Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony Xperia Z1 C6903

 Lägg i lista  Jämför
Sony Xperia Z1 är efterföljaren till flaggskeppet Xperia Z. Mycket är sig likt ytterkanten har fått inslag av aluminium, kameran har numera hela 20 megapixlars upplösning. Kameraknapp och hörlursutgång utan lucka är också nyheter. Nya skärmen har mer ljuststyrka och bättre färgåtergivning. Lanserad 2013 Stäng
Sony Xperia Z1 är efterföljaren till flaggskeppet Xperia Z. Mycket är sig likt ytterkanten har fått inslag av aluminium, kameran har numera hela 20 megapixlars upplösning. Kamerak... Läs mer
Jämför pris på alla Sony Mobiltelefoner (87)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.33)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Obs! Långt inlägg.

  Har aldrig tidigare orkat engagera mig i att skriva en recension men gör nu eftersom jag tror många andra precis som jag står i valet mellan denna och några andra modeller.
  Innan har jag ägt Iphone 4, galaxy S3, Galaxy note 2 men framförallt Xperia Z.

  Det är svårt att bilda en uppfattning så precis som många andra så gjorde jag grundlig research innan jag bestämde mig.

  Efter att S3:an gick isönder så var ju sugen på att prova något nytt så köpte då Xperia Z.
  Slogs direkt av kvalitèn, det är en helt annan liga än samsungtelefonerna när det kommer till känsla och materialen men det visade sig snart att den hade några uppenbara brister jag bara inte kunde stå ut med. Batteritiden var helt förskräcklig, den höll inte ens efter en halv dag med ganska tungt användande. Som många av er säkert vet är batterierna på smartphones idag redan ett ganska irriterande problem men rimligt att begära är att det ska hålla minst en dag ut, för nästan alla.

  Det andra var att den buggade och samtalen hängde sig ibland och när flera problem hopar sig så får man tillslut intrycket att telefonen inte fungerar som helhet och bestämde mig då för att göra mig av med den. Note 2 var en älskad telefon av många så bestämde mig för att köra på den. Helt grym telefon för pengarna men den kändes plastig precis som de andra samsunglurarna så när z1 kom ut började jag läsa om den.

  Kvalitetsintrycket satt kvar ifrån Z'an och såg verkligen potentialen i uppföljaren om de bara fixade de små brister som föregångaren hade.

  Jag gjorde intensiv research och lyssnade mest då på de negativa synpunkterna då människor har en tendens att ge ett allt för högt betyg ibland så har jag av erfarenhet fått lära mig att man ofta ska lyssna på de som är missnöjda såvida kritiken inte är dåligt motiverad.
  Bestämde mig tillslut för att beställa den eftersom det "omöjligt" kunde vara en dålig telefon med alla de positiva omdömmen den fått.

  Den är HELT awesome! Sony har verkligen förbättrat varenda aspekt av telefonen. Den känns som ett epitom av modern ingenjörskonst. Den ligger perfekt i handen, är skönt viktad och enligt mig då också mycket estetiskt tilltalande.

  *Kameran är tokgrym men den är inte som många andra telefonkameror för bilderna blir inte alltid bra i automatiskt läge. Kameran är mer som en pro-kamera där man faktiskt får justera lite grand själv men då blir å andra sidan bilderna mycket, mycket bra.

  *Batteriet är stort som ni säkert läst men det behövs för att klara att driva den så länge som den gör och dessutom bidrar det till att telefonen får skön vikt. För mig räcker det 1,5 dag med staminamode och det är en stor förbättring mot tidigare. Med rooting och lite underklockning så kan den leverera hela 4 dagar med normalt användande.

  Allt flyter snabbt och upplever inte så mycket som en tilllstymmelse till lagg, någonsin.
  Man förstår direkt när man håller i telefonen att den faktiskt klarar av vätan och stötar mycket bättre än föregångaren för luckorna sitter mycket bättre och den kan faktiskt sänkas ner i vatten till 1,5 meter i upp till 30 minuter. Inte för att jag omotiverat någon gång kommer testa det eftersom det inte täcks av garantin men ip58 är ett ganska hårt certifikat som den uppfyller.

  Aldrig varit så frälst i telefon så mycket som denna och jag hoppas jag lyckats övertyga er som tvekar till att skaffa denna istället för en S4/N3 eller Ip5/s. Vill ni ha den bästa mobilkameran så är det inte telefonen att välja, alla vet vilken det är men den har en perfekt kombination av alla världar. Köp!
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Helt nöjd ! har haft Samsung Galaxy Nexus

  + Batteritid - 2 dagar
  + Snabbt - allt händer omedelbart utan att något hackar
  + Kamera i manuellt läge, finns massa inställningar
  + Kameraknapp
  + Byggkvalitet
  + Ladningställ
  + Launcher
  + Vattentåligt

  - Lite för stor chassi om man jämföra med skärmstorlek
  - Batteri integrerat, kan inte bytas
  - inte lätt att hitta fodral/skal som är anpassad för laddningsställ

  Helnöjd, rekommenderas
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Efter ett år hade mainboard bränt ihop & telefon vart helt sten död. som tur var gick det på garantin & det var gratis att laga. Telefonen i sig så finns det ingenting att klaga på mer än standbytiden har halverats efter 1år tung användning! Tilllägg 2år har nu gått & bägge kamerorna har dött helt. Batteriet är slut & värdet i luren är nästintill 0 nu. facit i hand rätt dålig kvalitet
 • Ganska dålig
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  9/10 när den fungerade, men den gick sönder alldeles för ofta. På drygt 2 år har jag haft den 8 gånger på lagning.

  --- (STORT MINUS!) Fick lagas var 3dje månad i snitt.
  - För låg utvolym (låg volym i hörlurar vid musik eller tal).
  - Dåligt ljud i headsetet även om man hade professionell telefonheadset (2 500kr)

  +Bra batteritid
  +Bra skärm
  +Bra mjukvara
  +Vattentät
  +Separat minneskort

  Not: Haft telefonen sedan 2013-12 d.v.s. knappt 30 månader.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Ägt den i 2 år. Funkar klockrent.

  Det som tjorvat är att ibland har den inte fattat när jag stoppat i hörlurar, blev dock bättre med Lollipop.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Inköpte denna december 2013 efter att hade haft en iPhone 4 sedan december 2010. Z1 är den lur som jag har varit mest nöjd med, särskilt sen Lollipop kom på den. Trots att Snapdragon 800 har funnits ett tag så presterar det fortfarande riktigt bra och telefonen uppfattas fortfarande som riktigt snabb. Just ovanstående punkter är skälet att jag fortfarande har den kvar och högst troligen kommer stanna kvar vid Sonys flaggskepp framöver.
 • Ganska dålig
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Köpte en Z1 lite panikartat för ett år sedan som ersättare till en Galaxy S3 som totalhavererat.
  Jämfört med den tidigare telefonen är Z1:an givetvis en bjässe - större och tyngre.
  Nu är Z1:an föråldrad och det finns inget egentligt skäl att köpa en sådan idag men kan ändå passa på göra en kort pro/con-lista.

  Det positiva:
  + Prestandan var bra och jag har inte upplevt några problem med surf, spel etc.
  + Byggkvaliteten känns gedigen och det är ett plus att den är IP-certifierad.
  + Bra bilder från kameran i dagsljus.

  Det negativa:
  - Skärmen har tråkigt dålig betraktningsvinkel. Senare Xperia Z:or har bättre panel och det är tur det.
  - Följsamheten när det gäller touch är under all kritik. Detta problem har jag förstått att en del har och andra slipper. Ibland går den bort sig helt vid scroll och jag har aldrig förr klickat på så många annonser..
  - Blixten till kameran medför störningar/artifakter i den tagna bilden (ljuset läcker till sensorn) vilket gör att blixten är oanvändbar.
  - Repkänslig plastfilm på skärmen. Denna går säkerligen att plocka bort/ersätta men det har jag inte gjort.
  - Bakgrundsbrusreduceringen vid samtal plockar ofta bort min egen röst när jag håller telefonen mellan öra och axel (fattigmans handsfree) vilket är enerverande när man behöver två händer och inte har en riktig handsfree/headset tillgängligt.

  Kort och gott: ett mindre lyckat köp som jag överlever och får stå ut med ett tag till..
  Efter att ha klämt och känt på Z2/Z3/Z3c så kan jag säga att jag inte är avskräckt från Xperia-serien.
 • Acceptabel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Uppdatering:
  Utvecklingen går framåt och trots att man kan få telefonen billigt tycker jag att det finns bättre telefoner att få till en rimlig slant. Stor storlek samt kvalitén på skärmen som inte är så bra gör att jag sänker betyget ytterligare.

  Jag har en dålig erfarenhet av denna telefon. I somras testade jag den under vatten i en pool, ca 30 cm djupt i 5 minuter. Tog lite kort. Den var ju vattentät..? Jag hade kollat och dubbelkolla att alla luckor var stängda. Några veckor senare slutade hörlursingången att fungera och efter att jag lämnat in den på service visade det sig att telefonen var vattenskadad. Vatten hade kommit in genom samtliga (?) luckor. Således ingen garanti. Jag vet att luckorna var stängda men likväl klarade telefonen ett "lufttrycktest" så verkstaden påstod att jag måste slarvar med handhavandet. Jag vet inte hur detta kan ha gått till men jag gav efter många klagosamtal tillslut upp fajten och fick surt vända mig till mitt försäkringsbolag. Jag hade som tur var försäkring. Bortom line: trots att Sony säger att du kan ha denna under vatten, är mitt tips att inte göra det. Speciellt inte om du inte har någon försäkring. För läcker vatten trots allt in kan du åka dit på att du "slarvat". Xperia krympte i mina ögon efter detta.

  Telefonen i sig då? Det blir så oerhört individuellt beroende på smak här, men jag gillar den. Tycker typsnittet på mjukvaran är bra mycket snyggare än konkurrenternas på andoid-sidan. Telefonen, som ju bara är ett år gammalt drygt, kostar väldigt lite och skillnaderna är små till skillnad från dagens mobiler. Dock är den stor och ganska ful, men snygg om man jämför med Samsungs telefoner. Skärmen har dålig betraktarvinkel men full hd och en bra färgåtergivning. Personligen gillar jag inte överdrivna kontraster i skärmen som tex samsung har, men det är en smaksak. Mitt tips är att testa innan köp. I skrivandets stund hade jag nog istället satsat på en begagnad z2 istället för en ny z1. Z2 har ramlat i pris efter att z3 kommit, och den skärmen är bra mycket trevligare.

  Sammantaget en 7a för telefonen med dagens teknikjämförelse, plus 2 för att man kan få den relativt billigt, samt så drar vi bort två med tanke på att man inte, enligt mig som inte kommer våga det igen, bör ha den under vatten trots att det är just det Sony gör reklam för. Däremot tror jag säkert den klarar stänk, regnskurar och skvätt från disken mm, och det är ju skönt att slippa tänka på hos en mobil.
 • Ganska bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Håller i ungefär två år sen börjar den långsamt gå sönder bit för bit
  +bra kamera
  +vattentät
  -Oskön att hålla i
  -Blir lätt repig
 • Usel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Håller i ett år, skärmen börjar slumpmässigt strula gör, som den vill när man pekar på den. Lämnas till Telenor butiken, reparationen tar TVÅ MÅNADER. Funkar ett halvår och problemet återkommer, telefonnjä*#%"n har nu varit på reparation hos Nordic Mobile Care i mer än TRE MÅNADER. Telenor slår ifrån sig och är till nada hjälp, hänvisar till Sony och servicebolaget och tycker att jag ska sköta kontakten med dem. Inte heller det där servicicebolaget Nordic Mobile Care är speciellt hjälpsamma, skyller på Sony och förhalar.

  Att det ska fungera är förstås Telenors ansvar men inte heller Sony verkar ta ansvar för sin produkt. Z1 må va bra när den fungerar men aldrig mer Telenor eller Sony.
 • Usel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  KÖP INTE!

  Efter ungefär 2 månader sa mobilen "Keek" I MIN HAN! Och detta är inte det konstigaste, jag hade skärmskydd och aldrig tappat den! Det jag tycker är ännu konstigare är att skärmen sprack inte utan touchskärmen! Så man ser det som är sönder, men känner inte....
  Ush underbar i början, slutar med skit! Köp inte är mitt råd
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  prisvärda telefonen 3000:-
  Nöjd med den. Mycket snabb. Valde även mobilen för den tål lite mer fukt.
  Det som drar ned och jag hoppas Sony fixar detta utan att man behöver använda en App.
  vill kunna välja dölja Navigeringsfältet samt Statusfältet ibland för få 5"skärm och inte som nu 4,5". Tänkte lämna tillbaka mobilen för avsaknad av denna funktion. App ger mig detta men lite strul ibland.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Underbar, men kanske lite för stor.

  Riktigt underbar telefon, den har allt man kan önska och Sony har tänkt till lite extra på många sätt, t ex kan man rensa cachen till alla appar genom ett enda tryck, det kan mig veterligen inte telefoner från andra tillverkare?

  Det bästa med telefonen är att den är oerhört snygg och stilig (glas och aluminium), vansinnigt snabb (Sonys optimerade variant av Android i kombination med grym hårdvara), pålitlig - hänger sig aldrig och inga avbrutna samtal, bra batteri med tanke på den stora och högupplösta skärmen (om man undviker för mycket GPS och video), suverän kamera (jag föredrar manuella läget framför automatiska) och dedikerad kameraknapp, mycket responsiv, ljusstark och fin skärm och inte så mycket bloatware som t ex Samsung.

  Nackdelarna med telefonen är att den är lite för stor, glaset kan upplevas som lite halt och så är den lite tung och kantig att hålla i, men man vänjer sig fort! Lite pilligt är det också att öppna skyddsluckorna för laddning, men man kan köpa ett magnetiskt laddställ. Fabriksmonterade splitterskyddsplasten utanpå glasfronten (både bak- och framsida) är också mycket repkänslig (även om den går att ta bort), så investera i ett fodral eller repskyddsfilm till telefonen!

  Kanske skulle man köpt Z1 Compact istället, men samtidigt är den stora skärmen underbar när det kommer till att surfa och kolla på media!

  Ett givet köp för nuvarande pris (~3000 kr)!
 • Dålig
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har använt telefonen i c 3 månader nu.

  +Ser ut att ha bra kvalite¨
  +Kameraknapp på sidan
  +Fick med docka/laddare
  +vattentät
  +Helt ok batteritid.

  -Kameran tar i grunden sämre bilder än min galaxy s4
  -RIktigt tråkig skärm med dåliga betraktningsvinkla.
  -Värdelös kvalite - kommer levererad med plastfilm som blir repig mycket snabb och är svår att avmontera. Glaset på skärmen är av sämsta kvalité Fick först en spricka på baksidan och nyligen sprack glaset på fronten utan att telefonen någonsin tappats eller likande. Trodde först jag hade haft otur men hittade väldigt många med liknande problem på nätet. Går inte på garantin. Skärpning Sony.
 • Dålig
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Köp ej! Mobilen fungerar fint vad jag har märkt men efter 2 veckor har jag redan fått en del repor i glaset. Efter snack med netonnet får man veta att yttre skador ej täcks av garantin och att mobilen måste vara i nyskick för att man ska kunna utnytta öppet köp.
 • Usel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Inget större fel på telefonen i sig men kommer aldrig mer köpa en sony eriksson igen.
  den har inte blivit dåligt behandlat på något sätt men endå efter ett snabbt dopp under vattenytan pajade telefonen, dock fungerade den men gick in i safe mode och över natten blev skärmen vit funkade men såg knappt vad man gjorde. lämnade in mobilen och det påstods att den blivit utsatt för yttre åverkan. det är kvalitet det så kommer återgå till gamla trotjänaren samsumg.
  mobilen var i tjänst i 8 månader
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Mobilen är mycket trevlig att använda.
  Gränssnittet är snyggt, och lätt att använda. Gränssnittet och appar flyter på ett sätt jag aldrig sett en Android-mobil gör förut.

  Lite plus och minus.
  ++Snapdragon 800 med 2GB RAM-minne. Chipsetet är en screamer i prestandan.
  Dessa poäng har jag fått när jag benchmarkat min mobil. 17439 i 3D mark Icestorm Unlimited, 33660 i Antutu och 59,7 FPS i Epic Citadel.
  +Kameran tar riktigt bra bilder när man får till det.
  +mobilen är snygg, designen är premium.
  +Bra ljud när jag lyssnar på musik.
  +Sonys arbete med sitt UI förtjänar beröm. Flytet i launchern är suveränt, och mobilen reagerar snabbt och lätt på alla kommandon och multitaskar fantastiskt. Hade Real racing 3 på och växlade till spotify för att slå på lite musik och växlade sedan tillbaka till spelet igen, och det gick snabbt och lätt utan lagg, det imponerade på mig.
  +Vattentät med IP58, inte något jag provat men skönt att veta.
  +Batteritiden är bättre än jag förväntade mig.
  +Android 4.3 på väg enligt Sony till denna, vet inte när men det innebär lite förbättringar som kommer att höja prestandan en aning ytterliggare i mobilen.

  -Kameran kan också strula lite och ta lite dåliga bilder, ibland får man ta om bilder innan det blir bra. Hört ryktesvägen att en ny firmware är på väg som ska göra kameran bättre.
  -Den har bara Android 4.2 än så länge, det fungerar jättebra, men jag sätter det som ett litet minus tills 4.3 kommer.

  Update:
  Nu efter ha haft mobilen ett bra tag så har limmet gått upp runt kanterna på baksidan precis där kameran sitter vilket gör att det blivit ett litet glapp med en springa.
  Så mobilen tar mycket sämre bilder nu för att glaset inte sitter som det ska framför kameran. Och jag undrar såklart om min mobil fortfarande är vattentätt.
  Två stjärnor bort för detta. Det är inte bra.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Förmodligen den mest prisvärda telefonen på marknaden.
 • Usel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Efter tre månaders användning så sprack skärmen av sig själv, då den satt i laddaren (dockan). Har aldrig tappat telefonen och alltid haft den i ett heltäckande skinnfodral. verkstad och Sony hävdar att jag tappat telefonen. Kommer nog gå vidare i rätten, konsumenträtten borde gälla.

  Tydligen ett vanligt fel att skärmen på både äldre modellen Z och nya Z1. Sök på Google själva så ser ni. Self-crack helt enkelt. Med andra ord spelar det ingen roll att de anser att den tål att tappas ibland, vissa måndagsex har spänningar eller dålig härdning av glaset vilket gör att det spricker. Och spricker glaset, så slutar också touchen att fungera.. Ny display+glas kostar 2100kr inkl jobb.

  Man undrar just varför Sony hade så bråttom att uppgradera Z1 till Z2..? In tekomstigt att det går finansiellt dåligt för Sony dessutom. Tyvärr tar verkar de inte heller ta ansvar för sin bristande produktionskvalitét.

  Även batteriluckan indikerar ständigt för att den är öppen. Någor fel där också alltså. Och en kompis till mig har problem med högtalaren på sin Z1. Kameran är dessutom avseevärt sämre än mina tidigare Nokia Lumia telefoner (har använt samtliga, Lumia 800, 920 och 1020). Tyvärr Sony, aldrig igen, så vida ni inte börjar ta ansvar för era telefoners kvalitét.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  - den er lite for stor.. men det er nog pga. vattentätheten

  + den er vattentät.. min samsung s4 active dog efter et bad, det gjorde inte Z1.
  + snabb!
  + kamerat! my god! low light performance när man setter kamerat på 8MP mode manuellt er FANTASTISK! ofattbart... Har haft iphone 5 + S4 innan, kan inte ens sammenliknas!

  jag kan bara tänka hur bra Z2 är...
 • Usel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har haft telefonen i några dagar och den fungerade bra och det flyter när man använder den, inga revolutioner men ett fungerade telefon som ser snyggt ut.

  Idag betedde sig dock skärmen konstigt, det gick inte att trycka på alla delar av skärmen och när jag tittade lite närmare så är skärmen sprucken. Jag började funderar om telefonen hade utsatts för något som kunde resultera i skadan men inget sånt har hänt. Det tuffaste den har råkat ut för var ett fall från 30cm höjd på en matta. En titt på nätet visar att det är många xperia z och z1 ägare som har samma erfarenhet och eftersom sprickan som jag har är inte av det utseende som beskrivs av sony som garantifall så lär jag väl stor för reparationen själv.

  Med den informationen som finns på nätet och den erfarenheten jag nu själv ha gjort så avråder jag definitivt från denna telefon.
 • Acceptabel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Min första Android telefon och jag är inte imponerad, min Nokia Lumia 800 var stabilare (men givetvis oändligt sämre på många saker) än denna.

  Bluetooth fungerar väldigt skakigt, ibland får telefonen spel och står och surrar i nån minut samtidigt som den klagar på läsfel.

  Kameran är dock riktigt bra och standby tiden är fantastisk, det stora problemet är nog faktiskt Android...

  Totalt är det dock en av de sämsta telefoner jag haft de senaste 10 åren
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Jag gick från Iphone 4 till denna. Mina behov är främst att ringa, sms:a, maila, enkel surf, spela musik samt viss streaming. Jag är inte intresserad av att "ligga i framkant" med alla features, utan jag nöjer mig med att mobilen gör det den ska och är trevlig att hantera.

  Jag hade iPhone 4 i tre år och det var min första smartphone, vilket bidrog till att den satte en standard för mig, nästan som den vore ristad i sten, något jag inte tror jag är ensam om.

  Detta är i alla fall mina observationer, efter två månaders användning, och jag börjar med det positiva.

  Snabbhet och stabilitet. Xperian med android arbetar väldigt smidigt och snabbt och jag har inte upplevt lagg någon gång. Ge mobilen en uppgift och du kan lita på att den gör det du vill och det i en superb hastighet du är inte är van vid! Inte heller har vare sig mobil eller någon app hängt sig, som krävt omstart.

  Kommunikation. Trots stundtals usel täckning bryts inga samtal och det är väldigt sällan, om ens någon gång, som man måste be den andre upprepa vad den sagt eller vice versa.
  Mobilen gör helt enkelt sitt jobb utan några som helst problem.

  Och så ett par negativa punkter.

  Gränssnitt 1. Den lilla släden som man placerar simkortet i är av plast, knapparna runtom känns sladdriga överlag och en liten plastlucka måste öppnas varje gång man behöver ladda mobilen.

  Gränssnitt 2. Den är betydligt både tunnare och större än iPhone 4. Trots att den inte är ömtålig, så ger den ett lätt bräckligt intryck. Vad repor beträffar så har jag inte råkat ut för det ännu, mer än en liten på baksidan. Här ska tilläggas att jag är relativt varsam i min användning, dock utan att använda några som helst skydd.

  Gränssnitt 3. Den är såpass stor att den balanserar på gränsen för vad som är möjligt att styra med en hand, även för mig som är relativt välväxt. Smidigt är det inte, men det går.

  Ett par avslutande reflektioner:

  Jag har kvar min gamla iPhone och blir nu vansinnig på hur långsam den är, när jag väl använder den, jämfört med Xperian. Dock ligger den perfekt i handen och är precis så fysiskt lättmanövrerad som en mobil ska vara, såväl vid eget användande som under samtal. När det kommer till samtal & övrig kommunikation, dvs hantering av radiosignaler, är den i det närmaste ett skämt jämfört med Xperian.

  Kameran är duglig i dagsljus - klart bättre än iPhonens. Dock tar jag färre spontanbilder nu (vilket jag känner att mobilkameran är till för), p.g.a. mobilens storlek.

  En sak jag störde mig på i början, med Xperian, var att vid filmtittning och/eller motsvarande, så går bilden aldrig helt till fullskärm. Du har alltid tre små manövreringspunkter i ena kortänden. Praktiskt kanske, men fult. En vanesak kanske, men fortfarande fult. Något jag vande mig blixtfort med var dock just storleken vid filmvisning. Att gå tillbaka till iPhones lilla skärm känns omöjligt, de tre punkterna till trots. Skärmen är icke desto mindre väldigt stabil och bilden knivskarp.

  Batteritiden är sådan att den inte måste laddas varje dag, eller "så fort man fick chansen", som fallet ofta var med föregångaren. Det har så klart med användningen att göra, och jag tycker mig nog märka att jag använder Xperian mindre än jag gjorde med iPhonen.

  Summa summarum: Mobilen gör det den ska och den gör det fantastiskt bra. Den är pålitlig och jag har bara positivt att säga om mjukvaran. När det kommer till hårdvaran krävs det uppenbart mer än 2 månader att vänja sig - iPhonen känns ännu som "rätt standard" för mig (det där är ju dock en smaksak). Att gå tillbaka till iPhone 4 vore omöjligt när Xperian gör sitt jobb så mycket bättre, alla klumpiga features till trots.

  10 stjärnor till prestanda.
  6 till gränssnitt.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Allmänt bra och snabb telefon!
  Min telefon har en bra och tydlig skärm, jag tror att de som klagar har fått dåliga exemplar.
  Hade en HTC Desire S tidigare och det känns nu bra att komma tillbaka till kvaliteten och omtanken med en Sony ( Ericsson).
  Trodde Z1:an skulle kännas för stor men den ligger väldigt bra i min hand.
  Jag har bara tagit ca 50 bilder men har inte haft problem med att mörkerbilder blir gryniga och bleka som någon skrev om.
  Bra med laddningsdockan som gör det enklare att sätta telefonen på laddning men väldigt dåligt att dockningsstationen bara har en ca 60 cm lång kabel som inte går att byta ut. Du måste ha ett bord precis vid vägguttaget annars räcker inte kabeln. Det fungerar heller inte att ladda med docknings stationen via USB på en dator.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Suverän telefon där främst batteritid, byggkvalitén och kameran imponerar. Den är dessutom vattentålig och det är positivt. Har tidigare använt Samsung S3 men ville testa något nytt och det är jag inte besviken över att jag gjorde.
 • Acceptabel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Uppdatering:

  Jag fick en ny mobil tillbaka, och min sambos mobil blev lagad.

  Hoppas det går bättre nu :)

  Efter ett par månader av användning nu av mig och min sambo som också äger en Z1 så är båda våra mobiler skickad på service.
  Min sambos mobil startade om sig själv, kameran slutade fungera, och skärmen blev helt svart från och till men till slut blev den svart och fortsatte så.

  Min mobil hade samma problem med kameran ibland, och även omstarter men den tog skada när jag testade den i sötvatten. Det hjälpte inte heller att jag tryckte fast luckorna ordentligt och såg till att dom var rejält stängda.

  Mobilerna var bra så länge dom fungerade utan plötsliga omstarter/fel med kamera och så vidare.

  Kan lägga till att vi båda använde Krusell Kiruna FlipCover sedan början.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har haft tidigare mobiler som Samsung galaxy S2, Iphone 5, S4 och nu äger jag Xperia Z1. Det finns stor skillnad mellan de flesta mobiler som jag har ägt och som jag testat.

  Först så tycker jag att de som ger omdömen 10/10 vet fan inte vad en recension är. Det finns inte en mobil som är har mer en 8:a nu för tiden eftersom alla har sina brister, inkl Iphone 5s S: .

  Jag är verkligen sur på att Sony inte har skött kameran för den är riktigt kass jämfört med Galaxy S4 13 megapixlar och har mycket bättre kamera än den. De som håller på kameror borde vara flaggskepp bland kameror. Jag kan ta en mobil exempel som Nokia 1020 som har 41 megapixlar. Jag har testat att ta på dagtid och på nattid och den fungerar så dåligt på svag ljus. men på starkare ljus så fungerar den bättre. Är väldigt skeptisk på Z1 video reklamen på youtube där de visar att man kan ta en perfekt klar bild när man kör, kolla på videon!

  Utseendet på Z1 är perfekt med sina böjda kanter som är byggt av glas och aluminium.
  Ser mycket fin och modern ut inte som de flesta mobiler som är plast. Men nu förstår jag varför vissa tillvekare använder sig av glas eller plast p.g.a vikten. Ja Z1 är en tung mobil 169g jämfört med S4 130g. Alla har sina för och nackdelar själv föredrar jag tyngre och snyggare mobiler istället för lättare vikt och fulare material.

  Väldigt coolt att se att Sony Z1 inte kopierar andra mobiler jämfört med t.ex Samsung. Jag gillar verkligen knappen på sidan av Z1:an den är rund och har silver glänsande färg som inte är lik andra knappar som är bara tråkiga.

  Ljudet är sådär eftersom den borde har varit bättre och skulle ha haft högre volym eftersom det ska vara en Walkman jämfört med konkurrenten beats som har kommit ifatt med ljudet. Tycker att det borde ha varit Högtalare både på ovansidan också om det ska vara så lågt.

  Att den är 100 % vattnetålig är inte som alla tror, Ett propaganda rykte skulle jag tro. Man kan inte gå ner i havet eller bada i timmar med den. Det som jag förstod enligt en källa att den ska vara tålig mot regn om man använder den som gps eller ha den under vatten i max 30 min för då blir det tryck och vattnet trängs in.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har innan ägt en Iphone 4s som jag var väldigt nöjd med. Började tyvärr kännas lite seg efter ca två års användande och speciellt efter en av de senare uppdateringarna. Bytte nu till Sony och har använt den i ca 3 dagar. Mina första intryck är att den är mycket snabbare än min tidigare Iphone, provade också en Samsung S4 och upplevde också att Sonyn var snabbare. Är väldigt nöjd och bytet från Ios till Android har gått relativt smärtfritt.

  Upplever dock Sonyn som något rörig och sedan märks det att upplösning är lägre på skärmen. Men färgerna är bättre på Sonyn, Vilket säkert kan kamouflera den lägre upplösning vid filmtittande. Xperian är också väldigt stor i handen.

  Vilken lur jag föredrar är svårt att säga. Jag gillade Iphonen men Xperians större skärm och hastighet är bättre. Om jag skaffade en nyare Iphone kan det nog vara dött lopp. Den tar också bättre bilder än min gamla lur.

  Om man vill ha en mindre telefon så finns ju Z1 compact vilket säkert kan passa många Iphone användare som vill prova annat märke.

  Har nu använt Xperian och försökt tänka på vad som mer skilljer sig från min gamla lur. Det är sämre betrakningsvinkel och svärta från Xperia luren men upplever att rakt framifrån är det bättre färger. Ljudet är tydligare på Sonyn men vassare.

  Tangentbordet är mycket sladdrigare på Sony xperia än på IPhonen.
  Kvalitets mässigt tycker jag att de är lika båda känns förtroendeingivande.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Gick från 4S till denna (JB 5.1.1, vägrade uppdatera iOS)
  Var sjukt nöjd med min iPhone och hade bestämt mig för 5S. Men skärmen var för liten och jag ville testa något nytt.
  Känner mig väldigt positivt överraskad.
  Bytet gick enkelt och man vänjer sig väldigt fort till Android. Idag känns min gamla 4S väldigt liten och skulle idag aldrig kunna tänka mig att gå tillbaks till en mobil mindre än 5".
  Det enda jag kan klaga på är väl kameran. Men det är en mobil och inte en kompaktkamera.
  Skärmen är grymt bra, likaså batteritiden.

  Haft telefonen i två veckor nu.
 • Ganska bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Bra telefon men vikten och storleken drar ner betyget. Gillar inte heller de fasade kanterna, den är helt enkelt inte skön att hålla i. Bytte till en nexus 5.
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Hypen av dyra telefoner är emellertid enorm.

  Jag kan tycka att den är väldigt bra som många skriver, innan denna hade jag en Samsung galaxy s2 jag varit väldigt nöjd med, men.

  Det som jag märkt är att displayen är väldigt känslig för repor enorm skillnad mot s2:an. Har även fått en liten stenskottsliknande skada på baksidan trots att den inte råkat ut för någon flygtur.

  Har man en s2 och vill byta till denna tänk då på att den är riktigt stor i handen.

  Annars en väldigt bra telefon frågan är var som händer när batteriet måste bytas om ett år :/
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har haft telefonen i ca 3 månader och måste säga att det är bästa telefon jag haft hittills. Av senare modeller har haft bl.a. Iphone 4, samsung s2, s3(vill säga också sämsta telefonen jag haft och sagt aldrig mer samsung).
  Positivt: i stort sett allt(utseende,kvalitetskänsla,batteriet, ingen lagning och flyter på perfekt, inga avstängningar eller blackout som käneteknar samsung telefoner-vet det eftersom frun hade samsung galaxy note och note 2, jag hade s2,s3
  Negativt: eventuellt kamera inte lika bra som man förväntade sig men inte dålig(bättre än mina tidigare telefoner)Skärmen tycker jag inte att den är dålig som vissa tycker, däremot inte lika överexponerad som samsung som förstärker alla färger.
  Vill man ha problemfri telefon med kvalitetkänsla och vill inte klyda med iphone och deras krånglande då är det rätt telefon, rekommenderas varmt.
 • Ganska bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Till alla er som sätter 10 poäng på denna mobil... tyvärr ni har fel!

  Köpte denna telefon då min Samsung galaxy s3 gick sönder efter att jag varit ute i regnet. Man får ju kanske skylla sig själv när man har en sådan i fickan i spöregn men blev helt klart intresserad av Sonyn som nu är IP58 klassad.
  På pappret är detta en telefon som ska slå konkurrensen i backen men verkligheten är lite annorlunda.

  1.För det första är kameran på min telefon smått värdelös med tanke på hur uppskryten telefonen blivit just över kameran. Mörkerbilder blir gryniga och bleka då min telefon är vit och därför har den det samma problemet som de vita Iphone, nämligen att bilderna med vita i och diffusa när man tar bilder inomhus med blixt. Detta hade jag aldrig hört talas om förut att färgen på telefonen skulle ha betydelse för bilder med blixt, men tydligen blir det någon sorts ledning mellan kameran och blixten.

  2. Nästa sak som är värdelös på telefonen är skärmen, den är blek och urvattnad i färgerna och helt urtråkig att titta på jämfört med exvis LG G2. Betraktningsvinkeln är även den riktigt kass, om du inte håller telefonen exakt i vinkel mot ögat så blir färger, ljusstyrka osv ännu sämre.

  3. Ljudet i högtalare/mikrofon/luren är alla lite sämre än en ikke vattentät mobil, detta är inte så farligt mycket sämre men man ska veta om det innan man köper telefonen.

  4. Blixten/lampan på Z1:an är helt kass jämfört med min nu snart två år gamla S3:a och detta är för mig en viktig funktion men som jag inte trodde skulle kunna vara så mycket sämre än min tidigare mobil då detta är en "värsting" på fotofronten.

  Det man inte kan klaga på är telefonens hastighet.. har fyllt den med appar osv men den har ännu inte hunnit bli seg över huvud taget. Att hävda att xperian är kvalité stämmer om man endast granskar utsidan av telefonen bara är intresserad av hur snabb den är och inte jämför med annat som finns där ute. Det är en idag helsikes bra telefon jämfört med konkurrensen på många vis men så kostar hårdvaran också en hel del. Det som sagt förstörde mest var den dåliga skärmen. Även fast jag visste om detta innan köpet så trodde jag nog inte att jag skulle störa mig så pass som man gjort på betraktningsvinkel och färger...

  Sen är jag smått förundrad över hur Apple gör med sin 5S som har batteritid som ligger i klass med denna telefonen fast batterikapaciteten endast är hälften på den! :)

  Totalbetyget kan inte bli så högt just på grund av detta.. sluta snåla sony och sätt in riktiga skärmar / kameror så blir betyget betydligt högre.

  Väntar spänt på nästa Samsung S5 eller den nya Iphonen för nu vill jag helst byta så fort som möjligt.. :)
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Det finns mycket positivt att säga om denna telefon, men skall försöka hålla det kort då många redan skrivit utförliga kommentarer.

  Bytte upp mig från Z eftersom min fru behövde ny telefon och därmed fick min Z (vilken jag annars var mycket nöjd med). I princip allt är förbättrat på Z1. Z, vars bygge tidigare kändes exklusivt, känns i jämförelse inte alls lika high end, vilket gör att jag faktiskt tycker att det är värt att uppgradera.

  + Bygge: Har svårt att tänka mig att det finns en telefon med högre premium-känsla just nu
  + Skärm (inklusive skärmskydd, vilken på Z1 har en viss oleofobisk behandling, vilket ger färre fingeravtryck)
  + Prestanda
  + Batteritid
  + Kameran! I manuellt läge kan man ta väldigt imponerande bilder med denna. Förutsätter ett visst fotointresse/kunnande, men jag är väldigt imponerad av denna kamera. Finns givetvis en mängd att skriva om här, men se recensioner. Fotar en del med en Nikon D7100 DSLR och kan säga att många landskapsbilder (i JPG, inte RAW) faktiskt ser något bättre ut från Z1 innan efterbehandling (givetvis ges mer detaljer från en systemkamera). Z1 exponerar ofta korrekt och ger skarpa bilder. Z hade en lite för aggressiv brusreducering, detta är inte fallet med Z1. Sensorn är också ljusstark och klarar att ta bilder med lågt brus i dåligt ljus.

  - Kameraknappen skulle kunna göras något mer distinkt, men det är positivt att den finns.
  - Det medföljande laddningsstället är faktiskt en aning sämre än till Z.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Jag kommet från en Z och jag anser att Sony lärt sig av sina misstag och skapat en perfekt telefon, åtminstone för mig.

  Eftersom den är perfekt hittar jag inga minus, utan får istället plocka fram de största plussen.

  +Skärmen. Jag tyckte att Z:s skärm var 8/10, men om jag ska jämföra den med den här måste jag ha en annan skala eller sänka den andras betyg, för den är helt otrolig. Vet inte om det är Triluminos eller vad det är, men bra är den.

  +Design. Även denna är en utveckling av Z:s, och det i rätt riktning. Omnibalance-design i ett aluminiumskal med glas på fram- och baksida, 3.5-uttag utan "lock" och vattentäthet(IPX5,X8) är den perfekta mixen.

  +UI och Uppdateringar. Sony har lärt sig. Jag kör nu 4.3, och upplevelsen är bättre än någonsin. Slut på tiden då flaggskeppsägare upplevde ett halvårs försening av uppdateringar(Xperia S-ägare vet vad jag pratat om).

  +Prestanda. Från att ha legat en halv generation efter de senaste åren är nu Sony ikapp, och med S800 under skalet går allt man gör som tåget.

  Kazuo Hirai kanske kan lyckas med att få Sony att bli marknadsledande om de fortsätter på den linje de gav sig in på under 2013. Man kan iallafall hoppas!
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Jag har haft den i ca 3 veckor nu. Bytte från en iPhone 4 till Z1:an!

  SKÄRMEN - Stor, klar och tydlig skärm med 1080x1920 pixlar. Underbar att titta på. Betraktningsvinkeln är inget problem som så många påstår.

  BATTERIET - Grymt bra batteritid för att vara en smartphone med så pass mycket kraft under huven!

  PRESTANDA - Allt händer direkt! Har aldrig upplevt lagg på denna telefon. Extremt stor skillnad i prestanda mot för min tidigare smartphone. På denna telefon kan du multitaska hur mycket som helst!

  VATTENTÄT - Fungerar mycket bra att blöta ner telefonen. Sony håller vad de lovar. Z1:an är vattentät som alla smartphones borde vara!

  DOCKA - Smart laddningsmöjlighet med magnetfunktion (du behöver inte öppna någon lucka för att ladda). Docka telefonen liggandes i dockstället, mycket enkelt och smidigt. Ingen risk att du förstör någon kontakt vid dockningen.

  KAMERAN - Mycket bra med kameraknapp på nedre delen av höger långsida. Många ställbara funktioner. Tar mycket bra bilder. Snabbheten är en stor fördel, den tar bilden när du trycker på knappen!

  BYGGKVALITÉ - Den känns som en premium smartphone.

  MICRO SD - Minne blir aldrig ett problem eftersom du kan köpa till Micro SD kort. Detta var ett stort problem på min tidigare smartphone - gissa märket? ;)

  + Nu har de fixat Jelly Bean 4.3 = 10 stjärnor!

  Några saker som jag har stört mig på:

  -Telefonen kunde ha varit mindre fast med samma skärmstorlek.

  -Den har fått svart skärm en gång. Det gick inte göra någonting med telefonen. Jag fick inte igång telefonen på annat sätt än att göra en "hard reset". Tryckte in den fysiska knappen som finns innanför luckan på höger långsida och det löste problemet.

  -Den blev varm utan att jag använde den och batteriet laddades ut extremt snabbt. Omstart löste problemet. Har bara hänt en gång.

  -Skärmen startar ibland av sig själv fast jag inte har satt igång den eller har någon inställnings som ska sätta igång den.
 • Usel
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  För att vara en Mobiltelefon med Världens bästa mobilkamera måste jag ge sämsta tänkbara betyg. Är du däremot ute efter en bra mobiltelefon utan kamera är denna något för dig.

  Oavsätt hur jag burit mig åt blir bilderna riktigt dåliga. "blurriga" gryniga, otydliga, dåligt fokus. Har provat "auto" och alla olika inställningar i manuellt läge mot ett mål och ingen blid har blivit bra. Har inget "skit på linsen". Har även provat tre andra kameraappar. Har enligt telefonen senaste uppdateringarna.

  Jag är otroligt besviken. Pengarna i sjön.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Otroligt bra telefon!

  Att använda denna lur är verklligen en ''wow'' känsla, ägde tidigare en iPhone 4S, att välja den över iPhone känns verkligen som ett steg i rätt riktning.

  De största kraven jag har för en telefon är att den ska vara av bra byggkvalitet, vilket Z1 är! Aluminium + glas är tusen gånger bättre än någon plastig mobil.

  Kameran är riktigt grym! Den är dock inte lika lättanvändlig som iPhones kamera, men efter man pillat ett tag med den förstår man hur man ska göra för att fota riktigt bra kort. Samt den medföljande PixLR appen gör att korten ser helt fantastikt bra ut.

  Batteritiden är riktigt bra! Speciellt nu efter Android 4.3 (~ 2 dagar vid relativt hård användning, betydligt mer vid vanlig användning), ska bli spännande att se hur mycket batteritid man kan få ut efter Android 4.4.

  I princip bloatware fri! Vilket är extremt positivt för alla som inte vill roota och där igenom deleta allt skräp som tillverkarna förinstallerat.

  Vattentålig! Helt otroligt bra, borde vara standard tycker man, otroligt skönt att slippa oroa sig om att telefonen ska ge upp ifall den skulle bli blöt, vilket hände min förra telefon.

  Laddningställlet som medföljer är grymt, dock använder jag det inte som ett laddningställ, jag monterade isär den och använder den som laddningskabel istället till min Z1, på så sätt så slipper man slita ut vattenskydden på sidan om telefonen (mini-USB porten). För er som är intresserad att göra detsamma är det väldigt lätt, bara lossa skruvarna. Den är i princip gjord för att monteras isär och användas på det här sättet!

  5'' Skärmen! Helt galet bra bild, så grymt mycket skarpare än min iPhone 4S, färgerna i Z1:an är helt magiska.

  Sen får man ju inte glömma hårdvaran, allt går fantastiskt fort i den! jag gillar emulatorspel och Z1:an kan köra de flesta PSP spelem och kanske t.o.m gamecube spel efter 4.4.

  Enda negativa är hur känsligt antisprick-skyddet är för repor vilket är lätt återgärdet genom att applicera ett skärmskydd över antisprick-skyddet, kan rekommendera glasskydd till den från Brando
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Grym telefon! Fick denna som jobblur, som ersatte en HTC One X med sprucken skärm. Tyckte HTCn var snabb, men jäklar, nu rullar Android som det ska göra! Grym kvalitetskänsla och vikt. Storleken har jag redan vant mig vid. Skärmen är dock snäppet sämre på Z1 jämfört med HTCn (betraktningsvinklarna, färg, ljuststyrka), vilket såklart är tråkigt. Men i övrigt är jag riktigt nöjd med telefonen.
 • Knappt godkänd
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Leksakstelefon, har gått från en iPhone 4 och känner mig rätt besviken på kvaliteten.
  Har haft problem med gul skärm, jittrande ljud i högtalaren vid telefonsamtal och öppnar man menyn och har fm-radion på så störs radiodelen. Täckningen är oftast dålig, tror jag aldrig sett att det varit mer än 3 pinnar i mottagning på 4g som bäst. Vet inte om man är bortskämd med apparna till iPhonen men det känns som att Android-appar i allmänhet håller rätt låg kvalitet.

  Ljudet vid filmtittande är inte heller någon kvalitetsupplevelse, men man kan ju alltid slå på "Clear Audio +" eller vad den heter och få högre volym med 80% mer brus.

  Sedan simkortshållaren skulle man kunna sammanfatta med "LOL", kan vara den rappligaste snabblösningen man hittat på genom tiderna hos Sony. Antar dom är rätt stolta över den.

  Det som är bra är kameran om man inte kör i auto-läge, sätter man den i manuell och drar ner ison runt 100 så blir det helt klart okej foton. Telefonen är för övrigt snabb och väldigt laggfri. Frågan är, kommer jag köpa en Android-telefon igen? Nä tyvärr var nog detta den sista.

  Är man däremot ute efter en Android så kan jag tänka mig att denna är bland de bästa.

  Min däremot hamnar i kartongen där den hör hemma. Blir till att ta fram min gamla trotjänare med Airplay :)
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  väldigt snygg och snabb mobil
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Japp. Bytet från Nexus 5:an var en chansning men detta blev riktigt, RIKTIGT bra!

  Äntligen en telefon där tillverkarens egna UI inte grötar ner och förstör användandet. Det var anledningen till att jag tidigare kört Nexus. Men Sony har lagt på lagom mycket effekter och lagt till användbara finesser!
  Till skillnad från Nexus 5 är ju batteriet väl tilltaget också.

  Det skrivs om betraktningsvinklar hit och dit och jag skall vara ärlig i att jag fattar inte vad alla pratar om. Denna telefonen fungerar ypperligt att använda och jag ser min skärm från de vinklar jag använder. Det kan säkert vara så att någon telefon har några graders bättre betraktningsvinkel men då är detta något jag inte förstår och märker av i mitt användande.

  Jag var rädd att den förinstallerade plastskyddsfilmen skulle vara något jag störde mig på men den är än så länge inget jag märker av.
  Jag upplever skärmen som behaglig och ljusstark och om jag inte rabblar siffror och bechmarks är den väldigt trevlig och gör sitt jobb med bravur!

  Batteriet och telefonens sätt att hantera strömförbrukningen är också något jag upplever fungera väldigt bra! Jag har min telefon i tre dagar utan problem. Jag är ingen power user direkt men messar, ringer och surfar med den under dagarna.

  Köpet av denna telefon ledde även till ett köp av en Xperia Tablet Z :D

  +Batteriet och strömsnålheten!
  +Snabb
  +"Cleant" UI
  +Vattentålig
  +Laddställ som möjliggör laddning utan att ta bort luckan
  +Bra skärm
  +Smarta funktioner
  +Kameran

  -Aningen stor, men det har jag sagt varje gång jag byter och vänjer mig snabbt.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Klockren telefon, batteritid, prestanda, vattentät samt design i ett. Köpte den för 6000:- för en månad sen på webhallen vilket är minst 20%högre än det priset som det går att köpa den för nu är jag nöjd. Använder telefonen frekvent och har minst 30% kvar av batteriet efter en lång dag (dvs kl 08-2300)
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  1. Sonys Walkman app spelar FLAC och mappar!
  2. grymt ljud
  3. vattentät (som alla telefoner borde vara)
  4. grymt magnetladdställ så man slipper fiffla med micro-usb (det går även att ladda via usbn).
  5. inget grönstick i skärmen som Samsung lider av.
  6. info om ägaren på låsskärmen om man tappar telefonen.
  7. grym kamera!
  8. mina tidigare smarta telefoner (X10mini, Sensation) har hållit laddning 1 dag, denna håller 2 dagar.
  9. De skickar inte med några kassa hörlurar (som man inte vill ha, hellre lägre pris).
  10. Det finns cyanogen mod till den om den skulle bli slö i framtiden.
  11. grymt snabb överföring av filer från datorn via usb.

  Det känns som om denna telefonen har säkrat Sonys position i Androidsmartphonesegmentet för en bra tid framöver.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Riktigt bra telefon - klart över förväntan. Känns bättre än min tidigare Galaxy 4.
  Snabbare!
  Snygg design!

  Skall ju vara vattentät men tveksm till att våga prova detta. Men alltid bra att ha denna feature på en telefon.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Grym!
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  sony :) bra
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har haft telefonen i nån vecka nu. Med hästväg bästa smarttelefonen jag haft hittills och då har man gått igenom några stycken sen man köpte sin första Iphone 2G. Dock så finns det båda fördelar och nackdelar.

  +Supersnabb, reagerar på en gång oavsett vad man använder den till.
  +Bra gränssnitt, men lite skillnader gentemot Samsung som jag hade innan vissa saker bättre vissa sämre.
  +Batteritiden håller lätt 2 dagar vid "normalt" användande, bra med "Staminaläge".
  +Snygg design och det känns "premium" rakt igenom.
  +Snabbt och smidigt att föra över kontakter, sms, bilder m.m. från gamla till nya telefonen med Sony PC Companion. Det tog inte många minuter.
  +Kameran med reservation, kameraknappen, många manuella inställningar.
  +Vattentåligheten, var tveksam att testa i onödan men kunde inte hålla mig =) Det funkade bra, inga problem än så länge =)
  +Skärmen är klar och tydligen, att betraktningvinkel är dålig är ingenting jag märkt av.
  +Laddningstället, använder den tillsammans med Dock Clock som nattklocka. Har även skal på (Krusell Colorcover) som får plats i stället med adaptern som följer med.
  +4G, WIFI, GPS, Blåtanden funkar utan bekymmer.

  -Som sagt plastskyddet som sitter på telefonen frontglas blir lätt repig dock ingenting jag ser om jag inte kollar noggrant, kan tänka mig att även baksidan blir lätt repig, rekommenderar att lägga skal på den.
  -Kameran, ska vara bättre än den är, dock så tror jag detta är ett mjukvaruproblem som förhoppningsvis fixas med uppdatering av telefonen. Upplever mycket brus i bilderna både i ljusa och mörka partier. Men det går att få till bra bilder med lite ansträngning.
  -Lite småsaker i gränssnitten man irriterar sig, men det är väl mest personligt.
  -Priset är väl lite sisådär, dock så känns det som man får valuta för pengarna, men en 1000:- billigare hade den kunnat vara.

  Fler fördelar och nackdelar lär väl säkert dyka upp, men en underbar telefon. Sällan jag vart så nöjd med någon elektronisk pryl jag köpt.
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  +Extremt bra kvalitets känsla
  +Snygg
  +Vattentät, går att tvätta av, duscha med m.m
  +X-reality engine, det gör skillnad
  +Snabb
  +Bra kamera i dagsljus
  +Grym samtalskvalitet
  +Batteri räcker i två dagar
  +4G, Wi-Fi, GPS och övrig telefoni täckning funkar jättebra
  +Snyggt och enkelt gränssnitt
  +Medföljande laddningsställ är grymt smidigt!
  +Bra mjukvaru support från Sony
  +Extremt bra skärpa i skärmen

  -Tung
  -Betraktningsvinkel på skärmen
  -Glasskivorna REPAS VÄLDIGT LÄTT, det är nämligen inte glas utan ett lager plastskydd ovanpå sjävla glaset, sjukt dumt av Sony, ingen kommer typ fatta att det är plastskyddet som har repats och inte glaset. det man får göra är att ta bort det plastskyddet och sedan applicera ett nytt som man får köpa själv (går inte utan köra utan plastskydd då skärmen är kalibrerad för att just användas med ett extra lager plast)
  -Dålig kamera mjukvara (Panorama bara 5mpx, medioker kvalitet på bilder i mörka förhållanden även fast hårdvaran är kapabel)
  -Telefonen blir väldigt varm under användning
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Kommer från Xperia Z och detta är en klar förbättring. Telefonen är ruskigt snabb, kameran superbra (med manuella inställningar), batteriet räcker lätt en hel dag med tung användning, skärmens färgåtergivning är i en klass för sig (visserligen lite sämre betraktningsvinklar, men det gör man inte på en telefon ändå) och täckningen är helt enastående.

  Bonuspoäng för medskickad dockningsstation och för att de inte tryckt på mig några dåliga hörlurar som bara skräpar ner. Ytterligare bonuspoäng för att de fått in allt detta i ett supersnyggt, vattentätt skal!
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Har använt i 2 veckor...

  + Skärmen
  + Snabb
  + 16 GB inbyggt
  + Vattentät
  + Kameran, Wow
  + Wifi 5Ghz
  + 4G
  + Designen
  + Batteritiden
  + Laddningställ
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Efter att ha haft en Nokia Lumia 920 där jag saknade vissa funktioner skaffade jag mig en Xperia Z1.

  Efter ca tre veckors användande kan jag konstatera att den fungerar ungefär som min Samsung Note och Galaxy II gjorde.

  Jag var orolig för batteritiden som varit riktig dålig med Android tidigare, men batteriet håller för en dags användande för min del.

  Det finns några saker som strular om jag jämför med Nokia Lumia och Iphone.

  Bluetooth
  Jag går med Peltor WS Alert XP lurar hela dagarna och med Xperia Z1 bryts kommunikationen via bluetooth hela tiden. Jag har inte kunnat få fram orsak men hade samma problem med Samsung Note och Galaxy SII så jag misstänker att det är operativet som spökar.
  Dock är det riktigt jobbigt!
  Med Nokia och Iphone hände aldrig detta problem.

  Wifi
  Om jag inte stänger av wifi så slutar även 3 och 4G att fungera i tid och otid, måste då starta om telefonen för att det ska fungera igen. Efter sökande visade det sig att det är ett vanligt problem.

  Samtal
  Om jag ringer till någon där det är upptaget kan jag inte koppla ner samtalet, det händer ingenting. Efter ett tag bryts samtalet automatiskt.

  Jag tycker annars att telefonen fungerar bra och jag gillar att kunna installera program som ex. Whoiscalling etc. Liknande program fungerar inte på Windows Phone 8 eller Iphone.

  Hade Bluetooth fungerat okej hade betyget blivit någon högre.

  Fördelar mot Nokia och IPhone

  Mottagning
  Telefonen fungerar på platser där samtalen bröts med Nokia och IPhone.

  Program
  En uppsjö olika program som går att installera, till Nokian fanns nästa inget eftersom den är ganska ny. IPhonen har massor av program.

  Kamera.
  Något bättre än Nokia och avsevärt bättre än IPhone. Tycker dock att bilderna var mer naturliga med Nokian, Z1 kan ibland överexponera färgerna. Går säkert att ställa in med Z1.

  Jag köpte även en Xperia Z Tablet för helheten och gav IPaden till ena dottern.

  Jag köper ganska ofta nya mobiler och kanske är lite bortskämd, men jag fick absolut ingen "aha-upplevelse" av Z1. Jag har en billigare sony som jag fick panikköpa när Nokian hängde sig, den är lite sämre på allt men annars väldigt lik.

  Jag fortsätter fylla på efterhand...