Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Weider Pro 5500 Multigym

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Fitness Market Styrkemaskiner (1)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.33)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Bra

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Jag har nu använt den här maskinen i några månader. Jag köpte den för att jag inte har någon lust att gå på gym; jag vill träna hemma. Därför kan jag inte heller jämföra med maskiner som finns på gym.

  Montering
  Det står att man ska vara två personer när man monterar. Det gick utmärkt att göra det ensam, även om jag behövde använda spännremmar då och då för att hålla saker på plats. Monteringen tog c:a tre kvällar i anspråk. Instruktionen är mycket tydlig och inte, som jag har läst någonstans, bitvis felaktig. Den finns dock inte på svenska, utan bara på engelska och några andra språk. Maskinen är verkligen 210 cm hög. Jag monterade den i en källare med 216 cm i takhöjd. Det var lite för lågt för att kunna sätta dit de översta bultarna som det var tänkt. Jag fick vända på dem och sedan justera med extra brickor för att de inte skulle skava på vajern som löper där. Det är viktigt att montera maskinen där den sedan ska stå. Man plockar inte lätt isär den för transport. Maskinen levereras i fyra lådor varav tre innehåller vikter och en resten.

  Användning
  Jag finner att maskinen är trevlig att använda. Jag gör det ett par-tre gånger i veckan. Efter några månader har vajrarna töjt ut sig något, vilket det stod att de skulle göra. Instruktioner för hur man spänner dem medföljer. Jag är drygt 190 cm lång och kan använda maskinen utan problem, även om det kan vara lite trångt att sätta sig i vissa positioner. Möjligen kan maskinen uppfattas som för stor om man har väldigt korta ben, eftersom avståndet mellan ankel- och knäveckskuddarna inte kan justeras. Däremot kan man justera sitsen och ryggstödet efter hur stor man är, liksom det medföljande curlstödet. Det är smidigt att justera belastningen och att flytta runt tillbehören till olika konfigurationer.

  Man kan nämna att de flesta övningarna av de 28 som föreslås på den medföljande planschen utförs stående framför maskinen med handtag fästa i övre eller nedre vajern. Ett fåtal övningar utförs på sitsen med dedikerade armar och reglage. Generellt fungerar övningarna bra för armar, bröst och i viss mån ben medan mag- och ryggövningar är sämre och färre. Magcrunchövningen som ska utföras sittande är i princip omöjlig att genomföra med fler än ett fåtal vikter, och då blir den poänglös.

  Positivt
  + Många olika övningar och man kan hitta på ännu fler, särskilt om man skaffar fler draghandtag. Man kan träna flera gånger i veckan utan att behöva upprepa samma övningar varje gång.
  + Bra med vikter. Maskinen levereras med 15 vikter och även en relativt otränad person kan man behöva stora delar av detta spann, eftersom olika övningar genererar olika moment och olika muskler i kroppen helt enkelt är olika stora.
  + Solid kvalité där det räknas. Ram och andra metalldelar känns robusta. (Som vanligt med dessa hemmaskiner känns plast- och mjukdelar inte lika kvalitativa.)
  + Möjlighet att låsa maskinen med ett litet hänglås på vikttraven om man är orolig att t.ex. barn ska skada sig på den när man inte har uppsikt över dem.

  Negativt
  - När man använder endast 1 vikt (vilket är rimligt för vissa övningar) händer det ofta att pinnen som löper genom vikttraven hamnar snett och fastnar/ställer sig uppe på resten av vikterna. Det är frustrerande. (Det står förvisso i manualen att maskinen fungerar bäst med 2 eller fler vikter.)
  - Lite svängig/"vobblig". Jag läste om någon som hade skruvat fast stag i taket för att hålla den ordentligt på plats. Det skulle man kunna göra, men jag finner det inte nödvändigt eftersom inga övningar man gör på den innebär att man svänger från sida till sida. Den är tillräckligt stabil vid användning.
  - Kuddarna för knäveck och anklar är för tunna/mjuka för tyngre belastning. Det gör helt enkelt ont att göra vissa övningar. Jag använder utskurna bitar av en träningsmatta som extra skydd mot benen.
  - Latsstången har inte roterande fäste, vilket gör den sämre när man gör t.ex. curlövningar med den. Man kan förstås köpa sådana tillbehör separat.
  - Otillräckligt med övningar för mage och rygg.

  Slutsats
  I mitt fall innebär maskinen att jag alls styrketränar, vilket jag inte har gjort förut. Med tanke på detta, den nivå jag befinner mig på och mina mål med träningen är jag mycket nöjd med att ha köpt den. Det finns säkert andra varianter som är bra och möjliga att expandera på olika sätt (titta t.ex. på Finnlo Autark) men pris, prestanda och tillgänglighet gör att jag kan rekommendera den här maskinen.
 • Alla omdömen

 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Tydligen väldigt jobbig att montera. Jag köpte en begagnad, tog tre dagar enligt han jag köpte den av.
  Den är som de flesta multigym lite knakig, men inte så illa. Den känns gedigen.
  Jag vet inte vad de får 40 övningar från, i medföljande poster presenteras bara 28.
  Det finns tillräckligt med vikter åt självaste Hulken.
  Det är bättre att träna hemma än på gym då det inte krävs att man bränner 1,5 timmar, man slinker lätt ner för något set och gör något annat emellanåt.