Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Electrolux Assistent EKM4000

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Electrolux Matberedare & köksmaskiner (18)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (4.22)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Dålig
  6 mån sedan
  Använd den ca 20 ggr när den plötsligt efter 4,5 år började blinka och slutade fungera. Googlade lite och det visar sig att jag inte är ensam om det. Dåliga komponenter för en så pass dyr köksmaskin. Rekommenderas ej.
 • Dålig
  1 år sedan
  Har haft den här i snart 5 år. Den har knådat ihop degarna jag har kört men inte utan att det luktat lite bränd elmotor, ibland mer och ibland mindre. När det har luktat som mest så har assistenten varit rejält varm där motorn sitter. Den knådar degarna dåligt, degen fastnar i kroken och åker med runt bara, så den knådas inte. Den är rasslig och högljud. Det värsta var nu när jag skulle knåda en bröddeg på ½ liter. Den 'vanliga' brända lukten plus att den började läka olja. Bara att kasta degen. Köp någon annan maskin!
 • Usel
  2 år sedan
  Nr 1 i rostfritt, vispade/knådade så snett (vispen gneds mot skålen) att hela den övre delen där vispen sätts fast krängde. Ljudnivån var hemsk. Plötsligt slutade det steglösa reglaget att fungera. Eftersom garantin gått ut var det bara att slänga skräpet. Ett "måndagsex" tänkte vi och köpte en ny i gräddvitt. Den gnider förvisso inte emot vispskålen men den TJUTER något helt vansinnigt högt. Efter användning piper och ringer det i öronen. Maskinen låter inte frisk och vi inväntar nu krasch nummer 2. Jag kan bara säga en sak: köp vad som helst men INTE denna. Det är rent och skärt lurendrejeri och slöseri med dina pengar. 😡
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Usel maskin, lever på det gamla varumärket Electrolux Assistent, som idag är Ankarsrum Assistent. Denna maskin är 100% China, så man säljer denna på falska premisser enligt mig.

  Köpte till köttkvarnen och maskinens motor skar efter jag malt dom första kilon köttfärs. Hade använt den någon vecka innan den gick sönder. Fick den utbytt mot en Ankarsrum Assistent (fick givetvis lägga pengar emellan) som jag är väldigt nöjd med.

  Den låter ju helt förskräckligt också.
 • Dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fin maskin som ger ett bra intryck och ser ut att hålla hög kvalitet. Tyvärr lever den inte upp till våra förväntningar.
  Har under de 3 år vi ägt den gått sönder 2 gånger och behövt lämnas in på service för utbyte av kretskort, varav en gång utanför garantin. Totalt är den använd kanske 30 gånger. Den är dessutom onödigt högljud.
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Värdelös! Köpte en och tänkte ha i sommarstugan. Vid första användningen var den oväntat högljudd. Men eftersom andra också klagat på detta tänkte jag att man får väl acceptera det. Vid andra användningen gick locket/stänkskyddet sönder. Vid tredje användningen (vispade grädde) skar ett lager så nu låter den som om man kör vinkelslip i köket. Jaha men då är de väl bara att byta den säger ni. Nej, för jag har använt den väldigt sällan och nu har garantin gått ut. Efter tre gånger skall den alltså till skroten.
  I övrigt då: jo den är kass på alla punkter: när man gör deg kan man inte fylklka på mer mjöl medan den går för degkroken har en stor platta vid fästet som omöjliggör normal användning. Om man vispar grädde och vill sätta på stänkskyddet måste man stoppa maskinen och fälla upp hela stativet först. Rena idiotin.
  Köp en Bosch istället. De gör riktiga grejer, inte sån här Kina-skit.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Hade en gammal e-lux från tidigt 80 tal som gått i arv som tillslut gav upp.

  Köpte denna och jag är riktigt nöjd. Känns redig och stabil, skakar inte fastän jag kör en stor deg i (100bullars). Bra med skålbelysningen! Förhållandevis tyst åtminstone ljusår bättre än min gamla.

  Bara kört degar än men ska köpa till köttkvarn.
 • Usel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Helt värdelös, motorn överhettades och stannade när jag gjorde en vetedeg på 5dl degvätska. Den omiskännliga lukten av ansträngd, bränd elmotor spred sig i köket. Maskinen ska enligt instruktionsboken klara så mycket degvätska och jag körde på den rekomenderade hastigheten också det enligt instruktionsboken.

  Var i kontakt med Elektroluxs kundtjänst och dom hade heller ingen förklaring.

  I övrigt ger maskinen ett ganska grovhugget intryck, lite vassa kanter här och där, men det kanske inte är så förvånande eftersom att det är en Kinapuff.

  För och avsluta, den gör ABSOLUT inte sitt jobb, det den klarar av att göra går precis lika lätt att gör för hand i en bunke med händerna eller med en handvisp.
 • Knappt godkänd
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har använt produkten ett par gånger nu och tycker att den fungerar fint till smetar med visp eller blandare. Två skålar följde med, en större med handtag och en mindre utan, superbra! Man fick även med ett stänkskydd som säkert kan komma till användning när man exempelvis vispar grädde.

  När man däremot bakar bröd/bullar med degkroken börjar motorhuvudet (den del som går att vinkla upp) att "hoppa" och låta lite ansträngd. Man får känslan av att den sitter löst. Det är nästan så att man inte vågar fortsätta köra den när man ser det. Det finns en skruv man kan skruva på men den gjorde ingen större skillnad. Än så länge har assistenten i alla fall hållit och den ger resultat som jag blir riktigt nöjd med.
 • Ganska dålig
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Maskin för dig som vill ha något snyggt på köksbänken, i mitt tycke ett bättre utseende än amerikanska dyrare maskiner.
  Har tyvärr inte använt den så mycket, eftersom bruksanvisningen inte ger tillräckligt med information om hur maskinen skall riggas för vanliga arbeten, till exempel vilket redskap som ska användas när man gör en kakdeg eller bulldeg.
  Bruksanvisningen innehåller mycket märkliga uttryck, till exempel under användande:

  7. Häll i allt mjöl och blanda tills du får en jämn blandning.
  8. Nu måste du övervaka ineffekten på köksmaskinen så att den inte överskrider högsta värdet som tillverkaren
  fastställt.
  9. Massan når punkten då det inte längre finns någon deg.

  7: inga konstigheter, 8: hur övervakar jag ineffekten? jag har ingen amperemätare eller liknande att tillgå, dessutom nämner inte tillverkaren vilket "högsta värdet som tillverkaren fastställt" skulle kunna vara. 9: jag vill ha en deg, om det inte blir en deg när maskinen är klar har den inte gjort sitt jobb.

  Jag är glad att jag har denna, men den står mest och är snygg i ett hörn.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  En bra köksassistent som får jobbet gjort. Många olika hastigheter att välja mellan för alla olika typer av deg/smet man vill göra. Dessutom är den snygg att ha ståendes framme i köket.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  tyst, stabil och gör vad det lovar.
 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Använt den en vecka och har funkat riktigt bra än så länge. Känns rejäl och har få men robusta delar. Toppen att det följde med två skålar. Lite extra bonus var belysningen ner i skålen som underlättar och inte stör på något sätt.

  Electrolux har för närvarande ett erbjudande att man får prova maskinen hemma i 100 dagar och jag letar förbrilt efter grejer att klaga på men har inte hittat något som fått mig att lämna tillbaka den än. Det enda som är riktigt synd är att alla delar inte är maskindiskbara.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har haft den i ett par veckor nu och den känns gedigen, ljudvolymen som det klagats på är ok enligt mig men det kanske finns tystare. Än så länge är det klart prisvärd. Den gör allt den lovar.
 • Bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Gör sitt jobb.

  Lite högljudd, men jag har ingen referens från andra assistenter.
  Bra med lampan över skålen.

  Köpte min från webhallen för 2490:- så skillnaden i pris mot sin förebild Kitchenaid är stor.

  Köpvärd!
 • Usel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Ja vad ska man säga.. Valde den här maskinen pga av den starka motorn. Men i mitt tycke är maskinen lika användbar som en träsked. Använde vispen nu helgen för att slänga ihop en pannkakssmet men vispen blandar inte allt utan fick ta fram en vanlig visp för att allt skulle blandas! Har du tänkt baka mycket bröd så lägg hellre till några kronor och köp en som kan arbeta degen ordentligt.
 • Ganska dålig
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Kanske fick jag ett måndagsexemplar, men spärren i nedfält läge slutade att fungera vid 4:e användningen.
  På pappret ser denna maskin imponerande ut med 1000 watts effekt. Och visst är den stark. Så stark att skålen som sätts fast med en bajonettinfästning är hart när omöjlig att få loss efter att ha kört en bröddeg i 10 minuter. Var tvungen att ta ner hela maskinen på golvet för att hålla den mellan knäna och sedan med bägge händerna till slut få loss skålen. Inget för "fru Agda 70 år".
  Köpte denna för huvudsak brödbak. En normal deg på 5 dl vätska som min gamla maskin också klarat men var dags att pensionera efter 15 år.
  Degen blandas väl i början men när den börjar få en homogen struktur tenderar den att vandra uppåt och lägga sej över degkrokens runda platta och sedan snurrar allting bara runt utan att knådas. Man får stanna maskinen, skrapa av degen från degkroken ner i bunken igen, och köra igång igen. Men jag ledsnar efter att behöva upprepa denna procedur var 30 sekund.
  Snygg maskin men tyvärr inte så praktisk. Har dock inte provat den till annat än brödbak.
  En eloge till Media Markt som tog tillbaka denna utan knot