Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Bose QuietComfort 20 for Apple Devices

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Bose Hörlurar (26)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.12)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Fantastiskt bekväma lurar. Satt i örat i 10 timmar utan obehag på första resan. Stod i valet mellan dessa och QC3 men de bekväma snäckorna gjorde att valet blev lätt. Stor skillnad att resa med dessa mot förut (sover bättre). Bara att trycka på "listen through" på sladden när flygvärdinnan kommer och du kan göra dina beställningar. På sladden finns även volym-, mikrofon- och start/stop knappar samt en fästklämma. Fungerar mycket bättre än on-ear lurar när du ska sova och lutar dig mot kudden eftersom in-ear alltid sluter tätt vilket är ett krav för att brusreduceringen ska vara effektiv. Vill du bara sova utan musik eller film, så funkar dom som aktiva öronproppar. Tar batteriet slut (15 tim) går det fortfarande att lyssna men utan brusreducering. Laddning via micro USB vilket ger dig många val t.ex. USB porten på datorn. Upplever ljudet som bra utan att ha testat några konkurrenter. Man kan höra brus från ljudprocessningen vilket kan vara störande vid högdynamiskt material. Stänger man av elektroniken försvinner detta brus men förändrar även ljudbilden. Batteriet är fast monterat i styrenheten vilket leder mig till tanken hur detta ska bytas efter att kapaciteten har förbrukats? Kan inte se några skruvar eller snäppen. Levereras med ett praktiskt fodral och tre olika snäckstorlekar. Dåligt att det inte följer med en flygadapter (2 till 1, 3,5 mm) till skillnad mot vissa konkurrenter. Sladden är lite väl stel och tjock tycker jag men är troligen p.g.a. att det är fler ledare som ska fram för brusreduceringen. Allt som allt super nöjd med ljud och funktioner och kommer alltid att vara en självklar kompis på alla typer av resor. Var lite tveksam till det höga priset men är värda varenda krona.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  7 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Efter att ha använt QC-20i i ett par månader fick de för första gången följa med på en resa alldeles nyligen, så nu kan jag lugnt säga att jag gjorde ett bra köp - är otroligt nöjd!

  + Brusreduceringen
  Brusreduceringen fungerar mycket bra och är inte endast användbar på flyg. Jag som spenderar åtskilliga timmar i buss och tåg varje vecka tycker de är guld värda att ha främst för bullret fordonen avger, men även för att slippa höra mina medresenärers telefonprat och konversationer.

  + Ljudet
  Jag är knappast någon audiofil och har provat alldeles för få hörlurar för att kunna ge ett tillförlitlig utlåtande om ljudbilden i hörlurarna, men jag som gick från mina Apple EarPods till QC-20i var det som att bli pånyttfödd. Musik låter mycket bättre än tidigare och det faktum att jag inte behöver sitta med högsta volym för att överrösta allt bakgrundsljud är ett stort plus.

  + Batteriet
  Har inte gjort några egna tester av detta, men det har bara hänt någon enstaka gång att batteriet tagit slut mitt under någon av mina dagsresor. Batteriet varnar för låg batternivå lagom i tid att man hinner leta upp ett eluttag. Upp till 16 timmar innebär även att de allra flesta långflygningar hinner landa innan batteriet är slut.

  + Öronpluggarnas passform
  De sitter där de ska och jag behöver nästan aldrig röra dom så fort jag väl stoppat dem i öronen. Annan erfarenhet har jag från andra hörlurar som brukade tappa fäste så fort jag vred på huvudet, något jag inte råkar ut för med QC-20i.

  - Priset
  Nu fick jag mina ganska billigt, men det är väl den enda nackdelen jag kan se.

  UPPDATERING 2015-03-20
  Knappen på volymkontrollen för att aktivera Aware-läget gick sönder för ett tag sen. Efter kontakt med support skickades hörlurarna på reparation och idag kom det tillbaka ett helt nytt par. Garantiärenden hos Bose när de är som bäst?
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Bättre än mina QC15 på att ta bort uteliggande ljud. Dock är det vita bruset lite kraftigare, varför jag inte alls kan använda dem i vanlig hemmamiljö. Allt som allt de bästa Noice Canseling lurarna som finns, och alltså enbart bra i bullriga miljöer, inte i tysta.

  Ljudet är inte så bra alls i vanlig miljö. Tycker de låter likadant som Apple EarPods. MEN när man har dem i bullriga miljöer så blir de bäst, eftersom alla andra lurar läcker in buller och således måste man höja volymen, skadar öronen och blandar bara bullret med musiken. Så med andra ord ska de ENBART användas i bullriga miljöer och därmed det ÄNDA sättet att avnjuta sin musik på buss, tunnelbana, tåg eller flyg.
  Trycket som skapas mot öronen är svagare än de är på QC15, men kan ändå göra så att vissa personer får ont i trumhinnan eller blir yra. Vet inte om man kan undvika detta med NC-tekniken som den är idag, att den inverterar ytterljudet direkt i musiken.

  De kommer få tio stjärnor när de tar bort stora batteri/data-packet samt sänker det vita bruset. Nu är de dåliga som hemmalurar, men BÄST i bullriga miljöer. Bytte dessa efter att ha haft Bose QC15 i ett halvår, men de tappade sin funktion över mössan och jag tyckte inte om att se ut som en DJ. Dessa tar även bort buller från bas och mellanregistret bättre.

  För mer riktiga testfakta samt bevis att de isolerar 10dB mer än QC15 så läs här: http://m.thewirecutter.com/reviews/best-noise-cancelling-in-ear-headphones-so-far/
  Köpte mina för 2600 kr på Elgiganten, jan 2015. Prisvärda med tanke på vad de ska göra.

  UPDATE 1 dag:
  Högra hörluren har fel som gör att det låter som popcorn när bullret har en låg frekvens (ex. i bilen, eller all annan kollektivtrafik), de är oanvändbara! Det är NC-teknikens membran det är fel på, det är inte bas-snäckan som är trasig, för det är inte musikens bas som påverkas, utan enbart det yttre bullret sätter igång det elektroniska popcorn ljudet. Dåligt, hoppas jag kan byta mot andra, utan att behöva köpa nya eftersom jag fått dessa för 300 kr rabatt. Mikrofonen är väldigt! dålig på att ta upp ljud, gäller båda två exemplaren som jag haft.

  UPDATE 1 år:
  Lämnade tillbaka dessa efter att jag haft dem en månad. Har slutat att pendla, det var lösningen för mig och skaffade Sony SBH70 som är trådlösa och kan nu inte fatta att jag använt KABEL enda fram till 2016! Trådlösa hörlurar för mig från och med nu och Pugz när de släpps! Tycker dessutom att brusreducering oavsett tillverkare låter och ger konstiga bieffekter i öronen. Jag använder öronproppar på flygresor från och med nu och nöjer mig med att läsa en bok eller jobba. (OBS, har inte sänkt betyget efter denna update).
 • Ganska bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  + Ganska bra ljudcancellering
  + Sitter bra i öronen och är lätta att sätta in
  + Bra batteritid

  - Otroligt bökigt med det "lilla" batteripacket du skall veckla ned i fickan tillsammans med din telefon

  - Så fort batteriet är slut, är de oanvändbara, då ljudet påminner om lurar i 199-kronorsklassen

  - Att dessa lurar inte har automatisk avstängning är en gåta

  - Ljudet är ganska medelmåtta för priset på dessa, dessutom är volymen alldeles för låg, vilket gör att du aldrig kommer att få nåt rejält tryck i dessa.

  Slutsatsen är att detta är helt ok lurar för dig som pendlar och vill ha lite lugn och ro, men mest för dig som kanske lyssnar mer på olika podcasts och inte musik. Jämför dessa med ett par Klipsch X10i (R.I.P), som är en mycket mer kompetent lur, dessutom för ett billigare pris.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Mycket bra lurar. Betydligt bättre än sin storebror QC 25, som sitter lite löst på huvudet och inte lyckas skärma av ljuden från omgivningen. Olika storlekar på snäckorna kommer med så det är lätt att hitta bra passform. Små, kommer med ett litet och bekvämt fodral som ryms överallt.

  På sladden finns, förutom samtals- och volymknapparna, även en snabbpausning av brusreduceringen för att höra omgivningen.

  Oslagbara på resor med stökiga och högljudda medpassagerare. Man kan antingen välja att lyssma på det man vill eller bara sätta igång brusreduceringen och njuta av tystnaden.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Helt fantastiska för personer som lätt blir distraherade av kringljud.

  bättre brusreducering går inte att få om du inte går över till Hörselskydd, fast jag har aldrig gillat den instängda känslan som uppstår.

  Jag använder de främst som öronproppar i Stockholmstrafiken och man blir lika förvånad varje dag av hur mycket de faktiskt stänger ute.

  Ljudet är typiskt Bose:igt. Välbalanserat men kanske lite tråkigt ibland. Den elektroniska förstärkningen gör dock stor skillnad. Ibland upplever man känslan av att ha ett par riktigt bra over the ear, men inte alltid.De är framförallt bra för musik med relativt jämn nivå. Tung rock och klassisk musik kan bli lte urvattnad, men brusreduceringen gör å andra sidan att du får en mycket tydlig ljudbild, vilket jag uppskattar!

  + Batteritiden är mycket bra. Jag använder de flitigt och glömmer ibland att stänga av. Snittar på ca tre dagar trots detta.

  - Batteriet är inte utbytbart. Efter två års knarkande riskerar du att stå kvar med ett par vanliga standardlurar. Men iofs så är tiden med dessa värd den förlusten!

  Säger som övriga här om du står och väger över priset, tveka inte utan köp ett par och prova. De har trots allt ett bra andrahandsvärde. Jag lyckades få tag i ett par direktimporterade på blocket.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Då är jag inne på mitt tredje par hörlurar med brusreducering och dessa lurar är de bästa. Mina tidigare har varit ett par Sony som kanske har 5 år på nacken samt AKG K495 NC som jag köpte för ca 2 år sedan då i jämförelse med Bose QC 15 mfl. Min ranking är:
  Bose QC 20i
  Sony MDR-NC 40
  AKG K495 NC
  Bose QC 15

  + Överlägset bästa brusreduceringen (jag har testat på flyg, tåg, kontorsmiljö och jämfört med mina tidigare + brusreducering med andra i butik)
  + Mycket bra passform (suttit i ca 10 timmar i sträck)
  + Mycket bra ljud
  + Bra batterikapacitet
  + De går till skillnad från vissa hörlurar att använda även om batteriet är slut (vilket inte har hänt ens på längre resor)

  - (ingenting jag kan komma på)

  Mitt råd: Köp!