Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Graef CM 800

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Graef Kaffekvarnar (11)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.43)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Fick justera den övre kvarndelen mer än vad som bruksanvisningen rekommenderade för att få finmalet för espresso. Drar sig lite i malningen så efterjustering behövs då och då. Övre kvarnen behöver rengöras ganska ofta, märks då kvarnen börjar "spotta" ut det malda kaffet. Autofunktionen då man slår på kvarnen genom att pressa portafiltret mot kvarnen fungerar utmärkt och gör det lätt att dosera.

  Uppdatering nov 2019/jan 2020: Har nu börja använda kvarnen för singeldoser, dvs jag väger upp den mängd kaffe jag vill brygga och maler endast den vilket har fungerat utmärkt. Har gjort det i en månad och kvarnen verkar inte lida av det. Blev inspirerad att testa när jag såg en recension av Niche Zero Grinder så att jag kan variera kaffesort och mängd utan att behöva tömma bönbehållaren varje gång./ Det ligger kvar en hel del malet kaffe i utloppet har jag upptäckt. Detta kan man lösa genom att rista maskinen ett par gånger och därefter slå lätt på utloppet så får man nymalet kaffe med minimal inblandning av gammalt i portafiltret.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Till priset och min ambitionsnivå avseende espresso är den efter 1 månads användning perfekt, hade tidigare en Wilfa CGR-1 där motorn la av och som inte kunde mala fint nog. Min CM800 var klart tillräcklig vad gäller finmalning för en Isomac Viper/Napolissima utan att behöva justera den övre kvarndelen. Vid 5 blir det perfekt extraktionstid. Vid 4 så orkar espressomaskinen inte trycka igenom vattnet på rimlig tid. Har inte prövat grövre inställningar för brygg- eller presskaffe. Statisk elektricitet är inget problem när man maler direkt i filterhållaren.
 • Dålig
  1 år sedan
  Har inte lyckats få den att mala fint kaffe trots många försök med justering. Jag lämnar tillbaka den under öppet köp.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Haft den i drygt 12 månader nu tillsammans med Gaggia Classic och är helnöjd.
  Autostart med enhands grepp har funkat utan problem.
  Den har lägre ljudnivå än jag trodde.
  Gaggian får slita hårt för att få igenom vattnet när kört på det finaste malningen och espresson blir helt ok.
  Amazon.de för 134Euro + 10Euro frakt
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Fantastisk kvarn för det priset. Känslan är att den borde kostat dubbla pengarna (betalade 1900kr).
  Har använts ihop med Rancilio Silvia för espresso och till att mala större mängder bryggkaffe, vilket inte varit en match för den. Två års garanti dessutom...
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Min första separata kvarn:

  Köpte denna fraktfritt från Coffeema, billigare än lägsta pris listat här på Prisjakt. Mycket prisvärd kvarn som maler jämnt och fint. Utmärkt ljudnivå jämfört den inbyggda kvarnen i min pensionerade Siemens TK54001.

  Jag maler enbart för espresso som bryggs i Gaggia Classic och den levererar perfekt resultat för det. Kan dock klumpa sig lite beroende på hur fuktiga/oljiga bönorna är.

  Vet inte om CM-80 är i princip samma? Men den har iaf vunnit en del tester, bla Ica kurirens test, dock utan dyrare opponenter med i testet.

  Ger den 8/10 stjärnor då det finns klart bättre proffskvarnar, men då landar det på 4-5 gånger högre pris. Denna duger dock mycket bra för hemmabruk

  Plus:

  - Priset= utmärkt köp!

  - Bra ljudnivå.

  - Förslutningsbar bönbehållare som snabbt kan tas loss och bytas mot en annan behållare med andra bönor i. Alternativt för att ställa in behållare i kyl/frys när man åker bort. Har dock inte sett någon som säljer extra behållare än.

  - 24 månaders garanti.

  - Många delar gjorda i aluminium.

  Minus:

  - Om man flyttar på kvarnen rasar det lätt ut malet kaffepulver, men det beror säkert på att det lätt fastnar i utloppet då det blir klumpar vid extra fin malningsgrad.

  - Hållaren/stödet för Portafilter orkar inte hålla filtret självt, utan man får hålla emot med handen.

  - Verkar vara dåligt med reservdelar i SVerige, men det finns iaf på deras tyska hemsida.