Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Maxi-Cosi Mobi XP

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Maxi-Cosi Bilbarnstolar (44)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.20)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Uppdaterat: 2019-01-17
  Vi har nu en Ford Mondeo -16 och det är inte några problem att ha stolen fram eller bak. Det finns gott om utrymme. Har du en mellanklass bil så är det nedan erfarenhet som gäller:
  ******************************

  Tänkte passa på att delge min upplevelse med stolen eftersom det finns så få personliga recensioner på t ex Prisjakt.

  Vi stod mellan Britax Highway II, BeSafe iZi Plus och denna modell fast Mobi XP Comfort. Vi valde till slut sistnämnda, därmed denna recension.

  Britax Highway II:
  Inte så liten som vi läst om när vi tittat med egna ögon på stolen. Man ska ha stolen där det finns en markering och det betyder att den inte ska sitta in mot ryggstödet i baksätet. Vilket i sin tur betyder att man behöver skjuta fram fram-stolen mer än vad vi trodde. Vi valde inte denna eftersom våra vänner som har barn tyckte att barnen växte ur för fort. Flera har sagt det.

  BeSafe iZi Plus:
  Bäst i test i flera recensioner. Vet inte så mycket mer än att den var stor. I en Ford Focus Kombi 2011 (nya plattformen) och framåt så kan man ha den bakom passagerare stolen. Om ni har just en Ford Focus 2011 och framåt så kan ni testa med att sätta passagerare stolen så långt fram som möjligt och sedan dra den två snäpp bak. Se till så ryggstödet är nästan 80grader. Så mycket plats tar den. Vi valde inte denna för det högre priset.

  Maxi-Cosi Mobi XP (Comfort) År 2016:
  Först och främst finns två modeller av denna stol. Den som heter Maxi-Cosi Mobi XP och sedan den nyare varianten som har "Comfort" i slutet på namnet. Är man i butik så står det Comfort på etiketten där man knäpper fast barnet.
  Skillnaden på dessa två är minimala. Det ska vara mjukare stoppning. Är det är värt 200kr extra för den nyare modellen får du själv avgöra. Vi valde det eftersom det fanns på lager.

  Stolen tar lika mycket plats i vår Ford Focus kombi 2011 (nya plattformen) som BeSafe iZi Plus (Läs ovan om föreställningen av hur stor plats BeSafe tar). Stolen är mindre än BeSafe men du får ha lite mer utrymme så att du kan luta stolen under färd. Detta betyder att den tar stor plats i bilen och man kan inte sitta i passagerarsätet om man är över 170cm.

  Monteringen tog ca 30min att sätta fast stolen med hjälp av Youtube video. Manualen var ok men videon underlättar. Det går betydligt fortare om man inte har ett barn vid sidan om.

  Barnet sitter bra i stolen. Vi fick börja med att ha i mittersta axeldelen (2 av 3 axelhöjder) eftersom den längst ner kom under barnets axel och blev framåtlutande när han satt i stolen. Normalväxt barn.

  UPPDATERAT 2016-06-02: Vi har noterat att när vårat barn somnat så lutar han sitt huvud framåt trots liggläget. Vi valde att köpa till nackkudde för barn.

  En nackdel om man sitter många passagerare i bilen är att stolen har en design som gör att man trycks mot "spakarna" på sidan av stolen. Vi trodde först att det var dom som man lutade stolen med. Dom är till för att sätta fast bilbältet med stolen. Onödigt långa "spakar" till det, men det finns säkert en "säkerhetsanledning" till det. Den som sitter mitten bak i bilen kommer få känna den "spaken" på sidan av låret.

  UPPDATERAT 2019-03-08: Tidigare skrev jag att vi var skeptisk till att stolen skulle vara kvar till vår son blev 4år. Detta tar jag tillbaka. Beroende på olika barns tillväxt så räknar vi i alla fall att vi kommer kunna ha den till strax innan sonen blir 5år som är max för stolen. Detta är väldigt positivt.

  Notera om ni köper en Mobi XP, att inte köpa en gammal lagerstol som står 9-18kg (dom första varianterna godkändes bara för dom kilona). Flesta butiker bör ha 9-25kg men man vet aldrig med internetbutiker. Köper ni Comfort modellen så är det 9-25kg.

  Kemikalier är något man pratar lite om. Ni bör tvätta det tvättbara minst 1gång men helst 3gånger för att få bort kemikalier. Om detta behövs eller inte, låter jag vara osagt. Finns väldigt få artiklar och bloggar om det, men det finns för den som söker info om detta.

  Mitt sista tips. Gör inte som vi gjorde. Letade och letade med för och nackdelar. Slå till och köp en bilbarnstol. Ingen stol är perfekt och nästan ingen stol är felköp så länge dom är bakåtvända.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Bra stol som passar bra i baksätet på en passat iaf, lätt att installera och sitter bra, bra med inbyggt huvudstöd, möjlighet att ändra vinkeln på stolen och smidigt att ändra höjden på spännerna. Fungerade bra att fästa i stolen framför även fast volkswagen inte har speciella krokar då man fick med både extra spännband och vinklar som man kan montera fast om man vill.
 • Alla omdömen

 • Knappt godkänd
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Bekväm men enorm! Tar mycket plats...sätet fram måste skjutas mycket och kan då inte nyttjas pga stolens storlek :/
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Vi är mycket nöjda med Maxi Coxi Mobi XP (Comfort).
  + Enkelt att justera lutningen under färd.
  + Bekväm för dottern, hon har lätt att somna i den och inget gnäll i övrigt som verkar ha med stolen att göra..
  + Comfort-varianten har lite mer stoppning vilket vi tyckte kändes värt några hundralappar till. Allt som bidrar till behagligare bilfärder..
  = Utan att vara den allra mest platskrävande stolen så kräver den ändå sitt utrymme mellan baksätet och främre ryggstödet. I vår Skoda Octavia funkar det ganska bra, passargerarsätet funkar ändå bra för folk under 1,75 och helt ok för kortare förder för de över 1,80.
  = Jämfört med en ISO-FIX-stol är den ju betydligt meckigare att installera, men vi flyttar den inte mellan bilar så inga problem i vårt fall.
  - Som Midnight skrev nedan så är det bakåtlutade läget inte riktigt tillräckligt långt bak så dottern sitter ganska ofta och sover med huvudet snett framåt istället för bakåtlutat. Vi får försöka koplettera med nackkudde eller dyl.