Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Dewalt DCD790D2 (2x2,0Ah)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Dewalt Borrmaskiner & skruvdragare (232)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Min 2 år gamla Hitachi verkar sjunga på sista versen (ryker ur motorn) så det blev att bege sig ut på jakt efter en ny skruvdragare, varje gång så känns det som man vill gå upp ett snäpp i pris och förhoppningsvis kvalité. Skruvdragaren är ett så centralt verktyg i hemmasnickarens verktygslåda att ska man kosta på sig något bra verktyg så är det nog skruvdragaren.

  Jag gillade min Hitachi för att den var lätt och rätt smidig, batteriet var lite klent på 1,3Ah men det var nästan aldrig som jag var tvungen att vänta på laddaren att ladda klart batteri nr2 så det funkade hyfsat. Den här gången så kliade det i fingrarna att beställa en med 4Ah batteri men efter att ha läst en del så svängde jag ner till 2Ah passar nog mig rätt bra, det är ändå ett steg upp från 1,3Ah. Det större batteriet är givetvis tyngre och jag kände inte det var det jag ville ha så 2Ah fick det bli.

  Sedan så ville jag ha en smidig maskin och utan någon slagfunktion, det är mest bara larv ändå om man har en rejäl borrhamammare bredvid. De lite billigare skruvdragarna är många rätt otympliga med långt mellan chuck och bakände, det har ibland sina nackdelar har jag märkt så utan att bli för klen så fokuserade jag rätt mycket på storlek. Har klämt en del på maskiner i affärer, läst (som vanligt) en massa på internet med diverse youtube jämförelser osv. Jag söker mycket en balans mellan kvalité och pris, köper i princip aldrig det dyraste eller billigaste utan något där imellan.

  Dewalten DCD790 blev valet och i väntan på något mer påfrestande jobb som sätter den på rejält prov så skriver jag denna recension baserat på vad jag har i handen.

  Jag gillar balansen i handen, fin balans mellan batteri och maskin. Den känns robust och välgjord såhär i början iaf. Det enda jag inte tycker känns helt 100% är passformen batteri och maskin, det finns ett par millimeters spelrum för batteriet att skaka och det känns helt klart onödigt. Allt rörligt på det sättet ser jag som något som med tiden skakar sönder, förhoppningsvis så är det ingen fråga inom dess livstid. Det blir en stjärna bort för det glappet iaf.

  Jag köpte maskinen i England på Powertool World för 2100kr inlusve frakt, det var 500kr billigare än billigaste affär i Sverige. Allt gick smidigt och på 3 arbetsdagar så levererades till din min dörr.

  Men jag är på det stora nöjd med mitt köp. Jag får kanske anledning att uppdatera min recension senare.