte Boses MIE2i istället... 200 kr extra, men sjukt mycket bättre... sitter som en smäck i örat och fantastiskt ljud utan att pressa in dem i öronkanalen. Drar därför ner A-jays betyg till 1.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Fantastiska lurar, mina tidigare jayslurar har varit väldigt bra men dessa är ännu bättre!
  Riktigt bra ljud och snygg design. Byggkvalitén känns gedigen. Har hittills inte hittat några brister men jag återkommer om så skulle vara fallet.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Riktigt bra lurar som ger en bra ljudbild i alla register. Jag är tidigare ägare till a-jays four och hade svårt att tro att dessa skulle vara värda det dyrare priset. Men jag måste säga att jag är imponerad, lurarna lever upp till förväntningarna och utklassar även produkter i dyrare priskategorier som tex många av lurarna från Beats.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Först! :)
  Blev mäktigt imponerad, jag har haft a-jays four men jag blev ändå förvånad över hur mycket bättre dessa var både i ljud och komfort.
  Det lilla clippet man får med var väldigt smart och användbart för att bli av med det störande ljudet som kan uppstå när man tex joggar.