Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Supermicro X10SL7-F

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Supermicro Moderkort (277)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Mycket bra och stabilt moderkort, använder denna i en hemmaserver bestående av en Xeon E3-1241 v3 @ 3.50GHz, 6 WD Red diskar + en SSD för OS allt i ett Antec P183v3 chassi där originalfläktarna är utbytta mot Noiseblocker NB-Multiframe.

  Med ovanstående set-up har jag en mycket tyst och välkyld server, jag har fått PWM styrningen att fungera bra, men märk att det bara är två zoners PWM, dvs en för processorfläkten och en för resten av chassifläktarna.

  Supermicros IPMI är suveränt då den möjliggör komplett headless installation inklusive omflashing av LSI kontrollern till IT mode vilket möjliggör mjukvaruraid på alla SATA portarna.

  Uppdatering efter 3 år:
  Funkar klockrent, att tänka på är att PWM styrning sker med två zoner med 4 kontakter (Fan1-4) som styrs av CPU Temperaturen och en kontakt (FanA) som styrs av övrig temperatur, dvs för att få detta att fungera optimalt behöver man splitta FanA till systemfläktarna, Supermicros BMC fläktstyrning funkar inte heller med lågvarviga fläktar som t ex Noctua utan en hel del hackade av IPMI (vilket jag inte kan rekommendera),
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Kan inte annat än sätta fullt betyg på detta moderkort. Kör det med en E3-1265LV3 Xeon, och maxat minnet på 32GB ECC.

  IPMI fungerar perfekt.

  LSI-kontrollen var enkel att flasha om till IT-firmware och stödjer pass-through i ESXi fullt ut. Bara här sparar man 1000 kr på att slippa köpa ett extra PCIe-kort.

  Allt bara fungerar. Ingen huvudvärk, och inga sena nätter på forum för att söka svar.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Jag skulle ge denna kort fullt pott men med en liten avdrag för att den är gjort för riktiga server miljöer. DVS tillverkaren la inte in någon smartare funktion för fläktstyrning i. Fläktar är ej PWM styrda beroende på temp som i vanliga stationera datorer. DVS fläktar körs i full fart hela tiden. Jag blev tvungen sätta in en separat PWM fläkt kontroller för att server blir tystare. Kör med hälften av sata platser anslutna så det blir inte speciellt mycket värme i fraktal R4 lådan som är rätt stor .

  Den har nu gått som tåget i ett halvt år och inga problem hittills.
  Jag har kollat igenom ett bra antal moderkort innan jag bestämde mig.
  Kör med freenas OS i - viket är helt ok.
  Freenas är lite jobbig att konfigurera om man inte använt den tidigare. Fördelen med freenas är att man kan köra den på den interna USB platsen som finns på moderkortet.

  En trevlig finess i denna kombis är att man kan ställa server var man vill i huset och du styr den via webbgränssnittet. DVS ON/OFF och allt annat. Du behöver inte ha en skärm direkt ansluten, det hade jag bara vid installation. Det som behövs är LAN kablar och AC230V där den står.

  Moderkortet har annars 8x SAS2 (6Gbps) via LSI 230 och 2x SATA (6Gbps), 4x SATA (3Gbps). Så 14 st totalt. Så det räcker långt.
  Stöd för xeon processorer med socket 1150 tillhör de billigare xeon processorer. Det ser jag som fördel för stabilare hemmabygge.

  Sedan kan man inte klaga över att det finns två LAN portar (Dual Gigabit Ethernet LAN ports via Intel® i210AT)

  Stöd för xeon processorer och server minne är ju en robust kombination för en hemmaserver.
  Allt är köpt på webhallen.

  Uppdatering: Ca 1 År efter bygge.
  Fortfarande mycket nöjd med min server, går som tåget.
  Uppdaterat freenas 1gång och utan problem.
  Styr fläktar med lådans/chassis fläktkontroller + en från Kjell som jag styr två extra fläktar med.
  http://www.kjell.com/sortiment/dator-kringutrustning/datorkomponenter/kylning/flakttillbehor/justerbar-rpm-flaktkontroller-p98164

  Fläktar går på ca halvfart.
  Såg att det finns en bra kontroller som är automatisk men har inte testat den då jag har börjat bygga egen microcontrollerstyrd automatiskt fläktkontroller..
  Länken nedan är den jag hittade på nätet. Som sagt inte testat den men jag såg på nätet att folk sätter in den i sina datorer. Den går att använda till lite allt möjligt.
  http://www.quietpc.com/instructions/mcubed/manual-bigNG.pdf
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Bra stabilt moderkort med SAS kontroller från LSI som går att flasha om till it. mode.