Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Microsoft Sculpt Ergonomic Desktop (Nordisk)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Microsoft Mus + tangentbord-paket (29)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.64)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Ganska dålig

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Ergonomin på tangentbordet är bra, har hjälpt en del med mitt karpaltunnelsyndrom. Kvaliteten på produkten är dock under all kritik. Mitt första tangentbord fick problem med ett antal tangenter som "fastnade" efter ett tryck, t.ex. tryckte man en gång på "r" så blev resultatet "rrrrrrrrr" in i oändlighet.

  Bytte tangentbord, men nu efter fyra månader har backspace tangenten slutat fungera. Hurra!

  Jag skulle vilja rekommendera det pga. bra fungerande BT-anslutning, bra ergonomi, snygg design, men allt det faller i skymundan när du betalar 899kr för ett tangentbord som inte håller i ens ett halvår innan det slutat fungera på något sätt.

  Musen har jag knappt använt, för konstig design så kommenterar inte den.

  Uppdatering 2019-01-25: Nu ca 3 år senare (fick det tredje tangentbordet april 2016) har mitt tredje tangentbord börjat knasa, samma problem som det första. Det börjar skriva 222222 eller ****** in i oändlighet utan att jag sitter vid datorn. Nu verkar tangentbordet inte säljas i någon större omsättning längre, men tänkte ändå uppdatera. Bra ergonomi men kvaliteten är kass och det kommer GARANTERAT att gå sönder på något sätt efter max ett par år. Riktigt trist att Microsoft inte har släppt en uppdaterad design med bättre kvalitet. Det enda de släppt är en svindyr trådlös variant med inbyggd numpad vilket för tangentbordet orimligt stort, nej tack.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Har haft tangentbordet i 3 år nu och är väldigt nöjd med det.
  Har ägt alla modeller av Microsofts två delade ergonomiska tangentbord och detta får nästan top betyg.
  Trevligt att skriva på samt älskar att den numeriska delen är en egen modul. Batterina räcker länge.
  Enda nackdelen med tangentbordet är att delete sitter lite för nära backspace och enter.
  Musen är en vanesak men sjukt skön för kontorsarbete. Dock förstår jag inte startmeny knappen uppe på musen.
  Kan rekommendera för de som inte kör "pekfingervalsen" 😁
 • Perfekt
  1 månad sedan
  Gillar detta skarpt. Sjukt bra att sifferdelen kommer separat så man har med den men slipper ha den ivägen för musen (så allt kommer närmre).
  Enda jag stör mig på är att b ligger på vänster sida och jag alltid skrivit med höger hand. Men det lär jag mig väl så småningom om. Det jag nu saknar är något att vila handleden på när jag använder datormusen.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Testat via jobbet, upprepande tangenter enligt ensampojkens recension händer. Finns nå'n inställning som minimerar problemet, men dock.

  Mer störande (!) är enligt mig placeringen av de extra knapparna till höger. Jag föredrar absolut TKL/tenkeyless/inget numeriskt, men skall extra knappar tryckas in (pgup/pgdown/insert/etc), så kör på standard-layout för dem. Jag vet inte hur många gånger jag kommit åt Insert eller Delete när jag avsett Enter eller Delete, men det är mer än en.

  Ge mig ett utrymme till höger om Enter och gör det möjligt att köpa tangentbordet utan usel mus och ointressant numpad, så är det här nära nog perfekt som ett någorlunda budgetvänligt och lätthittat ergonomiskt alternativ.

  Min tangentbords-bakgrund: Acer Future Keyboard -> Kinesis Freestyle 1+2, m.a.o., jag är ordentligt såld på ergonomiska/split tangentbord utan numpad.

  Vad jag gillar mest:
  * Enkelt.
  * Hyfsad ergonomi.
  * Helt okej batteritid.

  Vad jag stör mig mest på:
  * Tangentplacering till höger om Enter.
  * Handledsstöd i botten-mitten som blockar utrymme jag föredrar att ha trackball på.
  * Usel mus och ett numeriskt tangentbord jag inte använder ingår och verkar inte gå att stänga av?
  ....
  * Tangenter fastnar ibland.

  Alternativ: Få. Kinesis Freestyle för mer än dubbla priset, utan mus eller numeriskt (eller handledsstöd, som kostar extra). Ergodox, som jag inte sett med nordisk layout.

  Uppdatering efter att ha använt det som primärt jobb-tangentbord från soffan (Distansarbete under Corona):
  * "Urringningen" i mitten är fantastisk, lagomt avstånd för att jag enkelt skall kunna ta ett väldigt stadigt grepp om hela tangentbordet för förflyttning.
  * Mus och numeriskt lämnade jag på jobbet, tack och lov. Musen är riktigt dålig och jag använder inte numeriskt tangentbord någonsin.
  * Bristen på avstånd och extra tangenter till höger om Enter fortsätter vara riktigt irriterande och komma i vägen, men jag har börjat vänja mig. Muskelminne och så.
  * Upprepande tangenter har typ inte hänt se'n jag lämnade recensionen före jul. Så det har kanske gått till sig efter nå'n gång jag tappat det i golvet?
  * Det verkar tåla att tappas i golvet...upprepade gånger. :)
  * Verkar med flit funka skräp med Linux. Jag har testat använda med två (privata) Linux-datorer, på ~samma avstånd som jag använt med jobb-datorn, och den tappar och upprepar tangenttryckningar hela tiden. För uselt, jämförelsevis, för att det ska kännas trovärdigt. Då vi pratar om USB via RF, inte Bluetooth, så har den biten ingenting med att Linux gör något fel att göra. Möjligt (om än lätt konspirationsteoretiskt) att misstänka att det krävs en drivrutin som Windows automatiskt installerar (utan att fråga mig) men som inte finns till Linux. Andra har dock inte haft samma problem, så ymmv.
  * Funkar väldigt bra att ha i knäet. Jag har det dock inte plant, utan sitter bakåtlutad i en recliner med handledsstödet i höjd med naveln. Jag upplever att det ger en riktigt bra handpositionering för skrivning, men alla är vi olika.
  * Har testat ett annat ergonomiskt en sväng, Mathias Ergo Pro, som är bättre på nästan alla sätt. Det där "nästan" är att Mathias har bestämt att 6-tangenten definitivt hör hemma på höger hälft av tangentbordet, inte vänster...vilket är svårt att ställa om sig till (för det är FEL). Summa summarum så står jag fast vid att det här är minst sagt okej och enda tydliga uppgraderingen är Kinesis Freestyle (med VIP-kitet).
 • Acceptabel
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Ett mästerbygge men faller på väldigt kritiska funktioner.

  + Väldigt estetiskt tilltalande med stilren och elegant utformning.
  + Stabila, lättryckta tysta tangenter med hög kvalitetskänsla. Bland de bästa jag stött på.
  + Den svängda ergonomiska utformningen är suverän.
  + Handledsdynan känns påkostad.
  + Magnetfäste för batterilucka och understödsramen väldigt innovativt.
  + Ett separat numeriskt tangentbord snabbtangenter för att starta kalkylator och nollställa den.

  - Funtionstangenterna är av en helt annan tangentkonstruktion. De rasslar, går ner snett och tryckkänslan på dom är mycket dålig.
  - Snabbtangenterna delar plats med funktionsknapparna F1-F12. Det finns ingen [Fn] knapp, utan för att ställa om till snabbtangenter måste man ställa om på ett reglage. Att hela tiden behöva växla fram och tillbaka är vansinnigt.
  - Trots att det är ergonomiskt är F1-F12 tangenterna mindre och monterade tätt jämte varandra utan gruppering. Det finns t.ex. inget mellanrum mellan F4 och F5. Och F6 tangenten sitter där F5 brukar sitta (ovanför siffran 6). Jag hade gärna sett att de behöll industristandarden med F1-F12.
  - Det finns ingen avgränsande marginal höger om return tangenten. Detta gör att varje gång jag ska använda piltangenterna, home/end, page up/down så blir det stillestånd. Fingrarna kan inte känna sig fram utan man behöver varje gång leta med ögonen.
  - Den mjukgörande massan i handledsdynan luktar väldigt starkt. Händerna luktar likså efter att ha vilat på den. I avseendet att material som avger lukt avger ämnen så blir jag fundersam om detta är hälsosamt.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Mycket skönt tangentbord att skriva på. Kan slappna av med handlederna lättare med detta tangentbord jämfört med ett vanligt rakt. Bra med separat numpad så att armarna kommer närmare kroppen. Musen är också väldigt behaglig (resten av armen ska vila mot stöd).
  Har hjälpt mig minska mina handledsbesvär & musarm.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Tangentbordet är klockrent, musen är kanske inte den perfekta musen i mina ögon... Fick ont i handleden/handen redan efter några timmars användning, när jag kollar i manualen och inser att de har en speciell bild med hur man ska köra musen (handen ska vila mot bordet) och det känns lite konstigt att göra en mus som behöver instruktioner. Glossy yta kanske inte heller perfekt, men oerhört skön känsla i tangentbordet och liten plats tar det också tack vare att numeriska delen är separat.

  Edit: höjer faktiskt betyget till 9, efter 3 års tid! Musen är faktiskt ok när man vänjer sig vid den, och efter 3 år är tangentbordet fortfarande som nytt. Dock har numeriska delen blivit knas, och jag lyckas inte få den att koppla upp sig längre. Kan vara skit bakom spakarna dock. Batteritiden är väldigt bra. Har du dålig batteritid så har du förmodligen dåliga batterier. Det enda man hade velat ha är backlight!
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Funkar skapligt bra. Ergonomin är bra, storleken är bra. Dock är tangenterna inte speciellt sköna och det är svårt att nå tangenterna närmast enter-tangenten, jag vande mig dock till slut.

  Musen är faktiskt ganska skön ur ergonomisynpunkt även om den samtidigt är klumpig, dock är den oändligt mycket mer exakt än RollerMouse, så jag ska inte klaga.

  Numeriska tangentbordet har jag aldrig använt.

  Jag rekommenderar denna produkt för att den är ergonomiskt hela vägen.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har haft den här kombinationen på jobbet i cirka 4 år; inga problem alls med knappar som fastnat eller knarrar.Jobbar som utvecklare så jag skriver väldigt mycket på det.

  Skön, avslappnad ställning på både mus och tangentbord.

  Det enda är att nu efter fyra år har jag nött bort det mesta av gummit på musen där tummen ska ligga, men det tycker jag inte är särskilt anmärkningsvärt. Nu ska jag dock byta till ett annat, mer avancerat tangentbord i samband med en satsning på ergonomi, men det är inte för att detta är dåligt. Skulle nog kunna köra ett antal år till med detta.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte till arbetet, fungerar perfekt.
  Tar lite tid att anpassa sig med tangentbordet.
  Skriver fortfarande fel då och då. Har haft det i 4 arbetsdagar och kan inte klaga på något.

  Musen är också ett stort +. Skön att använda.
  Dock så är tum-knapparna lite bökiga att använda. Kan bero på att jag har stora händer.
  Men har inte haft några problem med leder och muskelvärk sen jag bytte tangentbord.

  Man blir liksom tvingad att skriva med båda händerna annars så skrev jag oftast bara med vänstra handen.

  Jättebra med en extern numpad då man lätt kan använda den som en miniräknare
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Väldigt bra tangentbord med för mig bara en brist.
  - esc och fn raden kunde fått bättre knappar men de funkar ok.

  Jag har inte haft några problem med kvalitet eller räckvidd på radion.
  Jag har använt tangentbordet nästan dagligen i mer än ett år nu.

  Musen är inget man spelar med men den har tillsammans med tangentbordet räddat min handled totalt. Vilket är varför man köper en produkt som denna från början.

  (Jag har inte lyckats hitta något sätt att programmera om windowsknappen på musen. Det hade varit väldigt bra om det gick)
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Kör detta både på jobbet och hemma och är väldigt nöjd. Tangentborder har fungerat utan några som helst problem. Den medföljande musen kan jag inte kommentera eftersom jag inte har använt den.

  Bytte upp mig från Natural Ergonomic Keyboard 4000. Det tar dock en stund att vänja sig med den modifierade layouten vid piltangenterna.

  Två saker som skulle kunna vara bättre:
  1: Köpa tangentbordet utan mus
  2: "Fn" knapp som man håller in för att komma åt de "blåa" knapparna (som på de flesta laptops).
 • Ganska dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Ena mellanslagstangenten vill inte fungera efter en veckas användning (finns två).
  Tangentbordet rätt bekvämt, tar dock några dagar innan man vant sig vid tangenterna.

  Negativt:
  - Inga mediaknappar (endast play/pause)
  - Separat numpad
  - Missfärgning av handstöd
  - Små Fn tangenter

  Positivt:
  + Sköna tangenter
  + Bekväm mus
 • Ganska dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  I have been using Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000 for many years (and still using it at home) and decided to try new replacement for my daily work. I used 4000-model at work as well prior the upgrade. I have been using Sculpt desktop for 2 years now.

  Pros.:
  - mouse takes a while to get used to but it's sitting in the hand "naturally" and comfortably. Good for office work but terrible for gaming
  - I like short key-travel and less noice being generated when typing
  - magnetic contacts for wrist support and battery cover are good
  - visually keyboard looks great and very modern. Thin profile looks sexy
  - keyboard takes less room on the desk
  - separated "space" is a good improvement over 4000-model

  Cons:
  - layout is terrible. keys are too close to each other which make typing very diffucult. A LOT of wrong key-pressing even after more than 2 years of usage. right side of buttons is a mess. I wish they did it 5 cm wider and went for normal layout
  - Fn key switch is just terrible. if would be better with a button and control it via software
  - battery on numpad drains out without any reason during a week so I gave up on it and put in into drawer
  - each device (keyboard, mouse and numpad) are using different type of batteries
  - lack of dedicated favorite keys
  - lack of dedicated media keys
  - F-buttons are getting stuck
  - wrist support has hard edges and not that comfortable comparing to 4000-model
  - lack of any status light indicators
  - wireless mous can be accidentally nocked away due to rather high profile
  - mouse rubber cover starts to wear off rather fast
  - wirst support catches dust/dirt and looks untidy very fast
  - wirst support due to edges wears off unevenly
  - piano-black finish is a dirt/fingerprint magnet so it looks really untidy. Especially mouse
  - you need to use propriatary dongle instead of commonly used Bluetooth

  Conclusion:
  Mouse is really comfortable when you get used to it (can be bought separately). New keys have a nice feel to them and keyboard has very "notebook"-feel. Unfortunately layout and some design decision make this keyboard problematic to be used. I would still recommend Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000 for those who want an ergonomic solution. Current 4000-users - keep using it! I think that his iteration is not worth upgrading.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har använt Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000 under många år, och den som gillar det tangentbordet kommer nog att gilla även denna. En uppdaterad variant med lite modernare och snyggare design och bättre material. Den känns riktigt påkostad och luckor för batterier sitter fast med magneter. Jag gillar att nummerplattan är separat då jag inte ens använder den. Använder inte musen heller då den känns riktigt stor och klumpig. Helst skulle jag bara vilja köpa tangentbordet, men det går tyvärr inte.

  Tangenterna kanske man kan säga är lite mer laptop-aktiga jämfört med 4000. Det är nog en smaksak om man tycker det är bra eller ej.

  En sak som känns lite osäkert är den trådlösa mottagningen. Hade USB-dongeln (i dockningsstation) och tangentbordet 40 cm ifrån varandra med bara datorn liggandes emellan och fri sikt då locket var stängt, men den hoppade ändå över/fördröjde bokstäver när man skrev. Jag tror att detta har att göra med att det kanske blir några störningar från laddningen av datorn då strömkabeln var inkopplad in i datorn emellan dongel och tangentbordet. När jag flyttade datorn och "laddningskontakten" gick det bra sen.

  Med tanke på priset är nog ändå den billigare och äldre Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000 bättre än detta. Hade gärna sett en uppdaterad 4000 variant med dessa materialval och, utan numpad men med samma "travel" på tangenterna.

  Hur som helst, ett riktigt trevligt tangentbord!
 • Ganska bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Positivt
  + Väldigt bra ergonomi.
  + Bra med det separata numreriska tangentbordet då man tvingas att inte använda det. Detta är bra för kroppen då man inte bör flytta sin arm utåt från kroppen när man arbetar framför en dator.
  + Snyggt.

  Negativt
  - Vore bra om man kunde reglera lutningen.
  - Handstödet blir "missfärgat" efter några veckors användning. Inte OK. Detta drar defintivt ned betyget. Tangentbord blir per automatik sunkiga efter några år, men vem vill ha det efter ett par månader?
 • Ganska dålig
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Robust och skönt tbord, gillar dock inte f-tangenterna och esc. De kan lätt fastna i nedtryckt läge och har ingen riktig styrsel i sig. Hade hellre sett det med bluetooth men då hade nog prislappen varit en annan.
  Stort plus för magnetluckor till batteri på både mus och tbord så man slipper plastdetaljer som går sönder.
  Musen tar ett tag att vänja sig vid, duger iaf till det jag använder den för.
 • Ganska dålig
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har haft tagentbordet och musen i lite över ett halvår och råkade stänka lite vatten på tangentbordet och det slutade helt att fungera trots att jag genast torkade bort vattnet och lät det ligga varm över natten. Så otroligt dålig kvalitet att det inte tål ytterst lite fukt. Musen och numeriska delen fungerar fortfarande men värdelöst utan tangentbordet..
 • Knappt godkänd
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  EDIT: Jag fick en liten droppe kaffe i tangentbordet, och sedan var det väck (nästan inga tangenter fungerade, eller så gav de fel bokstäver)! (Har försökt allt, t.o.m. torkning i många veckor i påse med riskorn. Hjälper ej. Så otroligt dålig fuktkänslighet sänker definitivt betyget ett par stjärnor :/ Trösten är väl att musen är den bästa jag haft, eftersom den påtvingar en ergonomisk vinkel på handen, som besparar mig en utsliten musarm.
  -----------------------------------------------------------------------------------------
  Originalrecension:

  Efter lite tillvänjning är jag mycket nöjd med detta tangentbord!

  Kortlista:

  + Helt avslappnad ställning för handlederna
  + Extra "upphöjningssats"
  + Mus som faktiskt fungerar för onda handleder, om man håller den rätt!
  + Kvalitetskänslan
  + Magnetluckor

  - Ingen touchpad i tumavstånd, trots lämplig plats för det
  - Kan kännas något långt till vissa tangener (return, piltangenterna) om man är van vid kompaktare layouter
  - Inte 100% optimal placering av Home / End
  - Lite skumma Esc / F-tangenter, men jag tycker det funkar
  - Ingen fn-knapp för snabb åtkomst av funktioner, endast switch.

  Lite längre beskrivning av första intrycket, efter någon timmes användning:

  Har kört med en liten Logitech K400r tidigare, med tillhörande touchpad, så att jag slipper köra mus, då jag jobbar vid datorn hela dagarna och har börjat få känningar i handlederna både av mus och tangentbord.

  Väldigt skönt att kunna hålla händerna i naturlig position när man skriver. Det medföljer en liten extra "upphöjare" också, som man snäpper fast undertill. Den behövdes för att få perfekt vinkel vid mitt jobbord, där jag kan höja stolen lite.

  Först var jag lite besviken på att det inte finns med en liten touchpad i mitten under tangentbordet, då jag tycker att touchpads är mycket mer avlastande för handlederna än mus, men efter att jag fattat hur man ska hålla musen, nämligen låta handen/armens högra sida vila plant mot bordet, och så att säga greppa musen från sidan, så måste jag säga att jag är imponerad över hur bra det fungerar! Vad skönt att kunna använda mus igen utan att direkt få smärtor i handlederna! Kanske hade det varit ännu mer perfekt med en touchpad också, som sagt, men jag tror jag kan leva utan den.

  En ytterligare liten grej som jag reagerade lite på, var att det är relativt långt till piltangenter m.m. jämfört med den lilla K400r:en, vilket medför större handförflyttningar. Det gäller väl kanske iofs alla fullstora tangentbord, så det får väl anses OK ändå.

  I övrigt är kvalitetskänslan i tangenbordet utmärkt! Alla luckor och lösa delar snäpps fast med magnet, vilket gör att de öppnas och stängs lätt, och man slipper slita och bända i trilskande plastflärpar.

  Sammanfattningsvis är jag mycket nöjd med tangentbordet (är rätt säkert bästa man kan köpa, om man har onda handleder, skulle jag tro), men kan ändå konstatera några små saker som kunde förbättras innan jag lägger 10 stjärnor på denna. Framförallt saknar jag en touchpad i tumavstånd för att helt slippa flytta handen för att klicka på länkar och dylikt, och sedan kunde piltangenterna och return kanske sitta lite kompaktare. Dessa drar ner två stjärnor totalt. Nämnde några småpunkter till, men de är inget som skulle dragit ned betyget i stjärnor räknat.
 • Ganska dålig
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Det här tangentbordet är verkligen den perfekt utformade produkten som helt förstörs av några tydliga kvalitetsbrister.

  + Perfekt utformat att skriva på
  + Tunt och lätt
  + Trådlöst
  + Att numpaden är separat är nåt jag alltid önskat mig då musen får en mycket mer naturlig placering

  - Den trådlösa mottagaren är katastrof. Det går inte att ha sändaren mer än max 10cm från tangentbordet annars laggar den fast totalt och skriver massa felaktiga tecken.
  - Knapparna har en tendens att fastna så du får konstiga fel tills du känt på alla vilken det är som fastnat (gäller översta raden med mindre knappar)
  - Musen är inte helt optimalt utformad om du har längre fingrar/stora händer
  - Det började snabbt knarra från vissa knappar
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Microsofts ergonomiska tangentbord blir bara bättre och bättre, har haft deras "natural" sedan de dök upp och fick nu byta till detta som är extremt mycket mindre än deras tidigare fantastiska men rätt fläskiga tangentbord.
  Detta är underbart att skriva på med samma touchkänsla som på en laptop, fast svängt så att man kan sitta helt naturligt och skriva utan att axlarna åker upp till öronen.

  Medföljande mus känns lite lustig och jag får se om jag behåller den eller fortsätter med min gamla logitech-mus.
  Suveränt att man inte behöver ha det numeriska tangentbordet som bara tar plats för oss som inte använder den.
  Lysande produkt med ett svagt minus för musen som känns lite bullig.

  Vi får se om handstödet blir missfärgat som det stod om nedan, fortsättning följer.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Mycket nöjd med detta ergonomiska tangentbord+mus.

  Väldigt sköna knappar, med undantag för f-knapparna högst upp som är lite märkliga (med med fördelen att de blir svåra att råka trycka på).

  Musen är lite märklig i sin formgivning men skön och jag börjar vänja mig vid den ganska bra nu så det är nog bara en vanesak.

  Kan inte vara nöjdare.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Köpte detta då mitt gamla Microsoft Natural Keybord 7000 gav upp efter 8 år.

  Måste säga att jag är riktigt nöjd än så länge, trodde att det kanske skulle bli jobigt att inte den numreriska delen satt fast med tangentbordet, men det har bara visat sig vara positivt. Nu kan man ju använda den delen som en kalkylator på ett enklare sätt.

  Har man inte använt ett "brutet" tangentbord tidigare så är det som vanligt så att det tar ett par dagar innan man vänjer sig, men när man väl gör det så är man fast. Jag tyckte det första dagarna med detta tangentbord att det kändes lite konsigt att inte ha så lång slaglängd i tangenterna som det var på mitt 7000 jag hade innan, men den känslan är faktiskt också borta. Slaglängden på tangenterna är som att man skulle skriva på en laptop, så tycker man inte att det är en höjdare så bör man inte välja detta bord.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Dålig
  2 mån sedan
  Har haft det här på jobbet. Ergonomiskt är det mycket bra, men produktens kvalitet är verkligen inte bra. Jag upplever dubbla tangenttryckningar minst en gång per stycke jag skriver, och F-knapparna är stenhårda och obekväma att trycka på. Jag kan inte riktigt bli bekväm med musen heller ...