Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Yamaha CX-A5000

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Yamaha Surroundförsteg (3)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.33)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Meget bra processor.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Levererar ALLT!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har tidigare använt diverse olika hemmabioreceivers och provlyssnat andra försteg i prisklassen men aldrig upplevt att dessa varit bra nog att hantera stereoljud.

  Enligt mig är detta en viktig komponent även då den skall användas för film. Grunden för ett bra filmljud är ett bra stereoljud. Stereoljud fixar CX-A5000 på ett mycket bra sätt.
  Ljudet är allt annat än platt och tråkigt vilket man ofta upplever med hemmabiomaskiner.
  Här finns dynamik, luft i ljudbilden, svärta och väldigt mycket detaljinformation.
  Förmodligen är detta till stora delar DAC:arnas förtjänst, men även nätdelen och balanserad drift gör nog sitt till.

  Skulle man jämföra med stereoförsteg i samma prisklass istället så finns det rena analoga försteg som är lika bra men då skall man betänka att CX-A5000 har en hel massa andra trevliga egenskaper vilket gör den prisvärd t.o.m som ren 2-kanals förförstärkare. Vid sidan av bra inbyggda DAC:ar, balanserad drift och rejäl nätdel så kan man nyttja inbyggd rumskorrektion, mediaspelarfunktion och en hel rad annat som görs möjligt via lokaltnätverk, HDMI-switchen mm.

  För film är den enastående bra redan efter en autokalibrering i 3 positioner med vinkelmätning vilket förmodligen kan vara något att ta fasta på. Detta är ju något som enkelt kan utföras och inte kräver en massa specialkunnande, tar kanske sammanlagt 10 minuter. Utöver autokalibrering har jag bara gjort manuella justeringar på delningsfrekvens. Kan nu glatt konstatera att jag hittills inte stött på något maskin som jag kan säga låter bättre för film.

  När jag här ovan säger prisklass menar jag ordinarie priset (ca.25.000).
  Men själv gav jag ett lägre pris för min CX-A5000 vilket därmed gör att den får ses som väldigt prisvärd i mitt fall.

  Om man nu påbörjar utförsäljning så kan jag inte annat än rekommendera apparaten främst ur ett ljudperspektiv. Funktionellt skulle jag aldrig kunna rekommendera någon hemmabiomaskin eftersom utvecklingen och krav på funktioner går så snabbt. För mig och förmodligen många med mig så klarar den av det som behövs. De som har Atmos som krav får tyvärr vänta på efterföljaren eller välja något annat.

  Jag har inte CX-A5000 i kombination MX-A5000 som många andra utan kör med dessa maskiner som slutsteg i hemmabion: Sunfire 5200 och Bladelius Thor3.
  Som bas har jag en REL S3.

  Jag har endast provat följande högtalaruppsättningar: 2.0, 2.1, 5.1 och 7.1.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Riktigt, riktigt bra. Hade inte väntat mig en sådan förbättring från att byta upp mig från Rx-a3010 till detta försteg. Men förbättringarna är markanta på alla fronter och enorma på vissa.

  På musiklyssning håller den isär instrument, bakgrundsljud otroligt bra. Något som går igen på filmspåret. Helt klart är att integrationen med de fyra surrounderna är bättre, något som också gagnar ljudbubblan tillsammans med frontarna. I brist på hur det ska beskrivas.... :s
  Kort och gott så blir upplevelsen ruskigt bra.

  En djupare analys kommer efter någon ytterligare veckas speltid.

  Uppdatering: I min strävan efter att byta ut och uppgradera har jag riktigt svårt att hitta ett bättre alternativ i realistisk prisklass. Har hunnit testa marantz och onkyos top of the line. Den gamla Nu force och primare sp32(ej nya) och samtliga blir frånåkta, i vissa fall med råge.

  +
  Byggkvalitet
  Analog prestanda på hög nivå
  Högkvalitativ DA ESS9016 Sabre32 ultra
  Förbättrad Ypao rsc
  Spotify connect
  Hörbar lägre brusnivå jmf med integrerad
  håller sig sval(blir ej varm)

  -
  ej xlr ut på sub
  endast en xlr in
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Haft cxa-5000 och mxa-5000 i 4 månader nu är super nöjd haft Harman marantz onkyo pioneer tidigare denna slår allti sin prisklass även när du kör två kanal. Om du vill ha bättre får man vara beredd att betala 3 ggr.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag har bytt upp mig från Yamaha RX-A2020 till kombinationen Yamaha CX-A5000 och MX-A5000 och är mycket nöjd. Ljudet är otroligt bra, klart och kraftfullt och ljudbilden är
  imponerande.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Mycket klart ljud, och fantastisk byggkvalitet.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har nu haft kombinationen Yamaha CX-A5000 och MX-A5000 i två veckor. Hade DSP-Z11 förut så det påverkar omdömet.

  TV-ljud upplever jag inte som annorlunda än Z11. Det var först när jag såg en film med DTS-HD Master Audio som jag märkte vilket kanonljud som kombinationen har. Z11 hade ett hårdare ljud vid den volym jag använde medan denna gav ett rent och lättlyssnat ljud. Imponerande.

  Vad som också är bra i CX-A5000 är menysystemet som är bättre än i Z11. Trots en stor fjärrkontroll har den inte knappar för allt så många funktioner kan bara ställas in i menysystemet.

  Lite trixit var det att koppla ihop CX-A5000 med MX-A5000 då de har olika system för angivning av kanalerna där CX-A5000 har namn på kanalerna medan MX-A5000 har kanal 1-6, där 2-6 finns som höger och vänster kanal. Jag skrev ut CX-A5000 baksida på ett A3 papper och skrev in MX-A5000 numren på det. Då gick de lätt att koppla ihop det hela.

  Att jag inte ger full poäng beror på att den inte har REC OUT kontroll som Z11 hade. På den kunde man spela in en video till datorn medan man lyssnade på radio. Mycket användbart när man spelade över äldre videofilmer till datorn från kompisar som inte var så kul att titta på.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Otrolig,,,, har hört mycket i mina dar, men denna spöar allt! Med tanke på priset är det otroligt!!
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Meget bra prosessor!
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  En mycket kompetent maskin.
  Har provat Av7005,Av7701 från Marantz
  Sp32Hd Primare mfl.
  Upplyst fjärr är ett plus.
  Det finns ingen av övriga som kommer i närheten i livekänsla, mellanregister/diskant är fruktansvärt bra. HDMI växeln är bland det bästa på marknaden. Ska man klaga på något så är den inte lika bra som Sp32Hd på basdelen, men det komenserar diskant mellanregister som är bättre.