Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Elizabeth Arden Eight Hour Skin Protectant Cream 50ml

 Lägg i lista  Jämför
Den berömda krämen Eight Hour Cream från Elizabeth Arden. Kan användas till hudirritationer, sårskador, läppar och mycket mer.
Jämför pris på alla Elizabeth Arden Ansiktskräm (41)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (3.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Dålig

  Gillat omdöme
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Ingredients list:
  Petrolatum 56.8%, Lanolin, Mineral Oil, Fragrance, Salicylic Acid, Propylparaben, Castor Oil, Corn Oil, Tocopherol, BHT, Iron Oxides

  Petrolatum är mer känd under varumärket Vaselin. Petrolatum destilleras ur mineralolja. Båda ingredienserna är utmärka fuktbarriärer. Genom att lägga sig på hudytan hindrar de vattnet i huden från att avdunsta. Ämnenas tjocka konsistens håller även effektivt ihop hudens yttersta lager, - hornlagret, och hindrar hudcellerna från att fjälla. Detta kan orsaka tilltäppta porer hos en del.

  Lanolin är en utmärkt mjukgörande ingrediens som härstammar från taljkörtlar hos får. Eftersom lanolins kemiska sammansättning liknar väldigt mycket sebum i mänskliga taljkörtlar kan denna ingrediens, tillsammans med mineraloljan, förvärra akne avsevärt hos folk med fet hud.

  Salicylsyran i denna produkt har ingen exfolierande effekt, ph-värdet är för högt. Kanske tillsattes den för sina milda anti-inflamatoriska och irritationshämmande egenskaper.

  Den höga andelen parfym gör denna produkt olämplig för folk med känslig hud och parfymallergiker.

  Ricinoljan (castor oil) och majsoljan (corn oil) är precis som mineraloljan mjukgörande och skyddande, med de förekommer i alldeles för liten mängd för att ge någon effekt själva. Förmodligen tillsattes dessa för att förbättra krämens konsistens.

  E-vitamin (Tocopherol) är en känd antioxidant, men de små mängder som krämen innehåller kommer inte påverka huden nämnvärt. På grund av sina anti-oxiderande egenskaper används E-vitamin ofta som konserveringsmedel för fetter, troligen tillsattes den just därför i denna produkt.

  Propylparaben och BHT är även de konserveringsmedlen. Iron Oxides är mineralbaserade färgämnen.

  Sammanfattning: Enkel och effektiv hudkräm för torr hud som aldrig haft problem med akne eller pormaskar och är inte känslig för parfym. Dock alldeles för dyr i förhållande till sitt innehåll. Det finns en uppsjö av produkter på marknaden som ger samma effekt för en bråkdel av kostnaden.