Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Vänner: Complete Box - Säsong 1-10

 Lägg i lista  Jämför
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Bra

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  kopierar in min recension från CDON.se då jag insåg att det troligtvis är fler som kan ta del av infon här.

  Jag betygsätter nu boxen och inte själva serien, vilken i mina ögon förtjänar en 10a. Det största problemet med den här boxen, i jämförelse med DVD utgåvorna som släppts genom åren, är att Bluray avsnitten inte är de förlängda avsnitten som vi har vant oss med från DVD utgåvan. Istället har vi här vad som visades på TV genom åren där Warner bros. (Produktions bolaget) var tvungen att tänka på hur långa avsnitten får vara (reklampaus etc). Så bluray boxens avsnitt är allt mellan 1-3 min kortare än de avsnitten vi har i DVD boxarna.

  Bildkvalitén är för övrigt superb då Warner har gått tillbaka till 35mm originalen som Vänner filmades in på. Därigenom behövde de inte kapa någon sida av bilden för att få 16:9 formatet när de konverterar/skannade om bilderna det till HD. Serien sändes i det så kallade 4:3 formatet (nästan fyrkantigt). Därför kan man nu se mer av scenen i de första säsongerna än vad vi tidigare kunnat.

  Det finns några undantag dock där bilden tyvärr har "kapats". Då regissören spelade in serien i 4:3 formatet så kunde det ibland stå skådespelare, scenarbetare eller rekvisita bredvid kamera och som inte syns i 4:3. Men när de sedan "öppnade upp" bilden för 16:9 (widescreen) formatet så ser man plötsligt dessa "fel" på skärmen. Av den anledningen så har Warner bros. istället för att visa dessa fel valt att zooma in bilden för att visa den scenen i 4:3 för att inte "felet" i scenen ska synas och förstöra inlevelsen. Därigenom så ser man inte allt som händer på skärmen under dessa scener och vilket skadar upplevelsen på ett annat vis.

  Som tur är så har jag bara hittat det här problemet i 3-4 scener på totalt 236 avsnitt. Så över lag är det inga problem och något man får ta om man vill se denna underbara serie i superba högupplösta 1080p.

  Ska även nämnas att de första säsongerna har väldigt kornig bild. Av vad jag läst på nätet så kommer man inte ifrån detta på gamla filmer om man inte antingen lägger ner väldigt mycket pengar på restaureringen (vilket man inte kan förvänta sig på en serie då det är många timmar vi pratar om och varje sekund innehåller 24 eller 30 bilder som ska behandlas), eller att man använder sig av enkel brus reducering vilket ofta leder till oskarp bild och en hemskare upplevelse än att ha detta "brus"/"prickar" närvarande.

  Det kan vara ovant till en början att se detta (bruset) på bild om man inte sett en gammal serie eller film i HD tidigare då nyare filmer och serier inte har dessa artefakter (pga bättre digital utrustning så som kameror) och många tro att det är fel med bilden. Detta är något man får stå ut med när det kommer till äldre tv och film material.

  Över lag är det en acceptabel Box och jag skulle köpa den så länge den ligger under 1000-lappen.

  Jo, har också läst att det inte är någon ide att hålla efter andan när det kommer till de förlängda ver i HD då Warner aldrig sparade DVD versionernas bearbetning (redigeringen) på 35mm så det skulle bli ofantligt mycket dyrare och tidskonsumerande för dem att återskapa detta. Av den anledningen så jag tror inte vi kommer att få se dessa ver i HD på många många år, om någonsin... Så spar din DVD Box även om du investerar i denna HD utgåva! :)

  På tal om materialet på boxen. Skivorna ligger i plast fodral och känns väldigt gediget. Då jag gillar kompakta boxar så är denna perfekt då den inte tar mycket plats men ändå är snygg! Det följer med en liten bok med info om varje avsnitt vilket underlättar om man vill hitta ett specifikt avsnitt snabbt.

  Boxen inklusive skivor får 10/10.

  Bearbetningen får 6/10 (helt okej dvs)

  Kvalitén på bilden hamnar runt en 8-9/10

  Ljudet kan jag inte bedöma då jag ej sitter på något högtalare system men tycker att ljudet är tydligt och klart på genom min samsung serie 6 TV från 2012.

  Så kort och gott är det en fröjd för ögat att äntligen få se vänner i 1080p (full HD) och för det billiga priset som boxen går för nu (under 500 SEK) så tycker jag att man ska slå till direkt trots det negativa man får dras med.
 • Alla omdömen

 • 2 mån sedan
  Detta omdöme är under utredning
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fånig och gull-i-gullig nittiotalsserie om en bunt vänner som blir kära i varandra, bråkar med varandra, är vänner med varandra, blir svartsjuka med varandra...alla har sex med alla...varför inte starta polygamt äktenskap med sex personer på en gång? Serien blir lite tjatig, hur som helst har den dock sina roliga stunder.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  SEK 199:- på mellandagsrean.

  Då kan man inte vara annat än nöjd med sitt köp :-)

  Det lilla jag hunnit se är lovande, jag får be att återkomma när jag sett hela serien.
 • Mycket bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Bra bild och ljud, jag har sedan tidigare en specialutgåva på DVD med alla tio säsonger som jag har sett några varv och denna Blu-ray-utgåva saknar vissa scener därav drar jag av två stjärnor.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan