Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony E 18-105/4,0 G PZ OSS

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony Objektiv (87)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.80)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  10 dagar sedan
  Super nöjd med Objektivet,
  Köpte det inför en resa till Island och fick många otroligt bra bilder.

  +
  Tyst och snabb

  -
  Stor och tung

  Hade ett "Sony E PZ 16-50/3,5-5,6 OSS" innan och det är som natt och dag mellan dem.
 • Bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Kört denna nu någon vecka. Fått många bra resultat med den, blir riktigt skarpa bilder om man har rätt ljus. Zoomar man in till 105mm så får man fin boke. Den är lite stor om man jämför med zeiss 16-70mm men den väger i stort sätt inget.

  +
  Bra kvalitet på bilderna
  Bra omfång
  Lätt vikt
  Power zoom om man skall spela in video.
  Bra i pris
  All around (landskap, porträtt, travel etc)
  Tänk på att man kan inte zooma och ställa in skärpan samtidigt.

  -
  Har man haft linsen zoomad när man stänger av så hinner man somna innan kameran har kommit igång.
  Kunde hade lite mer zoom.
  Går inte zooma och fokusera samtidigt vilket jag är van vid när man tex kör Sony 70-200mm f4 G.
 • Acceptabel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Objektivet som checkar av alla boxarna? Njae inte riktigt och här är anledningarna till varför.

  Bra saker:
  Objektivet har ett bra zoomomfång och ett mycket effektivt OSS system, lite bättre än 16-70 OSS Zeiss vilket faktiskt imponerade. Power zoom är mycket jämn vilket är bra vid videoinspelning och man kan ställa in olika hastigheter på zoomen på kamerahus/objektiv vilket är användbart. Skärpan är bättre än på kit-gluggen 16-50 så denna är ett bra steg upp kan jag tycka. Ska man bara ha ett objektiv till kameran är det ett mycket bra alternativ som gör allt okej. Har inte använt något bättre för video, det är top notch med PZ och effektiv OSS!

  Dåliga saker:
  Är man en van fotograf och vill ha direkt och exakt kontroll kan denna glugg va frustrerande. Om du är en fotograf som trycker på ”javisst du vet bättre än jag”-knappen när du tar en bild påverkas du inte. Denna glugg är en så kallad ”fly by wire” vilket gör att det blir svårare att hitta exakt manuell fokus, vrider man sakta för minimala ändringar händer inget. Det fick mig att flytta mig istället och tapp min komposition. Zoomen är inte heller blixtsnabb, när det händer mycket på en gång tar det för lång tid helt enkelt. Mitt 16-70 som är manuellt är så mycket mer belönande att arbeta med. Vidare gillar jag inte den 72mm filtergängan (har ju 77mm på min Nikon fullformatare så WTF??), storleken för ett APS-C objektiv typ kastar hela konceptet i sjön, väger dessutom 427g som tappar balansen på en a6000, glöm en vanlig jackficka för du behöver en väska.

  Så vem är detta objektiv för? Du som bara vill ha ett objektiv, kanske två och inte vill lägga MASSOR av pengar på ditt Sony e-mount system, filmar när du reser eller behöver ett bra OSS för bilder i dåliga ljusförhållanden this is it! Vill du ha mer kontroll och en kompaktare/lättare glugg kika på 16-70mm f/4 Zeiss!
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Ett bra objektiv om man fotar jpeg. Tar en stund att ta första kortet när man startar kameran och power zoom är lite långsam. Funkar dock bra om man är lite förberedd. Mkt bra skärpa. Detta objektiv ihop med 50 F1.8 är mina favoriter. 55-210 är ok som reserv om 105 inte räcker. Djurpark osv. Har en a6000 till dessa objektiv.