Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Asus RT-AC68U

 Lägg i lista  Jämför
Höghastighetsrouter med dubbla processorkärnor, dual band och hastighet på 600+1 300 Mbit/s. Snabbaste wifi-routern när den kom 2013.
Jämför pris på alla Asus Routrar (89)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.03)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  7 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  2020-04-13 - Uppdatering

  Den tuffar fortfarande på.

  Testade Mesh vid ett tillfälle. Köpte den senaste wifi6-routern från Asus och tänkte att den kunde få ersätta den gamla och att jag då kunde använda den gamla som mesh-repeater i hallen. Det fungerade inte bra alls så jag packade ner den nya igen och lämnade tillbaka den. Tillbaka till min trotjänare.

  Jag håller mig borta från Asus AirMesh och Mesh överhuvudtaget faktiskt efter allt det strul jag hade när jag testade AirMesh. Jag läste också på mer om mesh på smallnetbuilder. Mitt bästa tips är att alltid läsa på smallnetbuilder innan ett routerköp. Där finns mycket kloka saker att läsa.

  Nej, vår 68:a får tuffa på till den inte vill längre. Då kanske wifi6 och Mesh har mognat lite mer.

  Mitt näst bästa tips. Kör kabel där du kan. Vi har 8 st enheter kopplade via cat6 FTP-kabel på lite olika ställen i vår lägenhet på 95kvm med mycket tjocka tegelväggar. Det funkar så klart bäst.

  2018-06-24 - Uppdatering

  Den tuffar fortfarande på.
  Inte testat Mesh som nu finns via FW-uppgradering.

  2014-06-20 - Uppdatering

  Höjer betyget från 7 till 9 pga. att routern är så stabil. Aldrig behövt starta om den pga. något strul. Den tuffar och går.

  Jag är dessutom mer kompis med det nu.

  10 hade den fått om:
  - jag slapp nollställa routern vid varje FW uppdatering (ska man tydligen göra för att få bästa resultat. Ref. diverse forum). Man behöver säkert inte nollställa varje gång men det känns bra i själen eftersom jag läst att man ska göra det.

  2013-12-28 - Ursprungligt omdöme

  Min upplevelse hittills (haft routern i ca en månad), i korta drag:

  + Bra signalstyrka
  + Snabbt att komma igång med Quick-start
  + Snygg
  + Stabilt trådlös signal (hittills)
  + Möjlighet att stänga av de blinkande LED-lamporna

  - Känns inte helt färdig mjukvarumässigt (har fått trixa mer än jag tycker man ska behöva)
  - Inga hål för väggmontering
  - Reset till fabriksinställningar efter FW uppdatering nödvändig
  - Stor om man vill gömma undan den

  Utsvävning (för er som orkar läsa om mina upplevelser och tankar kring produkten):

  Jag har länge haft en Dovado 4gr som jag är mycket nöjd med. Men jag har något konstigt, oförklarligt intresse av routrar. Kan inte riktigt förstå och förklara varför. Så är det bara. Därför har jag länge hållit ögonen på nya routrar. Det började med att Dovadon var lite ostabilt för några år sedan (nu är den dock stabil och varit sedan några FW uppdateringar tillbaka) vilket gjorde att jag ville byta. Då kollade jag på den positivt recenserade Asus RT-N66U. Sedan kom Asus RT-AC66U. Jag köpte faktiskt en sådan som jag sålde vidare efter att mina tester inte övertygade mig om att den var bättre (mjuka värden som upplevelse om snabbhet etc. avseende wifi och hastighetstester mot BBK) än min Dovado. Sen kom Apple Extreme som jag ville skaffa men jag lät bli pga att min Dovado nu var stabil. Sen fick jag nys om Asus RT-AC68U och bestämde mig för att köpa en sådan som ett hobbyprojekt med motiveringen att Asus tidigare modeller fått bra recensioner och att generation 2 av Asus AC-router måste vara bra och framtidsäkrade.

  Jag fick hem den och packade exalterat upp den. Installerade med Quick-startguiden. Gjorde några inställningar. Kollade om det fanns uppdaterat FW men routern sade att det var det senaste (205) fast jag visste att jag sett senare på forum på nätet. Inte mer med det. Försökte få igång lite fler saker. Helt plötsligt kom jag inte in i GUI längre. Fick göra en reset och börja om. Tror felet var att jag använde för lång lösenord för att komma in i GUI. Minskade från 30 till 20 tecken.

  Sen skulle jag ha igång FTP mm till min server vilket inkluderade att göra inställningar i Port Forwarding. Fick verkligen inte FTPn att funka. Läste på forum om att uppdatera FW (om jag inte minns helt fel så vill jag minnas att jag läste att andra skrev att Port Forwarding inte fungerade alls - och det kändes faktiskt så) och inaktivera Harware Acceleration. Testade sistnämnda. Funkade inte. Använde port 2021 som rekommenderades i texten i routern (21 används av routerns egen FTP-klient om man har den aktiverad vilket jag inte hade). Testade dock både 21 och 2021. Funkade inte. Sen hittade jag senare FW som jag installerade. Funkade inte. Läste att man måste reset:a routern efter FW uppgradering vilket jag gjorde. Funkade inte. Kopplade in Dovadon igen. Allt funkade som det skulle på port 21. Någon dag senare kom nytt FW. Installerade. Reset. Funkade fortfarande inte. Isolerade problemet till krypteringen (SSL/TLS). Testade port 990 istället och vips så fungerade det med implicit och explicit. Testade åter igen med port 2021. Funkade inte. Fattar fortfarande inte varför, men då port 990 funkar får det väl vara så...

  Jag kände mig verkligen som en rookie gällande nätverk med denna routern. Allt kändes så krångligt och avancerat. Allt har bara funkat jätteenkelt med Dovadon. Förmodligen beror detta på en kombination av att jag kan för lite om FTP och liknande samt att FW till routern inte har varit riktigt färdigt. Den totala upplevelsen för mig att komma igång med denna routern har känts avancerat.

  Nu när jag dock fått ordning på det känns det bra men på något vis känner jag; ska det verkligen krävas så mycket av en för att få igång en router med lite grundläggande funktioner? Så har det absolut inte känts med Dovadon som jag uppfattar som enkel. Dovadon är inte i närheten lika High-End som AC68U men har ändå en hel del funktioner som FTP, 3G, 4G, NAS etc.

  Jag har långt ifrån använt alla funktioner i AC68U. Kommer kanske aldrig göra det heller. Ser fram emot nästa FW. Inte för att det behövs för mig i nuläget men för att det ska kännas som att den blir mer genomarbetad vilket känns bra i själen.

  Sammanfattningsvis:

  Bortsett från att jag är en person som har en oförklarlig dragning till routrar, för en person som använder en router till sånt vardagligt som jag, dvs. lite Wifi (2xiPhone5, 1 ipad2, 1 iPad3 och inga AC-klienter), FTP och kanske 3G så är denna inte bättre än en enkel router som exempelvis Dovado Pro för ca 900 kr. AC68U har klart bättre räckvidd på Wifi:t förstås som jag uppskattar jämfört med min gamla Dovado.

  Jag upplever knappt eller ingen skillnad i upplevd snabbhet eller rapphet jämfört med Dovado 4gr (vilket egentligen inte är så konstigt). Hastighetstester visar dock bättre siffror men det är inte allt.

  Så, det enda jag har fått ut mer av denna routern är bättre täckning och -1750 kr på kontot.

  Är det värt det? Inte för de flesta. Knappt ens för mig som är en router-nörd.

  Produkten är dock inte dålig (med senaste FW, 501). Absolut inte. Den är säkert rent av skitbra (för de som kan använda den fullt ut) och blir säkert bättre och stabilare med kommande FW.

  Tänk på att den är stor (drygt 20 cm hög med antennerna) och måste stå upp, dvs. det kan säkert många gånger vara svårt att gömma undan den.

  Avdrag på omdömet görs för att jag upplevt den som något för avancerad än vad den skulle behöva vara, det initiala krånglet med FW som inte var helt ok samt priset och avsaknaden av väggmontering.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Efter att ha haft 2 routrar (D-link 655) och en halvdan täckning i huset med närhet, 12-4 Mbit/s, köpte jag Asus RT-AC68U. Trodde inte det var sant !
  Direkt efter uppstart 107 Mbit/s. Toppen.
  Kollade på övervåningen där åtkomsten tidigare varit oanvändbar, även där nu över 100 Mbit/s. På altanen, i lill-huset, i förådet, pergolan 30m bort allt över 70 Mbit/s.
  Har Bahnhof 100/100 via fiber in i huset.

  Bra gränssnitt med snabb respons.

  Klar 10 poängare.
  Tack Asus och Bahnhof
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Toppenrouter! Bytte upp mig från en rt-n56u. Rejäl förbättring i täckning på 5GHz-bandet och bra mycket snabbare (även på 802.11n förutom ac). Har stått på i en garderob i två dygn utan att bli mer än lite ljummen.

  Om du köper denna ska du omgående ändra en del inställningar. Den har t ex 80% output som default och ett schema där radiodelen stängs av under vissa tidpunkter. Men efter dessa tweaks och uppdatering till senaste firmware behöver man nog inte röra den på länge.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  9 mån sedan
  Köpte en sån här router för två år sedan och har behövt starta om den en gång sen ny. Räckvidden är fullt tillräcklig i en vanlig 1,5-plansvilla med trästomme. Ligger på vettig hastighet även en bra bit ut i trädgården också.
  Skulle definitivt köpa likadan igen om denna kraschar pga åska eller annat missöde.
 • Usel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Jag har nu gjort allt talat med superproffs och ingen får den att rocka alls. SKRÄPVARNING Min Dovado mini router är snabbare i 2,4 ghz bandet än denna och ASUS support är nog den sämsta i världen. Jag gör säkert uppenbart fel i konfigurationer men det går ej att tala med Asus och och få en adekvat support.Jag har nu meckat med den i 6-7 månader den huttar inte diskar och min firmware är uppdaterad . Jag varnar verkligen för denna skrytmaskin utan väl förankrad mjukvara. om du sedan vill koppla en 4G modem dongle så räkna med seg responstid så långsam att TP test Bredbandskollen inte kan verifiera resultatet . SNÄLLA prisjakt var i min kommentar exakt motiverar ni er text nedan ?. Jag la många dagar, 100 tals timmar att den routern skulle kunna fungera med USB 3. Jag betalde över 2000 sek extra för jag hade en router innan men inte med just den funktionen som angavs som specification på ASUS egna hemsida men den fungerade inte jag frågade alla gav den service experter från erkända större nätverksföretag tittade på den. Ingen kunde tolka deras info att det skulle fungera men gick inte . dessutom så gick det inte att få någon egentlig support eller förklaringen annat än att det inte finns stöd för den funktionen för än firmware löste själva funktionen vilket kom 5 år efteråt . Jag fick köpa en NAS istället . Jag vet att många gillar routern och jag har köpt dem till kunder som aldrig behövt den för angiven specification och funktion. Jag tyckte det var en usel maskin som inte kan göra det den anger och era kunder bör veta det och varnas, är det inte det ni är till för att det man köper skall fungera , jag trodde ni var de bästa. är ni inte det ? ER TEXT om min kommentar citerad " Kommentaren måste tydligt motivera betyget; var gärna utförlig då det finns gott om utrymme. Det måste följa våra regler, speciellt reglerna 13.1 och 13.3.
 • Bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Det går att ställa in i routern så den rebootar tex varje dag kl 05. För mig tar detta bort problemen som routern har (blir dålig efter x veckor/månader).
  Fördelar
  + Står upp så den bör bli lite bättre kyld än de som ligger ner
  + 40-80 Mbit på 2.4GHz bandet och bättre täckning än min 5+ år gamla router
  + 90+ Mbit på 5GHz bandet (har 100 Mbit internet)

  Nackdelar (som löses genom att sätta auto restart på routern):
  - Wifi på 5 GHz bandet blir osynligt ofta, dvs syns inte i listan på wifi-anslutningar. Asus själva rekommenderar att man återställer routern till fabriksinställningar som "lösning", men problemet kommer tillbaka. Vad jag kan se på internet är detta problem mycket vanligt, och har varit så i flera år, utan någon lösning. Dåligt!
  - Packetloss någon gång emellanåt på 1-3% (Har kollar i pingplotter att det kommer just från routern)
  - Svarstider på routern är 0 (bra!) när den är nyligen fabriksomställd, men efter några månader blir svarstiderna på 5-15+ ms! Dåligt!
  - Priset är inte ok med sådana här grova brister
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Asus fortsätter att leverera mycket bra routrar, och uppdaterar dem löpande. Grymt bra med OpenVpn stöd i original firmware nu.

  Uppdatering: 2019-12-23 Skönt att vissa leverantörer underhåller sina hårdvaror med firmwares under en längre tid, bra jobbat Asus.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Efter att ha haft denna igång i fem år non-stop utan några som helst problem/låsningar/hängningar kan jag inget annat än ge den topp-betyg. Hunnit använda/testa VPN-funktionaliteten också som fungerar alldeles utmärkt.
 • Acceptabel
  1 år sedan
  Funkade väldigt bra från början. Men nu efter 3 år så blir den sämre och sämre med varje uppdatering som kommer. Tappar kontakt med internet titt som tätt eller så droppar wifi.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Fantastiskt bra router, som jag kör med open source firmware Merlin, som ger fler funkrioner. Routern bara funkar år in och år ut. Stabil. Har 100 mbps WAN och routern levererar max fart i nästan hela huset. Har 2 barn som spelar Fortnite på plan 2 (router på plan 1) och de har 100 mbps trådlöst med 1 ms ping. Ingen mening med att dra kabel..

  Bra jobbat Asus!
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Hur bra som helst!

  Hade en linksys 4500 innan. Med mitt Telia 100/100 fiber fick jag nästan aldrig över 50 trådlöst.
  Nu med denna Asus så ligger jag var jag än är i huset på mellan 75-90mbit.
  Riktigt bra!
  Lätt konfad, kan byggas ut med mesh.

  Rekommenderas
 • Acceptabel
  2 år sedan
  Observera att ASUS ersätter RT-AC68U med RT-AC1900 i produktportföljen och den har fått uppgraderad hårdvara. (Jag har köpt den senare och är nöjd med prestandan).
 • Perfekt
  2 år sedan
  Jag är imponerad över räckvidden på denna router. Den täcker in båda våningarna i huset samt altanen med full mottagning.

  Snabb och enkel uppstart, nu hoppas jag detta håller i sig :)

  Tummen upp från oss!
 • Perfekt
  2 år sedan
  Använt den i ca 1 år utan några som helst problem. Bra täckning också.
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Håller på att tröttna på den här efter ca ett år, wifi slutar funka minst en gång i månaden och kräver omstart för att komma igång igen. Tar då ca fem minuter innan 5 GH-nätet är igång igen.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Fungerar mycket bra! Stabil och kräver ingen som helst handpåläggning. Jag har den ståendes på landet för att bl.a. hålla koll på temperaturerna i huset där. Jag har inte rört den på 3år. Och då menar jag att jag inte ens dammat den!
  Stödjer verklig wireless bridge vilket jag på senare tid insett är extremt ovanligt.

  Just nu undrar jag varför köpte jag en Netgear X10 för 4000kr hem för!? Den klarar inte wireless bridge och hittar inte min USB-NAS vilket denna Asus gör direkt med standard firmware. Jag trodde man fick vad man betalade för men denna Asus visar att så inte alltid är fallet.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Testat AiMesh med 3st ihopkopplade xx68U och guiden på
  https://www.sweclockers.com/artikel/25452-sa-fungerar-asus-aimesh-forvandlar-vanlig-router-till-mesh
  Med den guiden är det verkligen enkelt att komma igång!
  Dessa 3 enheter är utspridda i ett 2 vånings betonghus på 100kvm/våning med utmärkt täckning i varje hörn.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Grymt prestanda rakt igenom!
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Upptäckte ett märkligt fenomen med RT-AC68U som jag vill dela med mig av. Routern jag hade först var en Netgear WNDR3400.
  Netgear gav 80 Mbit som bäst om jag stod nära. Genomsnittet runtom i lägenheten låg på 30-40 Mbit och endast 10-15 Mbit på längre avstånd med en betongvägg mellan.
  När jag sedan gick över till ASUS fick jag min fulla bredbandshastighet på 100 Mbit överallt där jag testade. WOW tänkte jag tills jag testade där jag tidigare hade som sämst hastigheter. Nu var internet heeelt dött. Jag hittade även ett ställen där jag tidigare hade 60 Mbit med Netgear och med ASUS funkar inte internet alls.
  Vad beror detta på? Ingen aning. Beamforming-tekniken ASUS använder kanske. Det var precis som att den inte ens ville försöka om jag befann mig i en radioskugga.
  Nu löste jag problemet genom att flytta ut routern från elskåpet till ovanpå en garderob vilket sabba syftet med köpet. Men, men den är trots allt snabbare och erbjuder trevliga features så jag är ändå inte bitter :)
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  jag höjer betyget, Asus har släppt många firmware uppdateringar nu så routern fungerar nu mycket bättre än vad den gjorde initialt :)
  edit2: höjer betyget en andra gång, nu till full poäng då den är så stabil och bra täckning på WLAN

  edit3: jag ville höja betyget då Airmesh nu är aktiverat, men hade redan innan höjt till 10/10 så gick inte att höja mer. routern har varit 100% stabil i över två år nu
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  VARNING VARNING

  Många tänker kanske att man ska använda den här som mesh router med aimesh. Detta avråder jag från då jag provat. Den stödjer aimesh men INTE bandsteering vilket gör hela idéen meningslös. Utan bandsteering får du fortf sitta och slå över mellan 2.4ghz och 5ghz. Ta detta med i beräkningen om du överväger denna lösning.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Fungerar perfekt.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Funkar perfekt!
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Den är helt utmärkt
 • Bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Tips : uppdatera firmware. Jag fick inte routern att fungera som extender, men efter en uppgradering så kom den igång direkt.

  Har inte provat så mycket ännu, men routern har förvånansvärt få inställningar. Tex går inte 5ghz att stänga av.

  Det är inget mirakel med räckvidden - det blev samma räckvidd som med en 10år gammal linksys router - och den gamla routern har inbyggda antenner.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mycket nöjd!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har haft min i fyra år nu, har uppdaterat den med Merlins firmware för lite extra funktioner, och allt fungerar utmärkt. Jag håller dock inte med om att den har "fantastisk" räckvidd, däremot helt ok.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Stabil och bra täckning i hela lägenheten 98 kvm. Jag har fått 95 mbit av 100 på 5 ghz-bandet . Kan inte vara nöjdare .
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag har nu haft denna router i tre år, den bara tuffar och går, har kanske behövt starta om den en gång per år. köpte först en AC66U, men bytte in den mot denna redan dagen därpå då 66:an var instabil från första minut, skillnaden var påtaglig och direkt!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bor i ett hus på 125 kvm i L-format med källare. Betongbjälklag. Min tidigare router var också en Asus, men en RT-N56U. Med den tidigare hade jag stora problem att få ut bra hastigheter vid min TV och Chromecast 10-15 m bort. Med denna får jag 107 mbit på min 100 mbit fiber! Svarstiden är på 16 ms. Väldigt nöjd med min nya router. Den förra fick startas om ca 1 gång i veckan då den hängde sig konstant, men inte med denna än så länge. Kan även tipsa om Appen som finns till android. Har aldrig varit enklare att tuna in sin router!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Hoppsan vad snabbt wi-fi kunde bli! Hade jag vetat det hade jag köpt denna tidigare. Stabil och snabb.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Kört den drygt ett år. Stabil har nog aldrig behövt starta om den. Står i källaren och man har bra signal långt ut på tomten.
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Haft routern i lite drygt ett år nu. Kör med senaste standardmjukvara, och det är väl därför routern måste startas om ibland. Den börjar nämligen strula med först wifi som kopplas bort intermittent, och efter tillräckligt lång tid strular även internet. Men efter en omstart funkar det bra igen i några veckor. Blir nog att testa Merlin så småningom.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Installerade den idag. Inga konstigheter alls. Mycket bättre täckning och stabilitet än min gamla som följde med fibern. Ej full pott pga avsaknad av voip vilket gör att den gamla routern får vara kvar bredvid för telefonen. Går heller inte att hänga på väggen vilket är lite synd då jag har allt i en garderob.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte denna för facebook wifi. Det funkar utmärkt. Man kan checka in via facebook och få gratis wifi på jobbet nu. Har man inte facebook så kan man även sätta ett lösenord. Man kan även begränsa tid dvs 1,2,3 timmar osv. Man måste däremot installera ett något äldre mjukvara. Täckningen har inte varit märkvärdigt bättre jämfört med comhems egna modem.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har fiber från comhem, 100/100. Med deras router så fick jag aldrig över 30 ner via 2,4 ghz. Kunde få upp mot 100 via 5 ghz, men då var räckvidden ca 2 meter. Inte mycket att hurra över med andra ord.

  Kändes som jag inte kunde utnyttja fibern fullt ut. Men med den här routern kan jag använda 5 ghz-bandet i nästan hela huset – och får i princip 90–100 upp och ner överallt.

  Edit: Efter en månad med routern kan jag önska lite bättre räckvidd. Både via 2,4 och 5.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Stabil, bra inställningsmöjligheter, bra skydd med AI protection.
  Snabb på korta avstånd men räckvidden är OK inte bättre än så.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Kör med Asus Merlin fw. Fungerar perfekt. Gav 1000kr, grymt prisvärt. Täckning i hela huset 180m2. Stabil, flexibel, med massor av funktioner. Bäst är ändå stödet för alternativ fw. Motsvarar alla mina förväntningar. Provade en TP-link Archer C3200 som också var bra, men inget stöd för annan fw och fattigt med funktioner, support i Kina.
 • Ganska bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bra produkt. Nonchalant support.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Fungerar helt perfekt.
  Köpte denna när jag var missnöjd(såklart) med Bredbandsbolagets egna router.

  Har fungerat utan problem i snart 2 år. Använder mig även utav deras AiCloud där jag kopplat i 2 externa hårddiskar som jag kan nå var som helst, när som helst.

  Rekommenderar starkt till alla.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Det här är nog den bästa konsumentroutern på marknaden. Nivån över är mer för dig som bor i en ordentlig villa eller för småföretagaren med höga krav. Den här routerns största nackdel är att den inte, på ett snyggt sett, går att sätta upp på till exempel väggen.
 • Acceptabel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Ungefär samma täckning som Telia Routern, har problem med 5 GHz bandet på övervåningen och även 2,4 är bara så där, bor i hus och testat att rikta antenner och byta mellan kanal 1,6,11 men nja. Lite besviken då jag trodde den skulle vara bättre. På plussidan gillar jag Asus användargränssnitt.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har haft min i något år nu.
  Funkar kanon!
  Som någon nämnt innan, så tappar den ibland anslutningen till den externa USB hårddisken.
  Det är nog det enda negativa, förutom detta så kan jag inte se några nackdelar med denna router.
  Sjukt nöjd!
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  .
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har två AC68U och för ett pris under 1 000 kronor är den här routern oslagbar. Bra support från Asus, snabba fixar och bred utvecklarstöd. Klarar av IPTV och har stöd för det mesta.

  Betyg: 8 av 10; Det finns bättre routrar som kostar något mer
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Vad finns det att klaga på? Fick denna under Black Friday för 990:- och den presterar utmärkt. Inom ca 10m får jag 300mbit ner och 500 upp. På längre avstånd när inte 5Ghz bandet räcker så presterar 2.4Ghz i ca 80/80mbit på andra sidan lägenheten i en 4a. Den klarar inte av över 300mbit ner via kabel/WiFi om man inte uppdaterar mjukvaran genom att logga in, så kom ihåg det! Det ändå jag tycker kan vara bättre är interface för ni som tycker om att logga in och ändra och leka runt. Om du inte är en av dessa personer så finns verkligen inget att klaga på. Går inte att lägga ned eller montera på väggen då portarna är på baksidan. För er som inte gillar blinkade lampor kan dessa stängas av enkelt med en knapp.

  Prestanda: 10/10
  Interface: 7/10
  Fysisk Design: 9/10

  Rekommenderas starkt.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Älskar routern. Mycket stabil och snabb trådlöst, däremot så försvagas den ganska stort på långt räckhåll. Men såklart så passar den perfekt för hela lägenheten och signalen mellan väggar är fortfarande väldigt stark. Hemsidan hjälper dig också att fixa mer med mjukvaran och sen rekommenderar jag starkt att du installerar Merlin's filmware.
  Däremot kan routern bara stå upp, men det är mycket bra eftersom den inte kan överhetta när ventilerna ligger öppet i luften. Portarna ligger också under ventilen vilket jag gillar, jämfört med t.ex. AC66U och N66U då de är längst uppe på routern. Mycket stabil ping också och perfekt för gaming med Ethernet. Rekommenderar skarpt!
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Provade ac51 först. Har bahnhof fiber 250/100. Fick inte mer är 70ner men 120 upp. Med detta får jag typ 170 ner och 150 upp med min 250/100 nät. LAN portarna fungerar dock inte! Blir en reklamation.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte denna för lite mer än ett år sen.
  Stabil router med bra räckvidd!
  Stort plus att det går att stänga av Led lamporna.
  Enkel att hantera, uppdateras dock manuellt och nu när det är 2016 kan jag tycka att sånt ska skötas automatiskt.
  Sprängfylld med funktioner dock använder jag knappt hälften. Var roligt att leka med allt i början men till slut är jag bara sjukt nöjd över hur bra den presterar och tänker inte så mycket på allt lull lull.
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har fungerat kanon för mig i ett och ett halvt år nu.

  + Extraknäcker som NAS
  + Inbyggt stöd för OpenVPN (klient & server)
  + Bra (upplevd) räckvidd och hastighet

  = Regelbundna uppdateringar. Bra att de kommer, trist att de behövs. En ny fanns tillgänglig när den här recensionen påminde mig att kolla, mer än tre år efter produkt-release.

  - Efter uppdateringen ovan verkar den ha tappat bort mina login-uppgifter, så det blir att reset:a. Där rök ett par stjärnor.
  - ...upplevs ibland...seg? När jag är inne i admin-interfacet
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Riktigt bra. Kör Merlin firmware.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Efter att kört med zyxels grejer. Har haft den ca 1 år nu. Är de här natt som dag. Aldrig krånglar, stabil, har aldrig upplevt att den tappar täckning med dator (stationär) o skrivan som är trådlösa. Den bara tuffar o går. Nackdelen är att de inte finns några hål för upphängning direkt på väggen,
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Kanon router!

  Räckvidden på det trådlösa är inte helt perfekt, har löst detta med en router till.

  Reckommenderar ändå denna starkt, men har du ett stort hus bör du ha räckvidden på det trådlösa i åtanke!