Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Marantz SR7008

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Marantz Surroundförstärkare (24)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.64)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Haft Yamaha, Onkyo och nu Marantz.
  Otroligt nöjd med funktioner, specar och ljudet.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Väldigt nöjd på alla sätt.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Klockren. Mycket bra ljud både i stereo- och surround-läge.
  Dessutom sjukt snygg i hyllan.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Mycket bra ljud till både musik och film, lite roligare än motsvarande Denon enligt min uppfattning. Gillar också airplayfunktionen som var mycket enkel att använda och har fungerat fläckfritt. Gillar appen i ios (enkel och funktionell, går att välja sina egna knappar).

  Tyckte gränssnittet var helt OK, det är man ju inte inne i typiskt sett annat än vid installation. Streama, dlna och sånt gör jag via andra apparater, förstärkaren ska förstärka musik och filmljudet :)

  Fint och nyanserat musikljud, lite varmare än ex. vis Onkyo. Supermusikalisk, särskilt för att vara en japansk stärkare. Det är roligt med Marantz...
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Nice
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Bättre gränssnitt i förstärkaren så blir det en 10
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Helt klart nöjd. Kommer från Anthem MRX710 (som har vissa problem med ljudkurvan och byte av ingångar), och visst MRX kanske är något bättre i slutstegen, men SR7008 är vida överlägsen i alla andra områden - och den är fortfarande grymt musikalisk, så även om slutstegen inte är det där sista => bara å köpa en beggad Rotel 5-kanals slutsteg och man åker 8or kring Anthem i alla fall, och det till massivt lägre kostnad...!
 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Så då har man haft denna i närmare en vecka. Börjar med de negativa som är mjukvaran för den är verkligen fullständigt värdelös, den är så ful och så basic att jag rekommenderar alla att ha en hink bredvid ifall du behöver spy. Alla appar som finns förinstallerade är ett skämt t.ex Spotify tänk dig utforskaren från Windows 95 fast den i 95 är snyggare, de är inte mer än en utforskare och samma gäller för de andra apparna.

  Ljudet som denna förstärkaren levererar är ganska mediokert, de finns liksom inget särskilt som sticker ut som bra / dåligt - den låter väldigt neutralt. Är väldigt lättlyssnat, klart, detaljerat. Aningen basfattig, dålig dynamik på ljudet vid lägre volym. Om de skulle vara något den är bra på skulle de vara mellanregistret men samtidigt kan vilken förstärkare som helst förmedla ett gott mellanregister i denna prisklassen och billigare.

  +

  Lätt att konfigurera
  XT32 (!)
  Många ingångar
  Design
  Riktigt bra fjärrkontroll

  -

  Usel mjukvara
  Mediokert ljud
  Inte särskilt prisvärd
  få / inga bra funktioner
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Ljudmässigt kan jag inte ge denna annat än 10/10, men mjukvaran lämnar dock tyvärr en del att önska.

  +Underbart ljud! Driver Monitor Audio Silver-högtalare med denna och det är verkligen en "match made in heaven". Ljudet är väldigt neutralt och helt fantastiskt klart och detaljerat!
  +Riktigt bra stereo-läge som funkar utmärkt till musik.
  +Audyssey XT32 gör att man får ut det mesta ur sina högtalare.
  +Bra fjärrkontroll.
  +Nätverksanslutning och kan spela upp både lokala filer, webradio, last.fm och spotify.

  -Mjukvaran kunde absolut varit bättre. Den är stundtals ganska seg och buggig och har ett ganska primitivt och tråkigt UI. Android/iOS-appen är heller inget att hänga i granen.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har nu beställt denna efter haft den hemma på prov. Hade tidigare en pioneer vsx-2020 och har aldrig varit nöjd med stereoljudet. Ni vet hur det är man går till butiken lyssnar på sina högtalare kommer hem så låter det bara platt och tråkigt. Jag har länge letat, ändrat och försökt hitta vad det är i min utrustning och miljö som gjort att ljudet saknade det där lilla extra wow känslan som jag känner när jag lyssnar på mina Dali ikon 6 mk2 i butiken. Jag har använt absorbenter, jag har mätt rummet med xtz RA PRO för att hitta eventuella problem. Men när denna förstärkare kom in då kom de ljud jag letat efter så länge, man blir helt varm i kroppen och sitter bara och småler med en whiskey och senaste numret av hemmabiotidningen.

  Det jag tror är en nyckel till att den lyckas så bra är följande
  -XT32 som verkligen lyckas få bra kontroll på bas.
  -Sub EQ HT som fixar två subbar samtidigt
  -HDAM tekniken

  Utöver detta har jag verkligen saknat OSD funktionen som nu finns på denna. Ska jag säga något negativt så er det iOS appen som jag inte tycker är någon vinnare kanske blir bättre när man använt den ett tag.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Jag köpte min för 9060kr med frakt från Storbritannien, mycket nöjd gällande prestanda och pris
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Plockade upp denna godbit för under 12000 på och kan inte annat än rekommendera den. Blev ett stort lyft på alla punkter jämfört mot min Onkyo TX-NR609 som jag hade innan.

  Kör utan sub för tillfället så jag vet inte hu den hanterar det men efter att ha pillat lite med den grafiska equalizern så har jag fått mina RX'or att leverera ganska mycket flås men på bekostnad av något begränsad volym vid filmtittande.
  Ska leta upp en/ett par schyssta sub/subbar dels för att slippa pusha frontarna till att spela onödigt djupt utan hjälpa upp dem via högnivå och dels för att få lite med djupbas vid filmtittande.

  Ganska smidig app för uppspelning av material via DLNA, smidigt om man har mycket musik på datorn eller en NAS. Det låter dessutom bättre (för mig iaf) att spela upp musiken direkt via nätverket än att spela upp dem via datorn.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Efter långt funderande så valde jag Marantz Sr7008.
  Jag vile ha Audyssey xt32 och nätverk. Dessutom så tilltalade mig designen.
  Receivern känns gedigen och anslutningar är logiskt placerade på baksidan.
  Bakom luckan på fronten finns hdmi och usb (även analogt ljud & bild).

  Installationen går smidigt med en snygg guide som gör det hela väldigt enkelt.
  När allt är inkopplat så är är det dags för kalibrering. Jag gjorde åtta mätningar runt lyssningspositionen och när den var klar så provlyssna jag. Första intrycket var sådär men så valde jag "Audyssey flat" och stängde av övriga audyssey funktioner så lät det riktigt bra. Naturligtvis så påverkar högtalare och rum otroligt mycket men jag tycker att ljudbilden känns mer fokuserad vid stereolyssning. Film är nog audysseys bästa område. Ljudbilden blir omslutande och väldigt väl balanserad återgivning mellan kanalerna. Förstärkaren känns kraftfull och räcker en bra bit innan det hörs att orken tar slut. Det går även att biampa frontarna för mera ork.
  Naturligtvis har den en app för Android och iOS. Den är helt ok och smidig när man ska använda flera zoner.

  När jag skriver detta så har jag inte hunnit spela jättemycket men hittills låter allt mycket bra. Jämförelse mot förra receivern är att Marantz håller ihop ljudet bättre.

  Bra
  Bra användargränssnitt
  Låter bra
  Äntligen Audyssey xt32
  Enkel setup
  Spotify
  Digitala källor i multizon

  Dåligt
  Blir rätt varm (blir även konkurrenterna så inget ovanligt)