Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Bladelius Ymer

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Bladelius Slutsteg (6)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Efter att ett av mina mina smått legendariska Kenwood L-07M gått hädan, ett par monoblock som i sin tur fått träda in efter att ett av mina fullständigt legendariska Kenwood L-09M kastat in handduken, stod jag i digert behov av nytt förstärkeri till mina Quad ESL-2905.

  Efter en del velande med begagnatmarknadens olika alternativ tog jag mig i kragen och bestämde mig för att inte slösa min tid och mina pengar på vad som ändå bara skulle bli en tillfällig lösning.

  Jag tog kontakt med RC Ljud & Bild som jag visste hade haft Ymer i sin demouppsättning, och till min stora glädje kom vi fram till en bra affär för oss båda. Stort tack till er!

  Tyvärr hade mina 09'or inte drivit högtalarna på ett år, så det blev enbart med 07'orna som jämförelsen kunde genomföras.
  Till Kenwoods fördel skall tilläggas att 07M/M2 och 09M är något av det bästa jag hört i förstärkarväg. Skoningslösa och hypersnabba levererar de alla inspelningar helt ofärgat och med makalöst transientsvar.

  Som en van Bladelius-ägare (försteget Idun) försökte jag hålla förväntningarna nere innan det skrämmande massiva slutsteget arbetat sig upp till normala temperaturer och funnit sig till rätta i sin nya tillvaro.
  Ymer svarade med att redan från första tonen av Blind Guardian's "The Bard's Song" (Live) presentera mig med en ljudbild mer städad och homogen än mina Kenwood någonsin mäktat med. Sedan dess har den bara blivit bättre.
  Explosiviteten i dynamiken är chockerande, långt från vad mina kraftfulla 09'or mäktade med. Den spelar delikat och smakfullt på Tori Amos' "Bells for her", för att i nästa stund leverera massiva distade gitarrer i Dimmu Borgir's "Kings of the Carnival Creation".
  Basutsträckning och baskontroll går inte att beskriva, såvida du inte är bekant med och har lyssnat på Bladelius tidigare, för då är beskrivning överflödig.

  Jag trodde aldrig jag skulle "byta ner mig" från monoblock till stereo igen, men så här bra har aldrig min anläggning spelat.
  Kort sagt; mästerligt.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Driver det mesta i högtalarväg med bravur
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Kommentar överflödig, helt enkelt toppen.
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Driven balanserad så är den mest en förlängning av signalkällan, finns i storts sett all den kraft du behöver. Inte den stärkare som iponerar mest på 20 minuter men som man lever med hela livet :)